Písanie vo vztahu

4. okt 2023

Ahojte, môj priateľ si písal s kamarátkou možno aj pol roka od začiatku nášho vzťahu lebo si písali aj predtým. Na začiatku som mu povedala že je to vporiadku ak si vo vzťahu niekto s niekym píše ale že musí o tom druhého partnera informovať. Nevedela som o tom a povedal mi až po dlhej dobe to že si s nou písal lebo pri mne mu prišla správa. Že si s nou písal ale len preto lebo ona jemu písala a že vraj len raz za čas si písali..v noci som mu pozerala správy a bolo to úplne každý deň pisali si aj na dobre ráno aj na dobrú noc dokonca sa ospravedlňoval sa to že nepísal hneď lebo bol somnou. Nic iné v inom kontexte ale aj tak ma to štve.Vidíte to ako normálnu vec ?uz si ale nepíšu

sheila121
4. okt 2023

To že si s ňou písal je ok, to že ti klamal nie, a to že mu snoris v mobile už vôbec nie.

dominikamacakova
4. okt 2023

Podľa mňa keby váš vzťah bol 100% ok tak si nepíše

sissy27
4. okt 2023

nevidím dôvod odstrkovať kamarátov / kamarátky len preto, že si niekto našiel nový vzťah. Tá kamarátka tu bola pred tebou a bude tu pravdepodobne aj po tebe.
samozrejme nemali by si vypisovať na úkor vášho vzťahu (teda miesto toho aby sa ti večer venoval a rozprával sa s tebou, tak nebude na mobile a vypisovať si s ňou), ale takisto nevidím dôvod odsúvať kamošku niekam do zabudnutia len kvôli tebe.
A teda nerozumiem tomu, prečo by som mala partnera informovať o tom, že si píšem s kamoškou / kamošom? Nie je to tajomstvo, ale tak ako ho neinformujem o tom, že som raňajkovala, obedovala, mala stolicu a akej farby bol moč, tak ani nevidím dôvod mu oznamovať, že som v kontakte s nejakou kamoškou / kamošom. Je to vzťah, nie väzba, aby sme jeden druhého mali pod absolútnou kontrolou.

colsami
4. okt 2023

Tak podla mna nie je normalne s obycajnymi kamosmi si denne pisat od "dobre ranko" az po "dobru noc".
Ak si aj nic ine nepisali, ak ma chlap taky evidentny zaujem o aktivne udrziavanie vztahu tak ano, druha osoba ho zaujala.

Normalne ani nie je niekoho "informovat" o tom ze si pisem s niekym dalsim. Obaja to mate divne nastavene, akoby ste nestavali na dovere ale nejakych vyslovenych pravidlach.

yelena159
4. okt 2023

Kamarát je šťastne ženatý a píše si s kamarátkami, ktoré sú jeho kolegyne alebo bývalé kolegyne. Aj s jednou chodí do kina niekedy a hovorí, že často mu píše uprostred noci (on si v noci mobil vypína). Nemyslím si o tom nič, pretože vidím, že sú naozaj len kamaráti. Jeho žene to tiež nevadí. Poznám ju a ver mi, je perfektná. Nikoho lepšieho by si nenašiel.

lonely66
4. okt 2023

ja by som to napisala inak autorka: nie tak, ze: "uz si nepisu", ale: "uz o tom neviem, ze si pisu"
kedze s nou udrziaval denno-denny kontakt a take bludy ako dobre rano, dobru noc a denne x-krat, neverim, ze s tym sekol. len to robi absolutne potajomky. staci, ze pise z inkognito karty v mobile.

lonely66
4. okt 2023

@yelena159 verim tomu, ze nikoho lepsieho by uz nenasiel, ako je manzelka. maloktora manzelka by tolerovala, keby muzovi kamoska vypisovala uprostred noci. mne to pripada nevhodne

autor
4. okt 2023

Neviem čo teda robiť lebo mi to vŕta v hlave aj keď už si nepíšu teda myslím že nepíšu..nebolo v tom nič viac kamarátske ale u mna je vzťah vzťah a neúcta keď druhý niečo take robí

melanta
4. okt 2023

@sissy27 súhlasím, že človek nemá odstrániť kamarátov kvôli vzťahu. Súhlasím aj s tým, že nie je normálne aby muž odo mňa chcel, aby som ho informovala s kým a koľko si píšem. Ale fakt považuješ za normálne a bežné, aby si chlap a žena písali každý deň, zdôrazňujem každý deň dobre ráno, dobrú noc a kopec správ cez deň? Veď toľko si väčšina z nás žien nepíše ani s najlepšími kamoškami.

autor
4. okt 2023

Plus hovoril že len raz za čas si písali a to pravda nebola

yelena159
4. okt 2023

@lonely66 Poznám jeho kamošku, lebo je aj moja. Aj mne píše uprostred noci. Robí to viacerým kamarátom, rodine. Ona je taká, že je často neskoro hore. Je nočný typ. Niekedy nám píše aj o 6tej ráno. Ona sa vyjadrila, že si vždy pomyslí "odpíšu mi, keď sa zobudia".

ivangeline
4. okt 2023

uz si nepisu je najpodstatnejsia info

sissy27
4. okt 2023

@melanta ako som písala - nemá to byť na úkor vzťahu samotného. Teda nie aby si chlap hodiny vypisoval s niekým druhým a ja budem tíško čakať, kým prídem na rad a láskavo mi venuje svoj čas. Ale ak som v práci alebo tri dni niekde preč, tak nemusí sedieť pri dverách a so slzami v očiach čakať, kým prídem domov 😀 môže sa so svojimi kamošmi stretnúť, písať si, volať si, nemám s tým problém. A nemusí mi to ani oznamovať.
Tu úplne absentuje zdravý rozum - na oboch stranách.

tosomja
4. okt 2023

Pre mňa to nie je ok, u nás si to netolerujeme. Ja nepíšem kamarátom, ani na dobré ráno, ani na dobrú noc, on nemá také kamarátky tiež. A to, že sa jej ospravedlňoval, že nemohol odpísať, lebo bol s tebou, by som mu rozbila mobil. Možno o hlavu, keby ma presviedčal že to tak nie je. 🙂

dobkovci
4. okt 2023

Písať nonstop ? A ešte sa aj ospravedlniť ? Trošku divné ...za mňa nie ..neviem či by som chcela byť tá druhá ...

domkakvet
4. okt 2023

Nepaci sa mi to, ze ti klamal.

kittykat22
4. okt 2023

ved ale pises ze bolo vsetko normalne kamaratske a ziadna romantika. Nebala by som sa. On je s tebou lebo chce byt s tebou. Keby chcel tak je s nou a riesi ine veci. Mozno by si si mala viac verit - a jemu tiez.

marianarem
4. okt 2023

Tak moj muz ma tiez kamosku, s ktorou si casto pise. Niekedy menej a niekedy dost intenzivne. Mna nikdy nenapadlo to riesit, bola to jeho kamoska davno predo mnou a je teraz uz aj vydata. Ja mam takisto kamaratov chlapov, ktorym sa aj zdoverujem s kadecim. Ale teda my si s muzom v tomto neklameme, nemam problem muzovi povedat hocico z toho, co sme si pisali alebo hovorili. Muz mi takisto hocikedy povie, co mu ta kamoska pisala, alebo on jej, niekedy sa aj spyta na moj nazor. Takze ten pocit z toho je taky iny ako u vas, to zatlkanie tvojho priatela je podozrive.

cippi
5. okt 2023

Muz by sa nemal vzdat kamosov, kvoli vztahu nikdy. Vztah moze skoncit kedykolvek a co potom 🙂? Kamaratstva pretrhnute. Je tiez pravda, ze niekedy kamoska moze byt lepsia ako partnerka a blizsia. Lebo kamaratstvo je take volnejsie nez vztah 🙂. Keby zena toto mi vyhadzuje na oci denne, tak asi by som veru zacal rozmyslat, ci nie je prilis majetnicka a ziarliva.

daniela823
5. okt 2023

Čo ja viem akurát mi príde divné že sa jej ešte ospravedlňoval za to že jej nepísal lebo bol s tebou, raz za čas ok popýtať sa čo je nové ale nonstop si písať to načo 😄 mne by to vadilo ale to som ja

hefo
5. okt 2023

Kamarátov sa netreba zbavovať, ale pokiaľ si s niekým píšem na dobré ráno aj na dobrú noc, znamená to obvykle, že ten človek je tým, na ktorého myslím hneď keď sa zobudím, a keď zaspávam, a to už je v tej starej klasifikácii pojmov minimálne "priateľ" a nie "kamarát". A to už s partnerským vzťahom dosť koliduje, lebo myslieť ráno a najmä večer sa má na vlastného partnera!

vladdinka
5. okt 2023

a tak pokial si tam nenasla neviem ake spravy, tak by som este nerobila paniku, mozno je to fakt len jeho dobra kamoska a abal sa, ze by si mu ju chcela zakazat. ty musis vedie, aky je ked je s tebou