Muži vraj nechcú ženy, ktoré nemajú bývanie a auto

22. aug 2023

Ahojte. Byvam sama v prenajatom dvojizbovom byte. S kamaratkou sme sa rozpravali, ze v 30tke je uz viac menej ziaduce splacat vlastnu nehnutelnost a mat aspon starsie ojazdene auto. Som 5 rokov po VS a nemam nic nasetrene. Z platu si auto a ani vlastne byvanie nemozem dovolit.

Kamaratka mi hovorila, ze budem mať ovela narocnejsie si najst partnera. Chalani vraj moc nechcu zenu, ktorej je nutne robit taxikara a starat sa o jej byvanie. Aky mate vy na to nazor?

doriiis
22. aug 2023

Opýtaj sa samej seba opačnú otázku.Chcela by si chlapa,čo má 30 rokov,býva v nájme,chodí busom a nemá nič našetrené?

pribinak
22. aug 2023

A prečo nemáš nič našetrené? Veľa cestujes? Alebo máš nízky príjem?

Akože nie kvôli autu ale kvôli sebe samej by si mala mat nejaké úspory ak by sa niečo dialo

milanemila
22. aug 2023

Vlastne byvanie by som riesila prioritne, na auto by som sa vyprdla ak ho nevyhnutne nepotrebujes. 5 rokov po VS nemat ziadnu rezervu, ked zivis iba samu seba by bolo pre mna zvlastne, ovela narocnejsie je tvorit rezervu s 2 detmi a hypotekou “na krku” 🤷🏼‍♀️

zoja1234
22. aug 2023

Ja byt single v 30tke, cize už cca 5ty rok po výške makať a zarábať, sama pre seba, nezivit nikoho a nesplacat hypo, tak bud mam dobre nasetrene, alebo precestovany minimálne kontinent. Nechápem kde dnes mladí single ľudia dávajú prachy.. Až keď príde vlastne byvanie/dieta/rodina/záväzok v podobe hypo, až vtedy mladý človek pochopí, ze sa za slobodna mohol zariadiť inak, a to este nedajbože keď príde nečakaná choroba...

salamistka
22. aug 2023

Nebol by podľa mňa dobrý nápad zobrať si úver na bývanie a kúpiť auto, lebo to tak možno majú iní....ani ja nevlastním nehnuteľnosť a keby som nemusela dochádzať do práce, tak veru ani auto až tak nepotrebujem, hlavne keď bývaš vo väčšom meste s verejnou dopravou, auto je skôr zbytočný luxus...ale je dôležité odkladať si a robiť si fin. rezervu...

salamistka
22. aug 2023

Autorka, a to sa ti oplatí bývať samej v 2 izbovom byte? Viem si predstaviť, že dáš veľa za nájom, energie, stravu, domácnosť, koníčky a zábavu a veľa ti toho naozaj neostane.

barbora19911
22. aug 2023

Tak záleží aj na akého chlapa natrafíš, môj je stará škola takže v podstate po škole som odrobila asi rok a pol za minimálnu mzdu ako začínajúca učiteľka v škôlke priateľ mal našetrene takze zobral hypotéku na byt prerobil ho zabezpečil nás a prišlo bábätko, o jeho sestru sa tiež postaral jej muž presne tak isto ako o mňa ..proste sú chlapi a chlapi ..takže nie nieje nutnosť mať svoje bývanie na hypo pokiaľ na to nemáš príjem a auto takisto nie, ja nemám auto ani vodičak a sám chlap mi povedal že načo on má odvezie kam potrebujem hocikedy ...a ja si myslím že tak by to aj malo byť žena predsa nieje chlap predsa len muž je to silnejšie pohlavie a očakáva sa od neho istá zodpovednosť a starostlivosť.

mateson
22. aug 2023

Tak asi je aj dôležité koľko zarába a koľko platí za podnájom. Ak robí za 700€ tak toho veľa nenašetrí.

veselo_neveselo
22. aug 2023

Nie vsetci potrebuju vlastnit byt/dom a nie vsetci potrebuju auto.
Ak napr byvas vo vacsom meste, do prace nemas daleko, a kvoli konickom auto nepotrebujes, tak nevidim dovod mat auto. Za mna OK.
Vyhodu mas, ze si slobodna, prakticky mozes zit kdekolvek, nic ta neviaze byt tam, kde prave si. Mnohi by ti tu volnost zavideli. Kamosku nema tak uplne pravdu.

veselo_neveselo
22. aug 2023

@barbora19911 Tak toto co pises ze pre mna uplne hororovy scenar.
A ked chces ist do kina, a manzelovi sa nechce, alebo ten film nechce vidiet, tak co? Proste nepojdes? A to ti nevadi ze bez neho nikam nepojdes, nic nezazijes? To nechapem.

Nehovoriac o tom, ked sa mu nieco stane - co potom? Ak si nohu zlomi, tak 6 tyzdnov budete doma sediet lebo nemoze muz soferovat?

Nechapem, nepochopim. Ale urcite by som to neponukala ako riesenie zivotnej situacie - zavesit sa chlapovi na krk, doslova. Potom je tu plny kon zien, co ich chlap opusti/alebo odidu a nie su scholne sa ani o seba postarat, nieto este o deti.

tenerifka
22. aug 2023

@barbora19911
pises:
ja nemám auto ani vodičak a sám chlap mi povedal že načo on má odvezie kam potrebujem hocikedy ...a ja si myslím že tak by to aj malo byť žena predsa nieje chlap predsa len muž je to silnejšie pohlavie a očakáva sa od neho istá zodpovednosť a starostlivosť.

Zasekla si sa v minulom storoci. Dnes by mali aj muzi aj zeny zarabat za rovnako odvedenu pracu rovnako, mali by mat rovnake moznosti karierneho rastu a takisto sa podielat na vychove deti a chode domacnosti, okrem rodenia deti a dojcenia (to je poslanie a rodova uloha zeny).
Submisivna uloha zeny v niektorych vztahoch ju stavia do velmi nevyhovujucej pozicie, zavislej ekonomicky na muzovi (a nielen na dobrom muzovi, ako mas ty, ale aj na kretenovi). Takze treba ist vpred, nie vzad.

mateson
22. aug 2023

@barbora19911 neviem si predstaviť čakať na muža až ma odvezie napríklad na väčší nákup. Mňa by šľak trafil.

alickapusinka
22. aug 2023

pokiaľ nemáš našetrene a budeš chcieť hypotéku tak nedávajú 100% percent len 80% percent zvyšok musíš mať. Pracuješ a nemáš žiadne úspory trochu divne ak si sama bez muža partnera deti bez hypotéky .A nemáš nič za 5 rokov našetrene divné za mňa. Koľko zarábaš s VS minimálnú mzdu no to sa mi nechce veriť.

barbora19911
22. aug 2023

@veselo_neveselo ...manžel robí po väčšine času homeoffice takže je stále doma a u nás neexistuje možnosť že je unaveny a teraz má neodvezie proste on to spraví s radosťou proste je tak vychovaný ako som už písala je stará škola ..plus byvam v centre mesta všetko mám blízko aj vlak, bus a keď naozaj je chorý tak idem taxikom ..mam plnohodnotny život ba si myslím že ešte lepší lebo ja som človek čo nemá problém ísť niekde sám či už na wellness alebo na výlet/ dovolenku do Prahy atď atď a manžel je skôr na oddych že bude doma s malou.

tykat
22. aug 2023

Kde pracujes? Nedaju ti hypoteku?
Prenajom sa svojou vyskou blizi hypo ale splacas svoje.

barbora19911
22. aug 2023

@mateson ja nečakám je väčšinou na homeoffice takže všetky veci riešime spolu aj nákupy

tenerifka
22. aug 2023

@barbora19911 nieco sa moze zmenit, moze zrazu zacat pracovat mimo domu, moze ochoriet....doporucujem urobit si vodicak, aj ked ho nateraz nebudes potrebovat, ale ked pride ten moment, ze ho bude treba budes rada, ze ho mas

sheila121
22. aug 2023

Že neboj, muži sa narodili na to aby ženu zabezpečili a žena neminula ani euro. Poisti sa svadbou a tým dole a si zahojena.

barbora19911
22. aug 2023

@tenerifka ..s tým súhlasím áno veď žena nieje niečo menej jasné že môže zarábať rovnako ...a nie ja určite niesom submisivna môj chlap je tento typ ja som až veľmi dominantná ale proste nám to tak vyhovuje...každý nech si žije ako považuje za vhodné ja som napísala ako to máme my a väčšina žien v Mužovej rodine ..

tiezjedna
22. aug 2023

@barbora19911 mať vodičák a vedieť šoférovať je pre mňa niečo ako základná gramotnosť človeka. Že toto nedokážeš nie je veľkorysosť tvojho muža, ale tvoje obrovské mínus. Nielen pre partnerský život (dnes možno nie, ale čo vieš, čo bude do budúcna, nehovoriac o náhodách kedy môže auto zachrániť život), ale aj pre ten pracovný. Životopisy bez VP, pokiaľ to neboli nepostrádateľní špecialisti IT, leteli mimo vždy ako prvé, hoci šoférovanie nepredstavovalo gro ich práce.

sasa1310
22. aug 2023

@barbora19911 zabezpečil vás, máme chápať, že byt je aj na teba písaný? či zabezpečil len seba

barbora19911
22. aug 2023

@sasa1310 byt je napísaný na mňa keďže som chcela mať istotu, takisto aj auta kúpil ale su napísané na mňa ..ja mám ale zdedený byt ktorý prenajímam a mám to k rodicaku

barbora19911
22. aug 2023

@tiezjedna ..sú aj ženy ktoré sa na vodičák necítia a ja som medzi nimi 🙃🙃

tiezjedna
22. aug 2023

@barbora19911 veď v poriadku, zrovna to je oblasť, kde je nie je priestor na zbytočné hrdinstvá👍 Len píšem, že najmä v pracovnom živote to môže predstavovať významný handicap.

jsbb
22. aug 2023

Ja mam všetko, aj super postavu dobre vyzerám a muzi ma nechcú do vztahu :D čiže to nie je len o bývaní a aute.

sheila121
22. aug 2023

@tiezjedna no vy musíte byť zamestnávateľ roka. Životopisy bez VP rovno do koša aj keď to nie je gro práce? Už som videla všeličo ale toto je iný level.

marianarem
22. aug 2023

Sranda, ja som v podstate hned po VS mala svoj byt a kamarat mi vtedy povedal, ze on by sa takej zeny trochu bal 🙂 Ze by mal pocit, ze nema co ponuknut.
Ale inac ja nemam rada take reci, ze chlapi hentake zeny chcu, hentake nechcu...A ani opacne, ze toto zeny nechcu, tamto chcu. Chlapov a zien je velmi vela typov. Najcastejsie je to podla mna aj tak tak, se sa dvaja stretnu a proste si sadnu a neriesi sa, kto ma a kto nema vodicak. Moj muz zil s rodicmi este par rokov po 30ke a co, teraz je z neho super muz. Kym som ho nepoznala, tiez by som si myslela, ze taky chlap nie. Ale ked som ho spoznala, tak som realne vobec neriesila, ze kde byva.

macekovam
22. aug 2023

Ak na to vyslovene nemáš tak do vlastného bývania ani nechoď... Len sa zadlzis... Véd ak budete časom 2 tak môžete riešiť bývanie aj potom...

pkgirl30
22. aug 2023

Ja by som zase opačne nechcela takého chlapa čo by riešil či mám auto a vlastný byt.

alzbeta311
22. aug 2023

Výšku nájmu za prenajatý byt môžeš platiť aj svoju hypo a mat "svoju" nehnuteľnosť.