Návštevy a 7-mesačné bábätko

17. júl 2022

Ahojte mamičky, prišla som si tu prečítať aj Váš nestranný názor na situáciu.
Moje bábätko má 7m. Bývame od svokrovcov a mojích rodičov asi 20minút cesty autom. Ja tam moc nechodím,lebo môj synček chce spávať len doma v postieľke a nikde inde. Takže ak aj idem ku mojim rodičom, tak na hodinku a ideme domov spinkať alebo prídu k nám oni. Ku svokrovcom chodím len s mužom a aj to tak raz za mesiac. Sama tam nechodím, lebo svokrovci su už starší, nepočujú dobre a nemám si s nimi čo povedať. Ďaľšia vec prečo tam aj nerada chodím, je, že synček sa u nich nemá ani kde zahrať. Nemá tam podložku aby mohol cvičiť to svoje čo chce a každý ho tam chce len nosiť. Svokra je stará škola a keď sa synček ťahá do sedu (sám sa ešte neposadí) ako ho ma na rukách tak ona ho normalne nechá. Už som veľa krat za to nadávala. Synček nie je moc kontaktný a nerad sa nosi, ale oni nechcú o tom ani počuť.
Môj muž chcel syna vziať ku svokrovcom bezomňa (źe ja možem zatiaľ niečo svoje robiť) ale hned som mu to zatrhla. Ešte som ani nespomenula, že syn sa bojí starých ľudí a minule sa svokrovcom dosť rozplakal. Je plne kojený, príkrmy zatiaľ vytrvalo odmieta.
Muž argumentoval tým, že starý rodičia svojho vnuka pomaly ani nevidia,ak aj hej tak raz za mesiac. Ale ide o to, že ja som k nam nikomu nezakazala chodiť. Radšej nech sa snim pridu sem pohrať,tu ma hračky,podložku a nech sa páči. Mužovi súrodenci ho nemajú snahu ani pokočikovať atď.
Čo by ste vy povedali ako nestranny názor?

pribinak
17. júl 2022

Podložku a hračky môžes zbaliť a zobrať na návštevu. Je prirodzene že ho chcú nosiť na rukách, veď je bábätko. 2 ročného už nosiť nebudú.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmoonna
17. júl 2022

Môj názor je,že to preháňas. Veci môžeš ku starým rodičom zobrať a malý trochu nepohody raz za čas tiež prežije.

queen_mary
17. júl 2022

Mozno keby ste chodili castejsie, tak by si skor zvykol 🤷‍♀️ ked tam nerada chodis, tak vysli len muza a syna, aspon budes mat cas sama pre seba. A 7 mesacne uz nie je az take babatko male..

malicka_mysicka
17. júl 2022

Nehaj muza nech ho vezme raz za tyzden, 7m babatko uz nemusi cucat mliecko kazdu hodinu. Ked bude rucat, o 20 minut su doma.
Tiez mam starych svokrovcov, nosim im deti a aj im s nimi pomaham, nechodim si tam oddychnut. Svokra nam na oplatku navari. Deti mi nepokocikovali ani stari rodicia, ani moji surodenci a ani muzovi ale neberiem to tak ze sa nezaujimaju.

karhu
17. júl 2022

raz tyzdenne na hodinku, dve tam mozes aj s plnou polnou kludne ist, treba brat ohlad aj na nich

queen_mary
17. júl 2022

Alebo ich proaktivne zavolaj k vam na kolacik, alebo nedelny obed 🙂

a_andrejka4
17. júl 2022

Uz to nie je babatko a tiez nemusi byt stale ako v bavlnke, jasne ze sa boji ked ich vidi sporadicky, musis chodit castejsie, to že nemaju hracky staci vziat z domu svoje, auto to povezie. Na ruky ho beru ved nevie chodit, sediet, tak ako ho maju popestovat😁 dietatko nemusi mat prisny režim a stereotyp, hodinka hore dole a jemu to prospeje. Netreba to prehanat vsetko, pripadne nech muz dovezie svokrovcov k vam.

zmrzlinka2021
17. júl 2022

Strasne prehanas.

Nema tri tyzdne, ale uz sedem mesiacov. A vzdy plati pravidlo (pokial nie su zvazne zdravotne dovody) - dieta sa ma prisposobovat rodicom, nie naopak, inak zachvilu zosalies.

Tiez zatrhnut manzelovi vziat dieta - ste obaja rovnocenni rodicia. Potom po rokoch sa budes cudovat, ked uz bude mozno aj druhe, ze si na vsetko sama a manzel nejavi zaujem o deti.

ivangeline
17. júl 2022

Kazdy ako chce. Mojho by tiez nevideli,ak by neprisli. ;) Moje deti spia doma. Cestujeme minimalne. Az bude mat najmladsi len jeden spanok,budem chodit na navstevy dalej. ;) Tiez boli dojcene a mame pevny rezim.

diamond007
17. júl 2022

Choďte všetci spolu k nim alebo oni nech dôjdu.
Mam úplne rovnaké dieťatko prvé.
Tiež by som nedala také babo s mužom na návštevu, pretože kojene detičky sú kojene, moja má desať mesiacov a nebola bezomna. Ak si ty tak nastavená že ti to nevadí že máš malého stále doma tak nič zle na Tom nevidím.
Vyriešte to tak nech dôjdu k vam keď bude muž doma.

simona1306
17. júl 2022

Ja si teda tiez nerozumiem so svojimi svokrovcami , ale to ma neopravnuje k tomu, aby som im odopierala ich vnucku. Dieta si musi zvykat aj na ine prostredie , a mozno sa u nich rozplakal aj preto ze ich nepozna a ano, boji sa ich lebo su to cudzi ludia prenho. Urcite sa da pretrpiet navsteva raz do tyzdna. A ked nie, nech ide muz sam aj s malym, neverim ze by to nezvladli.

diamond007
17. júl 2022

Tu nie je dobrá žiadna odpoveď.
Niektoré ženy ti napíšu tak, niektoré opak.
Robte ako tebe a synovi je dobre. Muža sa dá chápať. Tak daj tomu rovnováhu, keď dôjdu tvoji rodičia, nech dôjdu aj svokrovci ďalší deň.

danieladugard
17. júl 2022

Ze povedal manzel, ze pojde s nim sam…. Je uzasne…. Len taka poznamka… zbal podlozku, hracky, nech idu.

de_zi
17. júl 2022

Tomu sa asi celkom nevyhneš. Mne zas malú všetci chceli vodiť za ruky keď už sa stavala. Tiež som sa hnevala ale nakoniec si vravím, že sa zas toľko nestane tých párkrát na návšteve. Kompromis bol, že vodili iba za jednu ruku až keď malá sama chcela.

Na druhú stranu nevidím dôvod, prečo by ti syna mali nosiť, ak to nemá rád. Ak sa rád hraje na podložke s hračkami, skús mu kúpiť nové, nech má aj u svokry. Alebo teda nosiť z domu. Na starých rodičov si isto časom zvykne, ak by ste sa vídavali častejšie.

Ak je len dojčený, tak je podľa mňa normálne, že nechceš aby išiel muž bez teba. Hoci na hodinku - dve by to mohli zvládnuť. 🙂

Tomu kočíkovaniu nerozumiem. To je bežné, že súrodenci sa majú ponúkať? Pýtam sa naozaj, lebo u nás sa ponúkala len moja babka a ani to nemohla - malá nezniesla kočík cca do 7 mes. 😅

mikadooo
17. júl 2022

Raz mesačne by som to prežila, zbalila by som mu hračky a šla by som. Nerob zbytočné bariéry medzi svokrovcami a vnukom... Mne to príde raz mesačne ok, že sa musíš prispôsobiť iným ľuďom.

hipuska
17. júl 2022

Tvoj muž je rovnako otec ako ty matka. Nedať otcovi 7m dieťa aby ho zobral k rodičom? To je trošku moc. Jednak, nedovolis budovať vzťah otec-dieta (áno, je potrebné aby s ním travil čas sám) a vzťah starý rodič - dieťa. Neskor budeš nariekať, že tvoj muž netravi čas so synom. Len, on sa to nebude mať kde naučiť. A ďalšie vec, keď už s ním odíde, nepíš mu, nevolaj mu, nekontroluj ho. On to zvládne.

rivini
17. júl 2022

A to nechces, aby si tvoje dieta budovalo vztah so starymi rodicmi? Ak by si sa tam musela trepat kazdy druhy den, nepoviem ani slovo..ale raz za tyzden, ked byvaju 20 minut od vas? A sorry, ale to je co za vyjadrenie, ze „syn sa boji starych ludi“…wtf? Nase 6 mesacne dieta tiez neskutocne vrieskalo, ked naposledy prisli svokrovci. Ale nie preto, ze by malo strach zo starych ludi🙈! Pocituje separacnu uzkost, zacina rozlisovat blizke osoby od tych neznamych…a je to normalne. Potrebuje nablizkz mamu/otca. No nie je to ziaden dovod k tomu, aby sa nestretaval so starymi rodicmi…

kkovacovak
17. júl 2022

Podložku nepotrebuje, môže sa hrať aj na deke. Dones pár hraciek z domu. To nie je žiadna tragédia. To že nemá rád starých ľudí je o zvyku. Možno keby ste tam chodili častejšie tak si zvykne. Ja som mojim svokrovcom rázne zakázala brať malú stale na ruky a dávať ju sedieť levo si to neprajem. Možno sa treba ozvať ráznejšie aby to pochopili. Ale ak chce ísť tvoj muž so svojim dieťaťom niekam tak prečo mu to nedovolíš? Má právo ísť tak ako aj ty. Veď sa oňho postará a ak ho budú dávať sedieť alebo nosiť tak im povie on nech to nerobia.

matkahelka
17. júl 2022

hracia podlozka v lidli s morskymi zivocichmi stoji 26€, je super. nasa mala ma taku u svokrovcov a vyhra sa s nou viac ako s nasou doma za 130€. to po prve. po druhe, za mna neexistuje nic horsie ako naucit dieta zaspavat len doma v posielke. to je clovek ako v base a nikam sa nevie pohnut. ja mam deti 2 a obe mi denne spanky mavali v kociku prave preto, aby som mohla ist kedykolvek a kdekolvek a oni sa zaroven vyspali.mladsia ma rovnako 7 mesiacov, aktualne sme na dovolenke v chorvatsku, vyspi sa v kociku kdekolvek. k svokrovcom chodievame na cely den, kedze byvaju daleko a mala tam normalne ma svoje 2-3 denne spanky. vy ak byvate len 20 minut od svokrovcov,tak tam chlap s malym moze ist ked ma maly bdele okno. a spat pride domov. predpokladam, ze 7 mesacne ti nespava kazdu hodinu.
na jednej strane su tu diskusie ako svokrovci kaslu na vnucata, na druhej strane, ak svokrovci maju zaujem o vnuca, tak maju smolu, lebo sa vzdy najde 150 vyhovoriek, preco to vnuca vidiet nemozu.

ropucha6
17. júl 2022

Ty mas sama so sebou to dieta? Ine zeny sa tu stazuju, ze im muz nepomoze, tu chce muz zobrat dieta k svokrovcom a ty mozes ostat doma a aj tak je zle 🙂 neboj sa, ked bude revat, pridu domov, ved 20 minut je nic. Ale vsak rob, ako chces. Mna by teda nenapadlo muzovi nieco zakazovat.

mamulik10
17. júl 2022

To čo píšeš sa nedá mne osobne ani prečítať. Ufff spamätaj sa. 😬🙏

lady_hurts
17. júl 2022

Tiež mám 7 mesačného, zo začiatku chodievali navstevy len k nám, ale postupom času som ho nosila aj k mame alebo k svokre. Najskor na hodku, neskôr aj dlhšie. Musí si zvyknúť aj na iné prostredie a ľudí. Hračky som mu nosila, neskôr už mal hračky aj tam a je spokojný. Všetko je to len o zvyku. Nemusíš tam chodiť každý deň, stačí najprv raz týždenne. Samozrejme keď vidí, že sa niečo deje a nie je na to zvyknutý, môže prejaviť nepokoj. A v neposlednom rade - prejav trochu asertivity - jasne a s primeraným tónom im povedz, aby ho neposadzali. Nepochopia, zopakuj aj 5x. Ak tam bude muž s ním sám, určite nebude mať problém im povedať tiež. Veď aj jemu ide o dobro jeho dieťaťa.

kormino
17. júl 2022

Môj vnucik ma u nás aj podložku aj hrackyaj tanierik s lyžičkou na príkrm.Mam v pláne mu kúpiť aj stoličku na kŕmenie.Ma pol roka a už chodí aj na dlhšie ,takisto chodia aj k druhým starým rodičom.,A áno nosím ho na rukách ,preto som babka🤣

autor
17. júl 2022

Baby, dakujem za vase reakcie. Uprimne,vazne k veci. Moj muz svojej mamke nepovie, ze nech syna neposadza. Ten len cuci a je ticho-nepovie absolutne nic. Takze toto je number one,preco nedovolim aby snim vycestoval sam. Dalej, moj muz nevezme maleho pokocikovat,na prechadzku,nehra sa snim na podlozke-nebuduje si vztah otec-syn. A navyse je kazdy den pomaly do vecera v praci. Tak a to ho mam pustit sameho ku svokrovcom? Dalsia vec. Ked bol maly mensi a reval,aj cumel odmietal, tak svokrovci mu hned chceli pchat cumel s medom do ust. Verim tomu, ze keby u nich dost plakal a odmietal by cumel tak by sa o to pokusili. A dalsia vec, ja svojim svokrovcom nezakazujem chodit k nam, muzovi vela krat prizvukujem nech pridu sem sa snim pohrat, ma tu vsetko. Som tu aj ja, pozna to tu,posedia,pobavia, dovidenia… ale svokra ked sme u nich tak ta by mala maleho cely den len na kolenach a piskala mu pred tvarou s hrackou….este k tomu ze som maleho ucila spat len doma v postielke…nie neucila…prve 4 mesiace spal vylucne len v kociku,ziadna postel! Ale od 4 mesiaca zacal revat a chcel mat jednoducho pokoj,klud vo svojej postielke, bez toho, aby ho cokolvek vyrusovalo. Takze tak. Nezakazujem muzovi brat maleho,ale moja nedovera voci svokre je vysoka a moj muz len cuci, ked svokra robi nieco s malym co by sa mne nepacilo. A nehovorte mi ze si to mam snim vydiskutovat,pretoze ja som mu o tom hovorila ked odisli svokrovci,ze co sa mi nepacilo a dalsi krat to isli robit znova a on bol ticho. Takze v tomto neverim nikomu.

queen_mary
17. júl 2022

Podla mna je prave toto dobra prilezitost, aby si ten vztah budovali 🤷‍♀️ ale tak co uz no. Potom nenariekaj, ked ti ho o par mesiacov nebudu chciet podtrazit a nebudu mat o nho zaujem. Kto chce kam, pomozme mu tam..

pribinak
17. júl 2022

Veď teraz má jedinečnú príležitosť si s ním tvoriť vzťah, tráviť s ním viac času, byt aktívny

On rozumie prečo by nemal mat menový dudel, alebo prečo vxzaduje postieľku na spánok?
Niekedy to treba vysvetlit, nielen zakazovať

lady_hurts
17. júl 2022

Tak sa premôž a chodievaj tam s ním a častejšie. Nerobis to pre seba, ale kvôli dieťaťu, aby si vybudovalo vzťah so starými rodičmi. Starsich ľudí už nezmenis, dôležité je, že prejavia záujem byť s vnukom.

aurora33
17. júl 2022

Popravde ja sa nečudujem svokrovcom ani nikomu že k vám nechodia. Už z tvojich reakcií cítiť len ja ja ja. Toto robte toto nerobte nechytat, nepiskat, nenosít, cumel nedávať. Nedoverujem.Môžu sa na malého aspoň pozrieť? Jasné že ti ho ani švagrovi neprídu pokocikovat keď si doslova ako Hitler. Muž sa s ním asi preto nehrá a ,,nebuduje vzťah" keď nad ním stojíš ako generál. Troška sa nad sebou zamysli. Malý by tu hodinku týždenne zvládol aj bez teba a myslím že všetkým by sa lepšie dýchalo kebyže tam nie si. Takže môj názor je dal malého otcovi nech s ním ide k starým rodičom. Má na to také isté právo ako aj ty.

matkahelka
17. júl 2022

o 2 roky tu budes pisat, ze nemozes ist do prace, lebo v robote ti ocr tolerovat nebudu a nemas s kym nechat dieta, ked je chore. vztahy sa buduju od narodenia a nie ked je dieta samostatna jednotka. to ze ma svokra dieta na rukach hodinu a hodinu mu susti a piska hrackami? a co? moja svokra to robi tiez a nic zle na tom nevidim. moja mala to zboznuje, resp. vsetky deti v mojom okoli to mali radi. chlap sa nevie zahrat s malym? a aj mu to dovolis, ci len nad nim stojis a regulujes kazdy pohyb a kazdy ukon, ktory ku malemu urobi. si premotivovana, v dobrom ti radim, zvolni. dieta nie je tvoj majetok a ty nemas patent na to, co je spravne. chlapa nechaj, nech sa "uci" hrat s malym..a rovnako ho nechaj, nech ide k svojim rodicom. moj muz od narodenia malej funguje s nou plnohodnotne. a tiez to nevedel, tiez som si 1529x zahryzla do jazyka, ale naucil sa. ved nie je retardovany. teraz mozem pokojne aj na cely den odist z domu, odsajem mlieko, malu nakrmi, urobi jej prikrm, ulozi spat, pokocikuje ju, cokolvek. ale ja som ho v prvom rade nechala od narodenia, aby to vsetko robil. ty robis pravy opak, zakazujes to chlapovi. potom tu budes vyplakavat, ako sa od dietata nevies pohnut, lebo dieta je zvyknute len na teba.