Lanolin a mykóza

21. feb 2022

Ahojte baby, neviem presne kde, no čítala som,ževraj v lanoline sa kvasinkam veľmi páči a darí. A preto je ideálne sa odspodu umývať iba čistou vodou. Je pravda,že sa mi opäť vrátila mykóza, práve po začatí umývania sa detským mydlom s lanolinom, lebo môj gynekológ povedal,že čistá voda nestačí, že aspoň detské mydlo. Takže po doliečenie budem skúšať čistu vodu.
Je to o tom lanoline pravda?

aliaray1
21. feb 2022

Nie, candidu nemas z mydla.

777januska777
21. feb 2022

Mydlom si odburavas prirodzenú bariéru posvy, takže aj vďaka mydlu sa ti kvasinka vracia. Btw. Ja mam zas od gynekologa, ze umyvanie len čistou vodou stačí.

simsalabim
21. feb 2022

Mydlo meni ph posvy, absolutne sa neodporuca na intimne partie. Na tie staci cista voda.

evina0
21. feb 2022

Ahojky ja som sa roky trápila mykozami doktorka už nevedela co robit všetko mozne radila aj vkladanie tablet na udržanie pH pošvy probiotika aj tak som sa trápila.omedzovala som sladké kúpanie v bazéne v lete lebo som vedela ze bude zle.rozne intim mydla gély som skúšala co doktorka radila aj čistú vodu a nezabralo.dokonca niektoré mydla poputovali takmer cele do kosa co mi vadili.potom som natrafila na bylinnu kozmetiku preliecila som sa nou,majú aj super intim gel kde sú kamilky a koloidné striebrom.za mňa pecka prvý gel co mi nevadí.rok aj pol mam pokoj nebojim sa zjesť čokoládu,okúpať sa v lete na kúpalisku.pocit na bezaplatenie.ak mava niekto opakovane mykozi problém môže byť aj inde nielen v intim mydlo. Po ženskej stránke mi to neskutočne pomohlo.

x_mery_x
21. feb 2022

@evina0 ahoj, mozem poprosit nazov ze co to je? Ja sa uz tiez trapim asi 7 rokov. Dakujem.

arabellka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
21. feb 2022

Mne sedi jedine lacny Jessa gel sensitive z DM. Nic ine. Toho lanolinu v tom detskom mydle je minimum, ako Ti baby pisali, lanolinom to nie je, skor tym, ze mydlo meni pH, je zasadite.