Psychicky chorá suseda

sandri
28. jan 2021

Ahojte, su nejake moznosti ako riesit vylevy psychicky chorej susedy? Pravidelne ma hysaky a robi teatro na chodbe bytovky. Pohada sa s muzom, tresne z celej sily dverami, sadne si na schodisko a reve na celu bytovku. Zasadne vecer po 22:00. A vsetci susedia vzdy cakame, kedy ju to prejde. Bezne pobudi dospelych, obcas aj deti. Ale koho v takom pripade volat? Policiu? Sanitku? Trva to uz roky a zacina sa to zhorsovat ☹ aby bolo jasne, nejde o ziadne domace nasilie, suseda sa priznala, ze ma predpisane lieky, ale ich neberie, lebo je z nich oblbnuta.

hello21
28. jan 2021

@sandri volala by som 112, ak nebude chcieť ísť sama, sanitka ju nevezme, čiže v takom prípade treba aj policajtov 🙂 keď sa to bude diať viackrát je väčšia pravdepodobnosť, že ju vezmú 🙂 mnoho ľudí, ktorí majú predpísané lieky ich neužíva z rovnakého dôvodu 🙂 želám pevné nervy

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalenka33
28. jan 2021

Po 22 normálne volať políciu za rušenie nočného kľudu.U nás to s takouto susedou dopadlo tak,že fľašou treskla syna po hlave,ktory skoro vykrvacal medzi autami na ulici.Od krvy boli steny aj schody v celom panelaku.Kričala na celý činžák,taký stav som v žvote nevidela.Vzali ju rovno na psychiatriu, ale normálne šiel aj policajt s nimi v sanitke tak bola mimo.

andreatytler
29. jan 2021

@sandri Predpokladam ze ste to skusali riesit s jej muzom ale neuspesne. Ak nie, urcite chodte tou cestou. Mozno ani nie vy ako susedia, ale domovnik alebo niekto vami povereny. Jej muz by mal byt zodpvedny za jej spravanie ak nie je psychicky zdrava.
Alebo nieco ako peticiu od vsetkych susedov aby to malo vacsiu vahu.
Ak este je mozne rozpravat s nou, kludne by som apelovala aj na nu aby nevynechavala tie lieky.
My sme mali skvelych susedov nad nami a jedneho dna zacala suseda robit dost vela kriku a stupnovalo sa to a dozvedeli sme sa ze ma psychicku poruchu. Neriesili sme to a trpeli to, ale jej stav napredoval velmi rychlo a asi do pol roka musela byt v nemocnici a do roka chudera umrela.

lula313
29. jan 2021

@taskataska a domovník je policajt, či čo má akože robit? Si uvedomte, že on je platený za to, aby boli spravene revízie plynu, či deratizacia, ale nerobi vztahoveho poradcu. Keď im to vadí, nech volajú políciu, tá má kompetencie a páky danú pani riesit.

sandri
autor
29. jan 2021

Zijeme v byte 5 rokov a toto divadelne predstavenie sme mali odjakziva. Lenze kym v minulosti to bolo tak 1x za 2-3 mesiace, posledny mesiac je to 1x tyzdenne. Vcera niekto zo susedov zavolal policajtov po prvy raz. Jej muz je velmi prijemny pan, ktory sa podla mna za zenu hanbi, ale nevie s tym nic urobit. Ma moj obdiv, ze sa este nerozviedol. Ja sa hlavne bojim, ze si raz ta zenska nieco urobi (napr pusti plyn) a ublizi aj ostatnym (buchne barak). Raz ju aj odviezla sanitka po takomto jej vyleve, ale na druhy den uz bola doma ☹ cize na psychiatriu ona dobrovolne nepojde ☹ preto zvazujem, ze budem na nu volat asi policajtov, neviem koho ineho, nech je o tychto jej vylevoch zaznam.

mpg
29. jan 2021

Volajte policajtov a to zakaždým, keď to bude robiť, keď bude viac záznamov budú s tým niečo robiť.

teleskop
29. jan 2021

@sandri mestska policia, platena z tvojich dani, rusenie nocneho kludu
ver tomu ked zavoals mestskych alebo statnych viac krat, prestane to jednu alebo druhu stranu bavit a yvriesia to...

mamka34
23. máj 2021

@sandri vyjdite na chodbu a oblejte ju jedným hrncom studenej vody. Vysvetlite jej, že vy mate takúto nutkavu potrebu a nie sú na to ešte lieky. Garantujem vám úspech po treťom hrnci.

teleskop
24. máj 2021
cacianka
14. jan 2023

No poriesili ste susedu ?

sandri
autor
15. jan 2023

@cacianka nie. Opakuje sa to v pravidelnych intervaloch ☹ jedina zmena je v tom, ze vraj ma urceneho opatrovnika, teda asi je pozbavena svojpravnosti. To nam ona povedala, ked nam raz prisla revat na chodbu a sme ju stretli.

laurikalalinka
15. jan 2023

@sandri pokiaľ trieska zo svojimi dverami,ok,my z vedľajšej brány alkoholik vieska,ale jeho susedia sú hluchí,a v lete total každý hluchý