Trávenie voľného času priateľa

12. okt 2023

Ahojte
V skratke by som opísala problém …
Sme s priateľom tak 2roky a problém spočíva v jeho tráveni voľna…
A síce je veľký fanúšik futbalu to znamená že v sobotu alebo v nedeľu ide niekde po Slovensku na nejaký futbalový zápas . Ono by to nevadilo keby to bolo raz za cas ale začína má to trápiť… cez týždeň sme spolu máličko a teda čakala som že aspoň z mesiaca dva vikendy patria nám. Mne sa nechce chodiť na futbal nebaví má to tak si spravím program po svojom… potom mi to je ľúto ,hlavne keď je aj pekne počasie ..a uvedomím si že po víkende zasa začne pracovný stereotyp.
Ak si dá aj pokoj s futbalom vyberie termín kedy napr to vyhovuje iba jemu bez toho aby sa má na to spýtal.
Neviem ako s ním hodiť rec aby som nevyzerala ako stíhačka jedine čo chcem iba reálne prežitý zmysluplný cas s ním .. vďaka

dzulli1980
12. okt 2023

Nauč sa akceptovať jeho koníčky ... 2 roky si s ním a nevieš, ako sa s ním o tom normálne porozprávať? ... kus zvláštne, či?

emma2782
12. okt 2023

No neviem ako u vás ale u nás futbalový zápas trvá 2x45min (+ polčas, predĺženie) a náš deň má 24 hodín.
Hovoríš, že chodí po Slovensku na futbalové zápasy. Ja to vidím ako super šancu na spoločný výlet. Ten zápas sa vydržať dá a keď už ste tam, môžte ísť niekam na prechádzku, na zákusok, kávu, do kina, atď.

autor
12. okt 2023

@emma2782 no u nás veru nie, chodí sa na futbal aj 3 hodiny vopred ostáva aj po zápase … ak je to mimo lokality bývania zvyčajne s ním idu v aute cudzí ľudia takze ani to malo času sa nedá premeniť na spoločnú chvíľu ..zial

reanda
12. okt 2023

ja vidim problem v tom, ze si dva roky vo vztahu a bojis sa povedat, ze ti nieco nevyhovuje, lebo nechces byt za 'stihacku' .. nauc sa vyjadrovat svoje potreby bez strachu z posudenia a podla reakcii sa rozhoduj, ci je ten vztah niecim, co ta obohacuje a uspokojuje.. lebo s takymto pristupom budes tazko v zivote stastna.. este ste len priatelia a ty uz sa citis zle.. co bude neskor? problemy sa budu iba nabalovat.. budes vsetko trpiet, len aby si nebola za zlu? pre koho chces zit svoj zivot? pre inych, aby boli spokojni? a ty co?