Čo po predĺženej rodičovskej?

viktoria12
19. nov 2017

Ahojte prosím vás viete mi poradiť ako čo ďalej .bola som na predĺženej rodičovskej dovolenke platenej. Tento mesiac 15.11 malá dcérka 6 rokov momentálne. Hodí do škôlky no je viac doma so v škôlke kvôli tomu že je hneď chorá . Počas predĺženej dovolenky keď sa dalo som brigádovala. Chcem sa opýtať či ísť na úrad práce či je výhodnejšie brigádovať . A mám otázku či ešte dostanem v decembri rodicak keďže sa narodila 15 novembra ďakujem za odpoveď

evittam
19. nov 2017

@viktoria12 Posledny RP dostaneš v decembri.
Co sa tyka toho ostatného-to asi musis ty vediet co je vyhodnejsie-ci brigádovať a mat aspoň nejaký príjem alebo byt na UPSVaR a mat s prepacenim prd.

siska53
19. nov 2017

@viktoria12 no treba si to zvazit.. Lebo ak budes brigadovat iba obcas, tak ta tak aj budu prihlasovat do zdravotky a teda zvysne dni si budes musiet doplatit. Ak nemas narok na podporu,co asi nemas, hladala by som potom skor taku brigadu kde odrobis kazdy den nejaky pocet hodin.
Ak sa teda nemozes zamestnat na TPP.. Dieta nrmas naozaj kde nechat v pripade choroby?

viktoria12
autor
19. nov 2017

To je práve to že nemám kde nechať malú. A pokiaľ som čítala asi na podporu nemám nárok keďže som bola na rodičovskej . Niesom ani vydatá.

siska53
19. nov 2017

@viktoria12 nemusis byt vydata... Partner,rodina...starsia pani z okolia,co by bola ochotna postarat sa o dieta v case choroby?

Ja som.tiez odkazana na pomoc mojich rodicov ked su deti chore,obcas ostanem ja,partner len veelmi vynimocne. Ato sme mali jeden rok strasny,deti kazdu chvilu chore a nie naraz,ale sa skor striedali.. Ale prezili sme,je uz lepsie,akurat prazdniny,no.. To som dost nasich zatazila..

evittam
19. nov 2017

@viktoria12 To,ze nie si vydatá nema s narokom na podporu nic spolocne.

viktoria12
autor
19. nov 2017

Ja už rodičov nemám . A babka a dedko s partnerovej strany t nejde jeho otec je ležiaci pacient nedávno prekonal mozgovú príhodu.

pribinak
19. nov 2017

Urcite brigádovať, ved urad prace ti prizná len hmotnú núdzu + nieco na dieta.
Otec dietata plati vyzivne? Mozno by di mala poziadat o zvýšenie

Brigádou si teraz predsavzatiami dokážeš pekne privyrobiť. Lepsie ako sedieť doma a cakat na peniaze z úradu prace.

Chodíte k imunológovi?