Uspávate vaše dvojmesačné bábätko na nočný spánok na rukách?

13. júl 2021

Ahojte žienky, malý bude mať 2 mesiace a má skoro 6 kíl 😀 akosi sme ho naučili zaspávať na rukách, hlavne na toto nočné spanie. Cez deň nám spal malinko, posledný týždeň som však prišla na to, ze super zaspí v nosiči 👍 no večer padám na papulu z toho ako ma bolí chrbát. Máte to aj vy tak? Ako to zvládate?
Chcela by som aby aspoň na to nočné spanie zaspal dáko inak, lebo to trvá niekedy aj vyše hodiny a niekedy sa zobudí keď ho položíme do postieľky a ideme odznova. Samozrejme mi manžel pomáha ale nie vzdy je doma kvôli práci a tie dni sú náročné.
Ak ste to mali takto zaužívané ako ste ho potom odnaučili od zaspavania na rukach? Či je ešte malý a mám len vydržať? 😀

hipuska
13. júl 2021

Isto skúsiť iný sposob, ešte kým je malý. Tých kg bude pribúdať. A režim už sa vám dajaky črtá, či ešte nie?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
13. júl 2021

nikdy som neuspávala na rukách, napapanú prebalenú som uložila do postieľky /tá slúžila od narodenia výlučne na spanie, tak si vytvorila postupne reflex - postieľka = spím/ rozsvietila jemné svetlo a odišla z izby ..väčšinou do 10 minút spala

maximilie
13. júl 2021

Ked bola menšia, cca do 6mes tiež som z toho uspavania bola vyčerpaná, boli dní, keď zaspavala aj hodinu. Ale čím bola staršia tým to uspavanie bolo rýchlejšie. Ma 18mes, 10,5kg a stále ju uspavam na rukach 🥰😆
Čím je staršia a ťažšia, tým viac si to užívam a uvedomujem si, že čoskoro mi vyrastie. Je pravda ze uz nie vzdy, väčšinou zaspi do 5min Ale aspoň 1x denne si ju takto ponosim a veľmi veľmi rada ju takto uspavam.
A vôbec mi nejdu odpadnut ruky, ani ma neboli chrbát.
Myslím, ze keby som chcela, pokojne by zaspala aj bez toho. Takto je to rýchlejšie a obidve si to užívame. Záleží na tom, čo tebe vyhovuje. Urcite z toho vyrastie, ale ak si z toho vyčerpaná, tak sa to urcite dá aj inak 🙂

mima1
13. júl 2021

Uspavala som starsieho aj teraz mladsieho. Teraz ma rok a mesiac. Ale neuspavam tak ze by som chodila. Sedim normal opreta o postel a jeho mam na sebe na rukach. A kym bude chciet tak ho tak budem uspavat.

autor
13. júl 2021

@maximilie to je pekné ❤️

autor
13. júl 2021

@hipuska črtá iba ten nočný, ze sa budí okoko 2 a potom o 6, to je dosť pravidelné. Ale cez deň vobec. Iba v tom, ze sa vykaka vzdy doobeda 😀 inak nula bodov, neviem ani ako na to, každý deň je iny.. Myslíš ze uz by sme asi mali mat aj denny režim čo? :/

autor
13. júl 2021

@patka06 u nás toto nefunguju bohužiaľ, skúšala som položiť a kadečo a vzdy začne plakať..

autor
13. júl 2021

@dominika1988 ano to s tym cumlom poznám 😀 skusim to takto aspin teda, diky za tip 👍

autor
13. júl 2021

@mima1 no ja niekedy chodím, niekedy sedím.. Aj tak ma boli.. A iba ho držíš ci sa aj trochu kyvkaš?

andrejka1974
13. júl 2021

Nie nikdy som neuspavala na rukach vzdy od narodenia spavali v postielke a do 1 roku som s nimi spavala v jednej izbe od roku spavali vo svojej izbicke postupne surodenci boli spolu naucili sa mavala som monitor aj s vysielackou takze som ich pocula

lubimmisku
13. júl 2021

Dojcis? Uspavala som na rukach/v nosici niekolko mesiacov, tusim tak do 6m. Potom som ju skusala dojcit poležiačky a postupne mi tak zacala zaspavat. Teraz ma 10m a zaspava uz iba poleziacky pri dojceni vedla mna 🙂.
Ale nosic vyuzivam dost aj doteraz. Ked sme niekde mimo domu, zaspi vzdy v nom a je to tak super ❤

mima1
13. júl 2021

Nic len tak ho drzim v naruci. Uspavam ho tak kazdy den tri krat. Dva spanky cez den jeden vecer. Zaspievam mu pesnicku dve tri pochichuname sa povymyslame a potom som ticho.
Moj nazor ze pokial to tie deti chcu tak im to doprajme. Ono to nebude vecne trvat a mozno pride cas kedy si zaspominame ze nam to bude aj chybat. Dvoj mesacne babo mi pride este take fakt malinke aby som ho same nechala ze spinkaj.
Ale viem ze su deti ktore tak v pohode zaspia a nic im nechyba.
Moji mali koliky hned na zaciatku prve mesiace takze to bolo take ze tazko by som ich nechala niekde v postielke.

lija22
13. júl 2021

ba hej. takyto uzlicek som uspavala na rukach. chrbet ma bolel strasne, resp akoby som bola zlomena na polovicu 🙂 takto. ale to su obdobia, prejde to. nech ta to utesi. vies malicky citi mamu, tvoje srdce, tvoje teplo. proste lepsie miesto v celom vesmire neexistuje. Ale uplne ta chapem. clovek uz ma toho vecer ozaj dost.
Mozno keby spal pri tebe citil by sa prijemnejsie. Tretie dieta som mala v hniezde vedla seba. priznam sa nic lepsiesom nemohla spravit, aj dociahnes, aj prikryjes aj upokojis okamzite.
A este trochu uletim. Hned by som ta vymenila. ked si predstavim dvojmesacne malicke telicko, ach musi byt uzasne drzat taku malu lasku.

sajmoniiiiis
13. júl 2021

Nas malý zaspáva sam a dosť pomaha napríklad plienka 🙂 bez tej mi nezaspí ani cez deň ani v noci 🤔

nikpa
13. júl 2021

Uspavala som tak lebo mal koliky a to bola jediná poloha ako plakal aspoň trochu menej. Kým koliky prestali, bol to 8kg cap a rovnako som bola hotová s chrbticou. Vytrepali sme z garáže do bytu starý kočík a naučili ho zaspávať tam. Našťastie sme ho bez problémov po uspati preniesli do postieľky.

andreatytler
13. júl 2021

My uspavame na rukach a to ma uz 19 mesiacov. Ale pri tom sedime v kresle vedla postielky a maleho male v lone. Ked zaspi, tak ho prelozime do postielky.

lampaska
13. júl 2021

2 mesačné bábätko je ešte malinké, to sa ešte veľakrát zmení. Ja som vždy uspávala tak, ako to synčekovi najviac vyhovovalo - aj na rukách, na prse, v kočíku...a jeho preferencie sa menili každú chvíľu, nijako som ho nikdy neodúčala, čo by som dala za to, aby sa mi teraz nechal uspávať na rukách 😁 (9m) a pamätám si, že ma najprv extrémne bolieval chrbát, ruky mi tŕpli, ale akokeby si moje telo na tieto nové ,,polohy" postupne zvyklo a stále to bolo lepšie a lepšie..hlavne sa zbytočne nestresuj a všetko ber tak, že je to iba obdobie ☺️

elizabet173
13. júl 2021

nikdy som neuspávala na rukách s výnimkou pár nocí - zuby, očkovanie a pod. Položila som do postieľky, ľahla si vedľa neho na posteľ, chytila za rúčku, hladkala, šepkala....Skús si najskôr ľahnúť a položiť ho na seba, hladkať ho, potľapkávať po zadočku, postupne ho dávať vedľa seba, časom si zvykne.

vasjar
14. júl 2021

Náš ma už mesiac aj niečo a tiež sme ho vždy uspavali na rukách, potom prišiel kočiar a prechádzky. Pekne v ňom zaspal, teraz ten kočiar mame aj v byte 😂 a malého v ňom uspavame.

zuvelyn
14. júl 2021

Nikdy som neuspavala na rukach. Od narodenia pekne sam vo svojej postielke. Pohladkat, drzat za rucku ak bolo treba. Ked bol chory tak tak som ho ponosila samozrejme, ale som rada ze som sa takejto torture vyhla z dlhodobeho hladiska. Teraz ma 15 mesiacov a zaspava uplne sam vo svojej izbe uplne bez problemov.

jane1987
14. júl 2021

Moj maly ma tiez 2 mesiace a vyse 6 kg, neviem si predstavit ho uspavat na rukach 😄 ale cez den mi velmi funguje si k nemu lahnut, ked uz vidim, ze zmoli ocka, ulozit si ho na ruku, privinut k sebe a zaspinka takmer okamzite a potom sa gymnasticko-carovnymi pohybmi vymanim z toho zovretia a necham ho spat 🤦🤣🤷 nocny spanik po kupeli u neho ide automaticky bez nejakych speci uspavaciek...zatial....

tulipanicek
14. júl 2021

A aký máš nosic? Ergonomicky? Je správne nastavený? Nemal by ta bolieť chrbát z nosenia. Btw dvojmesačné dieťa sa nevie naučiť na zlozvyky 😉 To až od cca pól roka. Vy len robíte, čo zrejme to, ako to dieťatku cca vyhovuje.