Zdedená chatka - problém

18. jan 2024

Ahojte. Zdedila som po rodicoch chatku so zahradkou v zahradkarskej oblasti. Rodicia chatku ani zahradku nevyuzivali cca 20 rokov, odkedy sme sa prestahovali do rodinneho domu, kde bol aj velky pozemok na sadenie, uz nemali dovod chodit sadit ku chatke. Vedla chatky ma pozemok mamin brat, kde aj byva. No a za tych 20 rokov si zvykol pouzivat chatku a zahradu on. Sadi tam zeleninu, pestuje ribezle, maliny, pouziva chatku, boli sme sa tam pozriet, vlastne celu tu chatku zapratal haraburdami.
Ako by ste to dalej riesili? My s muzom sme sa bavili, ze by bolo prijemne v lete tam chodit, kedze byvame v bytovke, mozno by sa nam to aj zapacilo.
No ako maminmu bratovi vysvetlit, ze nech sa odtial vyprace? Najlepsie tak, aby sa nepokazili rodinne vztahy. Ja by som najradsej uz potom postavila aj plot, medzi tymi pozemkami (ale neviem, ci by som sa tam citila prijemne).
Co by ste robili?

syslik81
18. jan 2024

normalne mu to povedz .. ako iste vies zdedili sme chatku a radi by sme ju zacali vyuzivat - bolo by mozne ju do leta vypratat?

viestta
18. jan 2024

Normalne pojdes za nim a povies Stryko Jozef, chcem maminu chatku a zahradu pouzivat, takze vyprac si z nej co je tvoje Ked potrebujes pomoct tak ti pomozeme. Na jar uz chceme sadit my

zuzana1798
18. jan 2024

Ak ste zdedili chatku nemáte čo riešiť. Pridite za ním a povedzte že si idete chatku dať doporiadku a budete tam chodiť vy. Pokiaľ nepatrí jemu nemáte ozaj co riešiť.

marca12
18. jan 2024

Slusne by som za nim prisla,ze chcete vyuzivat chatku a bolo by dobre ju vypratat

jamimo
18. jan 2024

tak, ak si vlastník majetku, u mňa platí= Môj dom, môj hrad, moje pravidlá. V opačnom garde, by sa ujovi tiež nepáčilo, ak by niekto z rodiny využíval jeho majetok. Počítaj s tým, že sa bude priečiť (tieto staré móresy nevybiješ..) a možno bude aj po vzťahoch 😉

lindous
18. jan 2024

Poďakovala by som, že sa 20 rokov staral o pozemok (aj keď ho využíval vo svoj prospech, mohol to nechať tak a sťažovať sa na rodičov, že to tam zanedbávajú) a že vy by ste to tam radi využívali, tak ho prosíš, aby vám to tam uvoľnil 😊

lujza123
18. jan 2024

A prečo mas pocit ze mu treba niečo vysvetlovat a môžu sa pokaziť rodinne vzťahy? Ved ujo vie ze chatka aj záhrada nieje jeho a na jej požičani sa dohodol so svojim súrodencom. Ak si chatku zdedila po úmrtí rodiča isto očakáva ze prídeš a budeš to riešiť
Ak rodičia ešte ziju a chatku ti darovali možno mu môžu zavolať oni a povedať ze ju chcete používať

roja01
19. jan 2024

Povedala by som strykovi, ze som od mamky dostala tuto zahradku a idem sa ucit ako robit s podou a rada by som vyuzila jeho skusenosti, nakolko pestovat treba aj vediet.
Ja osobne sa to ucim uz niekolko rokov.
Podakovala by som mu, ze sa staral o pozemok. Keby ho nechal zarast, tak by ste mozno cely tento rok iba vyrezavali a vytrhavali kriky a burinu. Vytvarali zahony, kompostovisko a cistili cesticky, vymienali zhnite drevo na altanku (ak ho mate) a tak podobne.
Pri tej prilezitosti by som ho poprosila, aby si zobral svoje veci, nakolko budete robit v chatke poriadok a neradi by ste mu nieco vyhodili alebo znicili.

nelili1978
19. jan 2024

Čokoľvek urobíš, bude zle. Z vlastnej skúsenosti viem

0kristina0
19. jan 2024

Ludia naucte sa konecne komunikovat! Je to tvoje? Je. Urazi sa? Nech. Alebo mu to predaj a kup si zahradku niekde inde.

mikadooo
19. jan 2024

Normálne si sadnem s ujom a poviem mu, že chceme tam chodiť, sadiť si a v chceme vypratať chatku, aby sme si to tam mohli nanovo zariadiť. Kam mu máme dať veci? V marci chceme začať tam riešiť sadenie, tak ak to dovtedy nevyprace, položíme mu tie veci do záhrady, dobre? 😁

simca06022011
19. jan 2024

AKo tu pisu, pridete tam, pozdravite uja, oznamite mu, ze na jar pridete upratat a nachystat si chatu na sezonu,chcete tam chodit a pouzivat to. Nech si veci vyprace, co si nevyprace, mu potom vylozite...

hope87
19. jan 2024

Tak ako pisu baby vyssie. Treba ist za ujom a povedat mu tak, ako je. Pekne a slusne. Uz len to, ze tolke roky ju vyuzival, moze byt rad. Inak a rodicov si sa nepytala, ze ci to sa tak s ujom oni dohodli, ze to takto bude vyuzivat alebo ako? Lebo bolo by fajn, keby mu mamina zavolala(ak teda este zije-to si neuviedla) a najskor ako sestra mu povedala, ze chatka je uz tvoja a chystate sa ju s muzom pravidelne vyuzivat, kedze byvate v byte a teda by ocenila, keby si odtial povynasal svoje veci atd. Nuz uvidite, co sa bude diat. Nemusi to veru dobre zobrat, ak ju tam tych 20rokov vyuziva ale v prave si ty, takze treba konat 😉.

konikmodry111
19. jan 2024

Máš nejaký zlý vzťah k ujovi keď sa mu bojíš to povedať?

tykat
19. jan 2024

Ak mas z toho bobky tak povedz "Ujo tu chatku co som zdedila po rodicoch ideme vypratat a rekonstruovat, tak si prosim zober odtial veci, 1.marca ju pride firma vypratat, tak nech nevyhodia nieco tvoje"