Exekútor a výživné

1. jan 2023

Prosím.... Môže poverený exekútor pýtať od matky nejaké percentá keď jej ex začal posielať výživné? Matka dieťaťa od neho dostala druhý mesiac bežné výživné určené súdom. Nič navyše jej neposiela. A ,,pani sekretárka,, narobila na matku krik že peniaze majú ísť cez nich a budú jej strhávať/25%/ z bežného výživného. To ozaj majú na to právo?

pribinak
1. jan 2023

Áno majú, ale v skutočnosti to dostane spat

hipuska
1. jan 2023

Takto, exekútor si bude vymáhať tvoje bežné výživné+odmenu. ALE, túto odmenu si ma vymahat od tvojho ex, nie teba. U teba nastal cely "problém" v tom, že keďže výživné nešlo priamo cez.neho, nemohol si z tvojej čiastky stiahnut svoju odmenu a musí si ju vymáhať ďalej. Takže, ty len pekne pokračuj tak ako je, peniaze nech idú rovno na účet matky a exekútorovi posun túto informáciu, že peniaze prišli. Ostatné nech si riesi.on.

Akonáhle by tie peniaze išli cez exekútora, stiahol by si svoju odmenu a tebe by poslal zvyšok. Akože, v konečnom dôsledku by si tie peniaze dostala ale az vtedy, kedy by ju tvoj ex zaplatil.

autor
1. jan 2023

@hipuska takže keď mi ich pošle ex ja nemusím nič dávať exekútorovi? Dobre som pochopila? Samozrejme že im to hlásim,preto na mňa takto vystúpila. A poraď prosím, to jej teda mám povedať nech vymáha od muža tie ich odmeny? Sekretárka je dosť nepríjemná a tlačí na mňa že odmenu im musím dať. Ďakujem vám dievčatá za odpoveď 🙂
@pribinak

hipuska
1. jan 2023

@autor určite nič exekútorovi neposielaj. Ja by som mu ani nepisala,.že si ma peniaze pytat.od dlžníka. To akoby si pekarovi vravela, ako má piecť chlieb. Je to proste jeho práca. Len mu daj vždy info, keď ti prídu peniaze. Vždy mailom, nech máš doklad,.že si info poslala. Neviem o aké výživné sa jedná - či bežné, či zameškané.

Taktiež, čo sa týka zástavenie exekúcie. To nech si rieši zase dlžník. Mne napr.na začiatku roka zaslali taký sumár, kde bola dlžná suma, koľko zaplatil a tak za predchádzajúci rok.

Je jasné, že exekútor je nahnevaný, pretože ak by tie peniaze išli cez neho, odmenu by si stiahli a tebe poslali zvyšok. Takto, keď ti platí, mu ani nemôžu strhávať z účtu,.pretože platí.

A exekútor ti nemá strhávať 25% z výživného. To ma byt výživné+25%. Čiže tvoj ex, musí platiť viac. Ale to musia riešiť s ním nie s tebou

cacianka
6. jan 2023

Odmenu platí povinný, nech si to exekútor rieši s ním, a ak je teta sekretárka nepríjemná, slušným tvrdým tónom jej to objasni ! Nenechaj si 🔨na hlavu

marca12
6. jan 2023

Exekutorovi iba oznam emailom,datum,kedy prislo vyzivne a aka ciastka. A na tuto pani,co na teba nahukala by som sa stazovala na komore exekutorov. To ako moze takuto nepravdu povedat opravnemu v konani?

autor
6. jan 2023

@cacianka
@marca12 ďakujem dievčatá, už len mailom budem komunikovať. Tá sekretárka má zlú povesť,ako Mäsiarsky pes tam šteká. Žiaľ ja nie som taká papula že by som jej to oplatila. Skôr sa tu poradím a môže mi skočiť 😂. Jednoducho oznámim ak pošle a dovi dopo.....

veronikamato
15. jan 2024

Chcem sa opýtať keď už má môj brat exekúciu za výživné ma platiť aj matke dieťaťa alebo len tomu exekútorov????