Trávenie voľného času s partnerom

kikinakika
24. aug 2015

Caute baby, rada by som sa opytala ako riesite problem s travenim volneho casu spolu spartnerom? Partner chce travit aj piatky vonku na oslave ci bare s kolagami a ja som vpiatok vzdy velmi unaveny pretoze chodievat do prace skorej ( on stava o pol osmej a ja o tristvrte na sest). Potom este chce chodit na navstevu su rodicom a tam byt 4-5 hodin, ale mne sa nechce chodit pravidelne kazdu nedelu. Mate aj vy takeho problemy? Ake su vase nazory?

apb
24. aug 2015

moja rada, ujasnite si to cim skor, lebo z tejto nesulady bude stale vacsi problem

sissy27
24. aug 2015

@kikinakika je to na dohode vás dvoch, nie na výsledkoch diskusie z netu... veď von nech ide s kamošmi a ty môžeš doma spať a nedeľu tiež môžeš absolvovať len každú druhú napríklad a spraviť si svoj program podľa chuti... ste partneri, nie siamské dvojičky, tak sa podľa toho správajte...

timea7
24. aug 2015

@kikinakika ak sa nedohodnete na trávení voľného času, vzniknú časom medzi vami veľké problémy. Mám pocit, že tvoj partner uprednostňuje to, čo vyhovuje jemu pred tým, čo vyhovuje vám. A tráviť voľný čas v bare alebo u rodičov nie je z môjho pohľadu až také úžasné, možno pre neho. Ako to bude, ak by ste mali spolu dieťa? Ty doma, on v bare s kamarátmi. V nedeľu ťa bude hnať k rodičom, predpokladám, že k jeho rodičom, ak si to začnete pravidelne, každú nedeľu, časom bude problém, ak jednu nedeľu neprídete. A kedy budete navštevovať tvojich rodičov? V nedeľu 4-5 hodín? A kedy budete spolu len vy dvaja? V žiadnom prípade by som sa nenútila do trávenia voľného času v bare, ak som unavená.

kikinakika
autor
24. aug 2015

@timea7 ono to je kazdu druhu nedelu, to som uz mu povedala ze kazdu nedelu urcite nie. Ved doma treba aj upravat a doma opravit veci ked sa pokazia a tak. Tak ale ze kazdu druhu nedelu sa mu to zda malo a ze jeho rodicia sa na mna pytaju ci nie som na nich urazena. Oni dobre vedia ze pracujema ako kedy a ze auto nemame. Hodina cesty tam a spat tiez nie je stale med lizat. Keby byvali tu na sidlisku tak by to bolo ine. Svojich rodicov mam na druhom konci Slovenska a k nim chodim tak 3 krat do roka na predlzeny vikend.

peneloppe
24. aug 2015

@kikinakika
Treba si to vyriesit a ujasnit hned teraz.Moj manzel bol zvyknuty chodit von s kamosmi 2-3krat do tyzdna ale ked sme spolu zacali byvat, mne sa to vobec nepacilo a hodili sme rec a nakoniec sa to zmenilo. Ziadne 2-3krat do tyzdna, najprv raz do tyzdna, neskor aj pomenej a vecery sme travili spolu. Nehovorim ze kamosov vypustil ale obmedzil a ziadne take vyjazdy slobodneho mladenca uz nehrozili. A ja budem sediet sama doma, no to v ziadnom pripade. Nemusel ustupit, mohol v tom pokracovat do dnes. Ale mal jasno v tom co chce.

timea7
24. aug 2015

@kikinakika na tom nezáleží, či je to raz do mesiaca, alebo dva krát, ide o tú pravidelnosť, to by som nikdy nezaviedla. Keď sa tvojmu partnerovi zdá dva krát do mesiaca k jeho rodičom málo, spočítaj, koľko hodím stráviš ty počas tých predĺžených víkendov u svojich rodičov. Malo by to byť približne rovnako, nie? A ak má pocit, že je to málo, tak mu treba pridať práce okolo domácnosti, vymýšľať program pre vás dvoch, nie riešiť, či budete u svokrovcov dva krát do mesiaca. K tvojím rodičom chodí s tebou aj on?

kikinakika
autor
24. aug 2015

@timea7 no s tym planovanim je to tak, ze ked navrhnem ze v sobotu len doobeda poupratujeme a poobede sa ideme do mesta prejst a mozno niekde si dame pivo a v nedelu ze mozme ist na bicykle mi povie ze v nedelu? sak v nedelu ideme o dvanastej k nasim na navstevu no a ked poviem ze pojdeme nabuduce tak uz to na nom vidim. MImochodom on tam chodieva aj cez tyzden niekedy.

peneloppe
24. aug 2015

@kikinakika

Tak to je potom trosku iny problem, tu nejde o travenie volneho casu vas dvoch, skor o jeho naviazanost na rodicov.

timea7
24. aug 2015

@kikinakika stále je pripojený pupočnou šnúrou? Ešte nepochopil, že už by ste mali byť v strede jeho záujmu vy dvaja a nie jeho rodičia? Nenapísala si, či k tvojím rodičom chodí s tebou aj on.

sense
24. aug 2015

Moj muz nechodi nikam - nema potrebu, rodina 1200km od nas takze sa vidime 2x do roka...ja chodim obcas von s kamoskou....tieto vevi si trrleba ujasnit cim skor tym lepsie a najlepsie. Bez emocii...nepises nic o detoch...ale pokial si unavena ty chod spat a on nech ide von s kamosmi.

blue_eyes
24. aug 2015

No my s priatelom nemame ziadne spolocne zaujmy haha...takze kazdy si ich travi po svojom tak aby sme sa nepozabijali...no obcas je nutne spravit ustretovy krok a prispôsobit sa...ked ja idem k jeho partii....alebo ked on ide so mnou

timea7
24. aug 2015

@kikinakika spočítaj si, koľko hodín voľného času máš mesačne. Myslím tým mimo práce v domácnosti, nákupov, skrátka voľný čas, s ktorým si môžeš robiť, čo chceš a stráviť ho, ako ty chceš. Aby si z neho venovala 16-20 hodín mesačne svokrovcom, to mi pripadá neúnosné....

kikinakika
autor
24. aug 2015

@timea7 tazko sa o tom hovori, jeho mama uz ma 2 roky rakovinu takze on citi ze by ju mal chodit castejsie navstevovat lebo nevie ci tu dalsi rok este bude. A on je taky spolocensky typ po nej. Chodieva tak raz za 10 dni s jednymi a druhymi kolegami ci k niekomu na grilovacku alebo ked kazdy z nich ma meniny ci narodky tak to kazdy mesiac ma niekto oslavu. Peniazi nazvys nemame lebo do domacnosti davame a dovolenku sme neboli iba na kratkodobe vylety chodime kde si zaplatime iba za cestu a jedlo so sebou. On pracuje neskor a tym padom aj neskor domov chodi takze cez tyzden nie je ziadny volny den. No pre neho je idelane ist rovno z roboty sa zabavat sak je vyspaty aj do jednej vydrzi ale ja v piatok som o desiatej v posteli pretoze skoro cely tyzden vztavam.

maary11
24. aug 2015

Sorry baby, ale vsetky tu odsudzujete jej muza za to, ze raz za dva tyzdne ide pozriet rodicov???? Kolko casu travite vy so svojimi rodicmi, alebo kolko by ste rady travili ak by nebyvali daleko? Nasi byvaju 400km bohuzial, ale kebyze byvaju blizsie, tak tam raz za dva tyzden urcite skocim.. A myslim, ze aj vacsina z vas... vsetky sa tu tvarite ako kedy ste ani nechceli vidiet vlastnych rodicov... A prepojeny pupocnou snurou by bol, keby tam chodil kazdy den!!!
@kikinakika Mozno by som mu navrhla, aby k nim skocil v piatok vecer a v sobotu doobedu sa vratil, budu aj oni spolu, aj ty si oddychnes a vyspis sa.
Nesnaz sa ho odlucit od rodicov, raz za to, ze su od vas iba hodinu budes mozno vdacna...
Su pary,ktore robia vsetko spolu, ine zase oddelene, ani ejdno ani druhe nie je spravne a v konecnom dosledku dobre pre vztah, treba najst nejaku rovnovahu.
rada idem von s jeho partiou, ale tiez s mojimi kamoskami, ved zas nemusi vediet o vsetkom 😉

timea7
24. aug 2015

@kikinakika no nejaký kompromis nájsť treba. Ak je jeho mama vážne chorá, to mierne mení situáciu, ale práve preto si myslím, že ju 4-5 hodinová návšteva musí unavovať. A spoločenský typ, nespoločenský typ, peňazí nazvyš nemáte, ale meniny, narodky - tam treba darčeky, na grilovačkách ho tiež nikto nebude hostiť naveky zadarmo....to by som tiež prehodnotila, či je nutné, aby sa toho všetkého zúčastňoval. Na dovolenku nemáte, iba na výlety, kde si beriete jedlo, prepáč, ale nie je mu ľúto chodiť po narodeninách a meninách s kolegami a na dovolenku nemáte?! Nemusí to byť zrovna päťhviezdičkový hotel v Turecku, ale týždeň cez zľavadňa sa dá realizovať za slušnú sumu. Mne to trošku pripadá, že on si žije ďalej svojím životom, partnerka, nepartnerka, podľa toho, čo má zaužívané a na teba veľmi ohľad neberie. Ja osobne by som nebola veľmi nadšená, keby každý piatok trávil v bare a ja doma, nehovorím raz za čas, ale tiež tam nesedí zdarma....

peneloppe
24. aug 2015

@kikinakika

To si mala napisat hned ze ma vazne choru mamu, to meni celu situaciu. A som prekvapena teda ze mu toto vycitas. Ja keby som bola na jeho mieste a rodicia su len hodku odo mna a chori tak som tam tiez co najviac.

Kazdy ma iny vztah s rodinou. My sa inak tiez castejsie vidame s mojimi rodicimi ako so svokrovcami, to sa neda napoly lebo zalezi od vztahov. Moj muz si rozumie lepsie s mojimi rodicmi ako s vlastnymi a celkovo mame blizsi vztah.

timea7
24. aug 2015

@maary11 prosím ťa, čítaj pozorne, chce aby tam chodili každú nedeľu na 4-5 hodín, okrem toho tam chodí aj počas týždňa, takže nie raz za dva týždne. Okrem toho je každý piatok v bare, chodí na grilovačky, narodeniny, meniny kolegov, tak asi bude musieť z niečoho zľaviť, aby sem -tam trávili voľný čas aj spolu, nemyslíš?
S mojimi rodičmi som mala úžasný kamarátsky vzťah, s otcom aj mám, mamina už bohužiaľ nežije, navštevovali sme my ich aj oni nás, ale ak by sme obaja lietali po baroch, kamarátoch, kolegoch, tak sa ani nestretneme a budeme si mailovať....

kikinakika
autor
24. aug 2015

@maary11 no v tom mu ja vobec nebratim praveze mu hovorim ze nech ide po praci na hodinu ci 2 pretoze to ma aj relativne blizko zprace a tiez som mu navrhla ze v piatok spolu sa u nej stretneme na 2 hodiny a spolu domov a vikend mame volny a dalsi raz zase v nedelu ale ze nemusime zrovna tie nedele tam chodievat.
O tych kolegov co chodieva von som mu povedala co si zase ja myslim, naposledy isli hrat futbal a dosli sa nekonal tak sli za kolegynou na jej novy dom lebo griluje tak dosiel neskoro lebo cakal na odvoz. On tych kolegov ma dost z firmy po celom meste a to este neratam ze byvalych co odisli este aj s nimi chodi. Ked som mu povedala ze len s nimi chodi vonku tak mi povie ze zakazdym su to ini. Na druhej strane par co poznam ked tam zajdem osobne za nim do prace tak viem ako sa k nemu tam spravaju a ze ho beru tak ako ze sak on je "dievca pre vsetko" a ze preco ho zase chvilu poslali inde lebo tam teraz potreubuju lebo im nejaki ludia ochoreli. Ked mi toto do oci povie jeden z nich ze nech on cele leto zaskakuje za nich aby mohli si oni pobrat dovolenky ale zase nechcu noveho pretoze by prisli o premie tak uz som prestala chodievat za nim ja. Neratam do toho ked maju firemny vecierok alebo nieco take ze tam musi ist ale kazdy mesiac chodievat este ku kazdemu z nich mi pride este pri tom ako sa striedaju take ze mrha svoj cas so zbytocnymi ludmi miesto toho ze ma doma mna.

timea7
24. aug 2015

@kikinakika napísala si to presne, keby sám chcel, tak dokáže venovať dostatok času aj rodičom, aj tebe, len by musel škrtnúť to množstvo kolegov - terajších, bývalých, kamarátov....mne osobne by nevyhovovalo, že trávi so mnou minimum času. 😒

kikinakika
autor
24. aug 2015

@timea7 no on nechodi kazdy piatok do baru hoci ho vzdy vola neikto, ale chcel by chodit castejsie vsade, ale som mu vysvetlila ze ako pracujeme obaja a ze sa neda kazdemu vyhoviet a byt s kazdym.
Inak so svokrovcami sme toto leto boli 3x aj na vyletoch a 1 som dokonca aj ja sama navrhla a 1 miesto chcela svokra c ist sa pozriet a 1 mala ona sviatok. Keby bolo podla uplne mojho idealu sla by som na vylet s nimi raz za mesiac na pol dna a nejaky iny den by som sla k nim domov na navstevu. To by mi stacilo . Ale ked oni su nauceni ze ich ostatne deti tam chodia castejsie ked su slobodni vsetci, uz som svokre aj naznacila ze nemame ani cas si spravit dieta, len neviem ci to pochopila.

peneloppe
24. aug 2015

@kikinakika

Ja som ti na to napisala hore ako som to poriesila ja ale nereagovala si na moj prispevok respektive prispevky vobec.
Jednoduchy rozhovor. Tak som to poriesila ja a pomohlo to. Ale zase musis vediet aj ty co chces a hlavne co nechces, lebo ja som vedela ze pokial moj partner v tom bude pokracovat tak uz mojim partnerom teda nebude.

apb
24. aug 2015

@kikinakika Podla mna by si tiez mal ujasnit priority a to, ci chce pri tebe iba prespavat, alebo s tebou zit. Ty sa musis rozhodnut, ci toto budes dalej tolerovat a podvolis sa mu, alebo s tym nieco spravis (on zmeni pristup / ty sa na neho vykasles)

bubelko
24. aug 2015

@kikinakika ale to, ze ty ich vnimas ako zbytocnych neznamena, ze aj on. pravdepodobne sa s nimi dobre citi. 😉

my sme ako deti travili takmer kazdy vikend, ktory sa dal, u starych rodicov. obedovali sme doma, ale po obede sme isli na autobus alebo peso cez mesto na druhy koniec k starkej na kolac. prisli mamini surodenci s detmi,chlapi hrali karty, zeny tiez a deti lietali po zahrade. pre mna uzasne spomienky a keby som byvala blizsie, tak sme bud u mojho otca alebo u svokry kazdy vikend. nevidim na tom nic zle.
ale tebe to zjavne takto nepasuje, takze musite hladat ine riesenie.

tvoj partner je zjavne spolocenskejsi a aktivnejsi ako ty. viac mozno vydrzi bez spanku. my ked sme este nemali deti, kazdy byval u svojich rodicov. cez vikend sme isli na diskoteku, pripadne s mojimi rodicmi na chatu, a to sme chodili relativne pravidelne. a tiez sme vstavali do prace. ale tak v piatok po praci ist do klubu, ostat tam do 4.00 a potom sup domov do postele. sobotu sme prespali (no neboli deti, tak preco nie) a v nedelu ako kedy - niekedy na bicykel. raz sme sa stretli u nas, raz u jeho rodicov.

teraz uz mame deti. volny cas travime kazdy ako chce. niekedy spolu, niekedy idem ja von s kamoskami, inokedy on s kolegami na gril. mame kazdy svoj okruh kamaratov, mame aj spolocnych.

toto sa neda pausalizovat. vy si musite dohodnut, co a ako. a to, ze je jeho mama chora, no vies, ked bola moja mama chora, tiez som s nou chcela travit co najviac casu a nemohla som, lebo som bola v zahranici a nemala som tolko volna, kolko som chcela. a potom som prisla, bolo uz neskoro...zila este 3 tyzdne... takze ja ho chapem...mamu ma len jednu...a som rada, ze moj muz, ked som lietala za mojim otcom, ked mal zdravotne problemy, na svk na tyzdnovky nebol taky ako ty, ale podporil ma a stal pri mne, a vozil a chodil pre mna na letisko ako na klavir...

kikinakika
autor
24. aug 2015

@peneloppe keby som to snim nerozoberala najprv niekolko krat, tak urcite by som sa nepotrebovala poradit tu. Mojim rodicom som uz hovorila o tom, hlavne v poslednej dobe, len mama mi povedala ze vsetko naraz byt vsade sa neda a to nemame este deti, keby sme ich mali tak by sme to mali vyriesene. No a so svokrovcami to teda nebudem riesit len som povedala muzovi ze nech im povie ked si myslia ze som urazena ze ako to je sak ma pozna a vie co mi je a co riesime a nech sa pozri aj z tej nasej stranky. Na jednej strane chapem ze aj ona by uz chcela byt starkou lebo je chora a nevie ci sa ich dozije, ale sme jej povedali nech to tlaci na synov ved predsa bez casu a bez nich si tie deti nevyrobime. Ale asi z toho nic nebolo.

maary11
24. aug 2015

@timea7 Sorry, ale kde v prispevku napisala, ze tam chodi cez tyzden??? Ja citat viem, tak sa chod vyvrsovat na niekom inom!

timea7
24. aug 2015

@maary11 v príspevku o 11,55. Ja sa na tebe nevyvršujem, prečo by som to robila? Ty si sa pustila do nás, že ho odsudzujeme, preto že chce raz za dva týždne navštíviť rodičov a vôbec to tak nie je. Tu ani tak nejde o to, že navštevuje rodičov častejšie, ako vyhovuje jeho partnerke, respektíve, že chce, aby tam chodili každú nedeľu, ale o to, že s ňou trávi minimum času a príliš veľa ho venuje kamarátom, kolegom...

gretocka
24. aug 2015

ahoj, no my este ked sme spolu chodili tak sme vedla seba pracovali aj travili 99 % volneho casu spolu. Aj ked som obcas bola unavena, robila som vsetko preto aby sme mohli byt spolu. Po svadbe som uz bez neho v podstate stravila jeden jediny vikend, inak sme boli stale spolu. Potom sa narodil maly. Manzelove povinnosti narodenim dietata nepominuli, takze som vzdy balila a vybalovala a podla moznosti cestovala s manzelom, lebo by mi doma samej bez neho bolo velmi smutno.... teraz mame dve deti a tretie na ceste. Samozrejme, ze sa neda vzdy a vsade chodit s manzelom, taktiez v praci je ovela viac ako ked sme sa vzali, ale podstata ostala, aj po osmych rokoch od svadby sa snazime byt spolu maximum casu, kolko sa len da, lebo to tak obaja chceme.

maary11
24. aug 2015

@kikinakika Tak to je zas o inom, ak ho maju iba, neviem ako to povedat, do poctu povedzme a on sam to nevidi :( to asi bude musiet "dostat facku" od niekoho z nich a uvedomit si to sam.. v takychto pripadoch, ked mame niekoho radi, sa tazko veri niekomu inemu, ze je to inak...
a co ti povedal, na ten piatok? Ci vlastne v piatok chce ist s kamosmi a teda nemoze ist k rodicom!? To ma az teraz napadlo, ze piatok je pase prenho...
No hlavne ako ti aj pisali baby, ak by prislo babo, tak by z toho mohol byt vazny problem...
to moj muz nejako von nechodi, ale ten prvy rok, ked som kojila, som ja nebola skoro nikde a zavidela som mu aj ten firemny vecierok... a kebyze mi takto beha viackrat do tyzdna, tak sa zblaznim doma 🙂

maary11
24. aug 2015

@timea7 V uvodnom prispevku nic take nespomina, necitam vsetky odpovede a btw. ten o 11:55 som nevidela, kedze som vtedy pisala ten moj... a riesi jedno aj druhe...

kikinakika
autor
24. aug 2015

@maary11 no dnes sa ma spytal ci by som s nim nesla na party do domu jeho kolegyne ze on uz dlho nebol (pritom bol pred 2 tyzdnami u nej grilovali) a ja ze vies ze piatok som KO keby to bola sobota tak by som sla. A potom ze ci v sobotu nebudem unavena lebo ideme k nasim na navstevu a to teda mi asi dal uz dopredu vediet za to ze som ho vtedy vyhresila ze mi vsetko povie maximalne den alebo priamo v ten den. Takze uz viem ze v piatok budem doma sama do noci a vsetko doma musim stihanut v sobotu upratat aby som v nedelu bola u nich sedela 4 hodiny na gauci a ladovala do seba jedlo a potom mala krce z toho ....