Mám sa vrátiť k priateľovi?

luckalussy47
7. dec 2023

Baby. Potrebujem poradiť.
Š priateľom sme boli spolu 3,5roka. Odišla som už viackrát a to 3krat. Ale vrátila sa späť. Naposledy som odišla aj s drobcom pred dvoma týždňami. Vždy sú nezhody a vždy je problém u oboch. Nehovorím. Väčšinou to boli problémy pre moju zlu komunikáciu pretože som introvert. Takže vážne témy aj napriek dlhoročnému vzťahu sú pre mňa ťažké. Neznášam hádky. Ale vždy sme to nejako zachránili no len na nejaký krátky čas. Vždy prišlo ospravedlnovanie a plus veci ktoré chceme zmeniť ci už si viac hovoriť alebo objatia bozky a podobne.. Zvyklo to byť cca na týždeň. No Teraz je to i niečo iné pretože fakt aj drobec si zvykol na neho vola ho tato pritom nieje jeho biologickým. A priateľ mi píše ako nás miluje ako čo sa zmení ze ma chce požiadať o ruku ze už fakt len hrubá čiara a začať posledný krát úplne na novo.. Chce zmeniť všetko od základov..bojím sa co bude áno chýba mi aj malému ale predsa len neviem. Jedna strana hlavy a srdca mi hovorí chod a druha ze mam ostať tam kde som.. Co by ste robili?

viestta
7. dec 2023

On chce vsetko zmenit. A co chces zmenit ty? Pises, ze nevies(te) si veci vykomunikovat potom sa zdvihnes odides. Takze zmenit by ste sa mali obidvaja. Alebo sa na to vykaslat, kedze uz tolko pokusov nevyslo. Opakovat tu istu chybu a predpokladat, ze tentoraz bude vysledok iny je scestne

deti95060810
7. dec 2023

po takýchto nezhodách kedy volíš rozchod - plánuješ sobáš? no ja neviem ale si myslíš že papier všetko vyrieši? zázračne sa vyriešia nezhody?
neskomplikuješ si život ešte viac?

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@viestta samozrejme ze by som zmenila aspoň ja nejaké veci.. On mi aj vypisuje ze mu to nevadí ale to bolo aj predtým.. A keď sa niečo stalo a urazil sa tak boli sme týždeň ticho..

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@deti95060810 ja som s tým nezačala.. Už sme boli zasnúbeny ale keď som sa vrátila po druhom odchode mi prsteň už nedal... Napísal mi neskôr ze už nemá chuť mi ho dávať ze neplánuje somnou ani dieťa ze nieje šťastný a podobne..

beata_k
7. dec 2023

Zazvonil zvonec a zili stastne az kym nepomreli....

Tak toto u vas dvoch nehrozi. Nerozumiete si. Neviete komunikovat. A predpokladam, ze dieta sa tomu prizera.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luckalussy47
autor
7. dec 2023

Vzťah v skratke...
Žiadne pekne slova, mojko láska a podobne..
Žiadne objatia náhodné ci držanie za ruku.. Ak sme si aj písali o tom alebo som mu ukázala co mi chýba nič sa nezmenilo. Finančné problémy boli každý mesiac. Len požičiavať na podnájom a atď. Môj malý sa stále pýta a pýta ale nenachádzam odpovede. Ja chcem len to najlepšie pre syna. Nechcem aby videl ako sa dvaja hádajú, kričia pričom už neraz bol aj on...

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@fauko áno.. Najprv napíše že to mám všetko ja ukončiť a keď som ukončila plakal mi volal asi 30krat ze nie nemám to ukončiť pretože nás miluje oboch a chce rodinu a svadbu a ďalšie dieťa..

vler
7. dec 2023

@luckalussy47 rozhodne si nerobte dalsie dieta!!

kitycat
7. dec 2023

@luckalussy47 introvert s dietatom co v hadke s priatelom odchadza k inemu?

Myslim, ze aj u teba je celkom problem

beata_k
7. dec 2023

Precitaj si svoj sprispevok o 20:42 este raz....Uz poznas odpoved, ci sa k nemu vratit?

luckalussy47
autor
7. dec 2023

Možno by som ešte doplnila a napíšem to tak sprosto.. Ze mu ide možno len o strechu nad hlavou.. Pretože sám to nedá v drahom podnájme kde momentálne je.

silvike
7. dec 2023

@luckalussy47 Poziciavate si na podnajom ? Tak to fakt na svadbu a zalozenie rodiny nie je. Najprv ako tak stabilna praca so stabilnym prijmom predsa. On je asi trosku nezrely a labilny herec a manipulator. Raz tak raz tak....no, toto pre tvojho syna to najlepsie, co pre neho chces, urcite nie je :/ Najlepsie sa natrvalo s tymto rozist a hlavne sa aj ty pracovne, financne, bytovo postav na nohy. A potom riesit nejake vztahy.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@kitycat ja neodchádzam k inému...

silvike
7. dec 2023

@luckalussy47 Presne tak, vyuziva ta a hra ti na city pri rozchode, lebo je sam neschopny sa o seba postarat...no hruza taky partner. Mozno ma aj psychicke problemy :/

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@beata_k viac menej poznám.. Tak potom sú to asi vážne len reči ze sa všetko zmení...

zuzikak
7. dec 2023

rozhodne si s nim nerob dalsie dieta. Dieta narusnu komunikaciu nikdy nevyriesi. Co takto chvilku ostat dalej jeden od druheho ale skusit zaroven parovu terapiu. Naucit sa spolu komunikovat a potom uvidite ci ma zmysel spolu fungovat ale teraz uz naozaj a na stalo. 100x odchadzat a vracat sa...naco je toto dobre ? Len panacikujete jeden pred druhy. Rovno si dohodnite aj ako budete fungovat po financnej stranke aby nevznikali hadky koli tomuto. Pre dieta je to katastrofa takto sa prizerat ako sa rodicia nevedia dohodnut. Zbytocny stres pre neho.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@silvike sam to proste nedá... Co ja viem ohľadne financií nemôže si to dovoliť. Vždy keď nevychádzalo len požičať. A ten istý kolotoč.

beata_k
7. dec 2023

@luckalussy47 Mysli na dieta. Takeho otca, co si poziciava kazdy mesiac na najom nepotrebuje ako svoj muzsky vzor.

katica06
7. dec 2023

Chúďa dieťa...

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@beata_k malý ma 4,5roka ešte nevie co všetko sa deje. Len vždy a každý deň má ubíja otázkami kedy pôjdeme naspäť.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@katica06 vo výchove to tiež bolo trosku rozdielne, co sme si aj par krát povedali ale aj tak chcel po svojom. Tak aj od toho vznikali hadky

silvike
7. dec 2023

@luckalussy47 Tak prepana krala, ale tak sa neda predsa fungovat dlhodobo ! Nekonecne zadlzovacky a nemat na podnajom? Tak to uz je fakt moc predsa. Ked nema na tento, nech hlada nieco mensie, v inej lokalite skratka na co bude mat. A nie sa donekonecna zadlzovat. Ale sak ja neviem, to ako keby som videla u niekoho ze takto o nicom funguje ze nevie si sam zariadit zivot tak ja by som s takym lajdakom ani chodit nezacinala. Ci ty si nevidela na zaciatku pred tymi 3,5 rokmi ako zije, ako gazduje ? Ci to ti na nom imponovalo, ci ako ? Sak uplne nezodpovedne funguje. Des. Tak akurat na narobenie problemov :/

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@katica06 viem ze malý si to pamätať nebude ale keď sme sa pohádali a malý mu šiel dat pusu na dobrú noc on mu povedal do tváre ze vďaka tvojej mamke už nie som tvoj tato.. Myslím si ze toto si nezaslúži žiadne dieťa.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@silvike tak to sme mali lepší nájom, ja len rodičak a on dobrú prácu.. Začalo to keď všetko šlo hore ci potraviny tak hneď aj nájomné zdvihli, a podobne. Neskôr škôlka tiež šli hore poplatky za to sme nemohli.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

Teraz keď som preč. Síce len dva týždne. Oveľa lepšie spávam, žiadny stres s toho ze prídem domov a co ma čaká. Ci ma dobru náladu ci nie, ci sa budeme rozprávať, ci sa po hraje s malým a podobne.

katica06
7. dec 2023

@luckalussy47 to ste koľko boli spolu kým ste si spravili dieťa. Inak by som sa na to alibisticky nespoliehali, že dieťa si to pamäť nebude Čo sa raz usídli v podvedomí to tam dlho zostane možno vypláva až puberte či dospelosti.

luckalussy47
autor
7. dec 2023

@katica06 to nieje jeho dieťa už som to písala... Dali sme sa do vzťahu keď mal malý 1rok

katica06
7. dec 2023

@luckalussy47 či je bio otcom či nie, dieťaťu vaše hádky ubližujú. Pamätám si veľa hádok našich keď som bola skolkarka, alkoholické excesy otca,mamin krik, nikomu to neprajem. Dlho som za to obviňovala seba samu. On si niečo s niečím spojí vo svojej malej hlavičke čo štadial ťažko dostaneš

januska12323
7. dec 2023

Už sa k nemu nevracaj pre dobro toho dieťaťa. Neviete komunikovať, nemáte peniaze, 3 krát si už odišla... Jasne, ďalšie dieťa a svadba celý vzťah zachránia.