Antibiotiká Amoksiklav a hnačky

valika85
28. sep 2018

Dobrý deň chcem sa opytat bola som pred troma týždnami v nemocnici na to ze som mala hnacky bolesti brucha nakoniec mi nasadili antibiotika amoksiklav a fromilid beriem aj probiotika ale dostala som hnacky ak krce ma niekto taketo skusenosti uz sa bojim o seba moze to byt bezna reakcia ?

ivka27101
28. sep 2018

Áno, amoksiklav su silne antibiotiká. Je nutne, aby si sa pred nimi najedla, samozrejme bez mliečnych potravín. Ak ti bude z nich stále zle, sla by som za lekárom nech ich vymení za nejaké iné.

simonahra
28. sep 2018

sú to strašne silné lieky, ono sú to ako vedľajšie účinky takže by si sa mala poradiť s doktorom a možno by ti ich mohol vymeniť len neviem či to pomôže. ja som ich mala asi trikrát, mala som z nich hnačku, silné bolesti brucha (žalúdka), nechuť k jedlu ešte asi týždeň po dobratí a zakaždým aj mykózu, a mohla som brať aké probiotiká som chcela. Odvtedy, zakaždým keď idem k doktorke a začne o antibiotikách tak jej hneď hovorím, že tieto nechcem

nika3136
28. sep 2018

@valika85 pre optimalizavanie vstrebavania lieciva a zamedzeniu (aj takychto) problemov sa uziva s jedlom resp. tesne pred jedlom. Pri problemoch treba VZDY vyhladat odbornika (lekara, lekarnika). Nikde sa nepise, ako dlho sa atb uzivali. Moze to byt vsak samozrejme pricinou. Riesenim je konzultacia s dr. a nasledne on navrhne riesenie. Nie je rozumne prestat uzivat lieky a ocakavat, ze som OK (aj ked v skutocnosti vobec nie som).

adeli79
23. okt 2018

Pri užívaní antibiotík tiež treba vedieť, kedy užívať probiotiká, aby vôbec fungovali. Ja odporúčam tieto:
https://www.foreverliving.com/retail/entry/Shop...