Partner odmieta komunikovať

arual22
29. jan 2024

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Môj partner je skôr introvert, ja som extrovert, to znamená, že komunikujeme a riešime veci úplne odlišným spôsobom. Problém však je, že on ss častokrát len uzavrie do seba a prestáva so mnou komunikovať, jednoducho nezdvihne telefón, neodpíše na správy, ignoruje. Má niektorá z vás skúsenosti s takýmto správaním? Pripadne akým spôsobom riešite takéto situácie? Naposledy sa to stalo bez akejkoľvek predošlej hádky alebo nejakého väčšieho problému (aspoň ja som žiadny neregistrovala). Snažím sa byť trpezlivá a tolerantná, no takéto situácie sú pre mňa ťažké, pretože najradšej mám všetko vykomunikované.
Ďakujem

liz_lemon
29. jan 2024

to nie je tym, ze je introvert, skor ignorant

petamich
29. jan 2024

toto nema s introvertom nic spolocne 🤷‍♀️ skratka ta ignoruje

moj muz je introvert a ano nerad pise litanie radsej zavola ale ked nieco riesime, v zivote mi nespravil, ze by si vypol telefon alebo ignoroval spravy, ked tak mi napise, ze sa porozpravame doma

arual22
autor
29. jan 2024

@petamich ďakujem za názor. Ako sa teda zachovať? Čakať kým sa sám rozhodne komunikovať alebo sa pokúsiť nadviazať kontakt? Osobne sa momentálne stretnúť nevieme kvôli práci v inom meste a ja jednoducho do konca týždňa čakať nemienim

petamich
29. jan 2024

ja osobne by som pockala a ked sa stretneme, tak by som sa ho spytala, ci toto bude standardne spravanie a ze s tym nie si okej, on ta vlastne tresta tichom alebo neviem ako to povedat

a teda zariadila by som sa podla toho, co ti povie

arual22
autor
29. jan 2024

@petamich ďakujem 👍

simca06022011
29. jan 2024

Vydiskutovat si, ze tebe to nevyhovuje. A nerobila by som viac nic, ak by ma ignoroval, ignorovala by som ho aj ja. Ja som introvert, telefonovanie neznasam, ale aby som sa hrala na mrtveho chrobaka (minimalne spravu napisem chlapovi) to nikdy. A nakopal by ma do zadku :DD pekne povedane... zariad sa podla toho ci chces pri sebe tutmaka co nekomunikuje :DDak je to sem tam ok.. ak pravidelne.. zamyslism sa. Predstav si ze sa nieco vazne stane, volas a on nedviha..a nie lebo ma vela prace, je chirurg, alebo neviem co.. ale len tak.. lebo nechce sa mu rozpravat.

arual22
autor
29. jan 2024

@simca06022011 presne niečo podobné riešim, tiež neznáša telefonovanie, na diaľku komunikujeme skôr cez správy, ktorými ho teda vôbec nebombardujem, ja mam svoju prácu, on ma svoju, nemusím vedieť o každom jeho kroku. Štandardne za normálnych okolnosti telefonát nie je problém, no teraz je to vyslovene účelové, že sa chce vyhnúť nejakej konfrontacii. Predpokladám, že problém nastal len z nepochopenia správ, pripadne si on k tomu niečo domyslel, čo je reálne celkom inak...toto ale robia ženy, u mužov na takéto správanie nie som zvyknutá 😃

lija22
29. jan 2024

ja si myslim, ze na tomto sa da zapracovat. Ak mas teda dostatok trpezlivosti a nadhladu a stoji ti za to tak musis najst cestu ako ho trosku okresat podla svojho obrazu. Co sibudeme hovorit mnohe sme svojich muzov museli viac, ci menej "opravit".

simca06022011
29. jan 2024

@arual22 tak ho treba normalne odchytit :DDD a vydiskutovat, nech sa nesprava ako male dieta :DD

kaktusik007
29. jan 2024

ako pisali dievcata - on nie je introvert, on je ignorat a pouziva manipulativnu techniku trestania tichom. Nezniesla by som ho vedla seba.

ak je to jeho standardne chovanie, velmi zvaz buducnost s tymto jedincom.

yoxinka
29. jan 2024

On nie je introvert. Introvert má brutálne bohatý vnútorný svet a miluje ho zdieľať s človekom, ktorého má rád. Mám takého doma, plus, ja mám tiež veľmi silnú introvertnú črtu, tak viem. Tvoj chlap je ignorant a to bytie ticho je psychické vydieranie. Ak je to jeho štandardný spôsob komunikácie, mne osobne by pri takom chlapovi preplo.

alickapusinka
29. jan 2024

Ja by som taký vzťah ukončila. To nie je introvert ale obyčajný ignorant ktorý ťa trestá tichom. Toto chceš žiť celý život .A mať psychické problémy neblázni. Pokiaľ je to priateľ deti nemáte nemáš načo čakať. Skonči ti bude sa to len komplikovať.

tykat
30. jan 2024

@arual22 a ako casto ste spolu? Je to nejaky vztah na dialku? Alebo len teraz ste od seba (sluzobka a pod). Mate deti, fungujete ako rodina?
Ak vztah na dialku, bez deti tak by som sa viac neozyvala, kym sa neozve on a zvazila aj moznost ukoncenia.

arual22
autor
30. jan 2024

@tykat sme spolu najmä cez víkendy, počas ktorých sa naozaj jeden druhému venujeme, máme vždy program, chodíme na výlety, za normálnych okolností ss naozaj nemám načo sťažovať. Deti nemáme a zatiaľ ani spoločnú domácnosť, púšťame sa však práve do kúpy spoločnej nehnuteľnosti. Takáto situácia sa udiala druhý raz, prvýkrát po celkom vyhrotenom období, no teraz mám pocit, že k tomu naozaj nebol dôvod.

vikes
30. jan 2024

@arual22 Fúha, spoločná nehnuteľnosť a ešte sa ani poriadne nepoznáte. Radšej spoločný nájom a pokiaľ budete šťastná a spokojná aj o rok, tak potom spoločnú nehnuteľnosť. Víkendy sú krátke a šťastné, ale tých všedných dní je viac a tam sa prejaví skutočný charakter človeka. Spoločné bývanie, tam spoznáte skutočne toho druhého.

ovaaa
30. jan 2024

Komunikácia je základ každého vzťahu, ja by som to nedala. Vzťah sa nedá budovať len cez sms lebo iné robí problém. Ak sa do toho dáš tak uznanie ...čaká ťa veľa trpezlivosti, ticha, nezodpovedaných otázok či riešení. Ak máš rada ticho ostaň ak nie tak sa poobzeral po komunikatívni partnerovi.

prasiatko30
30. jan 2024

Si si ista, ze on chce vo vztahu pokracovat? Ono moze byt aj velmi jednoducho zbabelec, ktory ti nie je schopny povedat priamo, ze chce skoncit a tak pomaly prestava komunikovat aby sa nemusel priamo postavit realite a povedat ti rovno, ze ho tento vztah nenaplna. Radsej zacne robit taketo tiche agresie az teba to prestane bavit a prestanes s tym ty - a on bude za chudacika, ktoreho opustila frajerka 🤔

bodka70
30. jan 2024

Myslím, že tu je ten pes zakopaný. Začali ste uvažovať o spoločnej nehnuteľnosti. A on si zrejme uvedomil, že toto nechce. Spoločné záväzky, bývanie...Teraz bude robiť všetko pre to, aby vyvolal konflikt, aby bolo dusno. Aby mohol povedať, že na neho príliš tlačis, aby prípadný rozchod bol na tebe.

lalu_sk111
9. feb 2024

@arual22 ja som introvert a komu vzdy zdvihnek a odpisem je moj najblizsi.. vobec sa mi nepaci ako sa k tomu chlap postavil. Bez ohladu na to, aky ma dovod, nekomunikovat je maximalne kontraproduktivne a nechcelo by sa mi toto riesit vo vztahum.presla som si tym a stalo ma to davanie energie za dvoch snazit sa nieco vyriesit