Sklamanie z pohlavia bábätka

19. jan 2023

Baby mala ste to niektorá tak, že keď ste zistili pohlavie bábätka tak ste bola sklamaná? Ja chcem strašne dievčatko a normálne sa bojím toho, že to bude chalan. Ako ľúbila by som ho a hlavne nech je zdravé ano ano. Ale cítila by som sklamanie. Že to je normálne

hederamonstera
19. jan 2023

Takze este ani nevies a uz pocitujes sklamanie? A preco by to nemohol byt chlapec?

autor
19. jan 2023

@hederamonstera celý život som žila v predstave ako budem to moje dievčatko obliekať a ako keď bude veľká budeme si robiť také naše dni na kozmetike ako jej budem radiť s chalanmi a tak. Proste zamilovaná som do predstavy vychovávať dievča. Z predstavy chlapca nemám negatívne pocity, ale bolo by tam to sklamanie. A tým, že chcem len jedno dieťa, budem sa s tým musieť zmieriť proste.

solange7
19. jan 2023

Treba si uvedomit, ze to dievcatko nebude tvoja babika. Bude to samostatna osobnost. Mozno sa ti vykasle na kozmeticke dni a bude jej vadit paradenie.

kaktusik007
19. jan 2023

tak este ak by to bol chlapec tak stale je 4% sanca este ze tu spolocnu kozmetiku a babske vecery mozete davat 🤷🏼‍♀️

hederamonstera
19. jan 2023

Na to si najdi kamosku ;) mne pride toto take smutne, to dieta bude individualita, nie tvoja hracka a zabavka.

elenajezova
19. jan 2023

@kaktusik007 ako prepáč, ale ak som to správne pochopila, tak toto bolo trošku kruté...

adalmba
19. jan 2023

Je, nie nie je (ťažko povedať) normálne, tisíce žien by dalo čokoľvek, keby mali vôbec nejaké dieťa. Veď keby bol chalan, druhé môže dievčatko. Buď rada že si tehotná, nech je pohlavie akékoľvek. Prajem ti, aby ste boli hlavne zdraví, nech to bude čokoľvek.

tessa165
19. jan 2023

Prisla som o dieťa kvôli mimomaternicovemu tehotenstvu, kvôli komplikáciám už nikdy neotehotniem prirodzenou cestou, prepáč ale ja cítim sklamanie s ľudí ako si ty

petronellla87
19. jan 2023

Ak je dovod len to co opisujes tak je to riadne povrchne 🙄 ako pisu baby vyssie dieta je osobnost a nie tvoja babika

akbara77
19. jan 2023

Nie, nie je to normálne...si ťapa

bessdonna
19. jan 2023

ked budes cakat na vysledky tripple testu ver mi,ze sa budes modlit k bohu nech je to kludne aj chlapec,len nech je zdravy.

dominikamacakova
19. jan 2023

Ja som si tiež myslela, že budem mať princezné, že ich budem parádiť a neviem čo. Ale oni sa nechcú obliekať, nechcú sa česať. Za 5minut vonku vyzerajú ako divé svine 😆 Chodia strapaté, robia bordel.. Uvedom si, že to nie je bábika ale dieťa. Ale inak krásne predstavy máš 😆 PS: tiež som chcela iba jedno dieťa

7miriam77
19. jan 2023

No ja neviem, ale podľa mna vela buducich mamiciek ma túžbu, bud chlapcek alebo dievčatko a kedze ta tuzba je, tak moze chvíľku citit aj sklamanie. Človek nejaké pocity proste nedokáže potlačiť. Ja som velmi tuzila po dievčatku od momentu, ked som zistila, ze cakam dieta. Vyslo mi to...no pamatam sa ako som sa bala, ked som bola u Grochala, a išiel zisťovať,co to bude

kvetinka75
19. jan 2023

@dominikamacakova no perfektné sú. Inak moja dcéra bola na tom podobne a vyrástla z toho. Teraz je viac pred zrkadlom ako ja. bez make upu ani smeti nevynesie 🙂

bluemoon24
19. jan 2023

Je v poradku po necem touzit a je v poradku byt sklamana, kdyz je to nakonec jinak. Vis co, i ja jsem strasne chtela devcatko, kdyz jsem se dozvedela, ze je to chlapec, byla jsem zklamana, aj jsem si pobrecela chvilku. A ted? Vubec si nedokazu predstavit, ze by byl devcatko. Vubec se neboj, to dite budes mit nakonec stejne rada, at je to chlapec nebo devcatko.

misinka0611
19. jan 2023

Nie, nemala som žiadne preferencie na pohlavie. Moja jediná starost bola aby sa dieťa narodilo zdravé a pôrod dobre dopadol. Nepotrebovala som si robiť ani testy z krvi a ani iné babské rady. Tiež som sa netriasla pred každou prehliadkou aby mi povedali pohlavie. Je to len a len pohlavie.

Ty si vsugerovavas príliš veci, kozmetika, obliekanie a to nieje vôbec dobré. Btw. aj to dievča nemusí sa chcieť maľovať aj to dievca nemusí zniesť šaty, gumicky, sponky a sukne nebolo by prvé ani posledné. Potom čo urobíš?

paciko9
19. jan 2023

Nieje to jedno? Hlavne nech je to zdrave. Moj muz chcel dievca, že vraj su kludnejsie😀. Mne to bolo jedno. Splnilo sa mu, ale my mame doma slecnu za 2 ale muzkom rode🤣

margieamatusko
19. jan 2023

Ja som tiež túžila po dievčatku. Mám len sestry, prišlo mi to prirodzené. Mám chalana. Tiež som to chvíľu rozdychavala. Teraz som šťastná, že ho mám. Toľko lásky a pozornosti by som asi od baby nedostala. Sklamaná môžeš byť, nedaj si to však pokaziť nejakými predstavami...aj keď sa ti dievčatko narodí, nemusí byť také, ako si ho
vysnívaš. Bude to tvoje dieťa a budeš ho milovať najviac na svete, či to bude baba alebo chalan.

bejbypd
19. jan 2023

Tak ja Ta nechcem hneď zhadzovať, na jednej strane Ta chápem. Ja som chcela chlapca ,neviem naozaj neviem vysvetliť prečo. Prvé bolo dievčatko, a nie vôbec sa nechcela poradiť, dokonca nemá odmalička rada ani len objatia až teraz keď ma 15 rokov je to super kamoška,druhé som chcela zase dievčatko, však čo by som robila s chlapcom a mam chlapca . Už ma 8 rokov ale je to to najväčšie slnko aké existuje ,mamickin maznáčik a všetko. Čakáme tretie ,strašne som si priala dievčatko. Hádaj co? Bude chlapček a ja šťastná🙂 váž si život svojho dieťatka,nech je akéhokoľvek pohlavia

malacibulka
19. jan 2023

Ja som nemala preferenciu do tej sekundy ked som zistila, ze to bude dievca. Ako kladivo ma ovalili vsetko nespravodlivosti ktore sa na zenach pachaju, ktore som sama zazila, ten zmatok a chyby ktore moze dievca urobit pri dospievani. Som si vsak ista ze rovnako by som sa citila, keby som cakala chlapca - bala by som sa jeho puberty a negativneho vplyvu spolocnosti.

Par dni som bola nestastna, az potom som si zacala viacej uvedomovat a vsimat vyhody prave toho "svojho" pohlavia. Tiez som si uvedomila ze ju nemusim vychovavat v ruzovuckom a s barbinkami, ze sa rovnako ako ja moze potesit aj vlaciku, ze s nou mozem otvorene v puberte hovorit o nastrahach toho noveho sveta do ktoreho sa zenie a podelit sa o vlastne skusenosti, pochopit jej problemy a strachy a podporit ju z unikatnej pozicie rovnakeho pohlavia.

Je normalne byt sklamany, dokonca aj zo spravy ktoru sme cakali. Treba si to nevycitat a dat si cas na stravenie.

ankare
19. jan 2023

Ja Ťa chápem, tiez som mala podobné pocity. Vždy som chcela mať Ninu. A mám dvoch Ninošov s pipikom. 🤭 Keď som išla po sone,kde som zistila pohlavie do obchodu a tam ružové, trblietavé detské vecičky, slzy mi vyhŕkli. Ale nemenila by som ich za žiadnu babu. Všetko je tak,ako má byť. Mám dvoch zdravých synov a robia nám velku radosť. Držím palce a prajem Ti zdravé a krásne dieťatko!

autor
19. jan 2023

@misinka0611 potom by som to dieťa milovala úplne rovnako. Aj keby mám chlapca nič sa nezmení. Ale jednoducho sa držím nejakej predstavy, ktorá keby sa mi splni bola by som veľmi šťastná

lauriik
19. jan 2023

Určite sú ženy, ktoré sú po odhalení pohlavia dieťatka sklamané, píše sa tu o tom denne. Ale naozaj to sklamanie veľmi rýchlo prejde. Najneskôr keď to dieťa porodíš a budeš držať prvý krát v náručí, ver mi. Teraz si ovplyvnená hormónmi.

solange7
19. jan 2023

Evidentne ti ale lipnutie na takychto predstavach sposobuje stres. K comu je to dobre? Cely zivot podriadovat tuzbam a stresovat ak nebudu splnene. Prezijes zivot ani nevies ako a nakoniec si neuzijes ten pravy pritomny moment, pretoze v tvojich predstavach to malo byt inak.

andrea_82
19. jan 2023

môže sa stať, že to síce bude dievča, ale bude to malá vrtuľa. Ja mám neter, ktorá je väčší chlapčisko ako bol kedysi môj syn, ten bol väčší mojkáč, ako je ona. A ja som síce dcéra, ale na kozmetiku sme s mamou spolu nechodili ani mi neradila s chalanmi a neznášala som, keď mi vyberala oblečenie. Takže by som odporučila rýchlo sa vzdať týchto tvojich romantických predstáv.

mell27
19. jan 2023

Ja pracujem v zdravotníctve, denne sa stretávam s chorými detičkami a moja práca ma naučila, že nič viac od života si neprajem tak veľmi ako zdravé dieťa. Vieš koľko žien by dalo všetko preto, aby mohli nosiť pod srdcom zdravé dieťa? A ešte dodám, že ja ako dieťa som patrila do tlupy plnej chalanov, robili sme si pušky, hrali na indiánov a najradšej som chodila strapatá a špinavá. 😃

slavomira236
19. jan 2023

Ja mám 3 deti...dievča23 chlapec9 teraz mal dievča skoro 6 a najviac mojkaci je práve ten chlapec ...stále ku mne príde stiskat sa hovorí že má ľúbi je citlivý slušný...najmladšia dcéra opak tá pusu nedá stiskat sa neznáša keď jej dám pusu utiera sa

queen_mary
19. jan 2023

To nas je fakt tak malo, ktorym to je jedno? Kazdu chvilu tato tema. Mna trapi len to, aby som mala zdrave tehotrnstvo aspon do 38 tyzdna a aby dieta po narodeni prosperovalo a neboli mu dodatocne zistene ziadne ochorenia. A moze byt v klude aj 4%tny, aj ono. Je mi to uplne sumak.

nikoleta1234
19. jan 2023

Po 2 dievčatách sme s manželom túžili po chlapčekov. Nevyšlo. Bola som s trosku sklamaná z toho ze nikdy chlapčeka už nebudem mať. Mame 3 dcérky, a už by som to nemenila ❤️

camelie12
19. jan 2023

@7miriam77, presne tak. Je uplne normalne, ze clovek ma svoje tuzby, sny, predstavy a ocakavania. A ked sa nenaplnia, tak je sklamany. To je prirodzena reakcia. Ale to je zivot (c´est la vie). A je na kazdom, ako sa s tym vyrovna.

A podla mna dost vela zien to neprizna ani nepovie nikomu (ze bolo sklamane z pohlavia babatka), lebo by pravdepodobne boli oznacene za nevdacne hnusoby, ze si nevazia, ze maju zdrave dieta.

Zena, buduca matka, si moze vazit zdravie dietata, ale moze byt sucasne aj sklamana z jeho pohlavia. Navzajom sa to nevylucuje, si myslim.

A ako pisali niektore zeny vyssie, dievca by nemuselo "splnat" autorkinu predstavu mileho, poslusneho "typickeho" dievcatka. A z toho by mohla byt sklamana aj tak.

Ale tiez nie je dobre nic neocakavat od zivota (len aby nebol sklamany), lebo clovek potom ostane pasivny a strati vsetku radost zo zivota, zo snivania a planovania.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre