Absencia menštruácie a Euthyrox

simonatka
5. okt 2022

Ahojte hľadám niekoho,kto má podobnú skúsenosť, chcela by som vedieť váš názor alebo radu. Mám 25 rokov, menštruáciu už nemám 7 mesiacov. Gynekológ zistil ze mam zvysenu tvorbu muzskych hormonov tak ma poslal do Ľubochne na vyšetrenie, (tam to vyvrátili) a zistili mi problem so štítnou žľazou a nasadili mi Euthyrox 25,poslali ma k endokrinologovi v nasom meste. Ten povedal ze ten problem je len malinky, ze by som ani nemusela uzivat tabletky, ale že v malinko pripadoch sa deje ze pri takomto malinkom probléme žena stratí menzes. Gynekológ povedal že do mesiaca od užívania ak neprídu mam prísť. Mesiac prešiel neprišlo nič.. A moja otázka znie či je možné že by som mohla byť tehu,nedávali sme si s priateľom pozor, keďže mám takýto problém. Už neviem čo mám robiť doktori nič pomaly nevedia povedať a iba si ma prehadzujú..

simonatka
autor
5. okt 2022

Ešte dodám že ten Euthyrox užívam

veverickav
5. okt 2022

Ahoj, vies aj hodnoty stitnej z lubochne?

simonatka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabrielachochulka
5. okt 2022

@simonatka ahoj, ja som len zvedava, padaju ti vlasy?

simonatka
autor
5. okt 2022

@veverickav snáď to je vidieť

simonatka
autor
5. okt 2022

@gabrielachochulka našťastie nie

adrianka7d
5. okt 2022

@simonatka ahoj ja ti neviem odpovedať len ma zaujíma ci si bola v tej lubochni ak ano ci sa nepodelis o to ako to tam funguje, mna to caka coskoro.

simonatka
autor
5. okt 2022

@adrianka7d ahoj, je to tam ako na beziacom pase, prides vonku 50 ludí a volaju dovnútra vsetkych naraz podla toho na kolku si objednana tak cakas v rade postupne "prijmaju ludi" povies aky mas problem a poslu ta mozno na krv a k doktorke. Maju to tam zorganizovane, jedne výsledky som vedela hneď na druhé som musela pockat 2 hodiny.. ale to je moj pripad. Kolegyna bola do hodiny vybavená🙂

adrianka7d
5. okt 2022

@simonatka jaj tak ja mam ist na hospitalizaciu takze to bude asi ine... Mam stoho strach mam dve male deti, aj ti nastavili nejaku liecbu ci len ten euthyrox ten beriem aj teraz.

kabba
5. okt 2022

A nezistili ti polycysticke vajecniky? Lebo vtedy byva zvyseny testosteron a nechodi menstruacia… ja mam tiez pcos a aj so stitnou problem a tiez mi menzes niekedy aj polroka nepride 🤷🏻‍♀️

simonatka
autor
5. okt 2022

@kabba tak to mi nezistil,🤔 ale rozmýšľam, že zmenim gynekológa lebo koľko krát ani sám nevie aký mám problém, pritom všetko je v karte napísané..

kabba
5. okt 2022

@simonatka skus sa opytat na ten pcos, mozno bude to problem. A dovtedy, nez si zacala uzivat euthyrox, tak si mala pravidelnu ms?

simonatka
autor
5. okt 2022

@kabba ono to trva uz druhý rok co mi to hapruje. Minuly rok mi ms neprisla cca 3 mesiace tak mi dal antiku na pol roka ms pravidelna ale iba 3 mesiace po vysadení.odvtedy nič ani kvapka do teraz. Tak som za nim zasla a poslal ma do tej lubochne.

kabba
5. okt 2022

@simonatka tak to nebude teraz tym euthyroxom, naozaj si daj spravit testy na pcos. Skus si o tom aj nieco ine precitat, ci nemas viac priznakov, napriklad mastnu plet a vlasy, zvysene ochlpenie (tvar), a pod.

babydesire
6. okt 2022

@simonatka ak mas podozrenie na tehu, sprav si test euthyrox uzivaj, je dllezity v tehu ak mas problem so stitnou...myslim si vsak, ze skor pcos ako pisu baby...

andrea_82
6. okt 2022

@adrianka7d prečo máš z hospitalizácie strach? Ja som tam bola pred 20-timi rokmi, ešte na detskom oddelení a bolo tam super. Okolie je krásne, veľa som chodila na prechádzky. Deti bez teba vydržia, aj keď to možno bude ťažšie, najdôležitejšie je tvoje zdravie. Musíš byť zdravá ty, aby si sa mohla starať o rodinu.

@simonatka ja beriem euthyrox už skoro 30 rokov, od svojej puberty. Určite ho nevysádzaj bez konzultácie s endokrinológom. Predpokladám, že budeš teraz chodiť na kontroly. Ja mávam celý život problémy s menštruáciou, aj keď takéto dlhé vynechanie som nezažila.

simonatka
autor
6. okt 2022

@andrea_82 Nemam v pláne ho vysádzať určite, na kontrolu endokrinolog povedal že za rok mám prísť.

simonatka
autor
6. okt 2022

@babydesire test zrobeny ale asi negat, ducha si len asi domýšľam. Jasne ze ho uzivat budem aj dalej.

simonatka
autor
6. okt 2022

@kabba nie ja ho uzivam len mesiac aj niečo.. ms nemám siedmi mesiac už

veverickav
6. okt 2022

tiez si myslim, ze to stitnou nebude. 7 mesiacov je dost, mne tiez haprovalo kvoli stitnej,,, ale tak ze prislo inokedy v mesiaci kedy malo....popripade mesiac vynechalo, ale to bol len mesiac. urcite to ries s inym gynekologom. drzim palce.

karush
6. okt 2022

@simonatka Ako vyvratili zvysenu tvorbu m. hormonov, ved DHEAS mas zvyseny a androstendion tam ani nevidim. U mna sa zvysenie riesilo dost podrobnymi testami v ramci hospitalizacie ako mozna dalsia diagnoza.

simonatka
autor
6. okt 2022

@veverickav ďakujem, zvažujem to pôjdem k inému a uvidím

simonatka
autor
6. okt 2022

@karush Vidíš, a "odborníci" v Lubochni povedali že to zvýšené nemám :/ ja neviem už čo robiť, asi zmenim gynekológa..

karush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karush
6. okt 2022

Odporucam to fakt doriesit, moze tam mat vplyv na to aj ACTH, lebo kortizol mas tiez hranicny. Robi sa potom sktateny test so synacthenom, 2dnovy dexametazonovy test a ja som mala aj MRI nadobliciek. Gynekolog ti v tomto velmi nevie pomoct, az vtedy, ak by sa na endokrinologii vylucili vaznejsie priciny, tak on by ti predpisal antiku.

simonatka
autor
6. okt 2022

@karush tak neviem za kým mám ísť v Lubochni povedali ze mam ist za svojim endokrinologom a moj povedal ze vsetko v ppriadku mam dalej uzivat euthyrox a vidime sa o rok. Gynekolog ze ak pride ms je vsetko ok ak nie tak ze mi da tabletky..

karush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karush
6. okt 2022

@simonatka Vazne nerozumiem tomu pristupu, ved dookola sa tam na oddeleni riesia taketo pripady a ten dhea sulfat mas zvyseny, androstendion nevysetreny, (17ohprogesteron s pregnenolonon tiez nie), tak potom ako vylucili problem s muzskymi h.? Sustredili sa na stitnu a vsetko teraz pripisme jej, dokonca aj ft4 mas v poriadku, takze ziadna zavazna porucha stitnej zlazy.

simonatka
autor
6. okt 2022

@karush vysetrovala ma dr. Šmoldasová.. tak ja neviem už čo robiť.. riešiť to s gynekologom keď endokrinologovia na mňa kašlú či ako :/

adrianka7d
6. okt 2022

@andrea_82 ano ja viem ze to bude v pohode, ale neviem ako to zvladne mon dvojročný je namna dost naviazaný takže hlavne koli tomu som v strese. Ale viem ze to nejak zvladneme.