Mohol by mi bývalý vziať dcérku?

papa11
28. feb 2021

Ahojte baby .
.som slobodnáa matka....pretože môj bývalý si vybral rodičov (mamičkár veľký) ..celých 9 mesiacov sa neozval ...všetko som si sama musela aj kúpiť ..aj po doktoroch som chodila sama ... kvôli vyhrážkam jeho matky som ostala na ryzikovom..jeho mama sa mi vyhrážala a nadávala mi cez telefón ...a to len za to že som sa chcela osamostatniť aby sme žili sami bez rodičov...nakoniec po 3 mesiacoch ako má nahal si našiel ženu aj s deckom..vyzivoval cudzie dieťa....mne a mojej dcére nedal nič ..len veľké poníženie..keď sa mala narodila neprišiel do nemocnice nikto nič .. teráz má malá pol roka a jeho mater mi volala prosila ma ..proste nedovolím to aby moje dieťa vydelí..možno niektoré poviete že som sviňa a podobne ale proste to čím som si musela prejsť toľkým ponizenim to bolo aj na koňa veľa... myslíte že keby si to dal na súd tak by mi malú vzal? V rodnom liste není zapísaný...keď taká doba prešla..celé tehotenstvo až do teraz nejavili záujem len má urážali a ponizili ..čo myslíte...

pribinak
28. feb 2021

Prečo by ti súd mal dieťa vziat? Pijes? Fetujes? Je dieťa zanedbane? Týrané? Máš nejakú ťažkú psychiatrickú diagnozu?

Pozri, on keď chce dieťa vidieť, musí si požiadať na súde o určenie otcovstva. Pokial nie je zapísaný v RL tak nemá žiadne práva ale ani povinnosti

deti95060810
28. feb 2021

ak nie je zapísaný v RL tak si zatiaľ môže pískať... 😉 nemá nárok na dieťa

papa11
autor
28. feb 2021

@deti95060810 a keď si dá na súd o určenie otcovstva tak čo potom ako to dlho trvá ?myslíš že by to spravil a mal by šancu

solange7
28. feb 2021

@papa11 samozrejme, ze by sancu nemal. Co ma ale zaraza, ze vobec zdvihas telefon jeho matke.

elizabet173
28. feb 2021

@papa11 ty si asi myslela to, ze ak sudne dosiahne to, ze bude zapisany do rodneho listu, tak si bude moct dieta bravat a ist s nim k jeho matke, ze? Nie ze by mu ho sud prisudil, to je nezmysel. Na sude netusim ako dlho to trva, ale v sucasnej situacii to bude urcite dlhsie, ako mimo pandemie. Potom by ziskal pravo stretavat sa s dietatom, ale kedze je male, nepozna ho, tak len za tvojej pritomnosti. Na druhej strane by si mala vyzivne, co moze byt do dospelosti dietata celkom zaujimava suma, ktora ti mozno bude chybat, ked bude chciet ist studovat. Chapem, ze si nahnevana, ale za otca svojho dietata si si ho vybrala sama. Ak to nie je totalny blbec, nepije, neflaka sa, tak by som na tvojom mieste svoje pocity dala bokom. Tak ci tak nebudes mat na vyber, ak sud jeho otcovstvo uzna. Ale este na sud nic nedal a mozno ani neda.

hipuska
28. feb 2021

A ešte jedna vec: to, že chce jeho matka, neznamená, že chce aj on. Či prečo vravíš o súde? Volal ti on? Moja byv.svokra chodila za koliznou, že nechcem dať otcovi deti.....volali mi a povedali mi, že ju poslali "kade-lahsie", že v prvom rade musí prísť otec a riešiť problém a mat záujem. A tam to aj skoncilo, nakoľko on záujem nemal

hipuska
28. feb 2021

A o dieťa neprídeš. Aj keby si požiadal o urcenie otcovstva. Je to jej otec. Ale neboj sa, to oni tak vyskakuju. Na súde tiež nie sú blbi.

deti95060810
28. feb 2021

@papa11 to budú musieť prebehnúť testy DNA.... a v tejto dobe to isto rýchlo nebude....

ninusa221
28. feb 2021

Škoda že si ho neuznala za otca musel by ti cvakať

darkswan
28. feb 2021

@pribinak nuz na slovensku je zial vsetko mozne, zalezi na znamostiach

pribinak
28. feb 2021

@darkswan netáraj hovadiny

terka224
28. feb 2021

@papa11 Ja si myslím, že ex a jeho mama majú len veľké reči.
Ak by to aj dali na sud (skor je pravdepodobne, ze nie) cele to bude trvat dlho. Najprv musi poziadat o urcenie otcovstva. To mu ale stale nedava pravo vidiet tvoju dcérku. Potom by si požiadala ty o výživné (dá sa aj spätne odkedy je dcérka na svete, plus prispieť na kočík a podobné drahšie veci, treba doložiť bločky). A až potom on požiada o stretávanie sa s malou. Myslím, že do 3 rokov len v tvojej pritomnosti.
Ale ako som spomenula v prvej vete, podla mna k tomu nikdy nedojde. Vravim to z vlastnej skusenosti. Tiez sa mi ex a jeho mama vyhrazali pravnikom a doteraz nič a viem, že ani nič nebude.
Hlavne sa nestresuj😊
A to, že by ti ju mohol zobrať ? Myslim, že zachvilu by ju vratil, lebo by nevedel čo s ňou

darkswan
28. feb 2021

@pribinak viem o com hovorim, tu to neplati podla nejakej spravodlivosti

pribinak
28. feb 2021

@ninusa221 s cvakanim prichádza právo otca stretávať sa s dieťaťom a aj právo starej matky stretávať sa s vnučkou
Takze netreba byt zbytočne vychcany, lebo cvakanim získava práva na dieťa

cacianka
1. mar 2021

Naco starej dvihas hovor. Ona nie je tebe nic, cudzi človek, ani dcérke.lebo bio otec neje zapisany v RL.nejaka DNA je v nej aj z jeho strany, ale pravne nula.
Keby chcel riešiť, musel by podat navrh na súd na urcenie otcovstva, prejdete DNA testami, az potom sa otec zapise do noveho RL. Odvtedy bude mať legalne právo kontaktu s dcerou on/jeho rodina.ale takisto aj povinnost platit prispevok na dieta.
Zatial nestresuj.
Odkladaj si vsetky doklady o nakupe veci pre dieťa, kludne si ved male účtovníctvo, aby si mala hruby odhad ake su naklady. Píš si tam aj voda plyn elektrina cestovne a pod.levo aj to sa ráta na súde.
A ked ten geroj podá navrh, tak ty mu podas účet aby ti zaplatil vsetky naklady s pôrodom a vybavou pre dcerku + zmeskane výživné cca 30%z jeho prijmu. Myslim ze ho chute prejdú.
Keby sa stara zase angazovala, napis jej ked ze vas syn zanedbal povinnu výživu maloletej, budes si vymahat od nej tie iste naklady ako od neho...

maris5
1. mar 2021

A nechces sibzmenit telefonne cislo a mat od nich pokoj? Bud by som ju zablokovala alebo zmenila cislo. Zbytocne sa nervujes. Jej nejde o dieta, jej ide o susedov, ktori sa vypytuju na vnucku a nema im co povedat.

papa11
autor
1. mar 2021

@maris5 tak to to aj moja mamina povedala ...že ich hanba žerie ...veru