Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    jednamamapodcast
    2. máj 2019    Čítané 30x

    Jarné rodinné aktivity a tradície (zoznam na stiahnutie)

    Náš syn už naozaj nespadá do bábätkovskej kategórie a ja čoraz častejšie premýšľam nad tým, že by sme si mali začať vytvárať nejaké rodinné tradície a rituály. Také len pre nás.

    Podporujú to aj výskumy a prieskumy – nebudem citovať žiaden konkrétny, ale zistilo sa, že napríklad manželstvá, v ktorých majú svoje miesto tie isté udalosti počas roka, sú šťastnejšie. A takisto aj deti, vyrastajúce v prostredí naklonenom rôznym (hoci aj malým a naoko bezvýznamným) rituálom, sú úspešnejšie, odolnejšie a tak ďalej a tak ďalej.

    Lenže ako na to? V mojich predstavách by takéto tradície mali vznikať spontánne, akože voilà urobili sme to raz a už to tak budeme robiť navždy. Problém je v tom, že ja si poriadne nepamätám, čo som robila minulý týždeň, nieto minulé Vianoce. A aj keď Vianoce už u nás po tých 5+ rokoch manželstva majú jasne stanovený plán – s príchodom dieťaťa sme ho vôbec neupravili. A to by som napríklad do budúcnosti chcela trochu pozmeniť tak, aby aj to naše malé čudo prežívalo niečo, čo bude špeciálne preňho.

    Celé toto rozjímanie o tradíciách má však ešte jeden rozmer. A síce. Už dlhšie mám taký pocit, že si neužívam naplno naše štyri ročné obdobia. Počkajte, neklikajte na ďalší článok 😉 Vysvetlím to.

    Aj keď zimu až tak nemusím, bojím sa globálneho otepľovania a toho, že sa o pár rokov naše podnebie zmení tak, že z horúceho leta pôjdeme rovno do treskúcej zimy. Že nebude žiadna energiou nabitá jar, ani nostalgiou presiaknutá jeseň. (koniec chvíľky poézie)

    Vždy keď vo vzduchu začnem vetriť zmenu obdobia pýtam sa, či som si naplno užila tie mesiace, čo práve končia. A veru niekedy musím smutne skonštatovať, že nie.

    Tak som opäť dumala, čo by mi pomohlo si tie obdobia vychutnať viac (kým ich ešte máme) a zároveň, či by sa do toho nedali namontovať aj nejaké rodinné rituály. A prišla som na nápad vytvoriť si zoznam na každé ročné obdobie, do ktorého som umiestnila aj aktivity, ktoré sú typické len pre našu rodinu.

    jednamamapodcast
    17. mar 2019    Čítané 64x

    Prestala som uspávať dojčením (ani to nebolelo)

    Dobrá správa!!! Za posledný týždeň som dosiahla víťazstvo gigantických rozmerov – prestala som uspávať dojčením. Ukázalo sa, že celá táto záležitosť bola v mojej hlave poriadne nafúknutá, a že som sa zmeny asi bála viac než bolo treba.

    Synovi (13 m) som vysvetlila, čo sa bude diať a on sa s tým napočudovanie veľmi rýchlo zmieril. Okrem toho, že v noci prespí dlhšie časové úseky, mi táto zmena priniesla nečakaný bonus – samostatný obedňajší spánok v postieľke. Už sa ani nepamätám, kedy som mala počas dňa 40 – 90 minút osamote. (ak nepočítam chvíle, kedy má dieťa na starosti niekto iný). 

    Vypočujte si novú epizódu podcastu Jedna Mama a všetko sa dozviete 🙂

    jednamamapodcast
    18. feb 2019    Čítané 44x

    7. týždeň: Vytvorte riadiace centrum (video)

    Toto je prvý raz v rámci výzvy Objím svoj domov, kedy váham, či je táto téma úplne relevantná pre slovenské domácnosti 🙂 Ako ste videli v nadpise - máme si vytvoriť niečo ako riadiace centrum - nepodarilo sa mi vymyslieť lepší názov, dúfam, že to aspoň trochu dáva zmysel.

    Malo by to byť miesto, kam zavesíte rodinný kalendár, zoznam úloh na daný týždeň, nákupný zoznam a podľa autorky videa Cass by ste tu mali vytvoriť aj miesto na poštu, nezaplatené účty, reklamné letáky a pod. Pozrite si video a nezabudnite si zapnúť titulky!

    jednamamapodcast
    10. feb 2019    Čítané 45x

    6. týždeň: Organizácia a refreš kúpeľne (video)

    Pokračujeme vo výzve Objím svoj domov. Tento týždeň sa vrátime do kúpeľne.

    Inšpirujte sa videom a nezabudnite si zapnúť slovenské titulky.

    Návod: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    6. feb 2019    Čítané 53x

    Ako si ukladáte šaty do skrine? (video)

    Piaty týždeň výzvy Objím svoj domov je venovaný organizácii oblečenia. Kam si vešiate šaty, ktoré ešte nechcete dať do prania, ale zároveň ich nechcete ani zavesiť napäť do skrine? Inšpirujte sa týmto videom a nezabudnite si zapnúť slovenské titulky.

    Návod na zapnutie SK tituliek: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    Ak by ste mali záujem o zoznam úloh v slovenčine, nájdete ho na mojom podcastovom blogu (link v profile).

    jednamamapodcast
    29. jan 2019    Čítané 31x

    4. týždeň: Vytrieď detské hračky (video)

    Minulý týždeň som mala nejaké technické problémy, takže som nestihla preložiť video. Ide o štvrté v poradí a venuje sa triedeniu hračiek.

    Video so slovenskými titulkami nájdete tu.

    Návod na spustenie slovenských tituliek: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    18. jan 2019    Čítané 136x

    Spi dieťatko spiže (nová epizóda podcastu)

    Obľúbená téma všetkých rodičov – detský spánok  Existuje? Videl ho už niekto? A sú na svete bábätká, ktoré prespia celú noc?

    Keď som v minulosti rozmýšľala o tejto epizóde, chcela som ju strašne vtipne nazvať: Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom. Pretože ako čerstvá mamička som si svätosväte sľubovala, že ja budem iná. Mne sa to nestane. Moje dieťa sa naučí zaspávať samo od seba, samozrejme bez dojčenia.

    Haha. Smejem sa. A najvtipnejšie na tom je, že ani neviem, kde som urobila chybu. Ako som si mohla nevšimnúť, že sa rútim do stanice: Naspäť cesta nemožná?

    Počúvajte novú epizódu podcastu Jedna Mama všade, kde odoberáte podcasty, alebo aj priamo na mojom podcastovom blogu - link v mojom profile 🙂

    jednamamapodcast
    16. jan 2019    Čítané 290x

    3. týždeň: vytrieď nepotrebné veci z kúpeľne (video)

    Dievčatá, tak ako vám to ide?

    Tento týždeň sa venujeme kúpeľni! Nájdete nejaké prázdne nádobky od šampónov alebo starý make-up? Stavím sa, že áno 🙂

    Video so slovenskými titulkami nájdete tu:

    https://www.youtube.com/watch?v=r_uiNgV7lg0&list=PLzglswYcXP2inw9FTfq3ii6Xu5H8mHi5Y&index=3

    Návod na spustenie slovenských tituliek: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    Ak máte záujem o zoznam úloh v slovenčine na stiahnutie zdarma, nájdete ho na mojom podcastovom blogu, link nájdete v mojom profile. Takisto tam nájdete bližšie info o výzve Objím svoj domov a o mojom podcaste Jedna Mama.

    jednamamapodcast
    11. jan 2019    Čítané 191x

    2. týždeň: Vytrieďte nepotrebné veci z kuchyne

    Možno ste zaregistrovali minulotýždňovú výzvu, kedy sme začali s triedením vecí v spálni. Ak nie, tu je link. 

    Tento týždeň pokračujeme v kuchyni. Tá sa u nás doma väčšinou rozhádže spoľahlivo do desať minút, odkedy ju upracem 🙂

    Pozrite si motivačné video Clutterbug so slovenskými titulkami a stavím sa, že ešte dnes nájdete vo svojej kuchyni kopec nepotrebných vecí.

    Návod na spustenie slovenských tituliek: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    Ak máte záujem o zoznam úloh v slovenčine na stiahnutie zdarma, nájdete ho na mojom podcastovom blogu, link nájdete v mojom profile.

    jednamamapodcast
    2. jan 2019    Čítané 310x

    Je čas vyvetrať spálňu (video)

    Ak ste si aj vy dali predsavzatie, že od januára sa začnete o čosi viac venovať svojmu obydliu, čítajte ďalej.

    Dala som si rovnaké "odhodlanie" a zhodou okolností youtubový kanál Clutterbug prináša 12 týždňovú výzvu. Rozhodla som sa ju nasledovať a vďaka slovenským titulkám môžete motivačné videá sledovať aj vy.

    Prvý týždeň začneme v spálni! Čo tie skrine s oblečením praskajúce vo švíkoch a zaplnené nočné stolíky? Clutterbug má riešenia a ak vás zaujímajú, klinkite na tento link.

    Zaujímajú vás aj ďalšie videá o upratovaní domácnosti? Kliknite sem.

    Slovenské titulky vo videu nastavíte nasledovne: Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    20. dec 2018    Čítané 114x

    Zobudí sa, keď naňho myslím (podcast)

    Stáva sa to aj vám? Uložíte dieťa na doobedňajší spánok, idete si po svojom a len tak vám prebleskne hlavou - ktovie dokedy dnes bude spať? A v tom momente sa z detskej izby ozve plač 🙂

    Mne sa to stáva takmer denne. Nedalo mi to a opýtala som sa iných mamičiek, či tento fenomén budenia dieťaťa myšlienkami poznajú 🙂 (keby to tak fungovalo aj pri zaspávaní...)

    Mamičky sa podelili o svoje skúsenosti a ja som ich zhrnula v najnovšej epizóde podcastu Jedna Mama, počúvajte po kliknutí na tento odkaz.

    Alebo všade, kde odoberáte podcasty. (iTunes, Spotify, SoundCloud a pod.)

    Nie ste si isté, čo je to podcast? Prečítajte si tento článok.

    Chceli by ste počúvať aj niečo iné? Odporúčam vám tieto slovenské a české podcasty.

    Myslíte si, že na to nemáte čas? Aj ja som mama! Čítajte, kedy stíham počúvať ja.

    jednamamapodcast
    13. dec 2018    Čítané 218x

    Mamičkovské stratégie ako všetko stihnúť (Jedna Mama)

    Včera bol jeden z tých dní... Asi to poznáte.

    Už pred pár dňami som sa rozhodla, že by som potrebovala hodinu a pol na nákup vianočných darčekov. Mala som presne premyslené, čo ešte treba kúpiť, v ktorých obchodoch. A tak som požiadala manžela, či by mohol vo svojom pracovnom dni nájsť čas, kedy by sme sa vymenili pri dieťati.

    Dohoda znela nasledovne. V stredu o 16.00 príde domov a pôjde kočíkovať do parku, kým ja vybavím, čo potrebujem.

    Streda 13.30 - manžel vchádza do bytu v rukách vŕtačka, v očiach pološialené odhodlanie domáceho majstra. Z vlastnej iniciatívy začne montovať svetlo v obývačke, ktoré tam nebolo od septembra.

    Super.

    Snaží sa rozložiť rebrík a tvrdí, že na ňom asi chýba nejaká časť, lebo sa nedá postaviť. Pozerá na mňa, akokeby ja som mala byť tá, čo slávnostne (údajne) chýbajúcu časť vyloví spod gauča alebo čo... Odchádzam so psom v nádeji, že si poradí sám.

    Po  návrate už síce rebrík stojí, no manžel aj tak pracuje v previse zo schodiska. Nevadí.

    Keď už to vyzerá, že práca je hotová, príde skúška správnosti. Šťukáme vypínačom hore dole, svetlo nesvieti.

    Muž poznamená niečo o majstroch, ktorí nám renovovali plafón a smutne zvesí ramená. Potom sa na mňa zase pozrie a povie: "nechcela si ísť nakupovať?"

    Chcela. Chcela som ísť nakupovať. Ale o 16.00. Je 14.15 a ja mám dovtedy ešte päťsto iných vecí, ktoré musím stihnúť.

    Žiadny problém, hovorí, on si zatiaľ ide zdriemnuť.

    Super.

    Pred štvrtou naňho volám, či by sme teda mohli vyraziť. Príde a s previnilým výrazom sa ma pýta, či by som to mohla stihnúť za hodinu, lebo on si ešte dohodol pracovné stretnutie. Je mi to trochu ľúto, že sa budem zase raz musieť naháňať, no ale čo narobím.

    Vojdeme do parku, dieťa zaspáva. Kráčame smerom do mesta. Zazvoní telefón. Muž, s ktorým sa má stretnúť, je už tu. Vadilo by mi, keby som ho ja pokočíkovala a on ma potom príde vymeniť?

    Nevadilo. Čo na tom, že vonku je totálna kosa a už som ho kočíkovala dve hodiny doobeda? A tak chodím a kočíkujem a je mi trochu do revu z toho, že to čo chcem ja, je vždy to menej dôležité. Lebo veď ja som na materskej, tak ja mám všetok čas na svete, nie? A najsmutnejšie na tom je, že ešte aj ten čas, ktorý som nakoniec po hodine kočíkovania "získala", patril zháňaniu darčekov pre druhých. Ale to je samozrejme už môj problém, mala som si to zariadiť inak. (ako asi?)

    Neviem ako. Ale v najnovšej epizóde podcastu Jedna Mama dumám práve o rôznych spôsoboch, ako si nájsť čas na všetko. A aj tak mi to vlastne stále nie je jasné 🙂 Kliknite a počúvajte. 

    jednamamapodcast
    9. dec 2018    Čítané 113x

    Čo všetko vyčistíte so sódou bikarbónou? (video)

    Zdá sa, že videá CleanMySpace s Melisou Maker majú úspech. Teda minimálne minulotýždňové 3-minútové čistenie záchoda rozhodne zabodovalo 🙂

    Tentoraz som si prichystala video o tom, čo všetko dokáže sóda bikarbóna. Sama som bola prekvapená 🙂

    Link na video + návod ako si nastaviť slovenské titulky nájdete pod fotkou.

    Chcete sa posunúť na video? Kliknite sem.

    A ako si pustiť slovenské titulky? Mali by ísť automaticky, ale ak nie: spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    6. dec 2018    Čítané 263x

    Ako vyčistiť záchod za 3 minúty (video)

    Ako som už spomínala, jeden z mojich obľúbených kanálov na youtube je CleanMySpace s Melissou Maker. Keďže jej videá sú v angličtine, napadlo mi, že by som mohla niektoré preložiť do slovenčiny.

    Link na spomínané video + návod ako si nastaviť slovenské titulky nájdete pod fotkou.

    Chcete sa posunúť na video? Kliknite sem.

    A ako si pustiť slovenské titulky? Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    6. dec 2018    Čítané 94x

    Pripraví vás pes na dieťa? (Jedna Mama)

    Do nášho manželského zväzku ako prvá vstúpila miniatúrna talianska chrtička Strelka. Bol to taký prvý „živý“ spoločný projekt a stále je to naša veľká láska. Ak máte psa, nemusím vysvetľovať. (Ak nemáte psa a nikdy ste ani nemali, možno vás táto epizóda pohorší, alebo dokonca pobúri).

    Keď som otehotnela, nahovárala som si, že som určite na dieťa pripravená, keďže Strelka je stále nažive. Samozrejme, totálne som sa mýlila. Aj tak sa domnievam, že pes je dobrá prípravka. Pretože už pri starostlivosti o psa sa ukáže, kto má aký rodičovský štýl. Aspoň u nás to tak bolo.

    Ak rozmýšľate nad tým, či vás pes pripraví na materstvo, vypočujte si najnovšiu epizódu podcastu Jedna Mama 🙂 

    jednamamapodcast
    4. dec 2018    Čítané 142x

    Máte čas na počúvanie podcastu?

    Pri tom všetkom, čo jedna mama musí každý deň stihnúť, je ťažké nájsť si voľný čas, ale na počúvanie podcastov vlastne nepotrebujete čas navyše. Naozaj nemusíte odkrojiť z existujúcich aktivít a obetovať minúty tejto novej záľube. Čítajte ďalej, ako na to.

    Keď som začala počúvať podcasty, sľúbila som si, že popri počúvaní budem robiť vždy niečo produktívne. Zo začiatku (bezdetná, bez psíka) som počúvala len pri upratovaní. No časom sa moje dni naplnili starostlivosťou o všetkých a o všetko. Momentálne počúvam:

    • keď venčím psa (ak mám so sebou aj dieťa, zvyčajne ho nesiem v nosiči a keďže spokojne pozoruje svet okolo, nerozprávam sa s ním celý čas)
    • keď kočíkujem spiace dieťa (ak som sama, je to ideálne strávený čas 🙂
    • keď šoférujem (napojím mobil na audiosystém auta a počúvam miesto rádia, dbám na to, aby bol obsah vhodný aj pre detského poslucháča, ktorý sedí vzadu 😉
    • keď si umývam zuby & tvár (toto bolo najprv trochu divné, položiť mobil na poličku v kúpeľni a počúvať popri chystaní sa do postele, ale vlastne prečo nie?)
    • keď varím (a dieťa sleduje manžel)
    • keď na konci dňa nakladám umývačku a umývam riad
    • keď upratujem/umývam dlážku/zametám/čistím vaňu, sprchový kút atď.
    • keď dojčím (niekedy aj počas nočného kŕmenia, ktoré neberie konca kraja)
    • výnimočne: pred spaním, keď by som už mala naozaj ísť spať, ale mám pocit, že "noc je ešte mladá" a túžim po troche zábavy 🙂

    Keď sa nad tým človek zamyslí, čas si nájde.

    Ak chcete začať, ale neviete ako, prečítajte si príspevok Mamičky, počúvate podcasty?

    Ak neviete, čo by vás bavilo, prečítajte si, aké slovenské a české podcasty odporúčam.

    jednamamapodcast
    2. dec 2018    Čítané 166x

    Rekreačné odsávanie mlieka (Jedna Mama)

    Ak sa vám dojčenie bábätka darí, gratulujem  Človek by si myslel, že máte vyhraté. V podstate máte, ale skôr či neskôr vám možno napadne: a to ho budem teraz kŕmiť už len ja??? Táto myšlienka ma desila. Pri predstave, že mám pred sebou približne pol roka nepretržitého dojčenia na požiadanie, mi nebolo všetko jedno.

    Chcela som ísť do kina. Chcela som si v nedeľu poobede pospať. Chcela som dopriať spoločnosť svojho milého synčeka aj ostatným!

    Začala som pátrať po riešení. Predsa nemôžem byť jediná mama, ktorá má mlieko, a príležitostne túži po vlastnom programe.

    Zachránila ma silikónová odsávačka a dobre premyslený plán, o ktorý sa s vami veľmi rada podelím. Naozaj dúfam, že vás táto epizóda podcastu Jedna Mama inšpiruje! Vypočujte si ju tu, alebo kdekoľvek kde odoberáte podcasty 🙂

    jednamamapodcast
    28. nov 2018    Čítané 69x

    Jedna Mama: Čas pre seba - čistá utópia?

    V siedmej epizóde podcastu Jedna Mama rozmýšľam nad tým, či po pôrode ešte niekedy žena má čas pre seba. A keď ho získa, čo s ním má spraviť, aby ho „efektívne“ využila? Alebo práve naopak, mala by ho využiť absolútne neefektívne? A k akému som došla záveru? Počúvajte tu. Alebo kdekoľvek, kde odoberáte podcasty 🙂

    jednamamapodcast
    25. nov 2018    Čítané 136x

    Ako vyčistiť pračku a sušičku (video)

    Jeden z mojich obľúbených kanálov na youtube je CleanMySpace s Melissou Maker. Keďže jej videá sú v angličtine, napadlo mi, že by som mohla niektoré preložiť do slovenčiny.

    Link na spomínané video + návod ako si nastaviť slovenské titulky nájdete pod fotkou.

    Chcete sa posunúť na video? Kliknite sem.

    A ako si pustiť slovenské titulky? Spustite video, vpravo dole kliknite na znak ozubeného kolieska. Spomedzi možností vyberte Subtitles/CC, čo vás posunie na výber rôznych jazykov. Potom už len stačí kliknúť na slovenčinu.

    jednamamapodcast
    24. nov 2018    Čítané 535x

    Odporúčam tieto slovenské a české podcasty

    Ahojte, ak by ste chceli začať počúvať podcasty, ale neviete ako na to, prečítajte si príspevok s názvom Mamičky, počúvate podcasty?

    Je pravda, že väčšina podcastov je v angličtine a ďalších svetových jazykoch, ale existujú už aj kanály v našej rodnej reči, a niektoré sú celkom zaujímavé 🙂 Scrollujte nižšie.

    Jedna Mama - celkom bez hanby ako prvý odporučím môj vlastný podcast 🙂 Volám sa Veronika a v roku 2018 sa zo mňa stala mama. V jednotlivých epizódach hovorím o svojich zážitkoch a skúsenostiach s tehotenstvom, pôrodom ale najmä materstvom. Tento nový svet je pre mňa poriadny zaberák, ale dýcham zhlboka a snáď to nejako zvládnem 🙂

    Počuj. - Tento podcast nahrávajú dve kamarátky Fi a Maťa. V jednotlivých epizódach sa zaoberajú rôznymi témami ako napríklad výtvarným umením, letnými festivalmi, konšpiračnými teóriami ale aj gastronómiou. Ako uvádzajú v popise, uvažujú nad tým, čo to znamená byť zodpovednými dospelými v dnešnej dobe na Slovensku.

    V Oblacích - Tereza Salte, známa aj ako TerezaInOslo, je mamou, podnikateľkou, blogerkou a autorkou knihy Šlehačková Oblaka. Prostredníctvom svojho podcastu chce poslucháčov vtiahnuť ešte hlbšie do svojho života a zároveň poodhaliť pravdu, ktorá sa skrýva za ilúziou dokonalých životov ľudí na sociálnych sieťach a blogoch.

    V ženskom rode - O láske, nádeji a sile v ženskom rode. Katka Diková Strýčková prináša rozhovory so zaujímavými Slovenkami. Celkom určite vás zaujme ostatný diel s doktorkou Zuzanou Šebíkovou, gynekologičkou a pôrodníčkou, ktorá pôsobila aj ako Lekárka bez hraníc.

    Všesvet - Cestovateľská škola života s Tinou Hamárovou a Naďou Hubočan. Ak sa práve nechystáte do sveta, ale len do najbližšieho parku, tieto dámy vám sprostredkujú vzrušujúce zážitky z rôznych kútov sveta.

    Aké podcasty počúvate vy? Hoďte tipy do komentára!!!

    jednamamapodcast
    22. nov 2018    Čítané 397x

    Mamičky, počúvate podcasty?

    Na Slovensko konečne dorazila vlna "podcastov", možno ste sa už s týmto pojmom stretli aj vy. Podcast je vlastne niečo ako rozhlasová relácia, ktorá nie je vysielaná naživo, ale poslucháč si ju vypočuje kedy chce. Tvorcovia väčšinou vydávajú nové epizódy raz za týždeň, alebo aj častejšie. Podobne ako v rádiu, aj podcasty môžu mať rôzne štýly: od konverzačno-uvoľnených, cez zábavno-vzdelávacie až po seriózno-informačné 🙂 

    Pýtate sa prečo (a kedy vlastne?) by ste mali počúvať podcasty? Ja počúvam podcasty napríklad pri kočíkovaní, kým dieťa spí. Prechádzam sa a namiesto toho, aby som len bezcieľne blúdila parkom, počúvam ľudí, ktorí hovoria o rôznych zaujímavých veciach. Síce sa do ich konverzácie priamo nezapájam, ale aj tak sa s nimi často smejem 🙂 Mne osobne totiž na materskej veľmi chýba každodenný kontakt s dospelými ľuďmi, postrehy zo života a každodenné vtipy. Po týždňoch počúvania už niektorých podcasterov vnímam takmer ako svojich kamošov a som vždy zvedavá, čo majú nové.

    A kde tieto podcasty nájdete? Ak vlastníte smartfón, máte ich doslova nadosah. Možností je viacero.

    Majiteľky iphonov - stačí zadať do vyhľadávača slovo Podcasts, objaví sa fialová ikonka (je v základnej výbave všetkých iZariadení 🙂 Na tú stačí kliknúť a vybrať si z množstva podcastov.

    Majiteľky androidov - mali by ste mať v telefóne apku s názvom Google Podcasts. Alebo si môžete na počúvanie stiahnuť aplikáciu z Play Store (zdarma). Apiek je veľa odporúčam napr. Pocket Casts, Podcast Go, alebo SoundCloud.

    Ak máte aplikáciu Spotify, podcasty už nájdete aj v nej.

    A aké slovenské/české podcasty odporúčam? Dám vedieť zajtra!

    jednamamapodcast
    22. nov 2018    Čítané 90x

    Jedna Mama: Nech sa deje čo sa má

    Ženy, ktoré už majú bábätká v náručí, zrejme potvrdia, že si pôrod predstavovali inak. Každý príbeh je iný. V tretej epizóde sa delím o ten svoj. Dopadol úplne nečakane!

    Môj manžel ma hnal do pôrodnice strašne skoro. Tak trochu si myslím, že muži si celkovo predstavujú, že pôrod prebehne veľmi rýchlo a preto sa ponáhľajú pod lekársky dozor. Hlavne, aby sa dieťa nenarodilo v aute! (keby to bolo také ľahké, však?) 

    Keď som si prvýkrát privinula svoje dieťatko do náručia, zaskočila ma absencia prívalu lásky a nehy, teda pocitov, ktoré som vraj mala zažívať (ako správna matka). Ako som zistila, aj toto má každý inak…

    Zdá sa mi, že na vine sú filmy a knižky. Vytvárajú v mužoch aj ženách totálne mylné predstavy o pôrode a prvých momentoch s bábätkami… Čo narobíme? 

    Počúvali ste už niekedy podcast? Vypočujte si ten môj! Nájdete ho tu: http://dodbar.eu/jednamama/index.php/2018/11/01/jedna_mama_003_nech_sa_deje_co_sa_ma/

    alebo aj všade, kde sa dajú sťahovať podcasty ako napr. iTunes, Spotify atď. 

    Chcete ma kontaktovať? Super!

    Napíšte mi e-mail: jednamamapod@gmail.com

    Sledujte ma na instagrame: https://www.instagram.com/jednamamapod/

    jednamamapodcast