Ako by ste sa zachovali?

8. nov 2023

Na jar som kupovala na hroby starých rodičov, prarodičov a tety veľké keramické kvetináče s glazúrou, s priemerom asi 40cm, také čo sa hodí ha hroby spolu 5ks, Zasadila som tam kvety a pravidelne polievala. Sesternica ktorá desaťročia žije v zahraničí všetko vyhodila. Plánovala som to vyuzývať roky. Keby vyhodila staré umelohmotné tak by som to nejak zhltla, ale vyhodiť cudziu vec bez opýtania ,mohla dať za hrob, zobrať k mame či opýtať si niehoko čo tie hroby pravidelne navštevuje....

pribinak
8. nov 2023

Však jej povedz že to bolo nove, koľko to stalo a vykomunikuj to s ňou
Navrhni jej že môže pravidelne prispievať na údržbu hrobov

janinah
8. nov 2023

By som ju asi roztrhla..dala tam niečo krajšie?

autor
8. nov 2023

@janinah keby som ju stretla tiež by som zubami roztrhla ale už je preč za siedmimi dolami siedmimi horami a morom....dala... kúpila päť chryzantémov v umehmotnom kvetináči ktoré po pár dňoch zamrzli

autor
8. nov 2023

@pribinak by sa vykašlala na to z vysoka alebo tie dve stovky čo som dala za kvetináče zaplatila jej mama z toho malického dôchodku, čo ozaj nechcem

loliki
8. nov 2023

Bola to naozaj ona? Ak áno, nech ti to zaplatí.

janinah
8. nov 2023

Aspoň jej napíš " poďakovanie"

reanda
8. nov 2023

preco by to mala platit jej mama z dochodku? ti nevie poslat peniaze na ucet?

euka210
8. nov 2023

Ked uz je prec, tak aspon jej na dialku urob vyplach zaludka...telefonat ci mail.
Ako riadne drza... ona je prec, ty sa tu staras a ona to vyhodi! Hanby v sebe nema...co s takymi ludmi...

ptvw
8. nov 2023

Bločky už asi nemáš ci? A by som jej vynadala dobre...

osky
8. nov 2023

Urcite to treba s nou hned vykomunikovat.
Nejedna sa ani tak o financie,ako o princip.
Presne ako vravis-kvetinace mohla nechat za hrobmi alebo teda u svojej mamy aspon...vobec jej nebolo trapne dat prec vec kt.jej nepatri...ona pride 2x za rok a robi poriadky....to je hrozne

miadi
8. nov 2023

Ved jej zavolaj cez Skype fb alebo tak appku mas zadarmo alebo na mobil a povedz jej presne toto . Inak to iste urobi aj nabuduce. $ za kvetinace sa Asi nedockas ale ulavy sa ti.

kandelabra
8. nov 2023

Moji starki mali kedysi na hrobe velky kvetinac so stromcekom, ktory sa uz rozrastal a naozaj to nevyzeralo dobre, ale vyhodil sa az po suhlase toho, kto ho tam dal!
Ked hovoris ze to stalo 200e tak to asi neboli len take hocake kvetinace, a milej sesternici mohlo aspon trknut, ci ich ten, kto ich tam dal, nechce naspat, a nie rovno vyhodit. Minimalne by som sa jej spytala co mi ma k tomu povedat.

martinka13
9. nov 2023

Kontaktovať sesternicu a vysvetliť jej to. Ak má kúsok chochmesu, sama navrhne úhradu za kvetináče. Určite sa mala opýtať pred tým, ako to vyhodila.

autor
9. nov 2023

Ja som s ňou prerušila vzťahy, ona ma dostala do veľmi nepríjemnej situácie, a ešte sa k tomu ani nepriznala.Napokon som sa dostala k niekoľkým videozáznamom ktoré dokazujú moju pravdu, a je tam vidno ako sa on a jej chlap vykrádajú z miestnosti. Chcela som ich s tým konfrontovať, ale už odcestoval do zahraničia aj auto predala lebo mala dlhy. Aj s tým chlapom sa rozišla.
Bolo tu viac vecí, ale mama neustále hovorí aby som odpúšťala viny.

oliolijanka
9. nov 2023

Mas videozaznam, ako vyhadzuje tie kvetinace?

autor
9. nov 2023

@oliolijanka nie to bolo x rokov dozadu keď ešte žila doma. Prišla na našu rodinnú oslavu s akýmsi chlapom, oni sa tam opili, hlavne ten chlap, robil cirkus a nakoniec odišiel v značkovej zimnej bunde mužovho bratranca.

avonladyba
9. nov 2023

Tak daj jej o tom vedieť, hlavne aj preto že aby nabudúce zase nevyhodila...

zeldia
9. nov 2023

Tak toto s bundou je super 😂
My mame hroby rozdelené tsk že jeden rok zabezpečuje ozdoby mama a jej rodina druhy rok jej sestra teda moja teta s rodinou. Ja som raz tiež tak aktívne dobehla a že aká hnusna kytica umelá vyblednuta (to asi tak malo vyzerat ) ale tak som išla domov a povedala to mame. Našťastie mi to mama vysvetlila že teraz to ma v réžii teta že my budúci rok.

autor
9. nov 2023

Na tom videu vidno(oficiálne )ako z miestnosti odchádza niekto kto má presne také šaty a účes ako ona , podopiera chlapa čo sa ledva drží na nohách a má na sebe tú bundu.
Ten bratranec mal vo vrecku mal doklady s peňaženkou. Užili si večer a doklady vyhodili

autor
9. nov 2023

Ona žije s Poliakom, Vianoce/Velkú noc trávia jeden rok na SR ďalší v Poľsku. Ale nechce prísť o euro(darčeky)čo by jej synovia vyšibali /dostali doma, tak prídu hocikedy pred či po sviatkoch a vyhlási napr že dnes prídeme o polhoďku na šibačku. A človek nemá doma nič. Raz mi to spravili, od vtedy sa zatajujem každé sviatky. Tak skúšala s poza môj chrbát, cez moje deti.

autor
9. nov 2023

@zeldia nič také u nás nie je, jej mamka má cez 75, chodí iba s barlami ona v sa o hroby nevládala starať

zeldia
9. nov 2023

Bohužiaľ rodinu si človek nevyberá. Skúsiť sa s ňou nenaťahovať nikam ju nepozývať a nerozčuľovať sa. Dávať si pozor na svoje veci atd. Nemusis byt predsa spriaznená duša s každou sesternicou.
Suhlasim s tvojou mamou asi by som to nenazvala že “máš odpúšťať viny” ale jednoducho sa na ňu vykašľať (škodíš sama sebe že di nahnevaná na takú …)
Obmedziť alebo úplne zrušiť kontak a dávať si pozor na veci a peniaze.

oliolijanka
9. nov 2023

Prepac, ale vsetko su to iba tvoje dohady.
Ked ten chlap odchadzal na mol opity, tak ani si nemusel vsimnut, ze zobral inu bundu a ked ona sa s nim rozisla, tak zrejme ani jej nevyhovovalo jeho chovanie. Kolke sme v zivote natrafili na debilov, dost sma mali s nimi trapenia, tak este sj rodina nas bude za to nenavidiet.

Ze ona zobrala tie crepy, na to nemas dokaz. Nemas ju rada, tak si to hodila na nu.

Ociernujes ju tu, ale spinis si do vlastneho hniezda.

Vela ludi, ktori byvaju v zahranici, chodia domov pred sviatkami, alebo po nich. Vianocuju s rodinou, kde byvaju, potom sa vyberu za rodinou v zahranici. To je uplne normalne, nerobi sa to, aby deti vysibali po tri eura. Ale ze ty sa zatajujes, tak to je take typicky starovidiecke.
Aj tie hadky na hroboch. Kvetinace ti mohol niekto ukradnut, ty si to hodila na sesternicu.

Napis jej nech ti posle 200e za kvetinace, ktore podla teba vyhodila a ze sa pred nou zatajujes, ked vas pridu zo zahranicia navstivit a myslim, ze viac ta kontaktovat nebude.
Plus posli aj tuto diskusiu, nech vidi, co si zac.

januska12323
9. nov 2023

Ona sa niekomu priznala, že to vyhodila?

autor
9. nov 2023

@januska12323 ona bola na hroboch so svojou mamou, zobrali nové kvety a všetko staré vyhodili. Toto povedala jej mama mojej. Žiadne dohady či jedna babka povedala.

autor
9. nov 2023

@oliolijanka nuž ti určite keď náhodou niekomu zoberieš bundu a nájdeš vo vreckách veci čo ti nepatrila(hotovosť , platobné karty, OP,VP,kartičku poistenca ) tak tak peniaze si odložíš a prázdnu peňaženku a doklady odhodíš niekde na ulici? Však?

autor
9. nov 2023

Keď už mal mužov bratranec nahlásenú stratu všade, zablokované karty, tak jeden pán tie doklady našiel a odovzdal na policii

oliolijanka
9. nov 2023

Este raz opakujem. Tvoja sesternica si nestastne vybrala partnera. Ten sa opil, zobral nieciu bundu a ona s nim mala este starosti dopravit ho domov.
Ona mozno ani nevedela v akej bunde on dosiel a on je to potom nemusel povedat, ze to bola cudzia bunda a boli v nej doklady.
Uz ake vseliake individua mali moje kamosky niekedy a teraz sa na tom spolu zasmejeme a nie, ze ja by som ich ohovarala po internete a prestala sa s nimi kamaratit.

Uz mi nemusis pisat, nie si moja rodina, mne nic nemusis vysvetlovat, vysvetlite si to medzi sebou.

Dokazy, ze tvoja sesternica tie crepy vyhodila nemas. To ze jej kratka znamost niekoho okradla, nie je urcite dokaz toho, ze sesternica kvetinace vyhodila.

oliolijanka
9. nov 2023

Ok, az teraz citam, ze to povedala jej mama. Co si samozrejme protireci s tym, ze si pisala, ze ma barlu a o hroby sa nestara.
Mozno sesternica iba vykonavala, co jej kazala mama.
Vsetko je o komunikacii. Nenavidis ju, mozno aj ona teba. Ty sa pred nou zatajujes, ona ti vyhodila kvetinace, ty ju ohovaras, ona ti mozno znova nieco vyvedie...

reanda
9. nov 2023

tak po dodatocnych info o tvojom vztahu so sesternicou by som sa zachovala tak, ze by som uz v buducnosti nekupovala na spolocne rodinne hroby drahe kvetinace, ani ziadne ine veci, nech nemam zbytocne problemy.. tieto dve stovky by som uz ozelela, ak si teda dopredu presvedcena, ze by nemalo zmysel to riesit a ani to neskusis.. a pustila by som to z hlavy, nech si zbytocne nekazim zlc