Nejedenie 2-ročnej dcérky

miriam7979
23. sep 2022

Ahoojte prosim Vas poradte my alebo my povedzte prosim ci ste to mali tiez doma…mam 2 rocnu dcerku a od malicka je velmi slaby jedak…ale teraz posledne tyzdne ledva nieco do nej dostanem na vsetko my povie nepapam 😞 da si 4 lyzicky a koniec niekedy ani to uz som z nej taka vycerpana a smutna neviem co snou dalej…hra sa vsetko ziva je len to jedenie…skusala som vselico na chut do jedla pediakid, b-komplex atd…nic nepomaha…prosim poradte dakujem 🙏🏼

bbebe
23. sep 2022

Sucitim, moja ma tiez 2 roky a nejedla este normalne :/

angel993
23. sep 2022

@miriam7979 môj má už 3 roky a stále je veľmi slabý jedák

lienka.7
23. sep 2022

@miriam7979 poznam to... ponúkať to, co proste chce. Moja je strasne maskrtna, cize ju v obchode zlomim na sisku ci croissant. Termix mi zje len sa tak zaprasi. Ked ma svoj deň, zje mi aj polievku aj druhe, ked nie, vypyta si len mlieko a som vybavená. Teraz mi na raňajky zjedla 2 parky, to čakám ze do vecere si vezme max.hrozno.
V živote mi ako mala nejedla detsku výživu, ked som nou krmila menšiu, 1x!!! v živote mi ju dojedla.
Inak mne pediakid ako tak zaberá (co tak sledujem).

vikusjk
23. sep 2022

@miriam7979 ja som bola tiez strasne slaby jedak a moja mama mi teraz pri mojej dcere hovori, ze jej moja detska lekarka povedala - zdrava je? zdrava. A vybavene.
Moja jedla tak vyberavo od malicka a neviem, ci som zvolila spravny pristup, ze som jej varila len to, co chcela. Napriklad mi jedla len paradajkovu polievku na striedacku s vyvarom. Ziadnu inu polievku ani neochutnala.
U nas sa to zlepsilo az vekom, ako bola stale rozumnejsia.

elizabet173
23. sep 2022

@miriam7979 kojis ju ešte? Alebo pije mlieko z fľaše? Ak áno, tak to zrus. Žiadne sladkosti, ani sladké nápoje typu kakao, džús, skladeny čaj, iba čistú vodu alebo nesladeny ovocný čaj. Daj jej 5 x denne jedlo, medzitým nič, ani len piskotu, chrumku. Možno pomôže, ale sú deti, ktoré jedia veľmi málo, ale sú živé, veselé, prospievaju. Som jedným z nich 😁 chorá som nebyvala a nebyvam

lauriik
23. sep 2022

Z niecoho bere energiu. Dostava mlieko? Nezdrave zje? Sladkosti jej davas? Alebo nejake chrumky medzi jedlami? U nas starsia dcera bola slaby jedak ale ked bola hladna tak zjedla cokolvek. Len nemohla ujedat blbosti medzi jedlami.

elizabet173
23. sep 2022

@vikusjk nevarila by som iba to, čo chce dieťa. Môže mať zopár jedál, ktoré neznáša, to máme asi všetci, ale nie polovicu, alebo väčšinu. Kedysi, keď ľudia nemali toľko financií a skrátka sa muselo zjesť to, čo bolo, alebo bolo dieťa skrátka hladné, tak problémy s jedlom malo minimum detí. Teraz vymýšľajú, lebo im to je umožnené. Vo veku okolo dvoch, troch rokov s jedlom špekuľujú takmer všetky deti, je na rodičoch, čo s tým urobia. Detí, ktoré majú zdravotný alebo psychický problém a preto nejedia, je minimum. Hlavne, že sa to zlepšilo.
@lienka.7 tvoja vie presne, ako na teba 😉

lienka.7
23. sep 2022

@elizabet173 viem betty, tato ju rozmaznal ako bol s nou doma🤦‍♀️ co ju mam teraz doraziť? 😔😔😔
Verím, ze skolka ju nauci co a ako, resp.sa to postupne zlepsi. Ona je zvedava, pride, ochutna, zje 4-5 lyziciek a smitec🤦‍♀️

elizabet173
23. sep 2022

@lienka.7 na škôlku by som sa nespoliehala, niektoré deti tam nejedia tri roky, alebo jedia systémom na ´desiatu nič, maximálne vypijú mlieko, na obed tri lyžice polievky, alebo štyri suchej ryže, či zemiakov, na olovrant podobne ako na desiatu. Rozmaznal ti ju muž, ale teraz si doma s ňou ty, či nie si už na materskej? Píšeš, že ju v obchode zlomíš na šišku či croissant, prečo ju lámeš na niečo, čo má nulovú výživovú hodnotu? Dala by som jej vybrať banán alebo jogurt. A že si vypýta mlieko? Nech si vypýta, nedostane ho, ak sa bude vyhýbať iným jedlám, Ty si tam na to, aby si to korigovala, ak chceš niečo zmeniť, dá sa aj teraz. Ak ti to až tak neprekáža, nechaj to tak, možno sa v tej škôlke rozje.