Ako povedať šéfke, že som asi tehotná

27. júl 2023

Ahojte,

prosím poraďte, ako mám zmierniť stres z toho, že chcem povedať šéfke, že som asi tehotná (dve čiary na teste ako svet..), potvrdené to nemám od lekára, ešte...(chcem mu zavolať, ale až keď to poviem jej aby to proste vedela...)
Len máme medzi sebou dohodu, že ak by k tomu prišlo tak jej to poviem.
No lenže ja som v takom strašnom strese, že keď s ňou volám alebo sa rozprávam trasie ma ako hada v tatrách. Nebolo to plánované proste sa to stalo 🙂 ...
Pracujeme na firme 2 som tu 5 rokov, prešla som si tu naozaj všeličím čo sa práce týka a teraz robím úplne všetko... Už pár krát sa vyjadrila, že nevie čo bude robiť ak náhodou odídem...
..možno je to detinské čo tu píšem, ale som v strašnom strese

lucka_ke
27. júl 2023

počkaj na tehotenskú knižku, potom jej ju prines a oficiálne to bude vedieť, dovtedy počkaj

emma2782
27. júl 2023

Nič by som jej nehovorila, kým nemám papier od lekára - potvrdenie. Potom oficiálne písomne oznámiť.

dadis
27. júl 2023

nenahraditelnych su plne cintroriny..nemaj strach..nahradu si najde, skor si nyslim, ze po materskej sa nebudes mat kam vratit..

ness222
27. júl 2023

Ahoj, tak ja by som to v prvom rade sefke urcite nehovorila predtym ako vobec pojdes k lekarovi, pretoze 2 ciarky na teste neznamenaju, ze tehotenstvo dopadne dobre. Kludne ti lekar moze na prvej-druhej navsteve povedat, ze ide o neprosperujuce tehotenstvo. A vlastne by som urcite pockala do konca prveho trimestra, kym riziko potratu klesne na minimum. Stale sa mozes tvarit, ze si o tom nevedela, nema ti to sefka ako dokazat.

kris_tin257
27. júl 2023

Treba počkať kým prejdes prvým trimestrom keďže stat sa môže všeličo a potom jej priniesť potvrdenie od lekára, nič jej tak skoro ešte nehovor. V prvom rade choď k lekárovi

lvulik
27. júl 2023

Porodis za 9 mesiacov, nie za týždeň, takže nerozumiem, prečo ten zhon.
Najprv navštív lekara, nech ti potvrdí, ze je všetko v poriadku, počkaj do vystavenia tehotenskej knižky a potom to oficiálne oznam. Stále budú mať minimálne 4-5 mesiacov na to, aby za teba našli náhradu.

katarinaforever
27. júl 2023

Som presne v tej istej situácii ale v pondelok končím 3 mesiac tak to oznámim presne po kontrole u lekára. Určite pockaj - viem aké to je hlavne mám pocit že už to je trošku vidieť 🙂)

zeldia
27. júl 2023

Zamestnávateľovi by som to oznámila 4-5 mesiaci tehotenstva skôr nie. Môže sa všeličo stat sústreť sa na seba a nie na šéfku.

ness222
27. júl 2023

A mala by si sa hlavne upokojit, pretoze stres dokaze napachat velmi vela skody a myslim ze ti to za to v tehotenstve nestoji, stresovat sa pracou, kazdy clovek je nahraditelny 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lvulik
27. júl 2023

Ešte dodam, aby som len nemudrovala - svojmu sefovi som to v súkromí, nie oficiálne, povedala tiež skor.. Ale len kvôli tomu, ze sme mali v začiatkoch s drobcom dosť vážne problémy a potrebovala som robiť max z domu, tak aby to pochopil... Cize v tomto prípade by som samozrejme povedala aj skôr, ak potrebuješ tomu prispôsobiť tvoju prácu a pracovnú dobu.. Drzim palce, nech je všetko ok 🍀

kvetinka75
27. júl 2023

a z akého dôvodu sa jej to bojíš povedať? Nechápem v čom je problém. Počkám na knižku a veselo napochodujem, že som tehotná a hotovo. VEď pôjdeš len na materskú. A nevieš čo sa stane, možno sa budeš chcieť vrátiť skôr alebo pracovať na polovičný úväzok. Veď neodchádzaš na vždy.

zeldia
27. júl 2023

@elizabet173 tak aspon si to nemusela ísť “oznamovať” oznámilo sa to samo😉

kristinka92
27. júl 2023

určite nič neoznamuj len tak slovne dopredu! nebudeš mat status tehotnej zamestnankyne a môže ta vyraziť. aj napriek tomu že máš dobrý vzťah so šéfkou. nikdy nevies ako sa môže zachovať, aby si nebola nepríjemne prekvapená. lebo keby ta teraz vyhodí, už sa tak lahko nezamestnas a problém budeš mat ty zbytočne. neriskuj

peter0123
27. júl 2023

Nestresuj, škodí to bábätku. Ak sa bojíš povedať napíš oficiálne dopis, prípoj knižku daj doporučene.

obleckodogymu
27. júl 2023

Dokým dostaneš teh.knizku, čokoľvek sa môže stať. Tým nechcem nijako strašiť, ale takáto informácia sa skutočne zvykne v práci oznamovať až keď je to najrizikovejšie obdobie za tebou 😊

tinka_1807
27. júl 2023

@dadis Tak ako ti radia ostatné baby. Pockaj. Minimálne do prvej kontroly u lekára. Pretože stať sa môže hocičo, prvé 3 mesiace sú vždy veľmi krehké. Okrem toho kamoška napr. mala mimomaternicové ... To samozrjeme ťa nechcem strašiť, len naozaj toto je informácia, ktorú si chvíľku uchovaj pre seba (ak nemáš nevoľnosti). Oznamovala by som najskôr po prvej kontrole u gyn. Skôr určite nie. Ale aj prvý trimestri je ešte vždy taký "rizikový" ... Takže eidealme až po 12 týždni.

janetinka27
27. júl 2023

ahoj, neponahlaj sa. je to tvoja sefka, si jej podriadena, cize ona tam potrebuje mat v prvom rade schopneho cloveka a nezalezi na tom, ci si to ty alebo niekto iny. ked jej oznamis tehotenstvo, bude hladat zastup, najde ho a zivot pojde dalej. vsade je to tak. daj sa do kludu, zameraj sa na seba, svoje zdravie a vo vhodnom case to oznam sefke. teraz urcite nie.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
27. júl 2023

Len tak slovne neoznamuj nič. Ak, tak oficiálne, písomne po návšteve lekára. Nečakala by som do konca 3.mesiaca,aj tak budeš chodievať k lekárovi, nodiť P od gynekológa. A ak máš prácu nevhodnú pre tehotné , tak by to mal vedieť.

dianka3
27. júl 2023

@kris_tin257 presne ako píšeš nič by som nevravela pokiaľ nebudem mať istotu ze všetko je ok. Ja som to tiež tak zažila, dve čiarky na teste tešila som sa ale v práci som nič nepovedala a asi 2 týždne po pozitívnom teste a návštevy lekára všetko skončilo... tehotná som bola ale bolo to mmt 😞

miriam11
27. júl 2023

Povedz, až keď bude tehotenská knižka. A si v omyle - každý jeden je nahraditeľny. Poriesi sa aj tvoja náhrada. Veď bude 9 mesiacov času na to... kľud hlavne

simca06022011
27. júl 2023

treba ti papier od lekara, zbytocne bez toho budes nieco riesit, ked to este nemas potvrdene. A potom jej to hned oficialne aj pisomne nahlas. Aby ste mali doklad. Treba jej dat vediet v podstate cim skor, aby ste zacali riesit nahradu/zaucat/pripadne sa dohodnut ako budete fungovat, kolko chces byt doma atd. NEmas co byt v strese, treba proste riesit veci ako su. Najskor ries lekara, vydrz a potom sefku.

alison11
27. júl 2023

@elizabet173 Presne aj ja som také tehu mala pri oboch sotva som sa do obeda pozbierala čo mi bývalo od 6tt zle.Aj som bola na rizikovom v nemocnici pri prvom.Každá to má ináč.

nelca0510
27. júl 2023

Neoznámuj to,prečo by si mala. Ja som oznámila v 5 mesiaci,som to poriadne maskovala. Počkaj do na tehotenskú knižku/potvrdenie od lekára. To,že máš 2 koľajnice ešte nič neznamená. A inak,každý je nahraditelny. Niekedy sa len náhrada ťažšie hľadá. To je všetko.

olimuc
27. júl 2023

Ja som to oznamila v 5 a porodila v 7 a do firmy som sa nevratila… stres urobil vela. Mala som byt mudrejsia 🤷🏻‍♀️

elysiacik
28. júl 2023

Nestresuj sa, nerieši, choď za ňou až keď budeš mať knižku, vopred by som nešla. Aby zbytočne ešte nejaký nátlak nezačala na teba vytvárať alebo čosi. Dopraj si kľud.