Termín pôrodu október 2013

enisska
5. aug 2013

Ahojte mamicky,budúce mamicky.najde sa tu niektorá terminova v októbri?

eevviittaa
5. aug 2013

Ahoj ja mam termín 10.10 😉

enisska
autor
5. aug 2013

@eevviittaa ahoj,ja mam termín 4.oktobra.prve či druhé?

sisi31
5. aug 2013

ahojte.ja mám termín 31.10.,presne ako pri synátorovi,tak som zvedavá,či to vyjde

karakula
5. aug 2013

@enisska ahoj. Ja mam termin 13.10. A uz mate vsetko pripravene?

ekka
6. aug 2013

ahojte, mám termín 12.10 🙂

ja este nemám skoro nic pripravene, ale uz by som asi mala sa zacat obzerat po vecickach, ale ja si vzdy vsetko nechavam na poslednu chvilu ☹

enisska
autor
6. aug 2013

Ahojte,no mi máme už všetko pripravene,nachystane a už len čakať budeme na ten deň D.uvidime či bude presne na termín alebo skôr.prva bola presne na termín.ale druhá bude asi skôr.

karakula
6. aug 2013

My uz mame tiez nejake veci pripravene, tyzden som len prala a zehlila detske oblecko a plienky.len este nemame vanicku a matrac do postielky. Mozem sa opytat mate aj monitor dychu alebo sterilizator do mikrovlnky?

enisska
autor
7. aug 2013

Karakula chceli sme si zaobstarať monitor dychu pri prvej ale toľko sme sa nastrajali až sme ho už potom na konieec nepotrebovali.a nebudeme to riešiť ani teraz pri druhom bábätku.a sterilizator do mikrovlnky sme neriesili vôbec.

karakula
8. aug 2013

@enisska dakujem 🙂 to je teraz normalne dilema lebo tych veci pre babatka je tolko z kazdej strany...ale aspon nieco vyciarknem teda zo zoznamu.

enisska
autor
8. aug 2013

@karakula nie je zač,ale ak budeš pokojnejssia si ho zaobstaraj.mam kamosku ktorá si kúpila monitor a nakoniec ho aj predala a pri druhej nad tým ani neuvazovala.

karakula
8. aug 2013

@enisska no ved prave, ze neviem ci niekedy ten monitor nevystrasi viac, ked zacne pipat...ale baby uz mamicky mi vraveli, ze sa zobudim na vsetko co babo robi a budem ju sledovat stale 🙂

enisska
autor
8. aug 2013

@karakula aj ja som sa bála že ju nebudem počuť plakať alebo tak.ale sledovala som ju a aj pocula.ono to vraj začne pískať aj bez priciny.asi by som z toho bola na nervy.a teraz to budem mať pestre.mam ešte dvojročnú takže to bude dobrý monitor.do všetkého pcha nos.

karakula
9. aug 2013

@enisska Heh no, nebudes sa nudit 🙂 ved malicka sa uz urcite velmi tesi na babatko...mozem sa opytat, co vezmes babatku do na oblecko na cestu z nemocnice?

domi679
9. aug 2013

ahojte ja mam termin 9.10

enisska
autor
9. aug 2013

@karakula no u nás v topolcanoch sa do porodnice nenosi žiadne oblečenie.iba plienky jednorazové.a z nemocnice ešte neviem.asi klasika.kosielka,dupacky,kabatik,ciapocka a zlamica.ked som išla z porodnice s malou bola zima.a to bol maj.uvidime ako bude teraz.ja mam termín 4.10.ale bude to asi skôr pretože je už od 30 tt otocena hlavou a uklada sa už dole.a tieto horucavy sú hrozne,ako ich znnasate vy?kedy to už skonci.

martinella1
9. aug 2013

Ahojky, ja mám termín 18.10......taktiež všetko nachystané, poprané, požehlené, uložené v komode..... 🙂 nech nestresujem na poslednú chvíľu

karakula
9. aug 2013

@enisska no hrozne su tie tepla, spotena som v kuse ako zo sprchy a vobec nevladzem ale uz nam dnes prsalo trosinku. No nasa je dole ritkou takze dufam,ze sa este pekne otoci. A snad este bude v oktobri teplucko. 🙂

enisska
autor
10. aug 2013

@karakula u nás zaprsalo teraz tak je super.ale ešte je dusno.no dufam že bude krásne babie leto.no naša je už otocena,len som v kútiku dufala že snáď pôjdem na cisársky.ale neako to zvladneme po druhy krát.nechame sa prekvapiť. 😉

karakula
10. aug 2013

@enisska U nas bola pekna burka ale uz je zas krasne. prvy porod bol tazky? no vravi sa, ze druhy je lahsi ale urcite to dobre zvladnete. Ja to teda posudit neviem,kedze len o porode citam a niekedy mam z toho az strach aj ked sa na babo velmi tesim. Som zvedava co to bude 🙂

karakula
10. aug 2013

@martinella1 ja som tiez chcela vsetko nachystat aj ked pocuvam od svokry,ze naco tak skoro a same blaboty o tom, ze naco nam je tolko veci. Ale viem ako sa budem citit o mesiac alebo ci neporodim skor,tak preco vsetko nenachystat kym mam tolko energie. Ved uz nezijeme v roku 5 ze vsetko az po porode. Kto mi to potom bude prat a zehlit,chystat a tak....

martinella1
10. aug 2013

@karakula nepočúvaj svokru ani nikoho...len samu seba....porob si veci vtedy, keď sa na to cítiš.....aj ja to teraz zvládam a možno budem až do posledného dňa, ale ktovie....mám okolo mnoho známych tehuliek, čo mali termín ako ja a jedna už porodila a dve ležia až do konca v nemocke, lebo nastali problémy.....tak vidíš a doma nemajú vôbec nič.....takže nerieš nikoho, len počúvaj samu seba

enisska
autor
10. aug 2013

@karakula tak ten prvý asi nebol až taký ťažký.vsetci vravia že bol ukážkový.o 10 večer mi odtiekla voda,tak som šla do nemocky.vysetrenie a papierovacky.na salu som sa dostala okolo 11.vsetko bez problémov,vbez nastrihu,klistiru a podobnych veci.a o 3.40 ráno bola mala na svete.mozno to bolo aj pre to že som mala veľmi dobrú tu pôrodnú sestru a aj doktorku.je to manzelova dobrá známa.aj jeho priviedla na svet.a mala sa narodila presne na termín.uvidime čo druhá.

enisska
autor
10. aug 2013

@karakula ja mam už všetko nachystane,keď sa na to citis tak si nachystaj veci čo treba.ja som aj do nemocnice pobalena,pretože som sama s malou,keďže manžel je v zahraničí.takze keby náhodou,aby som len schytila tasku,malú vylozila u maminy a utekala do porodnice.akurat mi chyba ešte pripraviť postieľku.mala spava so mnou v posteli.tak jedine to.a to je už len banalita.zacinam si chystať domácnosť,poriadky a okna a tak.potom sa mi už dat nebude.nech prídeme do čistého.nema mi to kto,ttakze po trošku.kamoska porodila predcasne dvojicky a tiež nemala nič nachystane.potom to všetko riesil muž a svokra.ja som radšej keď si všetko nachystam podľa seba.

karakula
11. aug 2013

@enisska a kde ste rodila? lebo tu viem, že skoro všetky ženy nastrihujú a moc tam nie je možnosť výberu...ale to ste mala super pôrod a aj rýchly...tak teraz to určite zvládnete rovnako dobre ak nie ešte lepšie 🙂

karakula
11. aug 2013

@enisska mne to robí veľkú radosť, chystať vecičky a tak...akurát sme dorobili aj detskú, tak tam môžem všetko pekne nachystať...inak si neviem dosť dobre predstaviť, žeby mi mala svokra chystať veci, veď to by bola totálna katastrófa...oni majú úplne iné predstavy, lenže doba je už iná ako pred pomaly 30-mi rokmi. A asi každá maminka to chce mať podľa svojich predstáv. Manžel sa mi pred nedávnom vrátil zo zahraničia a už tu ostáva tak mám z toho veľkú radosť. Mala som nejaké komplikácie a už som tu nechcela ostávať sama. Našťastie si našiel rýchlo prácu lebo inak by sa určite musel vrátiť.

karakula
11. aug 2013

@martinella1 Jasné to máš pravdu, veď nikdy nevieš...ja stále malej rozprávam, že má ešte veľa času 🙂 len neviem či to nejak ovplyvním 🙂 ale pre taký dobrý pocit chcem mať všetko nachystané...už som si tiež začala pomaly chystať veci do nemocnice lebo neviem čo by mi manžel pobalil ak by bolo treba 🙂

enisska
autor
11. aug 2013

@karakula ja som rodila u nas v topolcanoch.mna sa nikto ani na nic nepytal.len sup na salu.dve infuzky a bolo.nebolo to az take hrozne,lenze ja si myslim ze bolo. a teraz ked viem do coho idem,je to horsie.uz viem co ma caka.po ceste do porodnice som mala bolesti a myslela som si ze to toto?ved to je v pohode ,a potom som si myslela ze pridem o krize.no moj manzel tiez neviem co by mi pobalil,ale nieco by mi hodil snad.ved ma trosku prehlad o tom co som potrebovala prvy krat.akurat bol doma ked ma to chytilo a aj so znamimi ma sli zaviest do nemocnice,vsetko dali do auta,nasadli a sli.az na ulici zistili ze ma nechali doma.no co uz stres,to su nasi chlpapy.teraz neviem ako to vyriesime.veru treba si nachystat vsetko podla svojich predstav.netreba pocuvat svokry.aôe zasa v niektorych veciach su dobre.nasa ked dostala vysoke horucky a poslali ma s nimi z pohotovosti domov,ze bud alebo.nastupila svokra a ta jej ju zrazila tak rychlo,ze som sa nestihla cudovat.bola som hotova.ozaj aj viete co budete mat?a ake meno ste vybrali?mi budeme mat opat dievcatko.

karakula
11. aug 2013

@enisska Ale aspoň viete, čo máte čakať. Ja si to ani neviem predstaviť, bojím sa, že nebudem vedieť, či sú to už kontrakcie. Aj teraz mám niekedy strach keď mi stvrdne bruško na dlhšiu dobu, bolí ma pritom ako keby som mala dostať mrchu a neviem čo to je a či to je normálne.
Heh asi boli všetci vo veľkom strese keď Vás zabudli...normálne ma to rozosmialo 🙂 Som zvedavá čo bude robiť ten môj chlap. Tak jasné svokra má skúsenosti určite viac ako ja ale do všetkého sa miešať nemusí ale poradiť si nechám.
No my čakáme tiež dievčatko, bude Sára a Vaša?

karakula
11. aug 2013

@enisska a zabudla som sa opýtať...na vibračné kresielko máte aký názor?

enisska
autor
12. aug 2013

@karakula no mi máme karinku a teraz budeme mať lauru.nemohli sme sa s manzelom dohodnúť.veru do všetkého sa miešať nemusí,to je pravda.stastie že k nám chodu len raz za čas.ale zas keď príde tak mi pomoze upratať a aj s malou byt.stiha všetko.odchovala 5deti tak to ma v maličkú.no v tom strese bol manžel,ešte aj do porodnice prišiel ako veľká voda.mna začali pobolievat krize v určitých intervaloch,tak čakám že to bude aj teraz tak.ono ani ja som to nevedela ako a čo.ani som nad tým akosi nepremyslala,neako som to tak vycitila,že už to prislo.este aj na wcko som dtihla prísť.ked mi odtiekla plodovka.nic sa neboj,podľa mňa to žena vyciti.kamoska prenasala a celý deň sa cizila tak blbo,tak šla do nemocky a veru aj v ten deň porodila.a aké kresielko máš na mysli?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre