Ako naučiť 8 mesačného syna spávať celú noc v postieľke?

tapetarka
18. nov 2013

Chodí spinkat o 20-21hod. Nevie zaspat sam tak s nim skaceme na fit lopte,ale ked ho chceme ulozit do postele musim si k nemu lahnut aby sa mohol pripojit,lebo bez toho sa hned zobudi. Toto pokracuje celu noc,lebo pri kazdom otoceni hlada prsnik.Ani nepije len si cucne a spokojný ze som tam zaspi. No rano okolo 4-5 je uz hore a ani fitka ho uz neuspi. Je hore max1,5hod a znovu chce spinkat a vynuti si skakanie na lopte a spanok cca 1-2hod. Neviete mi poradit ako ho naucit spinkat sameho,bez sustavneho pripojenia na mne a aby spinkal radsej do 6 a v kuse???? Som uz z toho dost unavena a nemam ziadne sukromie. Vopred dakujem za rady Marta

evelynm
18. nov 2013

tvoje dietatko je este malicke a prirodzene si vyzaduje to, co je pren najdolezitejsie - tvoju blizkost. To skakanie na lopte moze byt pre teba unavne to chapem, skusila by som ho jemne v naruci uspavat, lezat pri nom - oddychovat, uzivat si babatko. Sukromie budes mat neskor, ked trosku podrastie, neboj 🙂 .

bosoriak
18. nov 2013

Chapem, ze si zufala, toto nie je OK, akonahle tieto nocne aktivity prestanu vyhovovat obom zucastnenym, tak je nacase s tym nieco urobit.

Nuz a jedina cesta ako ho to naucit, je prestat s tym. Myslim, ze je to dost namahave, ked ste si ho naucili na skakanie na fitlopte, takze to by som vyriesila ako prve. Lezala by som pri nom, nech si zvykne, ze uz sa neskace pre zaspatie a hotovo. Ale nemozes povolit, ak chces aby to malo ucinok. Pevne a laskavo, ako tu opakujem uz asi sty krat.
A s tym nocnym kojenim tak isto. Urci si sama, kolkokrat a kedy ho este nakojis v noci (ja si myslim, ze 8-mesacny by este jedenkrat mohol mat narok, ale to je na tvojom rozhodnuti). A ostan pri tom. Ukludnovat, pusinkovat, hladkat, ze maminka je tam, nech to nie je krute odstavenie zo dna na den.

Drzim palce.

evelinq
18. nov 2013

My sme ds snažili smemať pritmie aby si začal uvedomovať že ešte sa má spinkat aní sme sa nešli hrať ostali ležať, naučili sme sa na cumliky a keď sa v noci zobudil si ho dal do pusinky a potichu ležal kým zas nezaspal dávali sme mu vždy 2 do jedného rohu postielky

farmacka
18. nov 2013

my sme si tym presli tiez.. nas maly sa budil pomerne casto az do troch rokov.. nocne kojenie je dolezite na podporu dojcenia, takze to by som celkom nerusila.. a prilis by som na dieta rozhodne netlacila.. to, ze mu nedas mlieko alebo neposkytnes prsnik v noci este neznamena, ze sa nebude budit nadalej kazdu chvilu.. moja kamaratka dieta uplne odstavila koli nociam, no dieta sa budilo aj nadalej.. ta fit lopta znie unavne.. ked mu v noci staci prsnik na zaspavanie vecer by mu nestacil? viem, ze je to na prasky, no ja sa priklanam k drobnym, nie radikalnym upravam rezimu..

bonnie1
18. nov 2013

ahoj. viem cim prechadzas- ta fit lopta. nasa mala prve mesiace zaspavala len na fitlopte. cez den dokonca spala len v mojom naruci a ja na fitlopte..proste vkuse..sialenstvo ( ale aspn som schudla 🙂 ). no pomaly to zacalo ustupovat. tak od pol roka.vcera mala 11m a na fitloptu sada prach. proste to nejako odislo samo ani sme si nevsimli. no okrem fitlopty ju uspalo kojenie. no a asi pred mesiacom som zistila ze cez den dokaze zaspat aj sama v postielke. uplne nahodou. som potrebovala navarit supla som ju do postielky a p case ticho- zaspala. takto este par krat zaspala a tak som ju zacala davat cielene a teraz uz krasne zaspinka ( samozrejme bez vyplakania- s mm sme velky odporcovia toho aby dieta zaspalo po srdcervucom reve ) . no ale posledne tyzdne sa nam zhorsilo vecerne uspavanie. ani pri kojeni ale mm ju musel nosit na rukach a spievat. vcera sme toho mali dost- kojenie nosenie nic..aj na postely nasej sme sa ju snazili uspat nic- dali sme ju do postielky a zaspala do 5 minut sama! uplne prvy krat sama v postielke vecer 🙂 dnes opat vyskusame 🙂 no a este ona sa zvykla budit a my sme ju vybrali a uspavali no a vcera sme ju nechali tak ked sa asi po hodine zobudila. pomrncala obisla postielku a dalej zaspala a spala az do tretej rana. inak uz nam toho mesiaca prespala aj 2 plne noci. a k tomu nocnemu kojeniu- cez leto sme skusali ze mm bol s nou par noci a ja som spala inde a fakt sa frekvencie kojenia znizili ale vratila som sa do spalne a opat sa zvysili. ale uz je to kedy ako..ako pisem uz prespala aj 2 plne noci a obcas vstava aj 10x. ja to nijako nebudem riesit. bola som odhodlana prestat po roku kojit ale ako sa to blizi uz taka presvedcena nie som. nechcela by som ju odstavovat nasilim..chcem aby sa sama odstavila..ja totiz nie som zastanca takych nasilnych oducani..su babetka take aj take.tak snad na cicke nebude cely zivot. tak pevne nervy a ono sa to fakt zacne zlepsovat- nam to trvalo 10 m 🙂 pekny den

bearuska
18. nov 2013

Ahoj. Toto asi pozna kazdy 🙂 My sme tiez fitloptovali kludne aj hodinu. Predtym na rukach aj 2 hodiny. Ked mala mala asi 4 mesiace tak som skusila Chamomillu vulgaris - homeo od boipron. 4 gulicky pol hodinku pred spanim a mala bola tak nejako kludnejsia - od vtedy sa doba skakania na fit lopte skracovala a o par dni som vyskusala bez ju poozit na postel, nakojila sa dobre z oboch prsnikov a sama vedla mna zaspinkala. Vlastne si nato tak zvykla, ze ked sa mi zda ze jej to uz dlho trva (zaspat samej) a chcem ju ucicikat tak sa nato este viac preberie. Proste sme to striktne zahrnuli do vecerneho ritualu uz sa nechce uspavat na rukach. Este co sme robili plus mame Philips Avent Baby monitor, kde su aj uspavanky tak to jej vzdy pustim. Asi sa naucila, ze pri tej hudbe sa ide spat.
Dokonca mame pokroky aj v dennych spankoch. Ten prvy mi zaspi sama v postielke. Aj ked je pravda, ze k tomu bolo viac placu kedze zaspava sama v izbicke. Kedze ja sa musim mometalne pripravovat do skoly nemam na vyber, kazda minuta na vyse je pre mna vzacna.
Drzim palce!

ichbinich
18. nov 2013

Vlastne mas naraz niekolko problemov, ktore chces riesit. Otazka je, ktory ako prvy 😉
Ako prve: odrazu sa ti neporari vyriesit samostatne zaspavanie aj prespanie celej noci naraz. Na to musia deti DOZRIET a kazde dieta je ine. Moj skoro 4-rocny syn este nikdy vecer nezaspal sam, potrebuje pritomnost jedneho z rodicov. Asi pred pol rokom pomaly zacal prespavat celu noc. Pomaly je to pravidlo, ze prespi celu noc, uz to nie je vynimka. Moja dcera zaspava od 3 mesiacov najradsej sama vo svojej postielke... Takze tak 😉
Ako spi cez den? Je mozne, ze ma zly nocny spanok preto, lebo ma aj zly denny spanok. Ako zaspava cez den?
Bohuzial je to iba otazka, tazko sa potom odpoveda.
Ako prve by som sa asi pokusila redukovat a postupne zrusit fitloptu. Verim, ze o 4 nad ranom nemas ani najmensiu chut na hopsanie.
Pokus sa zaviest inu asociaciu na zaspanie: teda nie skakanie na fitlopte, ale napr. drzanie v naruci, hladkanie, mozes skusit zaviest nejakeho plysaka na spanie, biely sum a pod. Nepojde to hned, ale treba pomaly skusat.
Potom postupne mozes zacat redukovat cuckania. Ale asi ta nepotesim, moj syn si potreboval aspon trosku cucnut, az pokial som ho neodstavila v 2,5 roku (bez boja a slz). Ale vela deti sa da oducit ad cuckania resp. nocneho kojenia a napriek tomu sa koja dalej. Na mojho syna proste nefunguju zarucene finty 😅 V akejkolvek oblasti, uz aj vychovavatelky zo skolky mi to vraveli... 😕