Zaľúbená alebo len pobláznená

ruzicka22
8. jún 2021

Ahojte, v prvom rade vás prosím neodsudte ma hneď, sama s tým bojujem, lebo tiež som to nikdy nechápala 😔
Chcem sa hlavne vyrozprávať, no nemám komu.

Mam priateľa, sme spolu 3 roky. No už dlhšiu dobu sa cítim sama, priateľ má na mňa čím ďalej menej času, je dosť pracovne vyťažený a cez víkend keď ma konečne čas a ja chcem niečo podniknúť napríklad nejaký výlet jemu sa nikdy nič nechce, stále by bol len doma. Veľmi často sa hádame, väčšinou o blbostiach .... Nehovorím, že je zlý chlap len necítim od nehu takú pozornosť ako kedysi 😔 mam ho veľmi rada a viem ze aj on mňa... Dokonca by sme chceli začať riešiť spoločne bývanie - zatiaľ spolu nežijeme. No tvrdí že láska nás neuživi, práca áno...ze sa musím zmieriť s tým ze uprednostní prácu....

Ale prejdem k môjmu problému.... Pred asi pol rokom som spoznala jedného chlapa, len sme si písali, rozumeli sme si, pár krát sme sa stretli len tak vonku. Pre mňa bol vždy len ako kamarat, rozprávali sme sa o všetkom... Postupne sme si písali takmer nonstop. On mi viac krát povedal, že to cíti inak ako ja, nie len ako kamarátstvo... No ja som si to samozrejme vtedy ani len nepripúšťala že aj ja by som mohla cítiť niečo viac, ved som predsa zadana. No postupom času ako sme sa par krát stretli a stále si písali som si uvedomila, ze mi začína chýbať, že mi na ňom záleží viac ako by malo. Je presný opak ako môj priateľ... Po čase mi vyznal lásku.. Veľmi som sa toho "zľakla" , tak som mu napísala, ze to tak nemôže byť, že to nie je správne, a prerušila som našu konverzáciu, od v tedy si nepíšeme....zľakla som sa toho asi preto ze aj ja k nemu cítim niečo viac... Možno je to len nejaké poblaznenie, možno som si ho len v hlave vyidealizovala, možno sa to po čase vytratí, no zatiaľ to tak nevyzera... často sa správa tak ako by som chcela nech sa správa aj môj priateľ 😔 veľmi mi teraz chyba, ale určite kvôli tomu nechcem zahodiť 3 ročný vzťah....
Podotýkam, že sme spolu nikdy nemali nič viac!! Ani len bozk!!

Asi to teraz znie, že ani ja sama neviem co chcem 😔 ani neviem ci čakám nejakú radu, asi som sa chcela len vyrozprávať 😔

haley7897
8. jún 2021

@ruzicka22 V čom konkrétne by si chcela aby sa tvoj priateľ správal ako on? Aby tiež komunikoval so zadnou ženou a nemal dostatočne vysokú morálku aby to udržal v priateľskej rovine? Tvoj "kamarát" od začiatku presne vedel čo robí a kde ťa chce dostať. Určite by som mu netlieskala za disrespekt ktorý prejavil voči tvojmu partnerovi a tým vlastne aj voči tebe.
K tvojmu priateľovi. Pozri, muži tak ako aj my ženy majú niečo ako vlastne "biologické hodiny". Akurát tie ich sú finančne. Chlap chce byť v istom veku finančne na istej úrovni. Áno, môže to priniesť malú obetu na vzťahu - môže to stáť čas a energiu. Chceš stabilný vzťah zo zodpovedným mužom ktorý sa vas do budúcna snaží zabezpečiť alebo len románik? Problém si podľa mňa spôsobila ty. Dovolila si cudziemu mužovi aby medzi vás vniesol pochybnosť. To nieje fér. Každý vzťah má slabé chvíľky, ale aj počas nich musia partneri zostať zomknuti a nepustit medzi seba tretiu osobu. Ako by si to vnímala ty, keby vás vzťah a doveru narušil on keby si sa napríklad po narodení dieťaťa viac venovala potomkovi (co je minimálne na istú dobu nevyhnutné) a on by hľadal pochopenie a spoločnosť u "kamarátky"?
Moral of the story - muži niesu kamaráti. Všetci do jedného len čakajú na "svoju chvíľu". V zásade nerozumiem prečo si zadané ženy píšu (kontinuálne) s iným mužom. A samozrejme naopak.

kitycat
8. jún 2021

A ty pracujes alebo studujes? Tvoj priatel ma proste rad cez vikendy veget... Nevravim, ze mate prelezat vsetky vikendy ale asi nepojde na kazdy vylet co chces s nadsenim... Tak zalezi kam ste sa za tie 3 roky posunuli

janina112
8. jún 2021

@ruzicka22 zadana budes ako vydata.. Chodenie je o tom zistit ci chces byt s muzom na cely zivot.. To musis citit Ty sama s kym chces svoj zivot stravit

haley7897
8. jún 2021

@janina112 "randenie" je zvyčajne fáza kedy je ok ak stretavas rôznych ľudí. Ona očividne hovorí o vzťahu ktorý je exkluzívny a považovali ho za perspektívny

tatisna
8. jún 2021

@ruzicka22 môj nazor: v každom vzťahu časom dôjde k nejakým problémom. Aj s tym novým časom dospejete k niečomu problematickému. Takže si daj plusy a mínusy a rozhodni sa. Pri terajšom priateľovi si mala motýle v bruchu aspoň na začiatku? V sexe je to ôk? Ten druhy ako je na tom s prácou? Keď budete mat deti, ešte môžeš oceniť že dobre zarába...mozno ten nedostatok pozornosti vyrieši hlbší rozhovor, komunikácia.

ivanizna
8. jún 2021

Píšeš, že "veľmi mi teraz chyba, ale určite kvôli tomu nechcem zahodiť 3 ročný vzťah...." Tak ak kvôli tomu nechceš zahodiť 3 ročný vzťah, tak nezahadzuj, ak ti to za to nestojí. Ty tiež, príde menej pozornosti a už treba hľadať kamarátstva s druhými chlapmi. Vieš, treba zvážiť všetko a poriadne, v každom vzťahu je niečo a vždy nejaká kríza dorazí. Ja by som aj dorazila svojeho, keby si chodil hľadať pozornosť ku kamarátke. Buď rada, že medzi vami nič nebolo. Ujasni si poriadne, čo chceš, inak sa do toho ešte horšie zamotáš. Aj jeden, aj druhý má čo ponúknuť, ale ty zváž, čo potrebuješ ty (aby si zase nemusela vypisovať s kamarátmi)

vilma7
8. jún 2021

Ja som zažila niečo podobné, ale z trošku iného uhla.
Ja som bola slobodná, bez vzťahu. Začal sa okolo mňa nenápadne motať kolega z práce, zadaný, ale s partnerkou nežil pod jednou strechou. Nejak som si to namotávanie ani nevšimla, lebo to robil totálne nenápadne, humor, hlavne sms-ky a v práci sme nemali problém. Ani raz sa ma nedotkol. Až som sa nakoniec na tie písmenká namotala aj ja a teda dosť. Lenže on nechcel ukončiť vzťah a nakoniec mi povedal, Že je do mňa už roky, ale že by ho nikdy nenapadlo že aj ja sa môžem do neho zaľúbiť.
Bola som veľmi nahnevaná, zranená, tak som s tým musela seknúť, v práci sme to našťastie dobre obstáli bez hádok, ubližovania atď...ja som nakoniec skončila ešte aj ako jeho vedúca.
Či je s dotyčnou doteraz neviem, ale ja som už vydatá a mám dva drobce doma.

Všetko nové je na začiatku iné, príjemné, lichotivé, takže podľa mňa si len pobluznená. Keby si bola zaľúbená, asi by si chcela niečo viac. A ty to vlastne ani nechceš, alebo?

marcellka32
8. jún 2021

S ktorým si vieš predstaviť budúcnosť? Rodinu? Bývanie? Možno je to len poblaznenost, možno nie (s tým druhým si nezažila problémy, až tam sa ukazuje charakter človeka).... zatvor oči a predstav si, že máš nejaký problém, alebo si smutná, ktorý z nich stojí pri tebe? Tvoj rozum a srdce sa bijú a je na tebe, ktoré necháš vyhrať

amelie2017
8. jún 2021

Uprimne, este s priatelom ani nebyvas a uz riesis taketo veci. Podla mna ten vztah nema buducnost. Jedine, ze by si si naozaj uvedomila, ze on je muz tvojho zivota, ale to bez padu na hubu asi nepojde. A po nom uz moze byt na zachranu vztahu neskoro.

miadi
9. jún 2021

Skor je to o tom ze vas vztah sa za 3r nikam neposunul a laska je ako mesiac -ked nerastie zmenšuje sa. Kamos Ta cely ten cas chcel .. nenapadne Ta balil namotaval dostaval sa ti pod kozu ( najprv bol len take zrniecko no casom sa tie emocie namotavali a obavali a zrazu je z neho perla.) on Ta este nema 3r nikdy Ta “nemal” tak Ta pocuva chce dava ti pocit ze si zaujimava.. venuje sa ti viac ako priatel ( ktory si uz Mozno nevazi co mà) ak mu das sancu o 3r Mozno budes zas porovnavat s terajsim ( co mas teraz) a po tych 3r vztahu rutiny a kto vie coho Mozno ten priatel s ktorom si je ovela lepsi Alebo sa ti taky bude zdat )Ale nejak mam pocit ze ani jeden z nich nie je pre teba. 1 priatel popri ktorom si sa namotala na kamosa znamena ze ti tam nieco chyba vo vztahu nieco oodstatne. A tento novy ..Neviem co od neho cakat ked si takto cielavedomo isiel za babou ktora bola vo vztahu.moze ti to lichotit ze koli tebe .. ale skor je to o nom ze si ide za svojim cez mrtvoli a aby to raz Nebol dovod pre ktory budes trpiet aj ty nie len tvoj terajsi ak ho odkopnes. Asi by si mala byt sama chvilku a ujasnit si co chces. Kto Ta mà naozaj rad na teba pocka.

tinkatinky
9. jún 2021

@ruzicka22 ja som si nieco velmi podobne zazila tiez. Mala som 5 rocny vztah, byvali sme spolu, ale necitila som sa lubena, nikam sme sa neposuvali. Stretla som super chalana... Chcelo to vsetko cas na vsetko, dnes sme s tym super chalanom manzelia, mame dve krasne deti a nikdy som nebola stastnejsia. 🙂 Cas vsetko ukaze, nikto nevidi do Vasho vztahu lepsie ako Vy dvaja. Riad sa srdieckom a urcite sa vsetko vyriesi 🙂

lujza123
9. jún 2021

@ruzicka22 ja osobne považujem podobné životné hodnoty za absolútny základ na ktorých stojí každý vzťah. Kompromisy sú fajn, ale keď ich je až príliš veľa a často je to trápenie pre obidvoch. A hlavne nadlho, pretože ako sa hovorí zvyk je železná košeľa, čím dlhšie si s niekym tým ťažší je rozchod, ľudia sa stanú rukojemnikmi spomienok na minule lepšie časy a nechcu si pripustiť že realita je už dávno iná.

Keď stretneš niekoho s kým si naozaj sadnete všetko čo predtým nešlo zrazu ide samé od seba a hneď. Na spoločné bývanie nečakate roky, na víkend/dovolenku máte jasný plan hneď....A keď sa občas stane nejaké platonicky pobluznenie (co sa proste pritrafí každému počas dlhoročného vzťahu) tak máš absolútnu istotu ze to vôbec nieje dôvod rozchadzat sa. Pretoze ste spriaznené duše, ste jeden pre druhého najdôležitejšie a nenahraditelne osoby.

A tvoj frajer nemá pravdu, láska je oveľa viac než peniaze. Peniaze sú potrebné, ale niesu žiadna hodnota. A to hovorím ako človek co miluje svoju prácu a rad v nej trávi čas.

slovakboy
9. jún 2021

@lujza123 Krásne napísané, ani už neviem čo som chcel dodať.