Plienkové nohavičky od dvoch rokov

27. sep 2023

Viete my poradiť plienkove nohavicky od 2 rokov zatiaľ používame plienky babylove 5

bluemoon24
27. sep 2023

My pouzivame pampers na den i noc a jsou dobre.

petamich
27. sep 2023

tiez pouzivame pampers pants

laurikalalinka
27. sep 2023

A načo plienky pre 2 ročné? Moja dcéra už v taký čas nemala plienky cez deň a pred 2,5 ani na noc

milanemila
27. sep 2023

@laurikalalinka no tak si zatlieskaj si uzasna a genialna rovnako ako tvoje dieta 🤦🏼‍♀️ chod to teda vysvetlit dietatu autorky, ze tvoja dcera uz nemala, tak ani ostatne deti uz nemozu mat 🙈 pre niekoho asi tie vacsie velkosti plienok predsalen vyrabaju 🤷🏼‍♀️

milanemila
27. sep 2023

Ja som pouzivala pampers harmonie pants, skoncili sme na cisle 4, ale maju aj 5 a 6

angel993
27. sep 2023

@laurikalalinka a vieš o tom že každé dieťa je iné? Toto sa nedá naučiť, dieťa k tomu musí dozrieť. Namiesto písania odveci komentárov si radšej naštuduj niečo o vývoji mozgu u detí.

denithestrange1993
27. sep 2023

@laurikalalinka vselijake su deti,aj so specialnymi potrebami. Nasa sa naucila az v 2,5 roku a mohli sme sa vsetci postavit na hlavu,neslo to.
Ja odporucam plienky babylove,fred and flo pants,aj lupilu boli fajn. Pampers som sa po novorodeneckom obdobi bala,dcera bola na nich citliva.

laurikalalinka
28. sep 2023

@angel993 dozrieť? Hm...by som chcela vidieť ci by aj naše mamy takto robili....keď museli prať plienky ale áno sme v modernej dobe,čiže pohodlnosť...tu nejde vôbec o to,že dieťa musí dozrieť ale v dnešnej dobe,sú 4 niekde aj 5 ročné deti a nosia pampers.

angel993
29. sep 2023

@laurikalalinka áno musí dozrieť, naozaj si niečo naštuduj o vývoji mozgu. Niekedy detičky "sedeli" od 4 mesiacov, "chodili" od 6 mesiacov. To asi tiež sú teraz mamičky pohodlné že nechávajú deti aby začali chodiť až keď sú na to pripravené a netlačia do ničoho.

laurikalalinka
29. sep 2023

@angel993 no mne študovať toto netreba,matka má dieťa viesť k tomu aby v sebe vytvorilo pud,že keď treba mu na WC pojde a nebude cikat do plienky,vidím ako deti netlačia do ničoho,že dieťa má plienky pomaly do 5 rokov,nevyslovuje slová normálne ale premaznane,ja nevravim,že to robia všetky mamičky,ja niesom dokonalá,ale počúvala som rady od starších,ktorí majú skúseností a mali pravdu

nafka0483
29. sep 2023

@laurikalalinka "...ze ked mu treba..." - presne na to musi dieta dozriet aby si uvedomovalo ze mu treba a bolo schopne ovladat zvierace cize potrebu zadrzar kym nepride k nocniku/wc.

Pretoze deti toto neovladaju, neuvedomuju si ze robia potrebu, telo to pusta automaticky. A to kedy to ovladanie a uvedomenie si pride, to je u kazdeho dietata ine, byva to medzi rokom az tromi rokmi (u zdravych deti).

Ale tebe to studovat netreba. Matka ma viest dieta k pudu. Pud je nieco vrodene, podvedome, pud sa naucit neda... perlis jedna radost.

laurikalalinka
29. sep 2023

@nafka0483 ja perlim? Deti to neovládajú, áno a ako sa to naučia jajaj keď im to dôjde v hlavičke,fakt skvelé,moderné novinky v tomto svete...ok máte pravdu.

jakubkoanjelik
29. sep 2023

@laurikalalinka pozrela by som sa na tie 4,5 ročné deti s plienkami čo tu spomínaš 😂 .

beata_k
29. sep 2023

@laurikalalinka Tak nam povedz kolko mesiacov si este s mopom chodila, kym si naucila dieta pudu?

beata_k
29. sep 2023

Autorka ved su aj babylove pants 6.

laurikalalinka
29. sep 2023

@beata_k nechodila naučila som na nočník,ráno keď vstala hneď som dávala na nočník a v dvoch rokoch bez plienok

laurikalalinka
29. sep 2023

@jakubkoanjelik by ste sa čudovala,koľko takých je,pretože je lepšie vymeniť plienky ako učiť dieťa na nočník.

beata_k
29. sep 2023

@laurikalalinka Takze nie v 1,5 ale v 2 rokoch. Lebo pripravene dieta to zvladne asi za dva dni, nie za pol roka. Len tolko k tomu tvojmu odplienkovaniu....

nafka0483
29. sep 2023

@laurikalalinka S tebou skoda reci, uz sme raz diskutovali o dojceni kde si si tiez isla tie svoje pravdy ze skor ako za 3 hodiny nekrmit lebo tak sa kedysi hovorilo a nase mamy tak robili a dobre bolo.

Dufam (alebo skor nedufam) ze si sa riadila tymi "mudrostami" skusenejsich a dieta si posadzala, obkladala vankusmi, drzala za ruky aby zacalo chodit, davala do pavuka, nechala vyplakat... 🤦‍♀️

lalala94
29. sep 2023

@laurikalalinka ,,ja niesom dokonalá,ale počúvala som rady od starších,ktorí majú skúseností a mali pravdu" - predpokladám, že dieťa si tiež nechala obložené vankúšmi v pasívnom sede už od šiestich mesiacov, aktívne tvoje dieťa používalo chodítko, keď začalo chodiť, tak si ho ťahala za ruky a ako bonus si ho nechala vyrevať v postieľke - tieto múdrosti často dávajú starší a podľa teba skúsenejší, ktorí majú pravdu.

lalala94
29. sep 2023

@nafka0483 dve minúty po tebe som napísala to isté. 😀

angel993
29. sep 2023

@laurikalalinka ja počúvam svoj materinský inštinkt a ten ma nikdy nesklamal. Pokiaľ som počúvala rady starších "skúsených" trpela som ja aj dieťa.
Čítam a zaujímam sa o vedecké poznatky ohľadom vývoja detí, nechcem svojmu dieťaťu spôsobovať traumy len preto lebo budem robiť ako niekto iný povedal.
Moje dieťa bolo odplienkovane, keď malo 1,5 roka bez jedinej nehody, za jediny deň. Dovtedy som ho nič neučila, bola som podľa teba pohodlná mama. Na nočníku nikdy predtým nesedel. Ale vnímala som ho, sledovala a cítila som, že je na to pripravený.
Ak by som sa riadila radami starších a od roka ho posadzala na nočník, tak by možno ešte v 3 rokoch mal plienky.
Takže píšem to opäť, naštuduj si niečo o tomto.

jakubkoanjelik
30. sep 2023

@laurikalalinka a aj také poznáš? Lebo ja síce poznám 5 ročnú s plienkami, ale tá má problém s črievkami. 4,5 ročnému decku by plienka vadila. Navyše takéto deti idú v dnešnej dobe do škôlky, kde plienku mať nemôžu ani tie mladšie. , nie to ešte deti v predškolskom veku 😀.

laurikalalinka
30. sep 2023

@jakubkoanjelik vážne,vadí dieťaťu v 4,5 roku,určite niee,a dieťa má prísť na to samo,že má ísť na WC? Veď to je smiešne,potom prečo sa mamičky sťažujú, že ich dieťa nechce sedieť na nočníku a nakupujú drahé nočníky čo svietia,hrajú,či si myslíš,že dieťa v jeden deň príde na to" aha dnes si sadnem na nočník", normálne mi rozum zástava,kde sa berú takéto múdre znalosti,škoda sa vyjadrovať,dnes to čo na nete a hlavne na fb,len to svätá pravda.

jakubkoanjelik
30. sep 2023

@laurikalalinka dieťa príde samé na to, že vie vylučovanie ovládať. Že sa ciká do záchoda mu máš potom ukázať ty . Ale nedať decku v roku a pol plienku a tváriť sa ako je odpliekované keď ho musíš na šerbel posádzať a zabávať ho tam je od veci. Odpliekované dieťa vie samo povedať, že potrebuje ísť na záchod nie že ty za ním beháš ako stopovací pes a čakáš kedy sa mu bude chcieť ,prípadne upratuješ ešte pol roka po dome mláky.

milanemila
30. sep 2023

@laurikalalinka ty si midra ako radio fakt 🤦🏼‍♀️ tak ja som dceru neposadzala nikdy na nocnik, iba sme jej vysvetlili naco sa pouziva, mali sme ho v obyvacke nech je na ociach a obcas ho pripomenuli. 2 mesiace pred druhymi narodeninami na neho zacala chodit sama. Ani sa na neho nepytala, proste si dala dole gate a isla a iba nas zavolala, ked bolo hotovo aby sme ju uzreli. Takze ano sama si to musela uvedomit a nemuseli sme ju nikam usadzat ani ucit ani nic 🤦🏼‍♀️