Ako si poradiť so psíkom?

frenky123
10. jún 2022

Dobrý deň chcela by som sa spýtať, kto použil už sprej pre psíka proti cikaniu v nútri, chcem vedieť či to naozaj funguje a či sa to oplatí kupovať lebo ja mám 2 mesačného francúzskeho buldočka a nechce sa naučiť že aby necikal vnútri tak preto sa pýtam.

zuzanazu85
10. jún 2022

Nekupuj žiadny sprej,proste keď bude chcieť urobiť cvrk vo vnútri,proste ,,zhíkni" a vynes ho von,naučí sa,časom. Hneď to nejde predsa 😏.

xena0
10. jún 2022

Je to proces...2 mesačný ešte sa naučí

melanta
10. jún 2022

To nemyslíš vážne? Dvojmesačný by mal byť ešte pri mame. A keď už vám ho dali tak skoro, tak snáď si si zistila informácie, ako psíka naučiť. Je to psie bábätko ešte, v dvoch mesiacoch ho treba vychovávať a nie používať sprej. Treba ho vyhrešiť, používať rovnaký ton a slová, aby si to pamätal a hneď vyniesť von. A toto robiť aj 20 krát za deň, kým sa nenaučí.

zuzanazu85
10. jún 2022

Už aby boli vychovaní od šteňata,naozaj ,, skvelé" (ironick )😒😏. Chcela si psa,tak vychovávaj,aby necikal dnu.

mistymay33
10. jún 2022

@frenky123 prepač, ale mala si si najskôr niečo zistit o šteniatkach a hlavne o francuzskych buldočkoch. Chciet od dvojmesačného aby necikal doma, je ako chcieť od polročného dieťaťa aby necikalo do plienky.
Druha vec, že dvojmesačný by mal byť ešte pri matke ale ked už ho máš doma, tak si priprav velmi velmi vela trpezlivosti, lebo francuz je dosť svojské plemeno a trvá mu trošku dlhšie kým prestane cikať doma... nebuď prekvapená, keď sa to naučí až v 6 mesiacoch a neskôr. Neodporučam používať plienky, lebo ked sa naučí doma na plienku, tak bude sakra dlho trvať, kym sa to odučí, že vlastne doma sa nemá cikať nikde, ani len na plienku.

xena0
10. jún 2022

Súhlasím s komentárom vyššie :D mám francúzskeho buldočka a výchova chce veľa trpezlivosti a keď už od 2mes. čakáš že nebude dnu cikať tak veľa šťastia :D si užiješ ešte

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frenky123
autor
10. jún 2022

@zuzanazu85 veď vychovávam len som chcela radu

frenky123
autor
10. jún 2022

@mistymay33 zistila som si toho veľa o nich

simona92101
10. jún 2022

@frenky123 smiem sa spytat ako dlho ho uz mate,ked pises ze sa nechce naucit?ono je to dlhy proces,zvlast ked je u vas cerstvo.
Ziadne spreje nekupuj,treba chodit casto von,vela chvalit

zuzanazu85
10. jún 2022

Keď sa vyčura dnu,tak ho ,,spucuj" ,nebit! Vyhrešit. Keď sa vyučura von ,tak ho pochval hneď,ako to urobí,nie po čase,pretože si to nedá do súvisu. Rovnako tak,keď ho vyhrešiš, silnejším hlasom,zhiiiknut a po čase sa bude sám pýtať von,aby si ho nesprdla 😄. Treba len trpezlivosť a dôslednosť.

slovenka753
10. jún 2022

Mam Angličana, sú trošku hlupejsi (objektívne) ako Francúzske. Naučil sa tak do týždňa. Ale pomôže len chodenie vonku po zobudení, po jedle, po hraní, teda minimalne každé dve hodiny aj v noci. Ak sa vycika dnu a prichytíš ho pri tom, tak určite vyrusit, napríklad zakričať fuj, zobrať na ruky a vyniesť von. Vonku pochváliť, pripadne hovoriť cikaj alebo iné slovo Ja som psa naučila takýmto spôsobmi cikat na povel, je to veľmi pohodlné ked sa ponáhľam. Sprej ti netreba, ak sa niekde doma náhodou vycika stačí na striekať na to miesto parfém. Ak to neurobíš majú tendenciu ísť na to miesto opäť. A ako ti písali vysie pes mal byť ešte u matky, tieto plemena sa najskôr dávajú 10 týždňové ale väčšinou až 12. Takže je príliš maličký aby sa reálne niečo naučil. Svojho som od chovateľa brala až 12 týždňového.

slovenka753
10. jún 2022

Ešte doplním že je som si brala na prvé týždne dovolenku, keďže je to náročné. Treba to chodenie vonku naozaj robiť poctivo, nech si vôbec nezvika cikat dnu. Určite neodporúčam cikacie podložky a podobne hlúposti, len tým oddialis návyk.

simca06022011
10. jún 2022

2m psík je ešte maly. Treba ho nosiť von, nauci sa. Ved to len teraz ste ho mohli domov doniest...

zuzubb007
10. jún 2022

To ako vazne otazka? Dvojmesacny sa nenauci este na povel, to rataj ze cikanie sa ustali 4 az 6 mesiacov a pravidelne chodenie von

alexas56
10. jún 2022

To je tak, keď kúpite šteniatko z množky, kde sa ho chcú čo najskôr zbaviť a nenaštudujete si žiadne info. Šteniatko je ako dieťa, treba ho učiť. Po kažom zobudení, po každom papaní, pití, hraní ísť von. Aj v noci. Ja som chodila aj v noci každú hodinu a pol 2 hodiny. Fenka sa naučila za mesiac- po mesiaci ani jedna nehoda. Určite nepoužívať žiadne podložky a pod..Hlavne veľa chváliť, keď sa vyciká von..

0silvia0
10. jún 2022

@frenky123 ako dlho mas doma 2 mesacne stena? Preco si si nezaobstarala stena vo vhodnom veku?