Priemer známok 1,67 u druháka

16. jan 2024

Syn má zo slovenčiny priemer 1,67, je druhák, má samé jednotky, ale z diktátu žiaľ dostal dve trojky a jednu dvojku, takže mu to takto vychádza. Myslíte, že je šanca že bude mať na vysvedčení jednotku? 😀 Píšu ešte veľkú písomku, tak možno aj tá o tom rozhodne ešte. Môže dať učiteľka 1tku aj keď priemer známok sa skôr prikláňa k dvojke? Príde mi to také kruté, keď za zopár chýb v diktáte, možnože aj skôr z nepozornosti, by mal dvojku, keď iné predmety má samé jednotky.

ivka225
16. jan 2024

Tak v prvom rade - známka za predmet nemá čo zohľadňovať známky za iné predmety. Na druhej strane, učiteľka v známke hodnotí komplexne výkon žiaka a nemusí sa riadiť priemerom, to by potom mohol vysvedčenia písať Excel.

dadis
16. jan 2024

Su to len znamky. Dvojka na vysvedcku z neho nespravi lajdaka, ani zleho ziaka. Podpor ho a nezameriavaj sa vysledok, ale na vykon a ocenuj ten.

autor
16. jan 2024

@dadis viem, že to tak vyzerá, ale mne nejde o známky, nebudem určite z toho robiť vedu, skôr by som chcela motivačne, aby mal pekne vysvedčenie, keďže viem, že sa snažil a trojka z diktátu je na jeho pomery aj tak skvelý výkon. 😀

simca06022011
16. jan 2024

Pekne vysvedcenie to bude tak ci tak... ;) ale ano ucitelka moze dat znamku aj inu ako je priemer

kukulienka83
16. jan 2024

Tak keď je to skvelý výkon 3 z diktátu, ako môžeš čakať 1 na vysvedčení 🤷...veď pravopis je základ slovenskeho jazyka🤦
Ja mojmu hovorím že 2 zo slovenčiny je super, lebo tiež tie diktáty má na 2 a tým pádom aj na vysvedčení to má za 2 a je to úplne v poriadku.

pribinak
16. jan 2024

Och, ty si premotivovana matka ….ze pekne vysvecko ….ucitelka by mala hodnotit všetko čo sa Sj týka, nielen ako píše diktaty

Prosím tá, aj keď bude mat 2jku nekaz mu radosť, že má dobre známky z iných predmetov

Je estw len druhacik, má kopec času si vycibriť písanie diktatov

nikolca
16. jan 2024

3 z diktatu že skvely vykon🤣🤣🤣

huxy
16. jan 2024

Je na učiteľke, akú výslednú známku dá. Možno motivačné v druhom ročníku dá lepšiu známku, akú si zaslúži, my to nemôžme vedieť. Ale skôr som sa stretla s tým, že to robia vtedy, ak je známka presne na prelome, teda ak by bol priemer 1,5.
Len z druhého pohľadu, to by potom každému mala tie známky na vysvedčení prilepsit, ak by to malo byť spravodlivé, nemyslíš?

belllinka
16. jan 2024

Tak keď je 3 z diktátu skvelý výkon, tak normálny výkon je na 4, tak by podľa teba bolo spravodlivé, aby mal na vysvedčení jednotku?

lenicka999
16. jan 2024

Ja si myslím že sa pani učiteľka prikloní k jednotke, taktiež aj preto, že z ostatným predmetov mu vychádzajú jednotky, tak mu nebude chcieť pokašlať celé vysvedčenie.
Diktáty sú naozaj ťažké a známkovanie často prísne. Ja som sa učila tiež na samé 1, ale z diktátov som bežne nosila aj trojky, takže vám rozumiem.

huxy
16. jan 2024

Inak, len tak zo zaujímavostí som pozrela dcerine známky zo slovenčiny, a má priemer tiež 1,67 😁 no a teraz mám čakať, že dostane 1 na vysvedčení? Asi ťažko. A je úplne jedno, že je siedmacka a nie druhacka. Či druhak je niečo viac???

ivka225
16. jan 2024

Stále nerozumiem tomu, prečo by mala učiteľka pri hodnotení brať do úvahy iné predmety, aby "nepokazila" vysvedčenie. Ak to preženiem - ako by sa vám páčilo byť operovaná chirurgom, ktorý toho z medicíny veľa nevie, ale v dejepise, georafii, fyzike a hudobnej bol úplne perfektný?

ibrunova
16. jan 2024

Teraz sa zvyknú riadiť priemerom, ak má každá známka nastavenú inú váhu a tým pádom priemer zodpovedá realite. Keď píšeš, že trojka z diktátu je na neho super výkon, tak asi zo sloviny nebude jednotkár. Keby mu aj dala dvojku, nič sa nestane, stále to bude pekné vysvedčenie, Hlavne toto nehovor pred ním, lebo bude mať pocit, že dvojka je zlá známka.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2024

Najvyssi cas pochopit, ze dieta treba inak motivovat, nie znamkami. Ak ma take problemy s diktatmi, tak ho treba viest k citaniu a diktaty s nim trenovat.

dzina007
16. jan 2024

ked je 3 na jeho pomery super vykon tak by som na tu jednotku ani netlacila.
Ja mam doma takeho ze cvicenia doplnovacky a podobne skoro vzdy za 1 ale diktaty 2, 3 a od 3. rocnika nam uz davaju vahu za diktat 3 takze jedna 3 je za tri trojky... to uz priemer kazi ze riadne...

Ale aspon vie ze na tom musi zamakat a ze celkovo musi makat na slovencine lebo nuz uz ked mu raz nejdu diktaty tak nejdu musi 1ky 2ky nachytat inde... ale proste dieta ktore nevie diktaty a pise ich na 3 by nemalo mat velmi 1ku na vysvedcku, hlavne ked cely 2 rocnik je o pisani i y po makkych tvrdych spoluhlaskach.

vulka
16. jan 2024

Trojka je na neho skvelý výkon a Ty chceš, aby mal 1?

cookie29
16. jan 2024

Hej a teraz si predstav ze tento rok sa pani ucitelka prikloni k 1 a o rok budu znamkovat realnejsie a Tvoje dieta zrazu bude mat menej pekne vysvedcenie, to nie je krute? Su to len znamky, nerobi to z neho ani dobreho ani zleho cloveka...

mondolina
16. jan 2024

dala by som dvojku...je to polročné vysvedčenie.
bude mať motiváciu si to ku konca roka opraviť.

puertorico
16. jan 2024

čo potom budeš robiť v treťom ročníku , keď prídu vybrané slová a ťažšie diktáty ? druhý ročník je najľahší , potom to už ide...... buď rada za dvojku . môj malý keby má dvojku zo slovenčiny a z matiky, tak by som sa plieskala o zem od šťastia

lenka.25
16. jan 2024

Sama píšeš , že trojka z diktátu je u tvojho syna je skvelý výkon, tak vôbec nechápem, ako môžeš očakávať jednotku na vysvedčení , keď s gramatikou má evidentne problém

zuzanaete
16. jan 2024

Kto a kedy sa ho bude pytat, ci mal “pekne” vysvedcenie v 1. polroku v 2. rocniku na ZS? Nikto. Chcete mat chvilu dobry pocit? Ma ucitelka prilepsit znamky vsetkym, aby mali pekne vysvedcenie?

autor
16. jan 2024

Bože, vy ste tu riadne zlé. 🙈 Mne to príde proste kruté, aby druhák mal dvojku zo slovenčiny, len preto, že zabudol v diktáte dlzen a kvôli tomu trojku z neho. Známky nikoho nezaujímajú v živote, a už vôbec nie, na prvom stupni, tak len preto som chcela, aby kvôli tomu nemal dvojku, keď sa snažil všetko, písanie, čítanie aj úlohy. Ja jemu nebudem hovoriť nič zle, že by to bolo horšie vysvedčenie. Mali by ste sa tu ukludnit.

viky7
16. jan 2024

ale diktát nie je len o i/y... napr. dcéra z polorčného má 2 lebo zabudla bodku na konci vety a pridala v nejakom slove písmenko naviac... je to nepozornosť... takže dieťa vôbec nemusí mať problém s gramatikou... nechápem ten hrozne kritický tón tejto diskusie... autorka, podľa mňa 1 môže mať... ale aj 2 ... hádam ho učiteľka pozná a vie to zhodnotiť aj inak ako len známky

huxy
16. jan 2024

My sme kruté a zle? Si predstav, že druháci píšu diktát tak, že im učiteľka diktuje aj tvrdé, mäkké i. A ide tam len o to, aby si to sami skontrolovali, presne dĺžne a mäkčene.
Kruté 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Či len tvoj syn je výnimočný, že jemu sa má prilepšiť známka???

iwesska
16. jan 2024

Ked je 3 skvely vykon,tak patricne bude za tento vykon odmeneny 2. Co riesis??? Chces aby mal pekne vysvedcenie? A s 2 pekne nebude? Ci sa len potrebujes pochvalit pred ostatnymi, ze mal same 1?🤨 1,67 je spravodliva 2, ziadna kruta znamka. Co robite z tych deti babovky?

zuzanaete
16. jan 2024

Mozno tu 1 dostane. Ale aka to bude motivacia pre deti, ktore maju 1 z diktatov? Mozno doma viac trenuju a mozno su v tom sikovnejsi. 2 je skvela znamka.

dzina007
16. jan 2024

ale to nieje ze krute... proste hodnotenie take je...
pre jedn dlzen 3ku nedostane, 3ka je az za 5 chyb. A nuz 5 chyb je jedno akych je uz vela.

Prave netreba robit vedu z toho ze bude mat jednu 2ku,,, a ucit ho ze na diktatoch nezalezi lebo si to vybojuje na citani alebo vybojuje mama... lebo sa to vypomsti... Diktaty su dalej v tretom a stvrtom rocniku hlavna cast znamky... prave mozno ho nakopne ze aha len kvoli diktatom mam 2 musim zabrat a davat vacsi pozor - hlavne ak je to o dlznoch a bodkach.

autor
16. jan 2024

@dzina007 áno vie že nie za jeden dlzen, ale možno len ten jeden ho delil od dvojky, ale čakala som, ktorá mi to tu vysvetlí 😉

mooonika1975
16. jan 2024

u našej učiteľky by mal 2 už pri priemere 1,45

autor
16. jan 2024

@viky7 však aspoň jedna z mála normálnych odpovedí. Aký odporný je tento svet, keď sa tu idú ľudia lyncovat za známky na druhackom vysvedčení 🙈 hádam sa tak bijú aj o každé euro na svojej výplate.