12 mesačný syn odmieta Nutrilon

7. nov 2021

Ahojte baby, nemáte niektoré skúsenosť s niečím podobným? Môj 12 mesačný syn dneska začal už od rána odmietať Nutrilon. Keď mal mesiac a pol tak sme naň prešli, a nikdy nebol problém. Papá pekne, už skoro všetko, chuti mu, chorý nie je. Mlieko som mu dávala už len na raňajky, na obed keď som ho uspavala, večer pri uspávaní a v noci keď sa zobudil. Dneska ho začal vypluvať, Nutrilon som nemenila stále sme na čísle 2 ale už som plánovala prejsť na 3kové keďže je od 12 mesiacov. Pediatrička mi povedala že aspoň do 18 mesiaca mu mám ešte dávať Nutrilon keďže má v sebe živiny čo dieťa ktoré nie je kojene potrebuje.

zuvelyn
7. nov 2021

Ano moj syn zo dňa na deň v 13mesiacoch. Prestala som davat mlieko úplne, mal normalnu stravu, ziadne dodatočne "živiny" z umelého mlieko naozaj uz nepotreboval. Buď rada za sa to odstavil od mlieka sam a nemusíš 6 rokov riešiť fľaše a mlieko a nočné budenie etc... ;)

ritalein
7. nov 2021

V zasade po roku dieta uz mlieko nepotrebuje, pokial ma vyvazenu plnohodnotnu stravu. Ale nas drobec 1,5r. mal tiez este mlieko rano a pred spanim. Ale zaciatkom tohto tyzdna zacal tiez mlieko odmietať. A napr. starsi, ten ako zacal papat zeleninu, ovocie - uplne predstal piť mlieko mal cca 8mes.

lenuska9999
7. nov 2021

My sme to mali tak isto. Malý zrazu prestal piť nutrilin, viac ho nechcel, odmietal.. tiež okolo roka. Nenutila som ho, keďže už krásne papkal a mlieko pil len pred obednym a večerným spánkom. Proste sme dali kravské mliečko a hotovo. Ak ti pekne papá, dostane všetky potrebné živiny zo stravy neboj sa.

autor
7. nov 2021

@lenuska9999 áno papká , našťastie mu chutí všetko, mäsko, polievky, zelenina, ovocie 🙂 má 11 kíl 🙂 len som nevedela že čo tak zrazu, je to moje prvé bábätko 🙂 samozrejme , nútiť ho nebudem 🙂

hennyinnsbruck
7. nov 2021

Sak to vymen za ine um ked ho chces davat .rocnemu normalne zmena nevadi ked uz je normalne

x_mery_x
7. nov 2021

Nas zacal postupne odmietat, najprv rano okolo roka, potom aj na obed a vecer, takze uplne prestal v 15stich mesiacoch, ale viem.o vela detickach, ktore prestali tiez tak pred jednym rokom

agnes13
8. nov 2021

Ahojte,
odborníci odporúčajú dojčenie do dovŕšenia troch rokov veku dieťaťa. V prvom polroku výlučne, neskôr možno pridávať inú stravu, napr. detské kaše. Ak nie je dojčenie možné, alebo je materského mlieka málo, treba zvoliť dojčenskú mliečnu výživu čo najviac podobnú materskému mlieku svojím zložením. V žiadnom prípade nedávajte dieťaťu do 3 rokov veku kravské alebo kozie mlieko, pretože tieto obsahujú príliš veľa bielkovín. Malé dieťa ešte nemá plne vyvinutú funkciu obličiek, a zvýšený prísun bielkovín by mohol viesť k ich poškodeniu.
Ak dieťa odmieta niektorý druh detskej mliečnej výživy, treba zvoliť inú značku.

1bambinko1
8. nov 2021

nevidím problém ani v tom, keby už um nepil vôbec, ale to je samozrejme na tvojom rozhodnutí. skús normálne kravské napríklad, či mu nezachutí alebo nejakú inú značku umelého teda.

agnes13
9. nov 2021

Ja by som kravské mlieko neriskovala - obsahuje príliš veľa bielkovín pre ešte nie dostatočne vyvinuté obličky ročného dieťatka.

martul
9. nov 2021

@agnes13 my sme na odporúčanie doktora zacali dávať kozie. Tá zmena bola nenormálne. Prestali zápchy, bolenie brucha, stolica každý deň, začal priberať. Takže by som to úplne nezakazovala. Pre nás to bolo vykúpenie. Gastroenterológa sme prestali navštevovať, nebol dôvod.

agnes13
11. nov 2021

Zápchy prestali preto, lebo v kozom mlieku sú tuky v správnom zložení. V takom zložení sú aj v jednom UM. Ja som upozorňovala na bielkoviny a nedovyvinuté dojčenské obličky.

happymom14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz