14-ročný rozdiel medzi partnermi

esterka13
10. júl 2023

Ahojte , chcem sa opýtať ma váš názor ohľadom vekového rozdielu medzi ženou (26) a mužom (42) .. je tu niekto podobný cca s takýmto rozdielom ?

marsmykkok
10. júl 2023

Nie je to náhodou 16 rokov?

deti95060810
10. júl 2023

moc...

pralinka25
10. júl 2023

ako pre koho. niekomu nevadi ani 30 rocny rozdiel. to je snad o vas dvoch nie? ja som na rovesnikov takze u mna NO GO ale je tu kopec zien co maju starsich partnerov a su stastne.

tenerifka
10. júl 2023

z dlhodobeho hladisko (+20 rokov neskor) je to o velkej obete a sebazapreni zeny. Moze byt ako chce vitalny a neviem co, ale sedive vlasy, umele zuby a ochabnuta koza budu uñho vtedy, ked este ty budes krasna a mlado vyzerajca zena (co si budeme klamat, dnes zeny vyzerame ovela lepsie ako muzi v rovnakom veku).

bessie12
10. júl 2023

@esterka13 u nas je vacsi vekovy rozdiel. Pokial vam to nevadi, tak chodte do toho. Vykaslite sa na to co o vas budu ludia hovorit. Je to vas zivot a nie inych.

esterka13
autor
10. júl 2023

@marsmykkok ano pardon pomýlila som sa

martinkatinka
10. júl 2023

Je to takmer jedna generacia. Treba ratat nielen s fyzickymi moznostami, ale aj s inymi rozdielmi.

lubkavargova1
10. júl 2023

Teraz je laska nebeska...ale treba si uvedomit hlavne podstatne veci do zivota, ci je rozvedeny alebo slobodny...ci ma nejaku vyzivovaciu povinnost voci detom ak ma nejake...ci dokazes odtolerovat to, ze bude roky platit vyzivne, aj mozno v buducnosti vypomahat financne detom ak ho budu potrebovat alebo vnucata, maturita, vylet, studium, stuzkova, vysoka, promocie, zasnuby, svadba..atd...atd...ze z majetku co vy dvaja nadobudnete budu v pripade smrti dedit aj tie jeho deti a nie len tie "vase bio"...ja by som ani nepozerala na vek, ale takymto smerom uvazovala... si este mladucka, zbytocne si komplikujes zivot a beries na plecia to co by si nemala...

h2
10. júl 2023

@esterka13 Je to veľa. Teraz sa ti to možno tak nezdá, lebo 42 ročný chlap je ešte relatívne mladý a môže byť v dobrej forme. Ale o 20 rokov budeš mať ty 46 (čiže budeš ešte tá mladá v dobrej forme 😁) a on bude mať 62, čiže bude pomaly na prahu dôchodku. Moji rodičia mali rozdiel 12 rokov. V mladosti v pohode, v starobe katastrofa. O tom, že mama je už roky vdova, ani netreba písať.

h2
10. júl 2023

@lubkavargova1 Ona ale žiadne jeho deti nespomína. To, že on má 42, nemusí automaticky znamenať, že má určite deti.

esterka13
autor
10. júl 2023

@h2 deti nemá

marsmykkok
10. júl 2023

@esterka13 Mňa chlapi nad 5 rokov viac nepriťahujú, teda skúsenosť nemám. Hlavne si pozri ako vyzerajú chlapi okolo 50, budeš s tým ok, že bude vyzerať ako starý pán (šedivé vlasy, vrásky) bude ťa tak priťahovať? A druhé dôležitejšie oveľa, skús zistiť ako to má s deťmi, rodinou, či si ju chce s tebou založiť? Lebo práve preto často zrelší chlapi idú po mladých, že nechcú mať deti ešte a teda vedia naťahovať čas a byť vo vzťahu istý čas s mladšou. Nejaká nad 30 by chcela dieťa rýchlo a keby nechceli vzťah by rýchlo skončil. Na toto pozor hlavne ak ste sa spoznali cez zoznamku a cielene písal takej mladšej, môže to fakt znamenať, že si len chce užiť a nie mať niekoho na rodinu.

0silvia0
10. júl 2023

@marsmykkok no niektore zeny okolo 50ky tiez nie su az take hviezdy, zalezi od udrzby🤭

syslik81
10. júl 2023

zalezi ci uz mas deti alebo nie... kedze ak chces az za cca 5 rokov on uz bude stary(uz retaz je) a vela ti s mimcom nepomoze.. plus kazdy je iny niekto v 42 vitalny ujo co ma rad vylety paty ludi,zivot a niekto je v 42 dedko co frfle doma na gauci a nadava na politiku ...

0silvia0
10. júl 2023

@esterka13 ja mam s muzom len 11rocny rozdiel, sestra 13 rocny rozdiel. Ale tych vasich 16 rokov je uz aj celkom dost.

muchotrafka298
10. júl 2023

Ja som poznala taky par, bohuzial v neskorsom veku sa vekovy rozdiel (tam bol okolo 20 rokov) prejavoval a dost vyrazne.Lebo ona mala 40 a on bol 60 rocny pan a neskor sa onho bolo treba starat. Cize aj takto uvazovat, ze co bude o 20-30 rokov, ty budes mlada relativne a on bude stary pan, ktory mozno bude potrebovat opateru. Ty sa budes chciet bavit, uzivat si zivot a miesto toho Ta moze stretnut toto.

tenerifka
10. júl 2023

@0silvia0 ja mam tiez 11 rocny, a aj ked moj muz na svoj vek nevyzera, je tam jasne, ze je ina generacia ako ja, ma ine zmyslanie, ja sa dokazem prisposobit novym trendom, on proste to co sa naucil v 20-tke uz bude praktizovat vzdy, aj ked chapem, ze je to aj o povahe, moj je stara skola, co je na jednej strane fajn, lebo je velmi zodpovedny a pracovity, na druhej strane si neviem predstavit, ze by som s nim mala zostat doma na dochodku, kedze mame uplne ine zaujmy (resp.on nema okrem prace ziadne). Preto nepisem, ake je to super mega fajn, lebo keby sa ten moj muz narodil o 11 rokov neskor, urcite by mal ine povahove crty ako ma teraz.
Ja neviem, co bude a ako bude, nelutujem, ze sme manzelia (uz 24 rokov-pozname sa 26), ale je mi jasne, ze moj zivot, moje zaujmy a moja buducnost su uplne na inej kolaji ako tie jeho.

marsmykkok
10. júl 2023

@0silvia0 Tak samozrejme, ale uznaj, že či žena alebo muž, okolo 50tky tú "zrelosť" už vidno. Ale hlavne by som sa bála toho, že či to mysli vážne, že prečo hľadá o toľko mladšiu. Ak nemá deti a má 42 a chcel by, tak tiež najvyšší čas má už, ak sa chce dožiť dospelosti dieťaťa a teda skôr by som čakala, že bude hľadať nejakú nad 30 bezdetnú alebo aj s dieťaťom čo sa nebráni dalšiemu, čo už tiež čakať nemá na čo a bude sa vzťah vyvíjať rýchlo, proste nie chodenie roky, ale po pár mesiacoch bývanie spolu, neskôr založenie rodiny ak budú spolu v spoločnej domácnosti vychádzať. Ale ak nájde mladú čo ešte len študuje alebo končí školu, tá ma skôr ešte čas a chce začať kariéru, nebude tak tlačiť na neho a či mu práve nejde o toto? Aby potom autorka neskončila napríklad ako bezdetná, rozídená napríklad v 33ke čo jej bude tiež utekať vlak, lebo ju bude roky vodiť za nos. Teda samozrejme, ak chce deti a rodinu.

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tenerifka
10. júl 2023

@onnagakusai tak Madonna je od Johnyho o 5 rokov starsia

0silvia0
10. júl 2023

@tenerifka moj muz je celkom dobrodruh a je akcnejsi ako ja. S chorobami a klbovymi problemami sme tak narovnako🙈, mozno ja este horsie ako on. Ja som zas usedenejsia ako moj muz. Ale co sa tyka modernych technologii, tak jasne ze on uz nestiha, ale ma mna a je ucenlivy. Aj moj je stara pracovita skola. Ale ja som bola odjakziva na starsich, aj obe moje sestry. Mna rovesnici nikdy nepritahovali, cize ja nejako ani nelutujem.

pralinka25
10. júl 2023

ja mam teraz 42 a neviem si predstavit ze by moj muz mal takmer 60. ked vidim ako to so svokrovcami alebo aj nasimi ide pomaly dolu vodou po 60.
akoze 42 rocny chlap moze byt este super ak cvici, sportuje je akcny

mirko84
10. júl 2023

@onnagakusai coze? Sa pozri na Madonu bez makepu a hlavne bez retuse.

onnagakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzulka558
10. júl 2023

Môj ma 45 zachvilku ja 33 priznam sa energie ma viac ako ja 😅 ale inak sme bez problémov, rovnaké názory, záujmy,, šedivý je od 30 pomaly viac a viac ale to ma v rodine, keby mu sibalo ze prefarbit sa hneď mu ich oholim 😅mne to vyhovuje ešte je chvalabohu z tých normálnych, nič obtiahnute atď co je teraz veľké boom u chlapov, mne sa to protivi

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

Ked ste obaja v rovnakej zivotnej faze, tj dospeli pracujuci, a mate rovnaku viziu o buducom zivote, je to uplne v poriadku. Ja osobne by som do toho nesla, lebo moji chlapi tusim boli vzdy odomna mladsi, ale absolutne respektujem, ze su pary v takomto zlozeni, a skvelo im to funguje ;)

vanilkovazmrzka
10. júl 2023

@mirko84 nechapem tiez, ze niekto moze udat dogabanu priseru madonu ako priklad… 😂

anahaha
10. júl 2023

@esterka13 podla mna kd si rozumiete tak na tom nezáleží 🙂 ja s partnerom mame tiez 15 ročný rozdiel.. Ja mam 20 on 35 a žijeme spolu mame dcérku a rozumieme si .

daniela2202
10. júl 2023

@esterka13 ideálny je 5-6 r.

svetlonos
10. júl 2023

Je to moc. Moj ex bol o 8 rokov starsi - pohoda tazka, aaale...
Trpel chronickymi bolestami, bral opiaty - teda bol pocitovo starsi o tych 16 rokov. Sam povedal, ze sa koli zdravotnemu stavu citi casto aj starsi ako jeho mama. Ze co by on za to dal, keby riesil " len " bolave kolena...
Kazdy jeden termin, kavu, dovolenku, stretnutie s mojou rodinou som dohadovala stylom - je velmi pravdepodobne, ze v den prichodu stretnutie zrusim.
A bolo to fakt obmedzujuce. Raz som koli jeho stavu takmer zmeskala krst - bola som krstnou mamou.
Takze, z mojho triezveho pohladu - nerob to.
Su vynimky, ktorým to klape. Niektori 70 rocny su viac fit ako 30 roční, to tiez nie vsetci.
Je une, ked sa zomele nieco v manzelstve ale naco sa hrnut do istych problemov?