Som zlá priateľka?

19. máj 2021

Dievčatá,

mám priateľa, bývame spolu, nikdy som nebola ten typ priateľky, ktorý by mu niečo zakazoval alebo ho obmedzoval, som zástancom toho, že každý má mať do určitej miery svoju slobodu a stýkať sa aj s inými ľuďmi (kamarátmi, známymi). Odkedy otvorili terasy, môj priateľ je v priemere každý druhý deň niekde (rozumej za posledné dva týždne sme boli spolu večer doma presne dvakrát). Tam s tým kamarátom, potom inde s iným, zrazu si zmyslí, že vlastne nebude spať doma a príde až na druhý deň, až na to, že nepríde (nepodvádza ma, posiela mi hlasovky aj videá, stále mám prehľad, kde je a s kým je). Ak aj príde domov, je to v noci (jedna/dve), často opitý a keďže mám ľahký spánok, samozrejme ma zobudí (ráno vstávam o pol šiestej do práce a dobre to vie). Dnes som sa naozaj tešila, že budeme mať konečne pekný večer spolu, uvarila som skvelú večeru, dala som si záležať, kúpila som si nové podväzky, že snáď, možno príde aj na sex a ten pako mi zas zahlásil, že ide s kamarátom na pivo (s takým, ktorý nemá problém pochváliť sa tým, ako podvádza priateľku, čo mi úprimne nie je trikrát po chuti, aj keď svojmu priateľovi v tomto smere bezvýhradne verím). Samozrejme, že som zostala sklamaná, lebo som sa tešila, chcela som ho prekvapiť. Keď som si dovolila povedať, že veď ok, ja mu začnem robiť to isté, či bude v pohode s tým, keď budem každý deň s bohviekým, bohviekde, bohviedokedy a budem chodiť domov v noci ožratá (alternatívne ani neprídem), bolo mi povedané, že sa správam ako 15-ročná a že už ani nemá chuť ísť niekde na pivo s kamarátom. Ja neviem, som teda naozaj zlá priateľka a riešim hlúposti? Vám by nevadilo, keby sa váš chlap takmer každý deň niekde do noci fláka a chodí opitý?

panelacikova
19. máj 2021

nie, nie si. ak je všetko tak, ako popisuješ, tak idiot je on.... neváži si prakticky slobodný vzťah. svojím správaním riskuje, že ťa stratí. ani by som sa nečudovala :(

pininka1
19. máj 2021

Nie si zla priatelka ale je dost mozne ze za chvilu budes mat byvaleho priatela. Ak este len spolu chodite a on takto uprednosnuje kamaratov pred tebou co bude neskor???

jankaovecka
19. máj 2021

Chlap si na teba zvykol, vsetko ma na tacke, trochu sa nudi, tak blbne s kamaratmi. Mne by sa to sakra nepacilo, aby mi chlap denne s niekym chodil a razom by som mu to zatrhla! Az ma to nahnevalo, ze niektori su taky sprosti a hlavne, ze ty sa obvinujes!!

janka_23
19. máj 2021

Toto rozhodne v poriadku nie je. Očividne dáva prednosť kamarátom a nie tebe takže sa vo vašom vzťahu niečo deje. Je celkom možné že sa začal nudiť, nebavís ho už tak a prednejší sú mu kamaráti. Takto sa muž, ktorý svoju priateľku miluje a záleží mu na nej nespráva. A ešte útočí na teba, to rozhodne v poriadku nie je.

dskjhfdlkdjhl
19. máj 2021

Nie si zla priatelka, ale Tvoj priatel je pako.

dzulli1980
19. máj 2021

Ono muži sú celý život ako deti ... ak sa s kamarátmi dlho nevideli, príde im normálne to teraz, keď sa takmer všetko otvorilo, riešiť - ísť na pivo, pokecať ... neviem, mne osobne by to teraz, v tomto období, keď sa všetko uvoľnilo a ľudia sa správajú ako odtrhnutí z reťaze, nevadilo, pokiaľ kdesi neobháňa ženské sukne ... si mu mala oznámiť, že robíš večeru atď. ... totižto chlapovi čo nepovieš, nedovtípi sa sám ... ber to z tej lepšej stránky, aspoň máš čas na seba ... zavolaj kamarátke, choďte na kávu, do kina, po nákupoch.

fiafia
19. máj 2021

Jemu je načo priateľka???? Porozmyslala by som nad takýmto vzťahom. Toto robí teraz a čo potom neskôr, keby bolo náhodou dieťa?

lintu
19. máj 2021

Ako 15ročný sa tu správa niekto iný. A ešte sa aj oduje, keď je upozornený. No paráda....
On inak nemusí pracovať, keď sa po nociach túla?

nika_m
19. máj 2021

Ja mne by to vadilo...je fajn, ze ide s kamosmi von, ved treba si aj trochu takto vyrazit...ale takti casto by mi to uz prekazalo...a zachovala by som sa asi tak ako aj on...urobila by som si plany na 6 dni zo 7 bez neho 🤷 vyraz si s kamoskami na kavu alebo na drink vecer...chod nakupovat...ak nenajdete v tomto kompromis tak sa vam tazko bude budovat vztah, nemoze si jeden robit nieco co druhemu prekaza

autor
19. máj 2021

Ďakujem vám baby ❤️ Už som skutočne začínala mať pocit, že je niečo zle so mnou a že sa zo mňa stáva stíhačka.

autor
19. máj 2021

@dzulli1980 ale veď samozrejme, nech ide, smelo do toho, veď aj ja si vyrazím, ale v rozumnej miere. Mňa nebaví o niekoho sa báť každý deň, budiť sa v noci a opíjať sa z jeho dychu, už keď sa konečne dotrepe domov. Aj ja chodím po práci na kávu, z času na čas večer s kamoškami na vínko, ale nie som každý deň niekde do noci a vraciam sa po svojich, nie po štvornožky.

autor
19. máj 2021

@lintu ale musí, samozrejme. Ibaže pánkovi začína pracovná doba o desiatej a býva 10 minút od práce.

autor
19. máj 2021

@janka_23 nedeje sa nič, môj priateľ ma miluje,o tom nemám pochýb, hocikedy ma s hocičím prekvapí, stále ma pusinkuje, túli sa ku mne (bohužiaľ aj v noci, keď je na mol), ale teraz chytil nejakú flákaciu náladičku, ktorej proste neviem prísť na chuť.

deti95060810
19. máj 2021

že nepríde ani domov sa vyspať? to by si nedovolil....už pyskujem keď z práce mešká 10 minút, o pive ani nehovorím....

janka_23
19. máj 2021

No neviem..teraz si predstav, ze raz budete mat spolu deti a chytí ho takáto flakacia naladicka, myslím ze z toho nadšená nebudeš. Ja uznávam, ze každý vo vzťahu potrebuje aj určitú dávku slobody, ale toto je už trošku cez. Ale tak ty vieš co všetko si ochotná tolerovať. Ja by som to netolerovala, vadí ti to, povieš mu to a on ti vytkne ze sa správaš ako 15 ročná a ty hneď hľadáš chybu v sebe. Chyba je v ňom. Vieš, keď ta partner má rád, rešpektuje ta, váži si ta tak nebude robiť veci, ktoré ti prekážajú.

lintu
19. máj 2021

Štvornožkuje? Ou. A také že hanba pozná? Nepomohlo by ho v noci v takom stave trochu pofotiť a následne ho vysmiať?

littlebubble
19. máj 2021

Nie si ako 15ročná, ale váš vzťah vyzerá ako vzťah pubertiakov.Tiež mužovi nič nezakazujem, ale radšej ten čas strávi somnou a ožratý nebol ani raz.

Kamaráti majú už deti takže chlastačky si odžili už dávno.

mata1001
20. máj 2021

Ked bude triezvy treba sa s nim porozpravat, bud sa zacne normalne chovat a obmedzi tieto kamaratske opijáše, ale si zbal veci a chod preč...poloz si otazku ci chces byt s takymto clovekom cely zivot...vzdy budes sama...

amelie2017
20. máj 2021

Otazka, bol taky aj pred zatvorenim podnikov, alebo je to len teraz? Ak bol taky aj pred tym, nie je o com. Ale ak si to len tieto tyzdne, tak by som to nebrala tragicky. Mesiace sa nedalo nikde ist, predpokladam, ze vacsinu casu travil s tebou doma, tak potrebuje trosku zmenu. Ano, neprisy v noci domov je uz trosku cez, obzvlast, ak to nebolo planovane, ale este by som nehystercila. Jemne dohovor, pockaj, ci sa situacia ukludni a ak nie, zariad sa podla situacie.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radkaradix
20. máj 2021

Necitala som ostatne odpovede, ale ked sa mi toto iste do bodky dialo s exom, podvadzal ma..

autor
20. máj 2021

@lintu toto som už skúšala, sám na sebe sa zasmeje 🙈😂 a tam to hasne.

autor
20. máj 2021

@radkaradix môj priateľ ma nepodvádza, to viem na 100 % 🙂

banderaska29
20. máj 2021

tak asi v súvislosti s koronou a dlho zavretými podnikmi má chlapec teraz túlavé topánky a dobieha, čo to dá 😀
na jednej strane Ta chapem toto by mi strašne vadilo ale ak máte dobrý vzťah mimo toho, tak to rob aj ty. a just vtedy, ked on bude doma (čo sa asi tak skoro nestane možno na jeseň podľa popisu 😀). Z dlhodobého hľadiska by to bol pre mňa mumlák, čo je nevylietaný a ak by boli deti tak takého otca pre svoje deti ee.

autor
20. máj 2021

Baby, tak ten pako včera prišiel o jednej, spitý ako rampa, len sa hodil oblečený, obutý na posteľ vedľa mňa a rozprával mi, ako ma ľúbi, razilo z neho tak, že podľa mňa ešte dnes budem vetrať ten alkoholový zápach, skoro mi až jedna výchovná spak ruky ušla, keď sa začal po mne ešte liepať a pusinkovať ma. 😄 dnes ma samozrejme po tomto nočnom zážitku opäť bolí hlava z nevyspatia, ale ráno som napriek všetkým búchala, nech má aj milostivý zážitok. 😄 ďakujem vám všetkým za rady, dúfam, že dnes sa už žiadny výjazd nekoná a určite s ním o tom chcem hodiť vážnu reč.

janka_23
20. máj 2021

Tak ku mne by si tak veru nelahol. Skončil by na gauči, ale určite nie vedľa mňa. Neviem síce koľko máte rokov, ale mne by už dávno blikali všetky kontrolky. Každopádne držím palce

littlebubble
20. máj 2021

🤮 Zle mi je z mužov z ktorých tiahne.Fuj.A ešte pusinkovať by sa chcel...

radkaradix
20. máj 2021

hej, aj ja som na 100% vedela, ze ma nepodvadza.. kym som nezistila po polroku klamstiev opak ;)

jvasenka
20. máj 2021

Ano si zla pretoze mu dovolujes privela..ved to je zivot slobodneho chalana...ze nepride domov na noc? Takto sa zadany nesprava...a to ze ti posiela hlasovky a pod je aky dokaz vernosti?a ako velmi ta miluje ked s tebou poriadne nie je a chodi stale von s kamaratmi? A k tym kamaratom s kym si taky si- ak jeho kamarati nemaju problem podviest svoje priatelky aby nepochytil tiez take rozumy🙂

autor
20. máj 2021

@radkaradix posiela mi videá, na ktorých sú aj jeho kamaráti, nakoniec keď chcem, jeho kamaráti pridávajú tieto ich ožran párty aj na sociálne siete, takže skutočne mám možnosť kontroly. Keby ma podvádzal, netúli sa ku mne, nevyznáva mi lásku, nekupuje mi kvety, drobnosti, ktoré mám rada a ktoré ma potešia, nekupuje víkendový pobyt v päťhviezdičkovom hoteli v Tatrách. 🙂