Muž požiadal o rozvod

17. mar 2023

ahojte, prepacte za tento vylev viem ze takich tem je tu milion ale som v situacii ze nevie co a ako dalej. po 12 rokoch vztahu z toho 9 rokoch manzelstva moj muz poziadal o rozvod, mame 7 rocnu dcerku a ja som sa bola nutena vratit spat k rodicom aj s kuframi ešte su nevybalene..dvanast rokov vztahu, kopu spolocnych planov, spolocne krasne zdrave dieta a on mi povie ze sa laska z jeho strany vytratila a ze chce rozvod..ešte mesiac dozadu sme sa bavili ze by sme si kupili mensiu zahradku a nejaku chatku kedze byvame v panelaku ze aj na dochodok tam budeme relaxovat a o mesiac mi povie toto..vobec neviem co mam robit co bude teraz..len sedim a revem cele dni ..cely zivot sa mi rozpadol vsetky plany co sme mali vsetko je fuč..neviem ako to vysvetliť malej, rodicia su z toho tiež v šoku.aj cela rodina..viem ze to bude chciet cas ale ja som si myslela ze spolu zostarneme.pytala som sa ci som urobila nieco zle alebo tak a on ze nie ze proste uz nieje stastny somnou v manzelstve a nechce sa pretvarovat a hrat sa na nieco co nieje..ina zena vraj za tym nieje aj ked tomu moc neverim..ach poradte co robit aby som sa nezblaznila

danyelia
17. mar 2023

Ahoj, je mi ľúto čo prežívaš, no ostáva Ti len prijať túto situáciu a vyrovnať sa s tým, ak tam nie je láska z jeho strany, neurobíš nič 😒 Aspoň že je úprimný a povie to na rovinu. Ber to ako šancu na nový začiatok...

zmrzlinka2021
17. mar 2023

A. To z ničoho nič? A prečo by si mala ty opustiť vás byt?

autor
17. mar 2023

@zmrzlinka2021 je to jeho byt..zdedil ho on..ja som dala len peniaze do prerabky ale ze z toho ma vyplati.

zmrzlinka2021
17. mar 2023

Inak manžel je a asi aj bol debil. Láska je rozhodnutie, nie emócia. O vzťah sa treba starať, o partnera sa treba starať, nie opustiť rodinu.

autor
17. mar 2023

@danyelia snazim sa to vidiet nejak pozitivne ale nic nenachadzam zatial..viem ze to bude chciet cas ale citim sa strasne neviem to pochopit ..je to ako nocna mora a neda sa z toho zobudit

autor
17. mar 2023

@zmrzlinka2021 keby bol debil nevydam sa za neho a niesom s nim 12 rokov. my sme mali velmi pekny vztah hadali sme sa minimalne a rozumeli si vo vsetkom..neboli sme idealny par ale taky neexistuje

simona20201309
17. mar 2023

To si vôbec necítila, že sa niečo deje? Možno on to nevidel až tak dokonale ako ty. Možno ho len niekto poblaznil a preberie sa z toho.
Vôbec mu nebolo ľúto poslať ta s dcérkou preč? Véd pre dcérku je to jej domov....
Prepac, ale nechce sa mi veriť, ze ste mali krásny vzťah
Takto sa zachová len totálny debil.

autor
17. mar 2023

@simona20201309 on ma neposlal prec ja som odisla..nedokazala som byt v jeho blizkosti po tom co mi povedal..on praveze nechcel aby sme odisli ale neviem ako si to predstavuje ze budeme rozvedeni a zit v jednom byte..nie naozaj som nic necitila..keby ste zili s nami a nestranne pozorovali nas vztah fakt..my sme sa spolu vedeli zasmiat o vsetkom porozpravat..mame podobne nazory na vsetko skoro..

autor
17. mar 2023

ja som sama odisla lebo som bola velmi zranena a nechcela som aby ma videl plakat..

janinah
17. mar 2023

Tam bude milenka...vtedy neurobíš nič,lebo chlap rozmýšľa rozkrokom a rodina mu je ukradnutá.Co ta nezabije,to ťa posilní.Chvilu si poplaces a potom pôjdeš ďalej.Nemam svoju skúsenosť,ale nedoprosuj sa a nič mu nedaruj.Je kopa prípadov aj tu na MK,že chrapun odišiel,aby uvoľnil miesto tomu pravému mužovi.Si mladá,život ani zďaleka neskončil.

simona20201309
17. mar 2023

Chapem 😔
Fungovalo vám to aj po intímnej stránke?
Ak bolo všetko ok, ja by som vám veľmi priala, aby sa manzel spamätal a prehodnotil co urobil. Rozvod nepreberné za mesiac, tak za ten čas sa ešte môžu veci zmeniť.
Určite to zvládneš a nezúfaj, máš pred sebou ešte celý život, určite ešte budeš šťastná.

matabb73
17. mar 2023

Je mi to ľúto, že ťa to tak ranilo. Keď to takto rýchlo uťal, bude za tým iná žena. Už som to videla veľa krat, aj mne sa to stalo. Najprv zapierajú, aby z toho nevyšli ako sviniari, ale časom to vyjde na povrch. Kamarátke sa stal taký extrém, že mali spolu sex a po sexe jej zrazu oznamil, že chce rozvod. Vôbec netušila, že sa niečo deje a že je za tým iná žena. Tiež najprv zapieral. Teraz to bude pre teba ťažké, ale časom to prebolí. Snaž sa byť oporou pre dcérku, lebo aj ona to bude ťažko prežívať. Moja dcéra mala v čase rozvodu 9 rokov a dosť často vtedy plakala. Teraz má 14 a už dávno to nerieši. Teraz je veľa deti z rozvedených rodín, tak sa jej to nezdá divné.

simona20201309
17. mar 2023

@janinah tiež som o tom presvedčená 😔

sante81
17. mar 2023

Jediné rozumné vysvetlenie je iná žena. Buď rada že teraz, akoby ťa mal ťahať za nos a podvádzať.

athena27
17. mar 2023

Ahoj, máš ťažké obdobie. Ale ver že to prejde. Isto je v tom iná žena.. flirt, vzplanutie.. On časom príde na to čo stratil. Ty hlavne nehľadaj vinu v sebe. Musíš byť silná aj pre dcérku. Snaž sa nájsť si nejaký dočasný zmysel.. niečo čo ta bude tešiť. Nový koníček aby si odpútala myseľ od toho. Možno si raz opäť nájdete cestu ku sebe.. aj takých bolo veľa alebo príde do tvojho života niekto nový kto ti dá viac lásky 🙂 bude dobre.. Život nám nikdy nenaloží viac ako sme schopné zvládnuť.

h2
17. mar 2023

Prepáč, nechcem byť krutá, ale na 100% v tom je iná žena.

autor
17. mar 2023

aj mna to napadlo ze ina zena..ale hned sa zacal rozculovat ze nevie ako mi ma dokazat ze za tym naozaj nik tretí nieje..ze nad rozvodom uz dlhsie uvazoval ze ma ma rad ale proste ta prava laska tam uz nieje ku mne..a naco to budeme zbytocne silit ked proste tie city tam uz niesu..

doriiis
17. mar 2023

Suhlasim s názorom,že v tomto je iná zena

autor
17. mar 2023

toto som necakala ze v 33 rokoch takto skoncim

h2
17. mar 2023

Jasné, že sa rozčuľoval a jasné, že bude inú ženu zapierať. Ale je to tak, celkom určite. Ešte aj to zapieranie a rozčuľovanie presne zapadá to zaužívaného modelu. O nejaký mesiac, dva, si akože "nájde" priateľku, s ktorou sa budú tváriť, že ju spoznal až potom, čo ti povedal, že žiada o rozvod. A ona sa až podozrivo rýchlo nasťahuje k nemu.

autor
17. mar 2023

@h2 nechce sa mi verit ze by bol az taky hajzel..pozam ho 15 rokov z toho 12 rokov sme boli pár..

h2
17. mar 2023

Je mi to veľmi ľúto. Ale ináč by nežiadal hneď o rozvod. Ak by len ochladli city, tak by aspoň nejaký čas žil s tebou kvôli dcérke, hoci by ste boli len ako spolubývajúci. Prípadne by sa snažil vzťah nejako oživiť. Ale keď si ešte pred mesiacom nič ani len netušila a zrazu chce rovno rozvod, tak bohužiaľ, iné riešenie nevidím.

reanda
17. mar 2023

nic nerob.. bud zatial u rodicov, poplac si a uvidis, ako sa veci vyvinu..

matabb73
17. mar 2023

Moja švagriná to povedala trefne. Chlap nikdy neodíde od ženy kým nemá nejakú inú, ktorá sa o neho postará. Nepoznám ani jeden prípad kedy by chlap ukončil vzťah iba tak. Môj bývalý klamal ešte rok po rozvode len aby som ho nechala bývať v byte kým si on prerobi nový byt. Pritom už hypotéku na byt mali spoločnú. Viem, že sa ti tomu ťažko verí, lebo tá zrada bolí.

apolka77
17. mar 2023

Neviem čo máš robiť, je mi to ľúto...po 15 r.zistis že nevieš s kým si žila. Drž sa.

dianka555
17. mar 2023

A on má koľko rokov? Bola si jeho prvá vážna známosť? Momentálne si pre neho okukana. Skôr si myslím že už keď požiadal o rozvod už je rozhodnutý a už ti prišiel termín pojednávania? Dobre že si odišla on bude mať čas na premýšľanie a pri veľkom šťastí sa to utrasie. Pravdepodobne je v tom tretia osoba buď druhá žena alebo chlap aj to sa stáva. Určite ti to nepovie že niekoho má to sa čoskoro dozvies ak tam je tretia osoba. Uvidíš po mesiaci dvoch čo ďalej. Keď ťa prejde prvotný šok príprav sa na rozvod, súd, výživné atď.

koniarova
17. mar 2023

Iná žena na 200%. Spamätáš sa a začneš odznova. Keď chce,nech ide. Oľutuje. Ale späť ho už neber.

pralinka25
17. mar 2023

z mojich skusenosti vzdy ked z nicoho nic chlap spravi tak razny krok je za tym milenka do ktorej sa fakt ze zblaznil. a vzdy to zapiera presne ako pise @h2 poznam x takych pripadov a vzdy je to ako cez kopirak. uplne presne rovnaky scenar. keby mal aspon gule na to priznat to. ale bohuzial gule ma len na jedno. ale to z neho praveho chlapa nerobi mrzi ma to :(

h2
17. mar 2023

@pralinka25 Tiež poznám viacero takých prípadov a vždy je to, ako cez kopirák.

autor
17. mar 2023

hned som zacala uvazovat co som ja spravila zle..ake chyby a podobne..samozrejme nie som dokonala ale staram sa o seba aj o domacnost pracujem sportujem, som nekonflitna osoba, s kazdym vychadzam dobre muza som nikdy v nicom neobmedzovala, mame spolocne konicky aj rozdielne konicky..ja fakt neviem..pride mi to ako uplny nonsens..stale rozmyslam kde a co sa pokazilo..boze ved ešte v januari sme sa smiali ze musime zmenit miesto pre letnu dovolenku lebo stale chodime len do chorvatska alebo do talianska ze uz aj nejaku inu krajinu by sa patrilo navstivit ..ja viem ze zivot prinasa mnohe skusky a zvraty ale proste neviem stale sa z toho spamatat a uvedomit si ze zrazu mam cely zivot zbaleny v troch kuforch ..pripadam si ako najvacia chudera