Milujem ho, ale nerozumieme si

25. nov 2022

Zažili ste niekedy vztah, v ktorom ste sa milovali, naozaj veľmi. Ale zároveň boli vaše povahy tak trocha nezlučiteľné ?

majlo1234
25. nov 2022

Ano, mam takeho manzela. Spaja nas hlavne zmysel pre humor. Nase povahy su velmi odlisne, niektorymi crtami si leziemw na nervy a pri niektorych je to vyhoda-ja som extremne netrpezliva a vybusna, on je zas stelesnena trpezlivost.

mandzula
25. nov 2022

Áno, a nevydrzalo nam to.

autor
25. nov 2022

@majlo1234 my sme práveže rovnakí.. pozitíva aj negatíva. Rovnaké koníčky, záujmy, ale aj povahy..
obaja mame povahu výbušnú, náladovú, urážlivú. Ľahko sa nahnevame na seba a spôsobuje to zbytočne trenice. Ale zároveň je to najúžasnejší človek ktorého poznám. Milujeme sa, pomáhame si, makáme na sebe aby to bolo lepšie .. ale nejde to zo dňa na deň i keď za tie “piatky” čo sme spolu vidím veľké zmeny

majlo1234
25. nov 2022

A ako dlho ste spolu? My sme mali najburlivejsie obdobie(zatial😃) tak dva roky vo vztahu. Ked uplne opadla zalubenost, strasne sme ása sekali, ale postupne sme sa naucili prehliadat chyby toho druheho a rozlisovat problemy vztahove od problemov spolubyvania.

h2
25. nov 2022

Bola som raz dávno zaľúbená do jedného chlapa, o ktorom som vedela, že je to typ človeka, ktorý mi nevyhovuje. Napriek tomu, že sympatie boli obojstranné (a tak trochu sme si aj niečo spolu začali), tak do naozajstného vzťahu som to nenechala prerásť. Čas ukázal, že to bolo správne rozhodnutie.

terezka1947
26. nov 2022

Ja si nemyslím,že keď ľudia majú rozdielne povahy a pochádzajú z rozdielnych svetov,majú dlhodobé vzťahy.
Keď aj,tak jeden z nich sa utlmila na úkor druhého a vo vnútri šťastný nie je. A z času na čas ťa frustrácia dá o sebe viac vedieť. Aspoň,čo tak sledujem.

marianarem
26. nov 2022

Tak ale vase povahy nie su nezlucitelne, mate taky ten taliansky vztah, kde sa ludia vela hadaju. To maju aj moji rodicia, resp. mali, ked boli mladsi, teraz su uz v dochodkovom veku a uz nie su taki burlivi. Moj ideal vztahu to nie je, ale na druhej strane oni su spolu uz 50 rokov a cely ten cas su velmi sudrzni, velmi sa maju radi. A da sa to vylepsovat a robit na tom, ako aj pises.
Nezlucitelne povahy su napr. zena, ktora je rodinny typ, tuzi po detoch a chlap, ktory si chce hlavne uzivat a zurovat a deti nechce. Alebo chlap dobrak, starostlivy, hlboky, ktory ale neriesi peniaze a povrchnejsia zena, ktorej velmi zalezi na statuse a zarobku partnera. Aj taki sa maju niekedy radi ale je to prakticky neudrzatelne.

marcellka32
26. nov 2022

Muž ti má život uľahčovať, nie stále niečo riešiť, hádať sa, vadiť sa...mňa by nebavilo ani talianske manželstvo, hádka pomaly zabíjanie sa, hádzanie tanierov a na druhý deň akokeby sa nechumelilo...nič pre mňa, ale ak vás to baví

autor
26. nov 2022

@marcellka32 až taký extrém to zas nie je. Ak sa niečo stane, tak je to len “urazenie sa” na pár minút a potom to vykomunikujeme a je to. Len tie prvotne spontánne reakcie sú náročné u oboch. Avšak žiadny krik a hádky..

@majlo1234 onedlho 2 roky 😄

sima338
26. nov 2022

Za mňa toto fungovalo krátko, keď tam bola najväčšia zamilovanosť, chémia, váseň. Rozumeli sme po všetkých týchto strankách, ale ľudsky prosto nie. Časom sme to pocítili viac a viac.

vero96
26. nov 2022

funguje to už 10 rokov, jedno dieťa a verím, že to bude fungovať navždy 😀 aj keď je pravda, že stále sú momenty, kt. veľmi ťažko rozdýchavam, či ja či manžel. 😀

majlo1234
26. nov 2022

No tak to bude tak, padaju ruzove okuliare uz naozaj a potrebujete sa utriast a vydiskutovat si vsetky dolezite veci( pre vas oboch).

autor
26. nov 2022

@majlo1234 súhlasím. Ale zároveň, budem možno trápna. Ale sme veľmi mladí.. mám občas dojem že sa sami nevieme ešte ovládnuť a emócie nami Lomcujú.. ja by som sa tak rada opýtala, ako sa zapriet. Ako sa rýchlo upokojiť a neriešiť zbytočne hlúposti.. ale nemám koho, neviem ani, či vôbec existuje odpoved ktorú by mi skúsenejší vedeli dať

alienkami
26. nov 2022

pokiaľ si to po hádke alebo nedorozumení viete odkomunikovať, tak by som nehádzala flintu do žita. Keď funguje komunikácia, nič lepšie nie je! Podľa mňa sa môžete časom zladiť. Vo vzťahu nejde o to, nájsť si dokonalého partnera, ale nájsť si partnera, ktorého chyby dokážem tolerovať (aj on moje). Ja by som s dokonalým chlapom nevydržala. Mala by som depky zo svojej nedokonalosti 😝

majlo1234
26. nov 2022

Ono je to tazke naucit sa nereagovat emocne 😀 ale v kazdom pripade svoje reakcie vies ovplyvnit. A mozno, ak ty nebudes uz reagovat tak prudko, zmierni sa aj partner. A nenechat sa vyprovokovat je zaklad. Raz som pocuvala taky podcast, kde zaznelo, ze si netreba pripustat emociu, ale vyberat informaciu, tj. Co ti chce partner zdelit v danej chvili