Bábätko nemá "24 hodinový deň"

katuska93
7. dec 2022

Ahojte, máme malé bábätko, máte niekto skúsenosť s takýmto spánkom? Akoby nemala denný cyklus 24 hodín, ale viac ( jej "noc" plus jej "deň" je tak 24 až 25 hodín, ako kedy.) V podstate spí pekne, len sa nám stále posúva nočný spánok na neskôr, kým pred tromi týždňami zaspávala okolo deviatej, pred pár dňami už to bolo okolo polnoci a dnes sme šli spať až o druhej ráno (je skoro pol druhej poobede a ona má ešte stále nočný spánok). V podstate by mi to ani nevadilo, keby som o šiestej nemusela vstávať so staršou :(
Máte niekto skúsenosť, podarilo sa vám to ustáliť? Staršia to tak mala tiež, ale až ako väčšia, tak keď už to bolo neúnosné, budili sme ju skoro ráno, aby sa to zas posunulo, lenže toto je malinké bábätko, ešte ani nedrží hlavičku, nemám ju ani ako zabaviť. Keď ju aj zobudím, chce papať a pri tom zas zaspí, alebo sa chce nosiť a zas mi zaspí.
Potom keď jej začne "deň," to zas nespí nech robíme čokoľvek, max tak na 20 minút. Večer keď uspávame, aj 4 hodiny. Akonáhle ju položím, zobudí sa. Stále len papať a cikať každú chvíľku, akoby do zásoby, potom keď má "noc" tak krásne spí.

marianarem
7. dec 2022

@katuska93 No babatko nema odkial vediet, ze den ma 24 hodin. Mozno niektore si nejako navykne v bruchu, zladi sa s matkou, podla jej spankov. Ale napriklad moj aj v tehotenstve fungoval chaoticky, aktivne chvile mal hocijako, nemalo to nejaku strukturu. Tak to bolo aj po porode, prve dva mesiace bol spanok hocijako. Ono sa to casom nejako ustali. Moj zacal prespavat noc od tych 2m, ale pravidelny spanok a rezim sa mu vytvoril az v 8m.