4,5-mesačné bábätko ma trhané spánky.

1simuska01
2. mar 2020

Ahojte dievčatá viem že už tu bola taká téma o polhodinových spánkoch. Mám 4 a pol mesačné bábo a od narodenia spáva maximálne pol hodinu dlhšie spať nevydrží. Tým pádom tých pol hodín bývalo cez deň aj päť. Asi posledný mesiac sme prišli nato že keď s ňou idem dvakrát za deň von a preberie sa mi v kočíku po tej pol hodine dokážem ju ešte uspať aspi ďalšiu hodinu. nehovorím že sa už nepreberie vôbec ale aj keď sa preberie znova ju dokážem uspať. Takže máme to asi takto ráno sa preberá okolo šiestej, zhruba o ôsmej ju dávam spať a spí pol hoďku, potom chodíme okolo štvrť na 11 von kde sa mi po pol hodine preberie ale keď ju už spím tak sme vonku cca do štvrť na 1, na ďalší spánok ideme opäť von alebo ju kočíkuje pri okne po polhodine sa preberie a ešte ju na pol hodinu už spím as spí zhruba od štvrť na 3 do štvrte na 4..a keďže vydrží medzi spánkom byť hore tak hodinu a pol máva ešte jeden polhodinový spánok okolo stvrt Na6ť do trištvrte na 6. A potom ju ukladám na nočný spánok okol štvrť Na 8az pol 8. Proste sme si to s priateľom tak vypočítali a zatiaľ jej to takto vyhovuje. Chcem sa ale spýtať či to nevadí či je to normálne keď ju na tie dlhšie spánky po tej pol hodine opäť uspím a prakticky udržiavam spať v tom kočíku dovtedy dokedy chcem ja aby spala. Pretože nie je to také dieťa ktoré spí napríklad hodinu a pol a stačí mi musím jej k tomu dlhšiemu spánku a aby nechodila neskoro spať na nočný spánok keď ešte nevydrží byť dlhšie ako hodinu a pol až dve hore..

1simuska01
autor
2. mar 2020

@1simuska01 chcem tým povedať že u nás jej určujeme ten spánok my a nie ona sama.. po hodine a pol ju jednoducho idem uspať aby nebola až príliš unavená lebo keď bola moc unavená tak ani za toho otca nie zaspať.. tak sme si to takto rozhodli a zatiaľ je to OK.ale druhá vec je že ako budem vedieť keď ju po hodine a pol idem väčšinou spať že už jej budú stačiť napríklad len tri spánky za deň?? Keď som počula že niektoré deti majú tri spánky už v jej veku

pininka1
2. mar 2020

U nás bolo to isté, ak ju vieš ešte uspať je to super nielen pre teba ale aj pre bábo. Ono sa to časom zmení, zo syna sa stal nakoniec neskutočný spachtos.

saluda
2. mar 2020

@1simuska01 podľa mňa si na dobrej ceste, aby sa naučil na dlhší spánok. Časom sa to upravi tak, že bude spať dlhšie. S mojimi som tak robila tiez, buď v kočíku, alebo v nosiči a postupne sme sa dopracovali k 3 hodinovemu obednemu spánku. Len medzitým sa naučili zaspať bez pomoci, aj to je pri tom dôležité. Tak sa snaž pomáhať mu čo najmenej, nechaj mu priestor, aby mohol zaspať aj sám, ak to čo len trošku ide.

1simuska01
autor
2. mar 2020

@saluda ona bohužiaľ sa ma nezaspí. Od narodenia má s tým problém mávala strašne hysterické plače mysleli sme si že to bolo kolikami ale postupom času sme prišli na to že to bolo zrejme tým že sa nevedela nástrojit do spánku a keď už bola dlho hore tak začala veľmi plakať a nebolo možné ju uspať. Takže doma je zvyknutá na fitloptu a keď ideme von zasa na kočík. Viem že by bolo lepšie keby dokáže samé zaspať možno že časom sa to zmení.len ma zaujímalo že či nerobím zle keď je ten spánok predlžujem ako keby nasilu keď ona má potrebu spať len pol hodinu niekedyto trvá aj 20 minút v tom kočíku čo ju spím ale potom sa môžeme byť ešte hodinu vonku tak snáď nerobím zle.

saluda
2. mar 2020

@1simuska01 robí tak veľa mamičiek co poznám a nesťažujú si 😉

evalin88
2. mar 2020

@1simuska01 u nas to bolo presne tak odstopovane ze vydrzal hore max 1 a pol hodiny, potom 1apol hodiny spal a tak mal rozkuskovany den. Ked sme na to prisli velmy sa mi ulavilo, lebo ak sa to presvihlo a bol hore dlhsie ako 1 a pol hodiny, reval az do vycerpania niekedy 2-3 hodiny, kym odkvecol. Dobre ze v tom mate system.

chillily
1. sep 2020

@1simuska01 lepsispanokbabatiek.sk.