Sťahovanie predkožky u dvojročného chlapca

leknolina
27. feb 2020

Ahojte mamicky, chcem sa opytat vas ktore mate skusenosti.. vzdy ked idem do poradne opytam sa na maleho pipik a ci ma dobre tu predkozku. Teraz mame 2 roky a cca od pol roka mu to tak pomaly stahujem.. chcem sa vsak opytat ci to robim dobre. Totiž teraz ked mu stiahnem tak len troska sa nam ukaze zalud a nie tak cely.. neviem teda ci to je dobre visc mu nejde... detksa doktorka povedala ze to stačí ale ja sa bojim ze to je malo mate s tym skúsenosť? Dakujem

lenka26386
27. feb 2020

stačí časom povolí len nie nasilu!!! Aby sa mu neurobila trhlinka bude ho to štípať a pindurka si už nebude chcieť naťahovať toť moja skusenosť 1 synovi sa podarilo až v 3-4 roku ma čas hlavne trpezlivosť držím palce!

evuska135
27. feb 2020

Urcite netreba aby bol cely zalud vonku, iba kolko pojde, nic nasilu. Boli sme v 2r na nefrologii kde nam to pozerala a dr povedala ze staci kolko ide pomaly, aby potom maly neplakal ze ho to boli

nikpa
27. feb 2020

@leknolina tiež mam 2 ročného a ide mu to tak do polovice stiahnuť. Nasilu mu to nepretahujem, Dr povedala ze to ma dobre. Keď ho umyvam po veľkej potrebe vždy mu to trochu pod tečúcou vodou stiahnem koľko ide a nikdy s tým nemal problém.

balkica
27. feb 2020

Ja som to skusala dost nepravidelne. Velakrat som aj zabudla niekolko dni na to. Ale chlapci sa s nim hraju ked sa nepozerate 😁 Cize oni si s tym poradia aj sami 👌😊 A raz ked sme isli do sprchy mi hovori, ze tam ma taku bublinu a bolo hotovo. Sam si to stiahol ked mal uz viac ako 5 rokov, bez trapenia a bez bolesti 😁

john3535
27. feb 2020

@leknolina povinnosťou rodiča je hygiena, ani mamička a ani doktor neurčuje kedy má byť predkožka uvoľnená a ani do kedy,nato slúžia prirodzené fyziologické procesy, ktoré treba rešpektovať...neviem prečo u chlapcov sa toto nerešpektuje,máme 21 storočie...každý chlapec si predkožku má stiahnuť sám....a kedy? Až príde pravý čas...u každého je to iné,niekomu v 3 rokoch niekomu v 17 rokoch,všetko je správne.... veľa chlapcov dosiahne úplné stiahnutie až v puberte. Treba si uvedomiť,že penis sa vyvíja,a nieje to ruka,či noha,alebo palec, ktorým treba cvičiť...toto je najväčší omyl a bohužiaľ klamstvo a trápenie chlapcov, buď neznalosťou našich doktorov a prílišnou snahou mamičiek, ktoré ak by boli neskôr konfrontované vlastným synom,museli by sa hanbiť, a ani jeden by vám zato nepoďakoval a tak ostáva mlčať...treba si uvedomiť, že všetko je už dávno jasné a známe čo sa anatómie ľudského tela týka...treba to rešpektovať,len asi 1%až 2% chlapcov majú problém s predkožkou, to nestojí ani za reč. Tak ako sa s dievčaťa stáva žena,tak aj z chlapca muž....a nemyliť si dieťa s dospelým človekom.

leknolina
autor
27. feb 2020

@lenka26386 dakujem pekne budem to tak robit ako doteraz.. lrn som sa bala ze nema cely zalud von tak ze to je zle

leknolina
autor
27. feb 2020

@nikpa ano aj ja mu to tak robim v podstate

leknolina
autor
27. feb 2020

@john3535 dakujem pekne za vase vysvetlenie. Z pohladu matky som sa bala len o to aby mu to neskor o 2 alebo 3 roky nemuseli rezat z dovodu mojej zlej starostlivosti

majusska202
27. feb 2020

@leknolina podla mna záleží na lekárovi ja mam 2 ročného robím mu to od narodenia a ide mu to pekne celé. Kamoška ma trojročného iného doktora a maju problémy vraj 3 ročnému uz ma ist celý teraz chodia po lekároch používajú nejaký gél. A ak to v 5 rokoch nebude ok tak nasilu mu to spravia alebo operácia. Tak ja meviem ako to ma byt.

leknolina
autor
27. feb 2020

@majusska202 ved toto ze kazdy inak povie

sisaka
27. feb 2020

@john3535 tlieskam, raz za čas sa tu objaví normálny názor!

sem tam tuto tému tu na koňovi otvorím, či sa za tie roky niečo nezmenilo a nenastal nejaký pokrok ale nič. Aj mladé ženy aj napriek dostupným informáciám na internete stále sťahujú chlapcom predkožku a to už od bábätiek.
Syn ma 11 rokov, nikdy som mu nestahovala, rodinná lekárka niečo takto chore v živote nenavrhla a predkožka sa mu časom uvoľnila, okolo tých 8 rokov komplet. Umývala som vždy len zvonku, keď sa začal umývať sám povedala som mu, ak ti pôjde stiahnuť predkožka umy si aj tam a to bolo všetko.

@leknolina každý inak povie len na Slovensku, v zahraničí všetci tvrdia a trvajú na tom nesťahovat, tieto chore 50 rokov staré praktiky by už mohli vymiznuť aj na Slovensku

john3535
27. feb 2020

@leknolina ja Vás plne chápem...ale toto je len strašenie a pokrytectvo naších doktorov-pediatrov...je ľahko zmanipulovať a vystrašiť mamičku chlapčeka,pretože tá nemá žiadne skúsenosti,čo sa týka vývoja chlapčeka, veď úprimne,ak máte dievčatko sama viete čo a ako máte robiť a nik by vás nenahovoril na niečo také, akože vagínu treba cvičiť, veď čo ak sa zrastie,alebo bude úzka...uznáte že to by bolo choré až pedofilného charakteru,ale narodí sa chlapec a každého irituje predkožka....dáva Vám to logiku?....Obor pediatria v prvom rade háji zdravý a PRIRODZENÝ vývoj dieťaťa....no akosi si v tomto prípade všetci čo hája túto zvrátenosť odporujú že? Vravím neexistuje žiadna tabuľka do kedy má byť predkožka u chlapčeka stiahnuteľná,inak v priemere je to okolo 11 roku života a aj to nie úplne,to nastáva až v období puberty,je to individuálne, každý organizmus je iný a to treba rešpektovať.

aneta163
27. feb 2020

Nám pomohol krém na pindika. Po dajakej dobe mazania sa mu celá predkoska stiahla

leamax
29. feb 2020

@sisaka
@john3535 uplne s vami suhlasim!mne sa tiez rozum pozastavuje nad tym.mam 5 rocnych chlapcov,dvojicky.od urciteho veku,ked objavili,co maju medzi nozkami,sa s pindulmi "hrali".vtedy som ich naucila,ako si mozu predkozku stiahnut,lebo iba oni vedia,pokial ich to este neboli,pokial mozu ist.odvtedy to robia pri kazdom sprchovani.jeden ju ma trosku zuzenu,ale urolog povedal,ze to je ok a casom povoli (chodime k nemu kvoli oblickam,ale pozrej aj toto).ked som sa ho pytala na stahovanie,povedal mi,ze urcite nie skor ako v 3 rokoch!

miruschka9
11. júl 2020

@aneta163 prosím ako sa vola ten krem?

aneta163
12. júl 2020

@miruschka9 tento krém ale mam pocit ze je na predpis nám ho prepisovala naša detská Dr.

smajluska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz