PN a pracovný pomer

18. jan 2023

Ahojte
Som PN a dohodli sme sa so šéfkou, že ukončíme pracovný pomer dohodou.
31.1.2023 mi skončí.
Hľadám si prácu avšak pravdepodobne vtedy budem stále na PN.
Chcem sa spýtať, po skončení musím ísť na úrad práce alebo ostanem len ďalej pn?
Resp. môžem počas PN podpísať zmluvu s iným zamestnávateľom?

aliaray1
18. jan 2023

Po skonceni PN nie si povinna sa hlasit na urad prace, ale ak sa neprihlasis a nieco by sa stalo, napr. by si nenastupila do prislubeneho zamestnania, zmeskas uradnu lehotu na prihlasenie a nebudes poistenec statu (vtedy si myslim samoplatca zdrav.poistenia).

Ano, pocas PN mozes podpisat prac.zmluvu, ale v den nastupu do prace uz nemozes byt PN.

autor
18. jan 2023

@aliaray1 ale po skončí prác pomeru ak som ešte stále PN úrad nemusím riešiť, však? Až keď mi teda skončí PN a nemám inú prácu.
Chcela by som to vyriešiť tak aby to bolo vykryté, skončenie prac. pomeru počas PN, ďalej Pn, podpísanie inej zmluvy a teda ukončenie PN

alenah31
18. jan 2023

pokiaľ bude PN trvať aj po skončení PP na ÚP sa hlásiť nebudeš. Novú PZ podpísať môžeš, v deň nástupu do nového PP už ale PN musí byť ukončená...napr. nastupuješ 1.5., PN musí byť ukončená 30.4.

luliu
18. jan 2023

Ako budeš ako PN chodiť na pracovné pohovory?

alex49
18. jan 2023

Pokračuješ v PN a po skončení sa zaevidujes na up a budeš si hľadať robotu.

alenah31
18. jan 2023

@luliu ona má prácu prisľúbenú - nikam nebude chodiť. Ostatne aj toto je možné pokiaľ počas PN určí lekár vychádzky. Už som tak prac. pohovor riešila - čas sa určil podľa vychádzok potencionálneho zamestnanca.

sonnenshein
18. jan 2023

@luliu Napriklad online.

aliaray1
18. jan 2023

Ano, presne ako pises. PN moze trvat aj po skonceni a pocas PN pocas vychadzok mozes chodit aj na pohovory. Urad prace riesis az potom, ked skonci PN alebo vobec, ak sa PN ukonci den pred nastupom do zamestnania (1.prac.den)