Aký máte názor na SBS v obchodoch?

22. júl 2023

Aký máte názor na sbsku v obchodoch ? Lebo mňa dneska v dmke prenasledovala na každom kroku. Už aj minule keď sme tam boli s kamoškou tak nás tak prenasledovala až sa potkla a skoro padla na nás a na regál😀. Ale po dnešku som si už povedala dosť,pretiekli mi nervy.Tolerovala som to odkedy si tam zabezpecili sbs,ale už je to moc. Mám sa nabudúce už na toto sťažovať?

taminka1986
22. júl 2023

Asi vyzeras podozrivo no🤣🤭

sunshine_18
22. júl 2023

Aj ja to neznasam .. raz som si čupla po jeden produkt a citala som zlozenie a prisiel tam sbskar a obšmietal sa okolo mna ako keby to chcem kradnut.. je to velmi neprijemne ..

riamia91
23. júl 2023

Skús online nákup. Prídeš, vezmeš... plus taška, do ktorej nákup zabalia, grátis.

mamickalisticka
23. júl 2023

U nás v meste v teta drogeria su také predavačky.. je jedno do ktorej uličky vojdem, vkuse nejaká sliedi za mnou, neznášam to. Človek si nemôže v kľude nakúpiť, lebo mu čmuchá niekto za riťou 🙄 radšej idem do vedľajšieho mesta do DM.

monikkatt
23. júl 2023

Je to ich praca sledovat ludi.. zrejme maju dost kradezi (a vyzeras podozrivo🙊😀).
Ja ich uplne ignorujem, max. sa usmejem a pozdravim
Co by si akoze chcela robit? Navrieskat tam na toho chudaka co musi davat pozor? 😀 sak tam nelez ked ti to vadi a hotovo. Akurat na seba upozornis a urobis zo seba debila ked to nebudes tolerovat ako si sama napisala

miriam11
23. júl 2023

SBS mi je úplne ukradnuté. Nerobím nič nekalé, takže mi neprekáža. Nikdy som nemala pocit, že ma sledujú. Otázkou je, prečo vadia tebe. Nemáš nič za ušami?

sissy27
23. júl 2023

Keby mali zlodeji na cele napis “prisiel som kradnut” tak ta sbs tam byt nemusi. Ale kradnu aj panicky v kostymcekoch, pubertacky, mamicky s deťmi atd, takze zial musia sa obsmietat a sledovat aj tych slusne vyzerajucich. Ber to ako vyhodu - aspon ti nikto neukradne penazenku z kabelky kym si pod dozorom 😂

226lenka
23. júl 2023

A na čo sa chces stazovat? Že si sbs-kár robí svoju robotu? Choď potom do iného obchodu, nie v každom je sbs

muchotrafka298
23. júl 2023

Preto ja nechodim do niektorych DM a Teta Drogerii, lebo len co vojdem uz mam vedla seba SBS. Velakrat nemaju co chcem, tak nic nekupim. Ved jasne ze maju davat pozor ale stat pol metra odo mna je too much.

fairyy
23. júl 2023

ano stavalo sa aj mne u nas v tete...no nevydrzala som, ale inak som sa toho chlapa zbavila, otocila som sa na nho, ze ked je uz tu, mohol by mi pomoct vybrat prezervativy a zacala som mu ich ukazovat a pytat sa na tie balenia, tusim vedla boli mydla na intim. hygienu a kadeco na vsetko som sa pytala...zcervenal ako paradajka a uz viac ako tri mesiace za mnou nepochoduje 😂

moonlight1210
23. júl 2023

Je to ich praca dohliadnut na to, aby sa nekradlo. Neverim, ze si jedina zo vsetkych tajomsich zakaznikov, komu chodia za zadkom. Aj ked je to neprijemne.

Mne tiez ochranka obcas chodi za zadkom. A co? Ich praca. Nie som snehova vlocka, aby som hned pistala, ze sa citim dotknuta a ponizena.

Nakoniec, predstav si seba v takej praci sbskara. Akoby si zariadila, aby si mala prehlad, ci ti zakaznici nekradnu? Aj lepsie poobliekana panicka moze byt straka s lepkavymi prstami.

V podstate si v takej chvili trebars v pozicii napriklad Roma. Ti slusni doplacaju na tych darebnych. Ze ich kazdy hned podozrieva.
A tu slusny clovek doplaca na takych ludi, co v obchodoch kradnu (a este sa citia ako hrdinovia, ze “okabatili” system a prilepsili si svojou “sikovnostou”). Keby takych nebolo, nemusela by sbs ani byt, ani nam chodit za zadkami.

andulka1988
23. júl 2023

Mne to nevadí, každý má nejakú pracovnú náplň. Mňa osobne raz zaskočilo že prišiel sbs-kár lebo nejaký milý zákazník sa bol sťažovať že mi plače dieťa a vraj mu medzi regálmi ubližujem.

annahela
23. júl 2023

Áno určite

brankovamama
23. júl 2023

Čudovala by si sa, aki ľudia kradnú, výzorovo. Koľkokrát vidím nášho sbs ako sa pri východe postaví do cesty žene, kabelka, vlasy v cope, telefonuje. Úplne obyčajná žena. V duchu si poviem, to bude prúser, ona isto nič nezobrala. 3 sekundy na to, začne hystericky plakať, nech ju nechá, ona mu to vysvetlí. Nakoniec mu nechá kabelku S DOKLADMI a MOBILOM a utečie preč, veď ona tam ani nebola 🤦‍♀️ Doma 5ročné dieťa a muž, zrobený zo stavby. Kradla, lebo bola hladná. Bageta a 2 energetaky. Energetak, keď si hladná...
Alebo otec s 3 deťmi. Ako s deťmi keď nakupuješ, všetko chcú, všetko chytajú. Ja ako matka som sa len usmiala, že chudák otec. Sbs-kár ho zastavil pri vchode a na kamerách bolo vidieť, ako deťom pchal veci do batohov. 2 a 3rocnemu.
Takže nie, keď za mnou ide sbs-kár, necítim sa dotknuto. Zo mňa mať nič nebude, ale vyzeram presne tak bežne, ako ľudia, ktorých chytí.
Robí si svoju prácu. Zas keď na mňa dáva pozor, aspoň mne nikto neukradne peňaženku 😁

nikdenikto
23. júl 2023

Mne tie predavačky nevadia lebo viem, že ak im nedopadne ok inventúra, musia to doplatiť zo svojho

simsalabim
23. júl 2023

Mne to nevadi. Este sa usmejem a poviem Dobry den 😅

viestta
23. júl 2023

Odkedy som videla pani, patdesiatnicku v apartnom kostymceku, ako v Kauflande bez hanby otvorila nesku, presypala ju do sacka a bez hanby prazdnu flasu vratila do regala a kavu supla do kabelky tak viem, ze kradnut moze kadekto...
A SBS-kar robi svoju robotu. Ked mam ciste svedomie co mi moze na tom vadit?

jenny224
23. júl 2023

Ten pocit, že ma niekto sleduje, nie je úplne príjemný, ale je to ich práca a ako inak majú odhaliť, že niekto kradne? Presne ako píšu vyššie, obyčajne to robia ľudia, ktorí na to vôbec nevyzerajú. Navyše potom môžu mať predavačky hmotnú zodpovednosť, takže mi je to jedno, nech sa na mňa pozerá.

lienka.7
23. júl 2023

@autorka a co sa ho s úsmevom neopytas, ze ci ti neporadí aj on, musí urcite poznať cely sortiment?
Inak za mnou nikto nechodí, ja tam "vletim", vezmem co potrebujem a idem ku kase. Mimo to ma tam poznajú, keďže tam aj s dcerkami chodíme aj každý den 🙃

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. júl 2023

@mamickalisticka ja som preto prestala chodiť do tety ale teraz sa mi to deje už aj v dm... Ja sa venujem makeupu a preto si tam často odbehnem keď mi dojdú produkty a je to nepríjemné fakt.

autor
23. júl 2023

@miriam11 Ja som v živote nič neukradla a za ušami nič nemám. V živote ma nenapadlo nič ukradnúť😀. Vadí mi na tom to,že si neustále nájde jedinca na ktorého sa zamerá a stojí niekedy priamo nad ním a kuká cez plece. Ja sa totiž venujem makeupu tak som si myslela,že jej vadí že som tam moc často,ale zas kam mám ísť keď mi dojde nejaký makeup produkt.

autor
23. júl 2023

@andulka1988 Uvediem asi na pravú mieru že áno rešpektujem ich prácu🙏🏻😀. Však každý má svoje ale tieto veci sú ozaj nepríjemné.

autor
23. júl 2023

@lienka.7 Ja som tú sbskárku minule aj pozdravila,spýtala som sa jej na tester keďže chýbal. Len mi drzo povedala nech sa idem spýtať predavačiek že to neni jej vec.

autor
23. júl 2023

@moonlight1210 Áno to je pravda,často ludia do ktorých to človek nepovie,tak kradnú. Chápem že si musí robiť svoju prácu ako Sbs a sem -tam skontrolovať zákazníka,ale zároveň tam majú aj kamery,takže by sbs nemusela sledovať zákazníkov až takto radikálne. Len môj názor. Samozrejme som si už pár ráz povedala že však si robia svoju prácu. Ale zas z pohladu zákazníka to neni úplne príjemné.

viestta
23. júl 2023

Aj policajti co ti daju fukat napriek tomu, ze povies, ze si nepila si robia len svoju robotu. Ti ti nepridu neprimerane podozrievavi?

moonlight1210
23. júl 2023

Prijemne to nie je, to suhlasim. Len nic s tym neurobime, ak sa nezmenime. Teda aspon drviva vacsina aby sa zacala chovat zodpovedne a zasluzila si doveru.

Nedavno som v slovenskej diskusii k videu o tom, co sa moze brat do lietadla, citala navody, ako do lietadla pasovat veci v odtienenych nadobkach (sice to boli blbosti ako nozicek-rybku a pod., ale predsa) a posmesky na adresu tych, co by take hluposti neskusali a prisposobili sa pravidlam.

Ked som bola nedavno v obchode bez predavaca (vsetko fungovalo na cipy a kamery), tak som si uvedomila, ze myslim na to, akoby kopec Slovakov v takom obchode uz vymyslal, ako prist s odtienenou taskou a okabatit kameru, co beru z regalu a chvalili sa, ako si sikovne nabrali zadarmo.
Lebo zialbohu, niektori taki sme.

No a na toto doplacame potom vsetci. Na tu atmosferu vzajomnej nedovery a neistoty. Ci uz sa nam to paci, ci nie.