Žiarlivý partner

1. dec 2021

Som zúfalá a chcela by som poprosiť o radu aj keď dobre viem, že každý napíše jedno a to samé: ROZCHOD... Viem, že by som sa s ním nejak mala rozísť, ale nie je to také jednoduché... Ide o to, že môj partner veľmi žiarli. Nemôžem nikde ísť bez toho, aby o tom vedel. Nemôžem si s nikým písať bez toho, aby o tom vedel. Zakazuje mi baviť sa s chalanmi, čo je normálne a nemala by som, keď už mám vzťah, lenže toto je už moc, že robí scény už aj z toho, keď sa niekoho niečo len spýtam alebo o niečom tip top pokecám (napríklad so spolužiakom). Často sa hádame a už sa viackrát stalo, že sme sa s ním skoro rozišla, ale potom prosíka a vypisuje mi slohovky všade (Sms, msg...)
Vraví, že ako sa zmení a ako veľmi ma miluje, že som jeho všetko,... Potom po nejakom čase pokračuje... Je to ťažké, lebo naozaj by to bol dobrý frajer keby tak veľmi nežiarlil a nerobil tieto scény... Máte nejaké osobné skúsenosti? Ak áno, tak budem rada, ak mi ich napíšete... Prosím negatívne komentáre si nechajte pre seba-Tie mi teraz nepomôžu...

1aduliatko1
1. dec 2021

ja by som takého nechcela ☹ žiaľ nezmení sa

pininka1
1. dec 2021

No moja kamaratka dopadla tak,ze sa za takeho vydala a.nakoniec nemohla ist bez neho uz ani ku gynekologovi. Chcel s nou ist az do ambulancie. Toto sa nikdy nezmeni a ty v prvom rade prestan rozmyslat systemom ze sa nemas rozpravat s chlapmi lebo si zadana. To je jeden velky blud. Nehadz jeho nezmyselne spravanie na seba a nesopravedlnuj ho. Ak si myslis ze rozchod teraz nie je jednoduchy, co budes robit ked ta.zacne zatvarat doma a uz sa nepohnes nikam??

mamina0078
1. dec 2021

Áno, mám skúsenosť, taký človek sa nezmení. Tak ako z cholerika nikdy nebude flegmatik tak ani zo žiarlivca sa nikdy nestane nežiarlivec jednoducho to má v sebe.

ella_price
1. dec 2021

Mám osobnú skúsenosť, kedy som mala priatela, ktorý tak žiarlil, že keď ma videl ako sa bavím s našim spoločným kamarátom, tak odišiel na chodbu a začal si búchať hlavu o stenu. Neskôr si zas hrýzol hánky na rukách a podobné hrozné veci. Takíto ľudia sa nezmenia. Vydržala som to dva mesiace, kedy posledná kvapka bola, že sa zahnal po mojom bratovi. To už som mu povedala, že takto to ďalej nejde. Nezmenil sa. Každý nasledujúci vzťah mu okamžite skončil. Tiež sa javil ako dobrý človek, ale táto žiarlivosť už bola na psychológa 😕

autor
1. dec 2021

@ella_price To žiarlil aj na tvojho brata?

ninka99865
1. dec 2021

Moju kamarátku taký práve nabuchal 🤦‍♀️ Tak sme zvedaví, čo to bude po svadbe a pôrode 🤷‍♀️ Utekaj kým sa dá

stanulienkat
1. dec 2021

ROZCHOD

ella_price
1. dec 2021

No brat si robil nejak zo mňa srandu a ja som sa tomu smiala, lebo my s bratom máme moc dobrý vzťah a on to zobral až moc vážne. 😕
Mne je takýchto ludí inak lúto. Majú problém sami v sebe, ktorí nezmenia tak jednoducho. On si napríklad bol vedomí toho, že chorobne žiarli, ale nikdy s tým nič neurobil. S takýmto partnerom sa budeš len trápiť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. dec 2021

@ninka99865 Môj tiež vymýšľa, že nabudúci rok by sme si mohli spraviť bábo 😶

ninka99865
1. dec 2021

Aby si ta úplne priputal.. tak sa pouč z chýb iných a to nerob.

ella_price
1. dec 2021

Tak to dieťa dovidenia. To by ťa zničil už úplne. Evidentne ťa len citovo vydiera a ty mu toto dookola budeš trpieť. Nezmení sa. Nikdy a nezachráni to ani dieťa, ktoré by len trpelo.

bets
1. dec 2021

S tým gynekológom.. mojej kolegyni muž robil scény, keď chodievala do poradne. Po šestonedelí jej nedovolil ísť na kontrolu. Doteraz keď ide na gynekol. preventívku, tak bud mu to zatají, alebo povie, že ide k zubárke. Keď išla na služobku, tak sa musela hlásiť z pevnej linky, aby videl číslo, z akého okresu vola, volal jej šéfke, akurát išli všetci v aute, kde boli aj o dosť mladší kolegovia, bol to trapas, trápne sa cítila celá posádka. Neprešlo ho to ani po dlhych rokoch, ale z toho vsetkeho mu preplo tak, že pije a robí aj iné excesy okrem tých ziarlivostných.
Zatiaľ som nepočula ani tu nečítala skusenost, že by sa žiarlivý chlap zmenil.

kitycat
1. dec 2021

NENECHAJ SA UZ OJE-KLAMAT. DOKOLECKA TO ISTE MANIPULATOR TO JE. AK SPOLU BYVATE ODIST. AK SPOKU NEBYVATE UZ ZA NIM NECHODIT.

ALEBO SER NA TO, NECHAJ SA NIM DIRIGIVAT DONKONCA ZIVOTA. VO VSETKOM, KEDY POJDES DONOBCHODU, KOLKO MAKE UPU JE V PORIADKU, AKE OBLECENIE CI KEDY POJDES DONOBCHODU. TO CHCES?

Edit: citam ze uz aj nad dietatom uvazujete. Ty si strateny pripad

ovaaa
1. dec 2021

Fakt chceš takto žiť?

upsilon
1. dec 2021

je to narcis a manipulator. Mate toxicky vztah. Rozchod

mariejenka
1. dec 2021

Osobnú skúsenosť nemám. Z okolia viac.
Kolega mal extrémne žiarivú ženu, uz su rozvedení.
Kamarátka dobrá,si nasla frajera a postupne prestla chodit s nami von, patria a raz som ju samú stretla,a akoby sa v nej nieco zlomilo a plakala mi,ue jej zakazuje sa stýkať uz aj s rodinou, ako takto pardon,! Aby mne niekto menil život do takej miery,ue od materskej škôlky kamosky nevidieť,a rodinu dostihnúť, toto není láska, ti niesi jeho všetko! Si len niekto koho on ovláda, vidí ze sa necháš,tak v tom bude pokračovať, on chce svoje mínusové sebavedomie na tebe stavať,teba utlacat. Mama a oco ta nevychovali,aby si niekomu robila rohožku.

vler
1. dec 2021

Rozchod alebo trp do konca zivota

zuzubb007
1. dec 2021

Cisty manipulator, od takeho ruky prec, nikdy to neprestane a bude sa to len zhorsovat, dieta by chcel aby si ta priputal, a ty uz ani aby si na zachod nesla sama NIKDY, strasne co daktori psychopati dokazu, normalny zivot funguje tak, ze kazdy si robi co chce a vo vztahu je dovera, ja chodi a debatim s chlapmi kedy chcem aj flirtuju so mnou a poviem to muzovi, ze dnes ma balil daky cudzi chlap a zabavame sa na tom, sloboda je dolezita inac prepne aj tebe

janetinka27
1. dec 2021

nezmeni sa to. bude to len horsie. poznam par takych pripadov, ale ziadnej zene to nevyhovuje. zvykli si, ale ziju ako vo väzení, trpia. taky chalan nikdy nebude dost dobry na vztah. lebo ma vadu, ktora sa so vztahom vylucuje. zenam dokonca moze lichotit akoby muzova zvysena pozornost, neustala pritomnost, kontakt. ale je to iba z dovodu, ze potrebuje mat zenu pod kontrolou. z takeho vztahu treba cim skor odist, nie je to partner na vztah.
mam kamaratku, ktora chodila s frajerom, tiez bol ziarlivec. postupne to gradovalo. ked isli ako partia po dedine domov, tak sa postupne lucili, jej frajer tiez uz zabocil k sebe domov a kamoska pokracovala s dalsim chalanom dalej po dedine, lebo byvali az na konci dediny. a tento jej frajer jej cely cas z domu telefonoval, lebo nezniesol, ze tato kamoska ide sama s chalanom z ich partie po dedine. je to choroba.

kikus7
1. dec 2021

Mám pocit, že táto téma je tu denne. Taký sa nezmení. Už to pochopte! Poznala som takého magora pred xx rokmi. Scény, vyvolávanie, klamstvá, urážky, vymýšľanie fantasmagórií a podobné somariny. Skončil na polícii. Ešte rok po rozchode sa vyhrážal smrťou všetkým.
PS: Nie, nie je normálne, aby Vám niekto zakazoval baviť sa s chlapmi, ak ste zadaná. A Vy sa spamätajte, lebo neviete, čoho môže byť taký psychopat schopný.

autor
1. dec 2021

@kitycat Ja ešte nechcem dieťa. On to navrhol...

retatka
1. dec 2021

Skús si ho vycvičiť...chodievaj von s kamoškami,na kávu,do kina ,maj koníčky.Len oznám ,že ideš a kedy približne prídeš.Nepristupuj na jeho hru,nech aj vystrája lebo svoje hranice bude posúvať a ty skončiš ako psychická troska,izolovaná od sveta.A nezabudni je normálne ked sa žena rozpráva aj s chlapmi,dokonaca môže mať i priateľov.Len chorá hlava toto NIKDY nepochopí.Ked bude robiť cirkusy,kým si mladá,utekaj, bo o pár rokov už nebudeš mať sily lebo ťa zničí.

alexandra2468
1. dec 2021

Moja kamaratka takeho mala. Raz ju poslal ku gyn na HIV testy, lebo ze urcite ma milencov a ma pohlavne choroby 🤷🏻‍♀️ A ona teda zamilovana, hlupa, odovzdana, isla.
Sama gyn jej povedala, ze je to debil.
Chvalabohu sa uz rozisli.

kikus7
1. dec 2021

@bets No len aby tú Vašu kolegyňu nezačal ešte trieskať. Od ožratého človek nikdy nevie, čo môže očakávať. Čudujem sa tým ženám, že si s takým ešte decko urobia. Zažila som podobné žiarlivé hovädo a som rada, že som s takým nič iné neriešila. Ale niektoré ženy sú hlúpe. Nechajú sa ponižovať, trieskať a stále si myslia, že to je láska, že on ich miluje.

veronikacernickova
1. dec 2021

Dievča zlaté, uteč, kým sa dá. Hlavne si dávaj pozor, aby si dovtedy neotehotnela. Dieťa je iba zámienka, ako si ťa ešte viac podmaniť. Toto je toxický vzťah, z ktorého treba okamžite vycúvať. Si mladá, život máš pred sebou. Tak si ho nepokaz. Odstrašujúcich prípadov tu je až-až. Veľa štastia!

zmrzlinka2021
1. dec 2021

Prosim ta, povedz mi, co ti brani rozist sa s clovekom, ktory ti nie je ani manzel, nemate spolu deti...co?
Druha vec - ano, nezmeni sa, ak nechces rozchod, zvykaj si.

A k tomuto:
". Zakazuje mi baviť sa s chalanmi, čo je normálne a nemala by som, keď už mám vzťah,"

Nie, nie je to normalne, som 12 rokov vydata, uplne prirodzene sa bavim aj s inymi muzmi

bets
1. dec 2021

@kikus7 to už by sa neodvážil ju bit, už ma dospelé deti, ktoré ho vedia spacifikovať. Ale psychicky ju dáva dole.

kikus7
1. dec 2021

@bets Aspoň že tak. Ale prečo je s takým? Kvôli deťom isto nie, keď sú dospelé. To za tú dobu nepochopila, čo je on zač? 😔

pet888
1. dec 2021

Zena ma pocit,ze dokaze zmenit,napravit takeho chlapa,ba pomoct mu,ono zial to nie je mozne..viem,ze aktualne si nevies predstavit rozchod,lebo taky chlap vie byt extremne uzasny v tej druhej stranke,ale ono tych peknych chvilok bude menej a menej a ty budes trpiet viac a viac..Za chvilu ozaj bude ziarlit aj na rodinnych prislusnikov a na pribehy,ktore su len v jeho hlave a nikdy sa nestali..Cim skor to ukoncis,tym menej budes trpiet..Ak budes chciet pomoct,kludne mi napis.