Syn sa budí s plačom. Poradíte mi?

evica1983
9. okt 2012

Babenky moj syn sa mi stále budí s plačom. KeĎ zaspí cez deň zhruba po 20minutach sa zobudí a plače. A toto mi robí aj v noci. Prosím pomoc. Máte ešte niekto takýto problém???

lulinka02
9. okt 2012

My sme si tym s prvym synom presli tiez, mali sme koliky a celkovo sme zle spavali, resp. nespavali...))) Nechcel spat ani cez den ani v noci, tak som uplne od zakladov zmenila rezim. Uz od 8. mesiacov sme spali len raz za den, na nejaku hodinu aj pol a tym sa nam upravil nocny spanok. Niekto by povedal, ze je to pre take male babo malo (aj ja som sa z pociatku riadila tabulkami), ale on bol (aj stale je) velmi akcny a zivy a nepotreboval tolko spanku. Jedine toto nam zabralo. Pokial je vsetko ostatne v poriadku, urcite to prejde, ale my kym sme neupravili rezim, sme sa vobec nevyspali, maly v noci bol aj hodinu hore, chcel sa hrat a pod...)))
Prajem vela trpezlivosti

lutia
9. okt 2012

mne maly plakal ked rychlo zaspal, ze som ho dala do postielky a hned zaspal...potom bol o 45min hore s velkym placom (aj ked povacsine sa to stavalo vo vecernych hodinach) tak som ho davala spat ked este nebol unaveny...jednoducho som vedela vycitit a videla som na nom ze zostava unaveny a nepokojny a vtedy sup do postielky...a ako ti radila lulinka02 skus to s tym rezimom spanku....skusis a uvidis a ked nic mozno viac poradia ine maminky 🙂)

sterre
9. okt 2012

Ahojky. Tiez by som upravila cas spania, no zaroven by som pridala "zobudzaci" ritual. Bude tak jednak vediet a citit sa istejsie, ze sa naozaj ide vstavat, a jednak mu to hned spravi naladu. Skus nejakym sposobom, ritualom alebo tak, dat mu najavo, aby rozoznal kedy sa len tak prebudil a ma pokracovat dalej v spanku ( napriklad tym, ze sa nic nebude diat, ziadne svetlo, piticko a pod) a kedy uz ide naozaj vstavat. Napriklad vstavajte s pesnickou a usmevom a to po kazdom spani ( ja som zvykla spievat Slniecko sa zobudilo...) A ked sa prebudil a nemal este, pohladkala som ho po cele a sepotom som mu povedala, buvaj a nechala som ho tak. On sa casom naucil zaspat sam aj ked sa v noci zobudil, potom sa len chvilku mrvil v posteli, obcas skusal nieco vykrikovat, no nedockal sa reakcie, tak zaspal. Inak, ked sa v noci zobudi, vyberas ho z postele, zapalujes svetlo, davas mu pit a take? Ak nahodou nieco z toho alebo podobne, tak to skus postupne uz minimalizovat. Ukazes mu, ze v noci sa nic zaujimave nedeje, koli comu by bolo dobre budit sa 🙂 Mozno, ked sa takto placom zobudi, si z toho v strese ( ved kto by nebol), a tak ho beries na ruky alebo proste nieco robis, aby prestal plakat, no nedavaj to na javo, rob sa, ze o nic nejde, skus ho len po tme ukludnit slovickom "pssst, buvaj" a nereaguj viac. Pockaj 15 min, nevadi ze nespi, a popripade zase ukludni a nechaj zase 15 min. Do hodiny zaspi sam. A takto do tyzdna sa to zlepsi, kazdym dnom budes vidiet zlepsenie. Drzim palceky. Ten moj sice vdaka tomuto co som napisla spi dobre aj v noci aj cez den, ale zase sa budieva skoro rano, aj o 5 tej, take ranne vtaca a to je jedno o kolkej vecer ide spat. A to sa ide este posuvat cas... Ale zvladneme postupne vsetko, nie? Pa, pa