Oznámenie tehotenstva

27. apr 2023

Dobrý deň, som momentálne v 9tt a som po prvej kontrole.Keďže mám namáhavejšiu prácu kde dvíham tovar aj do 25kg, vypýtala som si od lekára potvrdenie o tehotenstve a zákaze dvíhania ťažkého tovaru.Bude stačiť, ak pošlem zamestnávateľovi kópiu potvrdenia a nejaký sprievodný list? Viem, že sa oznamuje kópiou tehotenskej knižky, ale tú dostanem až o 3 týždne, no momentálne prebieha na mojom pracovisku reorganizácia pobočky kde práve musím prenášať ťažšie veci, po rebríku chodiť hore dole a je to dosť namáhavé.Bude po tomto oznámení
platiť ochranná lehota? Ďakujem za rady

nataliik
27. apr 2023

U nas v práci stačilo iba ústne oznámenie, pretože bezpecacka povedala ,ze podľa EÚ legislatívy je tehotná o ktorej sa to všeobecne vie alebo je to viditeľné . A ta EÚ je nadradena slovenskej.
Ale tak pošli na personálne to, čo ti lekár dal a môžeš priložiť oznámenie, že si tehotná. Malo by to stačiť.

adka3321
27. apr 2023

ja som zamestnavatelovi dala oficialne oznamenie a potvrdenie od doktora, ze som tehotna. na tom potvrdeni bola napisana jedna veta a podpis doktora. to oznamenie o tehotenstve si sprav 2x, nech ti zamestnavatel podpise, ze to prebral a budes chranena zakonom.

autor
27. apr 2023

@adka3321 Takže mu len dám podpísať druhú kópiu sprievodného listu? Chcela som mu to poslať doporučene poštou, aby som mala potvrdenie o prevzatí listu.

t1nusa
27. apr 2023

napíš si vo worde dokument “Oznámenie o tehotenstve zamestnávateľovi” s tým, že uvedieš predpokladaný dátum porodu + nástup na MD a do prílohy dáš kópiu potvrdenie od lekára ☺️ každopádne určite to oznám písomne a nechaj si to podpísať zamestnávateľom nech máš dôkaz, že je s tým oboznámený

autor
27. apr 2023

@t1nusa ďakujem🙂

adka3321
27. apr 2023

bud ti to podpise osobne, alebo ako pises, poslat doporucene do vlastnych ruk. proste aby si mala doklad, ze to prevzal

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre