Oplatí sa kúpiť parný mixér?

mirkaknm
5. dec 2018

Mamicky, oplati sa parny mixer? Je to dost drahe, doma mam aj parny hrniec aj mixer osobitne tak neviem ci to nie su len vyhodene peniaze?

jednamamapodcast
5. dec 2018

@mirkaknm ja som to tiez zvazovala, ale tie prve tyzdne kedy som vsetko len dusila a mixovala ubehli ako voda a nebolo to take strasne. Parkrat som urobila vacsie objemy, vo formickach zamrazila na mensie porcie a potom uz len rozmrazovala.

mirkaknm
autor
5. dec 2018

@jednamamapodcast Hovorite ze ste dusili? Cize zeleninku spolu s vodou?

jednamamapodcast
5. dec 2018

@mirkaknm ano, ono to asi nie je dusenie v pravom zmysle slova 😉 nieco som robila aj v takom tom hrnci co ma nasadku s dierkami - cize zelenina na pare vlastne, to pouzivam aj teraz (syn ma 10 mes.), napr brokolicu mu tam uparim a pod.

dorotka9819
5. dec 2018

@mirkaknm ja varím v obyčajnom hrnci so sklenenou pokrievkou. Maličkému kvôli refluxu veci nemixujem, iba popučím vidličkou tak mi to odporučili na gastre a mám pocit že zrovna včera bola otázka okolo prikmov pri bábätku s refluxom.

malinajahoda
5. dec 2018

@mirkaknm keď máš osobitne, tak nekupuj. Ja nám takisto každé zvlášť.

mirkaknm
autor
6. dec 2018

@dorotka9819 Ano,to som sa ja pytala kedze dcerka ma ten tichy reflux ze kedy je vhodne zacat s prikrmami? Dcerka ma o tyzden ukonceny 4.mesiac a mam pocit ze uz jej moje mliecko nestaci hlavne vecer byva asi hladna a nespokojna.

mirkaknm
autor
6. dec 2018

@dorotka9819 Kolko ma syncek? A odkedy prikrmujete? Zeleninku mu varite vo vodicke a potom to cele iba popucite?

mirkaknm
autor
6. dec 2018

@malinajahoda Mam velky parny hrniec, neviem ci sa to bude v tom dobre ;(

dorotka9819
6. dec 2018

@mirkaknm prikrmujem od 29.11. a synček mal 3.12. pol roka. Áno, v čistej vode, potom dám zeleninku do misky, tam popučím, dám asi 2PL toho vývaru zo zeleninky aby to nebolo také husté a papáme. Teraz sa snažím dať menej vodičky aby papal hustejšiu stravu a zatiaľ sa nám darí ☺
Kázala mi tak doktorka takže som sa snažila poslúchnuť 😁

dorotka9819
6. dec 2018

@mirkaknm tak ja som mala dosť mlieka takže som začala neskôr, ale keby mám menej začnem asi skôr. No asi nie hneď v štvrtom mesiaci, skúsila by som vydržať čo najdlhšie

mirkaknm
autor
6. dec 2018

@dorotka9819 To sa snazim aj ja, ale hladnu ju nechat nemozem, do UM moc nechcem ist a doktorku mam na nic, moc neporadi ;(

malinajahoda
6. dec 2018

@mirkaknm tak daj malý hrniec a do toho ten parák, neviem to správne pomenovať, čo sa na tom knedľa naparuje.

dorotka9819
6. dec 2018

@mirkaknm tak pokiaľ chces ešte zachrániť mlieko tak skús piť niveu, meltu, rascovú polievku, čaje pre dojčiace ženy alebo napríklad senovku a benedikt. Mne pomohlo všetko, vzdo obmieňam a mlieka som mala dosť.
Ale doktorka isto poradí že pokiaľ nie je mliečko tak radšej začať prikrmovať ako dávať UM.