Som žiarlivá

30. jan 2023

Ahojte...

Mam.taky problém sama so sebou,som ziarliva.

Mam muza, mame dieťa. A prosté sama si uvedomujem na sebe ze som. ziarliva asi chorobne. Vo firme maju len dve mladé baby,ked mi spomenie ze s nejakou niečo riešil alebo spolu kdesi pracovne sli tak vo mne zlosť a oheň.. kedysi som robila scény a bolo dusno.. uz som si ale uvedonila,ze vlastne nemám dôvod na žiarenie.. ze je to normálne , pracujú spolu... On je inak stále len somnou a rodinou,nikam bez nás nejde.. .. ked mi spomenie staršiu ženu,je mito fuk, ale mladých sa proste bojím... som.mimo.

Ak by som to mohla analyzovať,tak v momente ako mi spomenie kolegyňu,vo mne nastane bomba.. v hlave mi idú myšlienky že spolu isto čosi malí., Ze isto ho to somnou nebaví,lebo uz som dlho na RD doma,nebavim ho, niesomy prenho fanfatal žena... Atd..

Pritom som mladá, štíhla a neprídem si škaredá. Muži po mne vzdy šli..len si prídem taká nudná pre muža, keďže som len s deťmi.

autor
30. jan 2023

Jednoducho mi padlo sebavedomie doma asi.. a mam cas vymýšľať si hrozne scenáre.

A uvedomujem si to všetko a chcela by som rady pd žien, ktoré sa naučili byť sebavedome.. a zažívali možno to co ja a zmenili nejak svoje myslenie.. čo vám pomohlo ?

autor
30. jan 2023

Aby som dodala.este MUZ o tom.nevie, držím to v sebe.

osky
30. jan 2023

Je fajn ze si to uvedomujes a chces to riesit.
Lebo presne toto je cesta k zaniku lasky ,vztahu...
Chorobna ziarlivost znicila uz mnoho ludi.
Ocividne si si neista sama sebou.
Ale to nemoze byt dovod na to.
Okrem toho nici to najmä teba.
Mozes z toho ochoriet.
Uzivaj zivot ,uvolni sa a bud vdacna za to,co mas.
Ved ocividne nie je nijaky dovod na ziarlivost.

autor
30. jan 2023

@osky toto všetko viem.. mne veľmi ubližuje aj ked napríklad na MK čítam a sama diskusia ako muži podvádzajú.. ja som z toho potom taká nesvoja,premietam si situácie všelijaké, domýšľam a samu seba presviedčam že co ak aj ten môj je taky pokrytec... Akoby sa mi nechcelo veriť,ze moj je iný. Ked vraj všade okolo každý podvádza

morgane1975
30. jan 2023

Tak treba ist do roboty a nebude cas na rozmyslanie o hovadinach. Ono pri os..tych plienkach sebavedomie velmi neporastie. Vidim to na svagrinej. Vs vzdelanie ale neda sa s nou bavit na urovni, bohuzial, taka je réalita.

autor
30. jan 2023

@morgane1975
@morgane1975 hej tomu sa hovorí materská demencia 😂 môže to tak byť.. .do roboty mam ešte pár mesiacov cas a nejak mam tusaka,ze to pomôže zmeniť tok myšlienok určite.

fatima99
30. jan 2023

mas priestor nad tym uvazovat, si doma, s nikym sa poriadne nestretavas tak jasne, ze proste taketo myslienky, skus sa venovat aj sama sebe, pripadne ist do prace aspon na par hodin medzi ludi alebo nieco a zacnes sa na to uplne inak pozerat 🙂

patus_2
30. jan 2023

Pozri, keď je problém v tvojej hlave a len v tom, že si neprídeš ako fanfatal, tak to zmeň... Daj deti babke, ty sa nahoď, užite si pekný deň, alebo choďte na wellness... Možnosti je mnoho a pomôžu aj tebe a určite ani muž nebude namietať.

morgane1975
30. jan 2023

Ano pomoze. Ja som muzovi pocas materskej sem tam vo firme pomohla inak by som totalne zblbla 😂 inak aj nejaku aktivitu si mozete vymysliet pocas materskej. Napriklad jazykovu skolu. Aj vam to pomoze potom v robote aj pridete na ine myslienky. Ja som aj na aerobic chodila.

autor
30. jan 2023

@fatima99 hej bude to v tom.. asi som uz dlho doma a sibe mi.

autor
30. jan 2023

Pritom je ale paradoxné,ze ked muz vidi u mňa zmenu..ze zmenim šatník ,v lete ze chodím von viac,primalujem sa atd.. tak žiarli aj on na mna a teda dosť mi to dá najavo.. spomenúť muža nejakého radšej ani nespomínam uz, lebo hned rypacke reči atď.. čiže myslim ze mu aj vyhovuje ze sedim doma na riti.. a mne zas šibe, že som mimo reality

pralinka25
30. jan 2023

pozri zbytocne sa zaoberas mladsimi. aj starsia moze pomotat hlavu ale tym som ta nechcela zneistit este viac. treba si uvedomit, že muza nevlastnis. stat sa moze cokolvek ale faktom je, ze nie kazdy podvadza.. poznam vela muzov co to nerobi.
nemusis byt v praci na to aby si so sebou nieco robila. spravidla ked do nej nastupis budes mat na seba este menej casu ako doteraz. ja sa na kazdej materskej naucim nieco nove co som dovtedy nevedela. vela citam aj o temach ktore ma mozno az tak nebavia ale viem ze bavia mojho muza aby sme sa mali o com bavit. nemusi mat clovek vysoku skolu a byt zamestnany aby sa mal o com bavit. treba si robit hlavne vseobecny prehlad. a netreba zabudat aj toho svojho manzela obcas zvadzat, niecim prekvapit, malicko drzat v strehu a napati, byt zdravo sebavedoma, mila, spokojna sama so sebou a rozvijat sa havne sama kvoli sebe. zit zivot a uzivat si ho. vsetko ma svoj cas. aj materska aj praca. v praci budes este cely zivot. to ze do nej nastupis skor ti nezaruci nic. skor vyuzi tent cas na nieco v com sa posunies v pred.
ty si tvojho muza poznas. vies cim si ho zaujala a ocarila kedysi tak to skus rovijat a posuvat trosku. raz si ta vybral pre nieco tak to udrziavaj a obcas k tomu nieco pridaj.

inak ja vobec nechapem preco by zena na materskej mala byt mimo reality. mna zaujima tolko veci ze mi tie materske ani nestacia na to vsetko v com sa chcem zlepsit. ked som v praci je to len pracovna oblast, potom deti, skola a na moj rozvoj mi neostava takmer ziadny cas a energia. ved clovek moze na sebe makat aj na materskej.

marca12
30. jan 2023

Ja zijem s tym,ze nevera je vsade okolo a ziarlenim tomu nezabranim. Je to jeho svedomie,nie moje. Ak si nastavis nejako podobne mysel a zvysis si sebavedomie,tak sa ti bude lepsie zit. Nesed doma,vybehni obcas medzi ludi,zacvicit si,vzdelavaj sa,dopraj si konicky. Aj to ti pomoze na zdvihnutie sebavedomia.

moonlight1210
31. jan 2023

Nevere sa zabranit nijak neda. Kedze vernost je rozhodnutie toho cloveka, ze ti verny byt chce. Nie je to jeho povinnost.
Navyse, to ze zrazu sa v tvojom okoli objavi niekto dalsi z koho si paf, tomu tiez ani sama zabranit nevies. Nerozkazes si: okamzite prestan citit, co citis.
Mozes si maximalne dat zavazok, ze to dotycnemu nedas najavo a budes cakat, kym to u teba pominie. Ale tym krasnym pocitom v jeho blizkosti sa neubranis. Tie nejaku dobu proste budu.

No a MK ber ako miesto, kde sa chodia ludia vyzalovat a riesit problemy. Nechodia sem pisat, ako im je dobre, partner ich lubi, deti posluchaju a so svokrou maju rovnaky humor, takze sa vzdy spolu dobre nasmeju (nehovoriac, ze toto na Slovensku nenosi, ani neodpusta 😅 . Toto sa u nas meni len pomaly, ze by dotycnej k tomu ludia iba priatelsky pogratulovali, nech im to doma takto dlho vydrzi a nebol by to sarkazmus.).

Druha strana mince, ked sa vratis do prace a na tvoje ziarlivostne myslienky nebude cas, brzdi aj svojho muza v ziarlivostnom rypani do teba. Tak ako to tvoje moze vasmu vztahu ublizit, tak ho moze znicit to jeho. Co urcite ani jeden nechcete.
A isto by vam obom padlo lepsie pocut miesto neprijemneho rypania, ze sa len snazite zvadzat druhe pohlavie, vyjadrenie obdivu ako napr. Dnes dobre vyzeras, krasne vonias, pristane ti to, som rad, ze mam taku vtipnu/mudru/sikovnu zenu, som rada, ze mam takeho dobreho/mudreho/pracoviteho muza,…
Zdvihne to sebavedomie a prekvapivo vytvori kusok hlbsie puto k tomu, kto poklonu zlozil.
Lebo coho sa vlastne obaja bojite, ked ziarlite? Ze ten druhy/druha su milsi, vyjadria obdiv, zlozia poklonu a partner z toho bude hned cely namakko a zalaskovany. Nie?
Tak ak to ma fungovat u niekoho ineho, preco to neskusit, ci to nezafunguje doma medzi vami.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laladua
31. jan 2023

Mne pomohlo velmi uvedomit si to, ze keby si chcel niekoho najst, tak si najde. Ja tomu nezabranim, aj keby som sa na hlavu postavila. A toto precitnutie, uvedomenie mi nejako pomohlo neziarlit, nestresovat sa nad takymito vecami.

stanulienkat
31. jan 2023

Fuuha, ziarlivy clovek je katastrofa. To tak znechuti cloveka, az to vyvola rozchod.

katkazocele
31. jan 2023

@laladua ja som zažila názor , že keby si nájde tak to dotyčná nejako prežije, len by asi neprežila, keby jej to robí celé mesiace a roky a ona to nevie, a potom by jej po 10 rokoch povedal že čau idem za milenkou,teda dotyčná bola na nervy že premární čas s človekom ktorý by jej klamal.

katkazocele
31. jan 2023

@autorka viem trošku ako sa cítiš 😢 tie témy o neverách a mileneckých vzťahoch, kde sa podvádza pre hlúposti, muži a ženy majú milencov len tak roztopaše... Neverou si prejde 95% vzťahov, potom záleží ako veľmi sa dvaja ľúbia a rešpektujú. Napríklad dnes by sa Jankova manželka bozkávala s Tomášom, pre mňa by to bola nevera,pre niekoho nie, ale kedže Janko sa to nikdy nedozvie, tak bude preňho do smrti jeho manželka verná a bude šťastný. Je to smutné ale majorita žien aj tu na MK a možno aj Ja😢 medzi ne patrím a neviem o tom, tak boli podvedené a len nevedia o tom, lebo to bolo jednorázové, alebo povaha práce manžela mu dovoľuje robiť to bez stôp.(rovnako aj ženy majú milencov hlavne v práci). Toto je krutá pravda, ja som s tým osobne zmierená, trvalo to dlhé obdobie, než som si uvedomila, že to záleží na danom partnerovi, či odolá alebo nie. A keď neodolá, tak aj tak sa to nemusí človek dozvedieť, čo som zistila hlavne v novej práci, že proste čo sa stane na pracovisku, tak tam aj ostane a všetci žijú šťastne v nevedomosti až do smrti. Vitaj vo svete dospelých, pre toto bola facka a vytriezvenie že veriť môžeš Len a Len Sebe!!!🙏

moonlight1210
31. jan 2023

@katkazocele ani sebe. Pretoze ani za seba nemozes dat ruku do ohna, co ako by si si myslela, ze ano. Ze mas jasno v tom, co chces, nechces, urobis, neurobis, ...
Potom zrazu pride precitnutie, ze urobis presny opak svojho presvedcenia, ani sama nevies ako a ani nevies, preco si to vlastne urobila. Proste v tej chvili je to neodolatelne pokusenie a ty mu bez rozmyslu podlahnes.
A zrazu vies, ze nemozes verit ani sama sebe (aj bez modlitebnych pacičiek).

pralinka25
31. jan 2023

tak ja si nemyslim ze 95% vztahov si prejde neverou. ale zaujimala by ma nejaka fakt ze uprimna statistika.

banderaska29
31. jan 2023

nechcem ti pridávať ani to zhoršovať. realita je taká, že ak Ta bude chcieť podviesť, urobí to tak, aby si o tom nevedela. upokojí ta možno to, že by o nich moc nehovoril, keby s nimi niečo mal.. to je taka moja statistika 😀

veronikaszabova
31. jan 2023

@katkazocele
"Neverou si prejde 95% vzťahov"
To si kde nabrala?? Osobna statistika??

katkazocele
31. jan 2023

@banderaska29 tak, tak, aj takto sa to dá zhrnúť, podvedie, nepovie, respektívne sa to nedozvieš nikdy...to je tá sladká nevedomosť 😅

katkazocele
31. jan 2023

@moonlight1210 mala si takéto silné pokušenie ktorému si nedokázala odolať? ale rátam , že si sa z toho poučila, že sa už do takej situácie dobrovoľne nevystavíš, lebo ja som také ešte nezažila, vždy som vedela, za ktorú hranicu nejdem🙏

autor
31. jan 2023

@laladua toto si aj ja casto hovorím sama sebe no pomáha to len chvíľu lebo potom ten pocit zas prebije ten pocit,ze co ak mi klame a robi so mna kravu a proste spekulujem nad tými podozrivými situáciami a analyzujem to az sa presvedčím s tou osobou nieco mal..

Ide najma o jednu jeho kolegyňu na ktorú veľmi žiarlim a on o tom vie tak mi o nej radšej nic doma nehovorí...a ja si potom domýšľam a trápim sa

autor
31. jan 2023

95% vzťahov mi príde az cez čiaru.. ja zas nepoznám osobne nikoho kto podviedol alebo o tom.neviem.. ide to mimo mňa,no ked otvorím MK je to všade.. asi tu prestanem chodiť

autor
31. jan 2023

@banderaska29 ved práve že nehovorí.. iba ked náhodou som.ho videla zhodou nahod s nou ,,pracovne,, v aute ,necakal to,tak mi hneď volal ze museli kdesi ísť a v ten den bol úplne ako vymenený az mi prišlo ze ma výčitky alebo čo.. úplne bol ku.mne milý a starostlivy. Prišlo mi to divné a zacala som.mat zlý pocit, take podozrivé..

katkazocele
31. jan 2023

@autorka myslela som 95% - že v nich aspoň jeden z partnerov sa minimálne bozkával s niekým iným ako so svojím partnerom. Ja som konzervatívna, pre mňa je podvádzanie aj bozkávanie, ale poznám zopát osôb s názorom, dokonca aj tu na MK, že bozkávanie je ešte OK, dokonca tu písal muž že Fajka tiež neberie ako podvod proti manželke 😅
Samozrejme ty poznáš svojho chlapa aký je , aké má názory, ako so chová v spoločnosti, žien, prípadne keď ma vypité. Verím, že tvoj to má rovnaký názor ako ty.