Vaše skúsenosti so žiarlivým partnerom

9. aug 2022

Už sme s priateľom spolu skoro tri roky, ale čoraz viac mi začína vadiť jeho chorobná žiarlivosť. :( Boli sme kvôli tomu už dokonca aj u psychológičke, ale on sa aj tak nezmenil. Je úplný pokoj zatiaľ, kým na to nedostane "dôvod", ktorý je veľakrát totálne debilný. Milujem ho, ale tie scény, ktoré často robí sú fakt otras.
Vravím si, že sa zmení, nebude to už robiť, ale potom zase... Vtedy, keď nemá ten "dôvod", tak je náš vzťah naozaj pekný, mám veľmi rada aj jeho rodinu, ale toto to celé ničí. Neviem si predstaviť rozchod, ale ani celý život trpieť takéto scény za úplne maličkosti. Pri každej veľkej hádke si vravím, že dosť, ale nikdy sa to nepodarí, lebo zrazu začne, ako veľmi ma miluje, je milý, niekam má zoberie a proste to nejde... Dokonca má hesla od všetkých mojich sociálnych sietí, takže keby rozchod, tak by som si asi musela urobiť nové účty a zmeniť aj číslo... Chcela by som vaše skúsenosti s chorobne žiarlivým partnerom. Zmenil sa nejakým spôsobom?

ms_green
9. aug 2022

Skúsenosti? Že to za to nestojí. Nájdi si radšej niekoho z koho nebudeš mať nonstop stres. Je to len otázka času kedy ti to prerastie cez hlavu a začne ťa sledovať a kontrolovať na každom kroku.

ckocka
9. aug 2022

Kolkokrát si tu čítala príbeh bol to hrozný chlap ale zmenil sa a kolkokrát myslela som si že sa zmení - čo mám robiť?

ninka99865
9. aug 2022

🙈🙈🙈🙈 nezmení sa a fajne ta manipuluje tým ako ti potom vraví ako ta miluje atd… utekaj kým sa dá a hlavne si s ním nerob decko

autor
9. aug 2022

Je to ťažké. Rozchod nie je vôbec taký ľahký, ako sa zdá. Fakt som zúfalá. Modrý koník je asi jediné miesto, ktoré mi nekontroluje.

ms_green
9. aug 2022

A s tým si ok? Že ti kontroluje všetko? Utekaj dievča.

panelacikova
9. aug 2022

mňa by napríklad zaujímali tie dôvody.... pre ktoré žiarli (teda podľa teba)

ckocka
9. aug 2022

Rozchod je lahký ak sa rozhodneš. Dokial váhaš a moceš sa v kruhu tak je nemožný.

autor
9. aug 2022

@panelacikova Nemôžem ísť von ani so spolužiakmi, lebo robí žiarlivostné scény, že idem vonku zase s tou bankou, kde sú kokoti (v triede mám len troch spolužiakov a ostatok dievčatá). Vadí mu, keď niektorému z nich napíšem. Vadilo mu aj lesbické dievča! Teraz sme sa napríklad pohádali na tom, že som mu povedala, že moja kamarátka ma nové frajera. On začal, že prečo sa o neho tak zaujímam, že nech sa neposerem z nejakého nového frajera kamarátky!

autor
9. aug 2022

Bandou*

ckocka
9. aug 2022

Ale na čo sa sťažuješ, si s ním dobrovolne.

alexas56
9. aug 2022

Ja som s takým žila a úprimne ? Nikdy, nikdy viac ! Žiarlil na všetko, postupne to prerástlo do takých scén, že ráno som išla do práce a on chcel vidieť v čom idem oblečená tak si zobral voľno v práci a čakal pred domom a keď videl, že idem v šatách..fú to bola scéna :D Dostala som poriadne ,,vynadané''že komu sa chcem páčiť a prečo idem v šatách..toto pokračovalo ďalej a ďalej a čím viac sa to stupňovalo..žiarlivosť je choroba, ktorá sa nedá liečiť 🙂
Keď mi zakázal ísť na návštevu za vlastným bratrancom bola posledná kvapka..mohol byť úžasny ako len chcel , toto sa nedá takto žiť..

autor
9. aug 2022

@ckocka Lebo to nie je také ľahké. Ja som sa s ním rozísť skúšala nespočetne krát, ale vravím, že on vtedy vie byť strašne dotieravý. Vypisuje samé sladké reči, príde za mnou atď. Keby som sa s ním rozišla a blokla ho, tak 100% by druhy deň bol pred naším domom.

ckocka
9. aug 2022

Fakt, to je dovod? Ty nemáš vlastný rozum, vlastnú volu a schopnosť konať a rozhodovať sa sama podla svojich potrieb?

autor
9. aug 2022

@alexas56 Ako dlho ste boli spolu?

viestta
9. aug 2022

Moja skúsenosť? Utekaj.
Aj ja som.utiekla a bola to jedna z najlepších veci co sa mi kedy stali. A to bol celkom kratky vzťah, len on žiarlil a chcel ma kontrolovat aj keď už nebol môj partner. Jo a sladké kraviny o tom, že žiarli lebo ma miluje a ak by som ho milovala nedala by som mu dôvod na ziarlivisost (jedna perla, nastúpila som do výťahu k susedovi co ma pozná od plienok)

dadis
9. aug 2022

Zmen si hesla na vsetkych socialnych sietach, tam nema mat co pristup. Ak sa potom bude jeho ziarlivost stupnovat, rozid sa s nim, vidiet ze nemas odstup, takmer ho obhajujes, ze "dovod".. bola si mu neverna? nie. Dovod nie je ist von so spoluziakmi, ani pisat si s kamoskami. Ten chlap je chory, nemiluje ta. Ak by ta miloval, chcel by aby si bola spokojna a stastna a nie na voditku. Co ti vobec napadlo dat mu pristup na socialne siete! Tym tu jeho ziarlivost len zhorsujes, toto urcite zmen..

viestta
9. aug 2022

Keď bude stáť pred domom, tak nech stojí. Však môže aj korene zapustiť. Co ta je po ňom? Skončí to čím skôr.

autor
9. aug 2022

@dadis Mne to pred tým prišlo neškodné, lebo on mi dal tiež svoje heslá. Nečakala som, že reálne bude pozerať každý môj pohyb na sociálnych sieťach a mazať mi konverzácie... Heslo som si zmenila trikrát a to bude už na vás, že či mi uveríte, ale on ich nejakým spôsobom neustále uhádne. Nechápem tomu

autor
9. aug 2022

Možno má nejak tie účty uložené alebo čo.

bosorka2302
9. aug 2022
viestta
9. aug 2022

Keď sa ta prehliadač spýta ci uložiť heslo, tak to nepovol. A o tom ako si vytvoriť silné heslo si precitaj na internete. A odhlasuj sa zakazdym a zatváraj appku. A do každého systému si zadaj iné heslo.

dadis
9. aug 2022

To je chory chuj..si nevies nastavit bezpecne heslo? Ved sa zamysli, vymysli si take, co nemusis zapisovat a neuhadne ho, to ti garantujem. Najlepsie kombinacie cisel(cast telefonneho cisla, cisla domu, rodneho cisla, rok narodenia mami a pod, pismen (znacka auta, meno psa, meno klubu, spevacky, herca), znakov (@&€_). Ako to moze uhadnut? A pre kazdu siet ine..len vzdy v hesle si daj pismena pre fb, ig, google ucet..vsetko komplet si pomen..aj heslo/vzor do mobilu..nemoze mat taku kontrolu, v ziadnom pripade
A nikdy heslo neukladaj v prehliadaci, tam si ho jednoducho zisti..na socialne siete sa prihlasuj iba z mobilu..ze nema pristup na MK by som sa vobec nespoliehala..

autor
9. aug 2022

@dadis Ja to reálne nechápem. Ja som si kvôli tomu už urobila aj nový účet na FB a myslela som si, že bude pokoj aspoň na tom druhom a on mi zobral telefón, keď som spala a vymazal mi ho... Odvtedy už mám heslo na mobile, on nejak cez svoj mobil pozerá. Voľáko si tie hesla proste stále zistí, alebo uhádne, alebo ma uložené už tie účty v telefóne, že už ani nemusí zadávať heslo. Preto som si povedala, že keď rozchod, tak jedine nové sociálne siete a aj telefónne číslo...

bosorka2302
9. aug 2022

Prihlas sa na svoj ucet ked si sama a daj v nastaveniach odhlasit sa zo vsetkych sieti alebo tak nejak a ono to odhlasi aj z jeho mobilu. Potom zmen heslo.

dadis
9. aug 2022

V aplikacii FB vidis v casti hesla a zabezpecienie, kto je prihlaseny pod tvojim uctom na akom zariadeni..vsetko poidhlasuj, nechaj iba svoj mobil..Ig by mal byt rovnaky..potom zmen hesla

dadis
9. aug 2022

Anikdy sa neprihlasuj cez prehliadac

autor
9. aug 2022

@bosorka2302 skúsim

dadis
9. aug 2022

A nastav si dvojstupnove overenie (potvrdenie sms spravou)..pri takomto psychopatovi musis byt obzvlast opatrna

dadis
9. aug 2022

A do mobilu mu pristup urcite nedaj..

cubo2
9. aug 2022

Akože, to že sa ti hrabe v súkromných účtoch a maže ti konverzácie, to je taký brutálny zásah do súkromia, že toto by som ani manželke po 20 rokoch a troch spoločných deťoch nedovolil.

Myslím, že si napísala sem na koňa o 5 minút 12 - to, čo robí tvoj frajer je absolútne choré a neprípustné. Takto nevyzerá vzťah dvoch, čo spolu chodia. Toto sa nerobí, keď sa dvaja majú radi. Nie je to normálne! Všade si nastav nové heslá, začni od mailovej adresy - tam sa totiž posielajú odkazy na obnovenie hesla (funkcia zabudol som heslo, čiže si vieš resetnút heslo a dostať sa dnu). A potom sa s ním rozíď, tak, že naozaj. Ak sa bojíš, popros niekoho o pomoc, rodičov, starších kamarátov.. kým nepochopí, že ti má dať pokoj . A keď to preženie, treba volať políciu, s týmto nie sú žarty..

Jo, a na jeho vydieračské reči, že keď sa s ním rozídeš, tak sa zabije, nereaguj, neurobí to, na to sa má príliš rád🙂