Hematologické vyšetrenie po opakovaných potratoch

vranka88
27. okt 2017

Ahojte, prosím Vás, tie čo máte/mali ste opakované potraty a šli ste na hematologické vyšetrenie. Viete mi prosím napísať, čo všetko by malo obsahovať dané vyšetrenie k tomuto problému? Viem len všeobecne, že trombofilné stavy, zrážanlivosť krvi, lepivosť krvných doštičiek... Nemáte niektorá presný rozpis, ak ste mali aj výsledky? Máte niektorá skúsenosť s Iscare? Chcem si tam dať spraviť odbery, a potom ísť k odborníkovi na konzultáciu, tak aby som mala všetko kompletné. Ďakujem za Vaše rady.

sadika
27. okt 2017

@vranka88 kev ti vezmu aj v Hemomedike. Staci odpurucanie od obvodacky. Ja som mala od internistu ale potrebovali od obvodaka tak len slahla peciatku a bolo. Vysledky do 2 tyzdnov hotove

petra2681
27. okt 2017

@vranka88 tych vysledkov je velmi vela, ja som mala vysledky na celu A4, velmi som im ani nerozumela. Kazdopadne si daj urobit vsetky trombofilne mutacie, ak by vysli niektore pritomne, urobia ti hlbsi rozbor, oni presne vedia, co je ok a co uz nie a plus si daj urobit aj syndrom lepivych krvnych dosticiek. Ako pise sadika, na kazdej hematologii ta s listkom od gynekologa, prip. ineho lekara zoberu... vysledky su do 2 tyzdnov...

eliskaevicka
28. okt 2017

Mne na hemato brali skor na mutácie 10 ampuliek krvy , na rieš on čakala 4/5 týždňov . Tie boli v pohode , ale ešte mi zobrali na Lepive doštičky . Teba tie som čakala dva týždne . Počas toho som otehotnela , takze hneď mi nasadil liečbu . Všade ke to asi iné .

sadika
28. okt 2017

Ano,na obyc.hemetologii to trva dlhsie. Aj mne to znamy z hematologie potvrdil,vravel ze niekedy az 6-8 tyzdnov lebo sa to odosiela na specializovane pracovisko. V centrach na porychy krvotvorby to spravia do 2 tyznov. Len sa treba objednat. Mna to stalo 10 eur a sla som hned na druhy den po zavolani tam ze co a ako.

vranka88
autor
28. okt 2017

@sadika
ahoj, v tej Hemomedike sa aj špeciálne na to zameriavajú, resp. vedia sa, keď im povieš aký máš problém? A spravia iba odbery a výsledky alebo tam je aj odborník na konzultáciu? Ďakujem.

vranka88
autor
28. okt 2017

@sadika
a ty si bola teda konkrétne v tej hemomedike? ja som z BA. ja som si chcela dať spraviť odbery v Iscare, ale oni nemajú potom odborníka na konzultáciu.

vranka88
autor
28. okt 2017

dakujem za skusenosti dievcata 🙂 pozeram, ze vy uz stastne cakate, tak prajem vela zdravia hlavne!

vranka88
autor
28. okt 2017

Inak baby, keď sa vás tu môžem opýtať, asi máte viac potratov za sebou, keď ste reagovali, dávali ste si robiť aj repro.imunologické vyšetrenie? či ste len toto hematologické a tam vám niečo zistili- ďakujem

sadika
29. okt 2017

@vranka88 V Hemomedike sa specializuju na poruchy krvotvorby, tam su vsetci specialisti a maju aj svoj labak. Pred odberom sa ma lekarka spytala ze co a ko,ale mala na odporucani napisane ze co konkretne chceme vysetrit. A potom kedze nic nezistili,nastastie mi len vysvetvytvetlila vysledky a zazelala vela stastia s tym ze hura do dotoho.Pozri si ich stranku,sidlia v Petrzalke.

karamelkax
29. okt 2017

My sme sa rozhodli v juni pre Iscare v Ba keď sa nám nedarilo dieťa 2 roky, keď sme tam prišli rovno nám porobili vyšetrenia z krvi a mne hneď zistili vrodenú trombofilnu mutáciu a antifosfolipidove protilátky, ja mám pocit že tam to robia automaticky, všetko vysvetlili, a povedali že hneď ako otehotniem budem si musieť pichať fraxiparin celé tehotenstvo, tak aj je, som tehu, už má odoslali z Iscare späť k mojej obvodnej genekologicke a ona má hneď poslala este na kontrolu tej krvi do Hemomediky.

karamelkax
29. okt 2017

Bola som prekvapená že v tom Iscare sme nič neplatili za všetky tie mozne vyšetrenia, iba muž 30€ za spermiogram, všetko hradila poisťovňa, ale tuším iba do 38 rokov veku ženy...

vranka88
autor
29. okt 2017

@sadika
dakujem, kukala som uz vcera, tak teraz vaham, ci sa k nim objednat rovno alebo to cez ten Iscare riesit. Tam si nieco aj platila, ci to slo cez poistovnu? a ako dlho si cakala na termin tam?

vranka88
autor
29. okt 2017

@karamelkax
Aj ja som bola prekvapena, ze netreba im nic platit v tom Iscare, len nejake doplatky, ked budem chciet nejake komplexnejsie vysetrenie - napr. pri stitnej zlaze. A kedze si ty bola potom aj v tej Hemomedike, tak myslis, ze kde sa viac oplati ist - je to tam nejako komplexnejsie? Ja som sla do Iscare hlavne kvôli vysetreniam reproimuno, potom s výsledkami som objednana k dr. Dzurillovej. Ty si si nedavala aj tieto vysetrenia? Len mi z Nitry povedali, ze aj muz musi mat komplex repro.imuno, nielen spermiogram, tak cakam od nich na odpoved, ci nam vedia aj toto komplexne poriesit. Dakujem.

A neviete mi este poradit, neviem si predstavit, kolko krvi beru pri tych odberoch 🙂 ci mimozu naraz imuno aj hematologicke odobrat? Dakujem Vam.

sadika
29. okt 2017

@vranka88 nic som neplatila okrem 10 e za prednostne vysetrenie,co bolo na druhy den po zavolani tam. Bolo to v 2014

karamelkax
29. okt 2017

@vranka88 No ja do tej Hemomediky idem len teraz o týždeň 6.11. takže ešte neviem ako to tam chodí, uvidím čo zistím, ja to beriem,že viem už čo mi je, a idem tam len na akúsi kontrolu, či nemám krv príliš riedku a či je dostatočná tá dávka fraxiparinu, čo beriem, ale zaskočili má upozornením že mám ráno vypiť pol litra vody, tak uvidím na čo všetko mi budú brať krv. Nám v Iscare už potom nerobili nejaké špeciálne imuno vyšetrenia, lebo ja som teraz zrazu spontánne otehotnela ešte než sme stihli ísť na prvé IUI a jedno dieťa už máme.

vranka88
autor
29. okt 2017

@sadika
oki, dik za info 🙂

vranka88
autor
29. okt 2017

@karamelkax
a termin ti dali za kolko, cakas dlho? Ja som teraz po 2 potrate a kyrete, tak kym sa dam dokopy, tak stihneme tie vysetrenia. Chcela by som ich podstupit, kedze uz sa bojim a nechcem ist do toho, ked nebudem vediet, preco sa to deje. A prve tehu si mala teda bez problemov? Sranda, ja som si myslela, ze tieto veci, teda ked ti zistia nejaku "vadu", tak ze to je uz staly davny stav, nie ziskany. Tak ti drzim palce nech ti pekne vyjde tehu, super, ze sa vam podarilo spontanne. My nemame problem s otehotnenim, len teda s donosenim :(

zibi
29. okt 2017

@vranka88 choď k dragulovej keď si z BA je super odborníčka a určite aj reprodukčnú imunológiu keď potracas

vranka88
autor
30. okt 2017

@zibi
áno, som ku Drakulovej objednaná, ale ž v polke decembra :( To sa mi zdá ako hrozne dlhý čas, preto váham, pretože o dva týždne by som vedela mať termín u dr. Čechovej alebo v Hemomedike. Neviem, ako sa mám rozhodnúť, keďže potom ešte aj dlho budem čakať na výsledky... :( Vy by ste sa podľa čoho rozhodovali, keď ja by som to chcela mať do 3 mesiacoch uzavreté, aby sme mohli prípadne pokračovať v snažení...Ovšem, keď budeme mať aj výsledky a riešenia, ak sa podarí. Takto s Drakulovou by sa mi to pretiahlo pomaly do februára. :( i keď ona je tiež som počula veľká odborníčka v tomto.

vranka88
autor
30. okt 2017

Náhodou, prosím vás, nemáte niektorá email na p. dr. Drakulovú? Nie do Synlabu. Ak by náhodou sa niekto našiel... ďakujem

tamarka9
30. okt 2017

@vranka88 ahoj,ja som tiež po potratoch,bola som v hemomedice a tam komplet vyšetrenia urobili a potom konzultácia s lekárkou,tá mi odporučila starostlivosť u hematóm počas tehu. Neviem,či sa to už zmenilo,no oni sú jediné pracovisko v BA,kde robia testy na syndróm lepivych doštičiek. Voľakedy to robila aj Antolská,no keď som sa tam chcela objednať,povedali,že sa im pokazil stroj a neočakávajú,že by sa opäť spojazdnil. To bolo niekedy v lete tento rok.

zibi
30. okt 2017

@vranka88 no neviem ona je top v tomto..ale ked nechces cakat chod inde
Ono vacsinou davaju heparin a aspirin.na vsetky hemato veci.a v centrach davaju aj preventivne.nie je to nic hrozne. Ked otehotnies prirodzene,tak viem,ze robia aj tak baby, od ovu do ms si pichaju heparin.

A reprodukcnu imuno mas?tam je vacsi predpoklad daco mat ked sa potraca

vranka88
autor
31. okt 2017

@zibi
hej hej, tiež ju beriem zatiaľ z počutia za top, aspoň teda tu v mojom okolí. 🙂 Na repro imuno sa chystám na odbery o dva týždne, a potom konzultáciu budem mať asi v januári u dr. Dzurillovej. No som zvedavá, čo sa nájde, človek by si myslel, že je zdravý, no a nájdu ti asi hocičo, hlavne aby sa to vyriešilo a už neopakovalo, lebo nemám už toľko odvahy do toho ísť.
ty máš aké skúsenosti? tiež si riešila tieto alebo podobné problémy?

vranka88
autor
31. okt 2017

@tamarka9
aha, to neviem, že sú jediné centrum, môže to ale fungovať tak, že k nim posielajú na rozbory, lebo aj inde ti na to odoberú, aspoň čo som sa na to opýtala. a ako si dopadla nakoniec?

zibi
31. okt 2017

@vranka88 ano aj riesim stale,kludne napis ip ked budes potrebovat

tamarka9
1. nov 2017

@vranka88 mne ani odbery nechceli urobiť, musela som ísť priamo tam. Výsledky boli pozitívne u mňa. Pre istotu sa na to konkrétne opýtaj lekárky.

jajawka
1. nov 2017

Mne lekarka dala vymenny listok konkretne na vysetrenie syndromu lepivych dosticiek. Raz som potratila a potom nemohla otehotniet. Objednala som sa v Home medike v Martine (je ich 5 na Slovensku). Objednanie trvalo dlhsie a vysledky boli za 2-3 mesiace. Brali tusim 12 skumaviek krvi. Ten syndrom mi bol zisteny, nasadili mi Anopyrin 100, ktory uzivam kazdy den a od ukonceneho 32 tyzdna prechadzam na Fraxiparine. Otehotnela som este v tom mesiaci ako som zacala anopyrin uzivat. Ten prvy potrat - anembryomola mohol byt zapriceneny prave tym, ze krvna zrazenina obrazne povedane "udusila" plod. Aspon tak mi to lekarka vysvetlila. Ale samozrejme to mohla byt len nahoda. Pocas tehotenstva som v Home medike kontrolovana, beru mi pravidelne krv. Za vysetrenia som nikdy neplatila.

karamelkax
1. nov 2017

@vranka88 Termín v Hemomedike mi dali o týždeň ako som tam volala, ale "heslo" pre rýchly termín bolo tehotná 😃 neviem koľko sa tam čaká bežne. Prvé tehu som mala v pohode, to že mám nejakú vrodenú genetickú trombofilnu mutáciu som netušila, doktor povedal že pri prvom som mala fakt šťastie že sa nič nestalo...a až keď sa nedarilo druhé, mi zistili že okrem tej vrodenej mám ešte novo získaný trombofilny stav - tie antifosfolipidove protilátky, a pravdepodobne ich žena môže získať aj tak že po pôrode je telo unavené, zničené, oslabené, vycucane, ak sa žena o seba nestará (ale ktorá má čas???), nestravuje sa riadne, tak aj imunita môže zahaprovat a ja som po pôrode postupne stale chorlavela a chradla a keď malý nastúpil do škôlky, tie obyčajné skolkarske bacily ma totálne zložili a ja som išla z jedného infektu do ďalšieho, nevedela som sa z ničoho vyliečiť, nevládala som, a teda výsledok toho všetkého môže byť aj novo získané autoimunitné ochorenie...aj ja ti prajem nech sa skoro tesis z tehulkovania a určite tlač a dozaduj sa vyšetrení aby si vedela čo ti je...

vranka88
autor
1. nov 2017

@karamelkax
ja som tam tiez volala a dali by mi termin o dva tyzdne, tak je to tam celkom v pohode 🙂 ale som zatial dohodnuta k dr. Drakulovej napokon, tak este si pockam, i ked sa tazko caka. kazda asi chceme vediet hned, co nam je a vyriesit to cim skor. a clovek sa toho tolko dozveda, myslela som si, ze to su vsetko vrodene problemy, ale "super" ze ich vieme pocas zivota nachytat. tazky zivot nas zien 🙂 drz sa hlavne a vela zdravicka!! som zvedava na ten moj "rozsudok"

vranka88
autor
1. nov 2017

@jajawka
a to hned mala podozrenie prave na ten konkretny problem? mna vseobecne predpisala na hematologicke. a teda mali by mi aj toto zistovat. znie to tak hrozivo, tak, ze sa vlastne stale priamo alebo v kutiku duse obavas, ci bude vsetko ok