Aké vyšetrenia ste absolvovali po opakovaných potratoch?

hwiezdinka
8. okt 2013

Som po 3 spontánnych potratoch, zakaždým som otehotnela prirodzene, ale žiaľ nepodarilo sa to udržať. Prosím napíšte vaše skúsenosti. Ďakujem.

cuculik1
8. okt 2013

mam za sebou 4, teraz som tehu 5 krat a uz sme sa konecne dopracovali do 8 mesiaca. urcite absolvuj hematologiu, ak to este nemas za sebou, mna na hemato poslali hned po prvom potrate, potom samozrejme genetiku obaja a ty taktiez reprodukcnu imunologiu a vysetrenie stitnej zlazy. taktiez by si mala ist aspon na 3d utz maternice, ci tam nemas nejaký polyp ci myom a v neposlednom rade ti urobit hormonalny profil. no a partner vysetrenie spermiogramu s fragmentaciou DNA. Aj ked ma muz dobry spermiogram , ale ma vysoku fragmentaciu DNA spermi, ta moze sposobovat potraty...

beruska2327
8. okt 2013

ahoj. ja by som len doplnila k odpovedi od cuculik, ze na hemato si daj vysetrit okrem trombofilnych stavov aj lepivost krvnych dosticiek - mne to nespravili automaticky, musela som ist druhy krat. skus aj potravinove alergie, napr. celiakia moze sposobovat potraty a nemusi sa ti to ani prejavit typickymi priznakmi. na repro imunologiu chod na tu podrobnu do BA alebo KE, lebo mne dal najskor doktor vysetrit iba tri zakladne veci v CARe. Na tu komplexnu repro imunologiu som sa musela pytat sama (btw, napr. v Medirexe su schopni ti vysetrit aj tie potravinove alergie, tak skus sa obratit rovno na nich). Plus si daj vysetrit zoonozy z krvi, to ti spravi aj gyndos (chlamydie, boleriozu, atd. - to je cely subor toho, co vysetruju.)

jankahanka
8. okt 2013

ahoj @hwiezdinka, casto sa stane, ze toto vsetko vyjde negativne (napr. moj pripad). V takom pripade by sa aj tak mala robit prevencia v podobe minimalne injekcii Fraxiparinu (aj ak ti na hematologii nic nenajdu), a progesteronu (Utrogestanu) kvoli imunitnym zalezitostiam. Treba sa na to informovat, lekari to casto nepovedia automaticky. Ak chces viac info, napis mi IP. Vela stastia!

janduska
8. okt 2013

Ja som takisto po 3 potratoch (MA), mam za sebou len hematologiu a pri 3. tehu som si pichala Clexane, ale zial nepomohlo :( Teraz sa informujem a chcela by som ist na vysetrenie na reprodukcnu imunologiu do Prahy k mudr. Madarovi. Drzim palce vsetkym.

matita
8. okt 2013

baby to zhrnuli velmi dobre. u nas sa takmer na kazdom vysetreni objavila nejak drobnost, ktora vsak podla lekarov nemohla sposobovat potraty a nakoniec po rokoch (az po porode) sa zistila aj celiakia. takze z kazdeho rozku trosku. ale napriek tomu mam jedneho krasneho chlapca po 7 rokoch. takze hlavu hore. zazraky sa deju. drzim palce.

mmattulik1
9. okt 2013

jankahanka:u nás to bolo podobne všetky vyšetrenia negatívne ,tak som začala riešiť imunitu ,alergie a prostredie v ktorom žijem.
Za MUDr.Madarom sme boli tiež a pomohol nám čo sa diagnostiky týka ,veríme že čoskoro prídu dobré správy aj k nám...veľa síl prajem všetkým

alienka000
9. okt 2013

Suhlasim s dievcatami, zacat treba minimalne na hematologii. A urcite je potrebne nech tam idu zeny hned po prvom potrate.! Ja som mala MA teraz v juli, gyneko ma nechcela nikam poslat, tak som sla za obvodnou a ta ma poslala. Obvodna mi este sama od seba urobila krvne testy na vsetko co ju napadlo - oblicky, pecen, cukor, biele krvinky. Vsetko vyslo ok. Plus je dobre si s obvodnou urobit celkovu rodinnu anamnezu a opytat sa v rodine na choroby - tak som napr zistila, ze v rodine mame viac pripadov problemov s krvou a trombozou. Na hemato mi robili na trombofiliu tusim, ale cim viac si popytas, tym lepsie. Vysledky este cakam. Po 3 potrate by ta gyneko mala uz automaticky poslat aj na genetiku 😉

jessie222
9. okt 2013

suhlasim so vsetkymi, ani mi nic ine nenapada, co viac si dat este vysetrit...Akurat chcem povedat, ze po 1 potrate naozaj robia problemy s vysetreniami, kedze v tomto pripade to nechcu preplacat poistovne...ved je to "iba" prvy krat ☹

katkarv
9. okt 2013

Ja som po troch detoch mala 2xMA a tiez ma gyndos nechcel nikam poslat,az moja obvodna,no nikde nic nenasli,ani na genetike a potom sa podarilo a dnes mam 18mes.dcerku.Ale som rada ze som vsetky vysetrenia absolvovala.