Zlomyseľná svokra

alka234
6. sep 2021

Už naozaj neviem čo robiť , tak si idem po radu. Ide o svokru, ona je ku mne zlomyselna, pred partnerom sa robí , že má má rada, ale cítim, že to tak nie je... Normálne sa mi vysmieva do očí zosmiešňuje ma, zosmiešnovanie ľudí je vlastne skrytá agresivita... Nechápem aký má k tomu dôvod, lebo ja sa k nej správam úctivo. Rozmýšľala som , že keď ma ešte raz zosmiešni, tak jej poviem prečo to robí, ale nechcem sa hádať kvôli tomu s partnerom, už som mu o tom hovorila a on povedal, že to nie je pravda. Poraďte čo robiť. Ďakujem

ivkazba
6. sep 2021

Ako ťa zosmiešňuje? Čo konkrétne robí?

sense
6. sep 2021

Byvate u nej? Ako ta zosmiesnuje?

pribinak
6. sep 2021

Obmedzila by som kontakt na nevyhnutne minimum a hotovo

alka234
autor
6. sep 2021

@alka234 nie, bývame sami, ona sem chodí. Napríklad keď sa rozprávam s malou , tak napodobňuje môj hlas a začne sa smiať.,minule povedala, že som krkavčoia matka ( pritom mám jediné dieťa, ktoré milujem a starám sa o ňu najlepšie ako viem, venujem sa jej ) a potom to prevrátila, že to sú najlepšie matky, lebo tu bol partner... Alebo keď príde so svojou dcérou, tak keď niečo poviem, začne sa kchichtiť..., ale nie pred partnerom, len keď on to nevidí a proste také veci, že ja pozerám, že to ani nemôže byť pravda a prečo to robí. To sú také maličkosti, stále niečo urobí také, že mi to je nepríjemné a nemám z toho dobrý pocit.

dema4016
6. sep 2021

@alka234 To je ešte OK, keď bývate sami, ale ja s ňou už bývam 24 rokov v spoločnej domácnosti, a je to niekedy hotová katastrofa, tiež je zlomyseľná a uštipačná, no horor

alka234
autor
6. sep 2021

@dema4016 tak to ti nezávidím....ja sa snažím sa k nej pekne správať a ona voči mne pretvárka, zlomyselnosť. S partnerom máme pekný vzťah a nechcem sa s ním kvôli tomu hádať.

miirka123
6. sep 2021

@alka234 no ja by som ti poradila čím skôr jej dať najavo že takéto správanie sa tebe nepáči. Inak moja je taká podobná si mysli že aké vtipne poznámky hovorí a pritom je to čisté štuchanie s uštipačnými poznámkami. Nabudúce keď ti niečo povie take povec jej že no dovoľte to čo sú za reči a keď sa ohrnie že, nemôžeš byt taká vztahovacna veď my tá mame radi ako našu dcéru tak jej povec že nech si odpustí take poznámky. Rázne bez kompromisov a ďalšej debaty ju usmerni. Proste nie a hotovo a nech povie manželovi čo chce a ten by si tá mal zastavať určite pozná svoju matku môj teda keď som sa sťažovala hneď bol na mojej strane a vedel o čo sa jedna.

alka234
autor
6. sep 2021

@miirka123 ja z nej nemám pocit, že by ma mala rada ako dcéru , ani to nevyžadujem, ona robí rozdielov dosť, očividné to je..Neprekáža mi to, každý má nemusí mať rád, prekáža mi tá jej skrytá agresivita voči mne...S partnerom si robí čo sa jej zachce, on ju poslúcha na slovo skoro vo všetkom, už som sa ho pýtala minule či má 15 rokov, že všetko musí s ňou prediskutovať. Vôbec nerozmýšľa, aký to môže mať dopad na jeho rodinu. Na nás... On keď niečo poviem, začne , že to nie je pravda. A hádka je na svete. Tak zbytočne tie hádky nechcem vyvolávať.

dema4016
6. sep 2021

@alka234 podobne to mám, ale či sa s tým už dá niečo urobiť, neviem

dskjhfdlkdjhl
6. sep 2021

@alka234 Tak ale potom si najskor pories partnera, lebo svokru tak casto asi doma nemas, ako jeho a ked si toto doma vyriesite, tak Ta nejake svokrine ksichty a uskrny nebudu tolko vzrusovat-to sa da odignorovat, pripadne ju trefne usmernit, na to treba trochu trening, ale da sa to.

anig
6. sep 2021

@alka234 zažila som ....toto je iba začiatok...stupňovať to bude,pretože ak jej nedá tvoj muž rázne najavo,že ty si pre neho dôležitá,nezastane sa ťa,tak bude stupňovať,pretože bude vidieť,že si to môže dovoliť.Tiez som to tak mala,pred mužom na mňa sladká,akonáhle odišiel,tak sa ku mne správala ako harpia a to som jej tiež nikdy nič zlé nepovedala,hoci som chcela...len ona vždy všetko prekrutila...

cickamon
6. sep 2021

neviem ja som povaha ze bud by som to davala jednym uchom dnu a druhym von, a ked by ma uz vyprovokovala ako stou krkavcou matkou tak by som jej to vratila 😀 ...nahlas by som pred malou povedala nieco ako "nepocuvaj ju to je iba senilna babizna a take su najhorsie" a hodila priblby uskrn 😀 ze sak sranda co? 😀 bud rada ze ju nemas doma stale 🙂

hipuska
6. sep 2021

@alka234 mám pocit, že v tomto tahas za kratší koniec. Ktovie, keď dôjde k vážnejšiemu.konfliktu na ktorú stranu sa postaví. Je to ťažko no. Svokru nezmenis. Ale, ja by som robila to iste. Keď budete samé, poslať ju do čerta a pred priateľom byť na ňu milá. Použiť jej vlastné zbrane, nech ona začne "kydať" na teba. A hádam, to tvojmu chlapovi začne ísť na nervy.
Ešte by som si pred ním poplakala, ako veľmi chces mať a ňou pekný vzťah. Ja za takýmto správaním často vidím závisť. A strach zo zlyhania. Ona si už uvedomuje, že na veľa vecí nestačí.

Ale, čo by som urobila ešte, snažila sa byť samostatná. Úplne vo všetkom, hlavne financiách. Lebo, keď všetko rieši s matkou aby ti neostali nakoniec oči pre plač. Nie ste manželia, nemáte BSM. Všetky kúpi väčších položiek na oboch písať. To je trpka skúsenosť viacerych žien tuná a aj moja.

vilma7
6. sep 2021

@alka234 namontovala by som do bytu kameru a pekne priateľovu matku nahrala. Nech vidí ako sa jeho matka správa v jeho neprítomnosti.

h2
6. sep 2021

@alka234 Ja by som jej priamo pred partnerom povedala, že je krkavčia matka. Keby sa obaja zdesili, čo som to povedala, vysvetlila by som to tak, ako mi to povedala svokra. A aj ináč by som jej robila to isté, čo ona Tebe.

evica17
6. sep 2021

@alka234 tak.ako ona tebe ty jej, a pred parnerom milo

sense
6. sep 2021

Tak nepusti partnerovu matku k vám keď tam on nebude

alka234
autor
6. sep 2021

@alka234 vôbec ma nenapadlo byť taká ako ona, lebo to nechcem práve. Len keď to nepôjde tak asi to zrkadlo urobím. Nechápem takú zlobu má v sebe tá žena to je strašné niečo. A prenáša to okolo seba. To že nechcem aby mi niekto taký rozbil rodinu. 😔

miirka123
6. sep 2021

@alka234 no ani ja z tej mojej nemám taký pocit žeby ma mala rada ale keď som sa zacala aj ja prejavovať že nebude zomna robiť hlupanu tak zacala takéto citové rečičky😄 ach tie svokry ja nechápem prečo to robia. Niekedy mám pocit že závidia ze sme šikovne, samostatne, pracujeme, staráme sa o domácnosť deti a muža, mame doma čisto a usporiadaný vzťah. Ale ja som strašne rada ze môj muž stojí na mojej strane keby to tak nebolo tak asi dopadnem ako moji rodičia rozvedený. Lebo otcova mama im rozbila vzťah a pohnevala ich proti sebe. Ako písali baby musíš sa najprv doma s mužom o tom porozprávať a mal by byt na tvojej strane a vieš čo ja by som si ju aj nahrala a nie raz ale viac príkladov aby tá vedel pochopiť. Nie je to človek ktorý s vami žije ale je to človek dosť podstatný ktorý bude ešte veľa rokov pri vas.

stanulienkat
6. sep 2021

Už dávno si jej mala asertívne niečo povedať, že si neželás takéto správanie. Ak by nepomohlo, tak začala by som napodobňovať ja jej hlas pri komunikácii s dcérkou a začala by som sa tiež nahlas smiať z toho. Blbcovi to asi inak nevysvetlíš.

lusyc
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alka234
autor
6. sep 2021

@stanulienkat no mala som 😏

angel993
6. sep 2021

@alka234 najprv by som zrušila jej návštevy, nech príde, keď bude aj jej syn doma, a celkovo sa s ňou stretávaj iba s partnerom, nech všetko vidí.

alka234
autor
6. sep 2021

@lusyc no je to komplikovanejšie, nemôžem mu zakázať vidieť svojich rodičov, má ich rád....,len nechápem prečo sa ona pred partnerom tvári ,že má má rada, pritom to tak nie je...Partner potom hovorí, že jej krivdim, že ja som falošná a hnusná k nej.... Ja nikomu bez dôvodu ubližovať určite nechcem, radšej by som bola keby to bolo ok, ale nie je to ok. Už som skúšala teda, že nevšímať si to a podobne.., ale čím viac to robím , tým viac ona potichu , úplne tak nenápadne to robí... Nechápem ju vôbec. Našim nechcem hovoriť nič, nastrbili by sa zbytočne vzťahy, predsa nenechajú na svoju dcéru, sestru..Poznám ich...Tak preto neviem čo robiť.

alka234
autor
6. sep 2021

@angel993 on keď to ak vidí , tak povie, že to je zo srandy. No zo srandy sa nebudeš predsa ľuďom vysmievať a zosmiešňovať niekoho...len pred ním sa ona ovláda. Snaží sa. Normálne ako psycho mi to príde niekedy.

nickpick
6. sep 2021

@alka234 zacni sa ksichtit a prevracat oci na nu aj ty, proste reaguj rovnako ako ona, ak to bude neunosne normalne sa s nou otvorene porozpravaj a spytaj sa jej aky konkretne ma s tebou problem, co jej vadi, niektorych ludi priamost a otvorenost vykolaji, ak sa s nou nemusis casto stykat pripadne nejak extra nezasahuje do vasho spolocneho fungovania s partnerom tak sa nauc si jej reakcie nevsimat, proste jednym uchom dnu a druhym von, ono je normalne ze si ludia nesadnu, z roznych dovodov, ale mozu sa naucit casom aspon slusne vychadzat, bez nejakych velkych emocii…

lusyc
6. sep 2021

@alka234 moj muz tam chodí aj a detmi, ale bezo mňa.

alka234
autor
6. sep 2021

@nickpick snaží sa zasahovať do výchovy a do všetkého. Ja si myslím, že najprv by sa mala starať o seba. Jej výchovné metódy sa mi nepozdávajú. Mám síce prvé dieťa , ale ja som jej mama, viem intuitívne čo je pre ňu najlepšie....

angel993
6. sep 2021

@alka234 skús sa opýtať partnera, či sa môžeš zo svokry smiať, len tak zo srandy.

miadi
7. sep 2021

Ked si bude robit srandu z tvojho hlasu akym rozpravas s dietatom .. tak urob to iste. Urob hruby hlas ( alebo aky mà ona) a ze “ a babka zas kvaka takto.” Ha ha kopec srandy. Najhorsie je ze tvoj partner skace ako mama piska a o tebe tvrdi ze si falosna .. to by mi vadilo viac ako jej prevracanie ocami ( tiez som zazila.. ale aspon mm Neni mamanek) A vyhybaj sa jej nebud snou ani v izbe sama bez jej syna .. alebo sa chvilku uplne vyhybaj. Povedz ze sa bojis delta ide dalsia vlna treba sa menej navstevovat.