Ročné dieťa odmieta varenú stravu

damaroka
17. aug 2017

Ahojte mamicky...uz asi zo 3 mesiace mam problem zo syncekom,ktory uplne odmieta varenu stravu.predtym pekne papal,mal obdobia ked nechcel ale tvalo to do 2-3 tyzdnov a zase papal.Lenze teraz?len mliecne vyrobky,jogurty,pudingi,krupice,mlieko a rozok tiez len suchy.cim mu ho niecim natriem,vypluva to.
Sem tam zje polievku ale naozaj len niekedy.Uz neviem co mam robit,do kedy to bude trvat.Myslela som koli zubkom...ale je to dost dlha doba.skusila som mu aj 5h nedat nic,ze zje ale nepomohlo.
Cim to moze byt?

pribinak
17. aug 2017

Teplom? Počkaj kym prejdu horúčavy

damaroka
autor
17. aug 2017

@pribinak no nemyslim ze teplom,ved nieje kazdy den 3 mesiace v kuse horuco...bojim sa,ze si zvykol na stravu co je a ine nechce.

gabona1
17. aug 2017

Ahoj, aj mne malý všetko odmietal, buď trpezlivá a ponúkaj mu jedlo, neboj on začne papať. Možno je to pre horúčavy, možno si len potrebuje zvyknúť na inú stravu. Môj maličký má dva rôčky a spapá všetko.

damaroka
autor
17. aug 2017

@gabona1 dakujem za odpoved.a ako dlho ti odmietal? Ked poznas...urobis,pripravis a na koniec konci v kosi...clovek uz ani nema chut nieco varit ked vaerko odmieta.

katrin21
17. aug 2017

nedavaj mu tolko tie ostatne veci a hlad ho donuti jest aj nejake tie veci, ktore teraz odmieta .. neboj, od hladu neumrie..... 🙂

381987
17. aug 2017

No ja už mám tento" problém" rok nechce jesť varené jedlo ani sa len nepozrie čo mu chcem dat. 😯🙄 Uz som z toho fakt zufala a Dr to nerieši že vraj to má blok v sebe odbery má v poriadku tak nechápem snáď to niekedy prejde

hettinka
17. aug 2017

ja som mala takýto problém s dcérou (už ma 16 a zje všetko 🙂 ), nič nechcela, len tiež suché veci - zemiak, ryžu, rožok a mlieko a mliečne produkty. Ked bola hladná, dorážala sa mliekom a nič normálne nejedla.
Kolko mlieka ti denne vypije? Takéto dieťa by malo vypiť pol litra denne a rátajú sa do toho aj mliečne pokrmy ako jogurty, pudingy a kaše. Úplne treba vylúčiť pribináky a tvarohové krémiky. Skús mu to obmedziť presne na toto množstvo a okrem toho ponúkať inú stravu. 5 hodín nechať "vyhladovať" je málo. neboj sa, od hladu nezomrie.
Skús ísť aj k lekárke, daj spraviť krvné testy. Nechutenstvo môže byť spojené aj s anémiou a to je taký začarovaný kruh - dieťa ma anémiu, lebo neje a neje preto, lebo má anémiu. no dá sa to doriešiť prechodne doplnkami stravy. naša brala Pikovit sirup a bolo lepšie. A tiež nejedla doma navarené, ale hotovky od Hippu zjedla. Tak som jej to potom kupovala, nech sa postupne naučí na inú ako mliečnu stravu.

Inak, problémy s jedlom sme mali až do puberty, napr. v škôlke nejedla žiadne nátierky ani mäso, na dovolenke vydržala jesť celý týžden len suché zemiaky a špagety, nič iné. Doma pár oblúbených jedál. Do školskej jedálne nechodila po 5. triedu, lebo to nejedla a ja som odmietla platiť za niečo zbytočne. Až v tých 12 rokoch sa to potom prelomilo a teraz velmi rieši zdravú stravu, ale zje konečne všeličo, aj zeleninu, maso ... len nesmie byť ani kúsok tuku na nom.

kvietok12121
18. aug 2017

Ahoj aj moj maly odmietal asi 3 mesiace varene jedlo,ale od zaciatku tyzdna je to akoby vymenene dieta,pyta si varene aj na olovrant. Takze treba vydrzat 🙂

evittam
18. aug 2017

@damaroka Presne ako píše
@katrin21 . Prestaň mu dávať pudingy, krupice a spol. - ani za cenu toho, že ty si spokojná, že aspoň niečo zje - zvykol si, že tak či tak dostane niečo iné. A tiež zdieľam názor - dieťa hladné dlho nebude.😉