Potrebujem radu ohľadom priateľa

girl1990
7. okt 2020

Ahojte,

chcem sa poradiť ohľadom svojho priateľa. Momentálne si našiel prácu na opačnej strane Slovenska , chodieva domov na víkend , ale jeden je s deťmi a jeden so mnou. A teraz keď máme mať víkend spolu (od piatku do nedele) , tak mňa pozvali z novej práce vonku po práci - na pivo (ide o 3-4 hod, nechcem byť čierna ovca a odmietnuť lebo konečne som súčasť tímu).
Včera som to oznámila priateľovi, vyletel na mňa, že v nedeľu budeme vlastne spolu len do obeda (už nie do večera) , že v piatok ma nebude ťahať od kolegov opitú (čo je blbosť) a že budeme vlastne kvôli mne spolu len od soboty do nedele.
JA si myslím, že to nie je fér ako ma obmedzuje a vyčíta mi , že s ním nechcem byť a "oberám" nás o čas :(
Ale ja si nemyslím, že je to OK. A 3-4 hodiny nás nezabijú.
A najhoršie je , že si neuvedomuje fakt, že od novembra tu bude len každý druhý víkend a jeden bude so mnou a druhý s deťmi takže budeme spolu raz za mesiac (a ak sa pýtate prečo to takto delí , tak ma nechce zoznámiť s deťmi lebo jeho ex to nechce).

Ďakujem za každý názor.

irusa
7. okt 2020

choď von na pivo

terina25
7. okt 2020

Myslim si, ze je to ok. Ty sa prisposobujes jemu, tak sa moze on raz prisposobit tebe.

terina25
7. okt 2020

On je cely cas bez teba. Urcite si zajde aj na pivo a ty o tom ani nevies. Tak co je na tom, ze pojdes aj ty raz.

veronikaszabova
7. okt 2020

Na pivo by som 100% sla a do buducna by som silno premyslala, ci chcem takeho chlapa pri sebe...

ivkazba
7. okt 2020

Koľko rokov majú deti? Ako dlho je s jeho matkou od seba? Ona nemá nového partnera? Ako dlho ste spolu? Ak ste spolu pár mesiacov, tak chápem. Ale ak ste spolu dlhšie, tak nevidím dôvod, aby deti nevedeli, že tato má novú priateľku. To sú veci, ktoré sa s deťmi dajú komunikovať. A ak ste spolu dlhšie, tak spôsob vášho fungovania ste mali riešiť pred tým, než odišiel na druhý koniec republiky. Môj partner by také rozhodnutie nespravil bez porady so mnou a ja by som to nespravila bez porady s ním. A ak by šiel, šla by som s ním alebo on so mnou. Ale určite by som nechcela vzťah, kde ma muž zatajuje, sme spolu 2 víkendy v mesiaci a ešte mi bude vyčítať, ak idem na pár hodín s kolegami posedieť. Tu by som sa nezamýšľala ani tak nad tým pivom, ale celkovo, aký má takýto vzťah vôbec perspektívu.

veronikaszabova
7. okt 2020

@girl1990 a to je stale ten isty, ktoreho si tu uz riesila? S takym chlapom nemas ozaj ziadnu buducnost.
Decka uz su preboha velke, jedno dokonca dospele - uz ta mal davno predstavit.
Uz ste spolu cez 4r, takze dost. Nie si len "nejaka znamost"

anjelik2019
7. okt 2020

A čo máš z takéhoto vzťahu, keď ste spolu 4 dní v mesiaci a ako si písala neskôr, že to bude len jeden víkend v mesiaci..... Ty sa stále musíš prispôsobovať len jemu, kedy si milostivý nájde čas na teba a práve vtedy ty musíš byť k dispozícii?!?! Nevidím zmysel tohto vzťahu, ale ak ti to takto stačí 🤷‍♀️, ja by som ho poslala kade ľahšie a našla si niekoho normálneho.

ivkazba
7. okt 2020

@veronikaszabova tak toto situáciu úplne mení. Aby ma po 4 rokoch vzťahu nepoznali veľké deti, tak to ozaj treba riešiť iné a nie či ísť na pivo. Ja nechápem tieto ženy, prečo sú tak hlúpe, lebo veď to sa inak nedá nazvať.

erickatt
7. okt 2020

@girl1990 pivo

katarinka89
7. okt 2020

@girl1990 nuž, ja by som išla. On si to zariadil tak, ako to chce jeho ex a ty si to zariad podľa seba.

girl1990
autor
7. okt 2020

@ivkazba @veronikaszabova áno, sme spolu už 4 roky , ale až tento rok sa rozvádza, čo sa týka práce oznámil, že nič iné tu nie je , ale počíta s tým, že po roku , dvoch prídem za ním ... a nie som hlúpa, ja to všetko vidím, vidím, že to nemá perspektívu ... mňa skôr zaujímal názor na to či on len skúša citové vydieranie alebo ja som taká suka, ktorá mu ubližuje tým, že idem s kolegami pokecať.

fokuska
7. okt 2020

@girl1990 Precitaj si po sebe predchadzajucu diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zostat-alebo-odist-som-naozaj-ja-ta-zla/ a plus svoje komnetare z inych diskusii:

girl1990
18. aug 2020
ahoj, keď tak čítam čo píšeš , tak ja som na tom presne tak isto , ale navyše ten môj sa rozvádza už 2 roky. A poviem Ti,že keď som bez neho mám okolo seba veľa ľudí, chodím na výlety , netrapim sa a keď sa mi pripletie do života , tak to ide dolu vodou. Je to zle. Ubližuje to aj na môj zdravotný stav :'( a najhoršie je,že ho neviem vymazať zo života presne preto čo ty.

A zamysli sa co by si poradila svojej kamaratke alebo dcere s rovnakym problemom.
Na druhejs trane, ty chces vydrzat, tak teda drz... ale premarnujes svoj zivot:

girl1990
18. aug 2020
veľmi pekne napísané 😘 ja sa motam stále v jednom vzťahu s mužom , ktorý sa už 2 roky rozvádza a nepoznám ani jeho deti. Bojím sa ,že ma nič dobré nečaká ... Ale potom čítam čo píšeš a asi len treba vydržať ;)

rumba01
7. okt 2020

ja by som sla. ono sa podal mna neda stale prisposobovat sa a pre teba prepac su dolezity aj kolegovia, kedze si vacsinu mesiaca aj tak sama doma

veronikaszabova
7. okt 2020

@girl1990 ja by som s takym chlapom nemohla byt. Ste spolu cez 4r a on je furt zenaty.
Naco ti je taky chlap? Hmmm....

lubiss
7. okt 2020

chod na pivo....nech si najde pracu blizsie co ty mas teraz skakat a zit len tak ako on ma cas ?

fokuska
7. okt 2020

@girl1990 Inak... nechce ta zoznamit s detmi, lebo jeho ex nechce? On nema ex, ved on je zenaty! Ma manzelku! Takze oni dvaja ako rodicia sa zrejme zhodli na tom, ze nebudu otcovu milenku predstavovat manzelke a detom ako priatelku. Ver tomu, ze keby sa chcel rozviest, tak sa uz davno rozvedeni.

Raz pises, ze ste spolu 4 roky a rozvadza sa 2 roky, potom ze sa rozvadza len teraz... takze prve dva roky ste spolu boli bez toho aby on vobec uvazoval o rozvode? Stale o nej hovoris ako o ex, ale ona NIE JE ex.

Toto je asi uz prilis vela na normalne, rozumne, logicke zmyslanie...

girl1990
autor
7. okt 2020

@fokuska rozvádza sa 2 roky, ale kvôli covidu zrušili pojednávanie, pred mesiacom ho posunula jeho žena lebo mala iné veci a teraz majú už pojednávanie takže tak som to myslela , že žiadosť podal pred 2 rokmi a toľko sa to naťahuje ... a áno , jeho žena ešte nie je ex. Stále je to žena. Ale nežije s ňou, deti vedia, že je so mnou len mi ich nemôže predstaviť. A pre mňa je jednoduchšie písať o nej ako o ex. Keďže s ňou nežije. Ale ak kvôli tomu píšeš , že nemám logické a normálne zmýšlanie len preto, že ju považujem za ex, tak ok.

martina1201
7. okt 2020

@girl1990 ahoj, v kľude by som mu povedala, že tak ako ty akceptujem a tolerujes že jeho ex si neželá aby ťa s deťmi zoznámil ( do čoho ale ona nemá právo hovoriť nakoľko je jeho exmanželka a on si môže život bez nej zariadiť ako chce a tak isto aj ona.... A navyše otcom deti po rozvode neprestal byť a deti majú právo na spoluúčasť na živote ich otca - za predpokladu že nie ste spolu len krátko a nemení partnerky často) a preto on oberá vás dvoch o každý druhý vikend, tak isto môžeš ty so svojimi kolegami stráviť 3-4 hodiny a prísť k nemu domov. A v kľude by som sa ho opýtala, či tá pozná ako alkoholicku, ktoru treba ťahať od kolegov opitú a ak áno, tak prečo je s tebou.

dada_99
7. okt 2020

@girl1990 on ta tak isto obera o ten cas byt s nim, ked on je s detmi..byt tebou idem na to pivo!...

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fokuska
7. okt 2020

@girl1990 Nie, nie preto, ze o nej hovoris ako o ex. Preto, ze si zacnes so zenatym muzom, preto, ze s nim chodis 2 roky kym vobec zacne riesit rozvod. Preto, ze ti nadava ze si j*****, ze veris tomu, ze zena povedala, ze ti nesmie predstavit deti a on na slovo poslucha, pricom jedno dieta je uz davno dospele. Preto, ze sovjje este stale manzelke vypisoval ako im spolu bolo krasne. Preto, ze pises, ze mas az zdravotne problemy ked si s nim a stale nieco riesite, hadate sa. Preto, ze stale nevidis, ze si ta absolutne nevazi, ze toto nie je zdravy vztah a napriek tomu si to nechces pripustit, uz pred rokom si uvazovala ci ostat v takom vztahu a nadalej len samu seba trapis, nemas ziadnu uctu ani voci sebe...

To, ze zenu nazyvas ex je z toho celeho naozaj to najmenej ;)

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
7. okt 2020

@fokuska ja tuším prestanem čítať tieto diskusie, lebo sa mi dvíha tlak, aké handry zo seba dokážu robiť niektoré ženy. A je mi smutno pri myšlienke, že mnohé potom vychovávajú deti, ktorým idú takým istým príkladom. No comment.

masha185
7. okt 2020

@girl1990 Na pivo choď 🙂 A kľudne sa zdrž koľko budeš chcieť...milostivý ako sa zduje tak sa aj odduje ;) keď nepôjdeš aj tak bude mať hubu ofučanú, že si vôbec uvažovala nad tým ísť von a pokazí ti celý večer svojou náladou a ty budeš ľutovať, že si nešla....ste partneri, ty nemôžeš za to že on má prácu kde má. Smola ...tak nech vymení dni s deťmi nech je ten piatok a s tebou v sobotu alebo tak. Ale ak nie je ochotný nájsť riešenie, tak mu len vadí že ty ideš von a on nie ...proste ťa chce mať mega pod kontrolou. Nenechaj sa

solange7
7. okt 2020

@girl1990 prosím ťa, choď na to pivo. Niesi žiadna suka, si len asi poriadne obalamutená. Pretože ak držíš s týmto chlapom 4 roky, tak si naozaj len sama sebe odopieraš šťastie.

sejan
7. okt 2020

@girl1990 vykašľala by som sa na takého chlapa. Buď Teba a váš vzťah berie vážne a zoznámi Ťa s deťmi alebo nech poslúcha ex.A čo sa týka toho piva... To ako čo keď bude mať prísť domov tak Ty musíš sedieť doma na riti???

kubkovamama
7. okt 2020

@girl1990 ako prvé načo si s takým...to nie je normálny vzťah a vlastne si si už začala keď bol zenaty..a stále je.Ak chlap veci myslí vážne,s deťmi ťa zoznámi.Jedine ak by ony boli ozaj dospele a celé to negovali,nie že ex nechce.Aj ja som ex a exmanžel si robí čo chce a zoznamuje s kým chce,či by sa mi páčilo či nepáčilo a ak mi decká nepovedia ani by som nevedela-tolko z pozície ex a "zakazovania".Môj už manžel nemal žiaden problém doniesť mi jeho syna domov,nechať ho prespať,strážiť atď.Bez ohľadu či by to jeho ex vadilo či nevadilo.To sú veci,na ktoré sa nepýtajú povolenia od bývalých partnerov,že halooo,mozem deti zoznámiť s mojou frajerkou,s ktorou som už 4 roky.Vy máte úplne iný problém ako každý druhý víkend.

jany149
7. okt 2020

@girl1990 aj ja by som na to pivo šla ......

leuchtturm
7. okt 2020

Keby si on nenasiel pracu na opacnom konci republiky, mohli by ste byt castejsie spolu. Takze je to on, kto vas obera o cas spolu. Vztahy s kolegami treba utuzovat, takze bez tam.

deti95060810
7. okt 2020

Bože načo je ti priateľ ktorý ťa obmedzuje a vyčíta ti blbosti? Kašli na neho a na pive s kolegami si nájdi niekoho lepšieho...😉