2-ročnú dcérku chcem naučiť na nočník

bbyy3
27. jún 2023

Ahojte Baby mam 2 ročnú dcérku
A chcem ju naučiť na nočník neviem ako to na to ona ma už 2 aj pol roka a nevie vypravat vie len povedať mami neviem či to mám nejako riešiť prosím o nejaké radi je to dosť ťažké keďže sa nevieme pochopiť myslím si že už dávno mala hovoriť skúšala som ju dávaj aj na nočník a nič vôbec ma nerozumie

zuzinka888
27. jún 2023

Rec treba urcite riesit u logopeda, a s nocnikom sa musi najprv zoznamit. Skus kupit knizku s touto tematikou, citajte a rozpravaj jej o tom. A potom skuste. Ide leto mozno sa podari.

msnesquik
28. jún 2023

@bbyy3 ja som jej dala dolu plienku a nechala ju len tak, posadzala by som v pravidelnych intervaloch na nocnik a keby aa podarilo tam, tak treba vela tlieskat atd 😁 ja som to takto zvladla za tyzden s dcerou, treba ale ppcitat s tym, ze bude toho vela ocikaneho, ja som mala vsade podlozky a ked sme niekam isli, tak som mala asi trojo veci na vymenu...dcera sa zacala.pytat az zacala chodit do skolky a dovtedy ani nerozpravala uplne zrozumitelne...pockala by som do 3 rokov

jankalukasova
28. jún 2023

To, že vie dieťa rozprávať ešte neznamená, že Ti vie povedať, že chce cikať... To je asi prvá vec. Moja najstaršia sa odplienkovala tiež chvíľu po druhých narodeninách a veľa toho teda nepovedala... Naopak synček nemal ešte ani dva roky a rozprával jedna radosť ale potrebu nevedel vyhodnotiť. Pred mesiacom som odplienkovala najmladšiu dcérku. Tá je rečovo tak medzi tými dvoma staršími ale tiež mi nehlásia, že jej treba cikať. Proste som jej jedno ráno nedala plienku a cca každých 15-20 minút som ju posadila na šerblík. Druhý deň to isté a tretí deň už mi prišla povedať. Ale samozrejme to nebolo na 100%. Bolo treba pripomenúť, opýtať sa či netreba. Pred cestou autom automaticky predtým vycikať. Prvé dni to chce určite veľkú trpezlivosť. Ale s rečou to mať súvis nemusí. A za tie dni čo sa jej to budeš stále pýtať sa to slovko aj naučí alebo nájde spôsob ako Ti to dať vedieť. Poznám dieťatko, ktoré len kričalo "iii iii, mami iii iii" a utekalo k šerbliku.

lenka2710
28. jún 2023

@bbyy3 môjho som tiež odplienkovala behom troch dni, mal 2 mesiace po 2.narodeninach a tiež toho veľa nepovedal, proste som mu vzala plienku, dala som ho na nočník, bol po obednajsom spánku, takže sa vycikal! Kukal jak puk, že čo spravil 😂 do večera sa vôbec nechytal, ani na druhý deň sa vôbec nechytal, ja som utrafila asi 2 krát a dala ho na nočník! Tretí deň mi ukazoval na plienku, nekakal dva dni a viem ze veľa detí má problém kakat do nočníka, tak som mu plienku dala, do nej sa vykakal! Ale večer už na mňa kričí mamaaa kakaaaa, ja som nechápala co chce 😅 stal borak vedľa nočníka a mne to nedoplo! Takže sa pocikal, ale druhýkrát sa zas postavil vedľa nočníka a mamaaa kakaaa, tak už som vedela! Na druhý deň sa aj vykakal! Dala som si na to týždeň, ak to nepôjde, kašlem na to, skúsime neskôr, ale dal to na pána ☺️

cookie29
28. jún 2023

su veci ako odplienkovanie, chodza a podobne, ktore sa nedaju naucit. Dieta musi dozriet. (mozes ho vycvicit ako psika, ale nie naucit, nech ma zeny ukamenuju)

Ano kedysi boli deticky odplienkovane skore, dnes sa uz vie ovela viac... o ovladani zvieracov, fyzickej aj psychickej pripravenosti atd... Mas dieta, ktore chodi? Vie ist samo po schodoch a striedat nohy? To je napriklad jeden zo signalov, ze je realne pripravene. Vie sa samo obliect/vyzliect? Vie povedat/ukazat, ze chce cikat? Ma suchu plienku po dennom/nocnom spanku? Vie dieta cikat "na povel"? Napriklad vecer pred kupelom? Toto su otazky, ktore mi kladol pediater na poradni.
Ja mam dieta 2rocne a chodit zacalo okolo 9m. To nie je len o veku, ale aj o zrelosti. Su deticky, ktore chodia zavcasu a ine neskoro.

Co sa reci tyka, mne starsi zacal rozpravat strasne neskoro, skoro ako 3 rocny, ale teda par slov ovladal. Co na to pediater na poradni? Ja by som to asi, pre pokoj duse, riesila preventivne. Aspon navsteva logopeda.

ibajaanikiny
28. jún 2023

@bbyy3 dcerka ma cerstvo rok a 10 mesiacov a pred mesiacom som ju odplienkovala. S nocnikom som ju zoznamila vsak uz davno,od chvile,ako sedela,bol nocnik vytiahnuty,obcas na neho sadla,potom stale viac,sedela a hrali sme sa ako na nom sedela,akoze tam cikali aj jej hracky…no a pred 2 mesiacmi som vzala plienky a zacala som ju motivovat k potrebe. Za kazdu potrebu potlesk,pusa,chrumka…dnes plienky nenosi,na noc este davam,ale 90% sa zobudi aj po noci sucha. Takze zacni zoznamovat a motivovat,ber ju so sebou napr na wc ked ides aj ty cikat,mne mala tlieska ked sa vycikam a ona na mna pozera😄 chodi za mnou stale😁 rozprava uz dost,niekedy som citala,ze ak dieta vie chodit po schodoch a ukazat zakladne casti tela,je pripravene. Ak uz zacnes,nevzdavaj to,aby si ju nezmiatla…je uz cas,dni bezia,coskoro zacnes riesit skolku a tam musi byt odplienkovana…

bbyy3
autor
28. jún 2023

Ďakujem veľmi pekne všetkým za radi 🙂