Kedy začať prikrmovať dojčené dieťa?

29. apr 2024

Ahojte pekny vecer. Viem ze je tu vela tem ohladne prikrmovnia a dojcenia. Hladam nieco aktualne🤣
Ale k teme,kedy ste zacali prikrmovat cisto dojcene deticky?? Nazory sa roznia...niektore mamicky zacnu od ukonceneho 4.teho niektote nieskor. Informacie na google sa tiez roznia. Pribadam si nemozne..prve dieta som prikrmovala od 4.teho kedze nebolo kojene.
Samozrejme zajtra volam Dr...dakujem za odpovede.

nina7762
29. apr 2024

Dojcene od ukončeného 6, ja som.zacala od 7 teraz ma 9 a nesilim to...papa ale pekne no MM je stále alfa omega :D Prvá bola tiež na UM tak som začala od 4-5m.

pribinak
29. apr 2024

V 6. mesiaci. Ale veľký úspech to nemalo

anavixy
29. apr 2024

Idealne od ukonceneho 6.m (priblizne), odporucanie WHO je jednoznacne. Aj deti na um sa pokojne mozu zacat prikrmovat az vtedy, nie je sa kam pomahlat imunologicke okno, ak sa ho chces drzat, sa da vyuzit aj inou formou nez rovno prikrmami. Pevne verim, alebo skor dufam, ze ti pediater nepovie ze mas zacat od ukonceneho 4.m, lebo aj taki su… nie je to sice zakazane, ale ani potrebne.

bororka
29. apr 2024

Od ukončeného 6. Ale tiež to nemalo úspech aký som čakala. Ešte veľa mesiacov po to bol skôr doplnok k dojčeniu.

autor
29. apr 2024

Dakujem pekne za odpovede. Tiez mi vnutorny hlas hovori ,ze mam cakat.😀 ku doktorke sa chystam s malym 22.5 a myslim,ze vtedy doktorka rozhodne,ci mozem alebo nie. Vtedy bude mat nieco po piatom mesiaci

sono2
29. apr 2024

5 mesiac
Mlieka dosť do 3,5 roka. Dcére nič nechýbalo. 4,6 kg pri pôrode.
Aj tak nebola viac najedena.
Prsník je len prsník

autor
29. apr 2024

@sono2 moj mal skoro 4 kg.

sono2
29. apr 2024

Zariad sa podľa dieťaťa, ani Dr ta nemôže k ničomu nútiť. Maximálne doporučiť.

autor
29. apr 2024

@sono2 zatial nejavi o jedlo ziadny zaujem,ani ked jeme s mladsim. Nevidim zatial zaujem.

titla
30. apr 2024

Ja som pri synovi zacala s prikrmami od ukonceneho 5.teho mesiaca. No tragedia - rev a amok, ako som sa s lyzickou blizila. Po par dnoch som s tym sekla a zacala znova ked mal 6 mesiacov. O nic vacsi uspech. Prikrmy teda bolo trapenie. Kym som kojila, tak jedol minimalne, zato v noci si to vynahradil a dudloval ma pomaly nonstop. Ked som ho v 13 mesiacoch odstavila obrat o 180° a odvtedy nezje len to, co nezje jeho.

basska_b
30. apr 2024

Nam aj doktorka povedala, ze od ukonceneho siesteho. Realne sa rozjedli az od ukonceneho siedmeho. Ja nevidim to čaro krmit dieta v poloľahu nejakou kozmickou kašou, ktora musi mat akurat teplotu... nekojene deti sa prikrmuju od ukonceneho stvrteho mes, lebo UM je pre ich zaludok tazsie ako zeleninovy mix.

luckajozko21
30. apr 2024

(plne dojcene dieta) okolo 4.5m po nastudovani vsetkeho dostupneho o imunologickom okne som dala oblizat par potravin na lyzicke. Fakt len kontakt, pozuzlat (s takym tym cumlom na prikrm co maju v DMke). V 5.5m uz tak normalne, ze 1-2lyzicky/nieco do rucicky apod. lebo sa natahoval za jedlom a zaujimalo ho to. Od zaciatku je jedak. Asi tyzden predtym sme boli na poradni, kde nam dr povedala, ze mozeme. Rozhodla som sa ale sama kedy uz bol cas.

jaskolka
30. apr 2024

Moji obaja boli prikrmovani od 5 mesiaca. Javili záujem o jedlo,doslova mi "vyjedali očami z taniera" skúsila som teda. Prvé prikrmy to aj tak sú len ochutnavanie, pár lyžičiek, aby si zvykali na inú chuť,iný pocit v ústach, odlišnú konzistenciu stravy.
Potom som dala kus rožka, ozuzlavali si ho, olizovali, učili sa trafiť si s tým do úst.

autor
30. apr 2024

Diky za vsetky odpovede 🙂 mne to nedalo,rano som volala detskej Mudr...staci od toho 6.mesiaca pokial je plne kojene